Dog.bg Форуми : Кавказка овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (156 Страници) +
  • « Първа
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кавказка овчарка

#2681 Потребителят е офлайн   siskata25 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 December 2008 - 11:22 PM

:blink:Здравейте,знае ли някой кога ще има изложба? МОЛЯ когато има независимо каде е да пишете в темата Моля :blink:

#2682 Потребителят е офлайн   megan67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2008 - 08:58 PM

Здравейте,стана ми интересно да чета за отучването да вземат храна от чужди хора....Аз лично съм нямала такъв проблем.
Докато бяха малки обираха всичко като прахосмукачки-по улиците,в къщи... А имах един случай,когато едното беше си намерило кокалче на улицата и в продължение на около половин час си го държа в устата,за да не го видя и да се скарам...усетих се,че има нещо,защото стана много послушен ;D. Не знам как да се отучат,моите просто не признават никой друг-намирали сме подхвърлена храна в двора,но не се поддават.
За отучване с ток-за пръв път чувам,дано да е ефикасно,защото е много важно да опазим любимците си от доброжелатели :blink:

#2683 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2008 - 07:12 AM

Чоки сам се отучи когато се опитаха да го тровят-тогава трябваше да го накарам да повърне и опитвах всичко-бъркане в устата,сол в дъното на езика,кислородна вода,не и не,може би го е възприел като наказание,че е изял нещото,защото после доброжелателни съседи му бяха давали кокали,салам,дори бонбони ама всичко си стоеше там където са го хвърлили-нищо не взема.И ние сме имали подобна на твоята случка с кокалчето-излизат с мъжа ми на разходка и се засичат с един питбул,с когото по принцип много се лаят и ръмжат,никаква реакция,кученце като агънце-мъжът ми се усъмнил и го погледнал на светло под една лампа-нашия прибрал половин печено пиле и си трайка,лигите му текат и си го носи за в къщи,естествено последвал шамар и голяма караница и това е-вече не пипа нищо.Наскоро пък беше отмъкнал една мекица от чинията на масата,не разреших на мъжа ми да го плесне,а еднах и му изчетох едно яко конско,после цяла вечер седя чинията на масате ама нищо не пипна,накрая за награзда му дадох една мекица,защото вярвам,че е разбрал защо се карам и какво не трябва да прави.По принцип той спи вечер в кухнята и никога не е посягал сам да си вземе нещо,явно тогава му е замирисало прекалено вкусно и не е удържал.

#2684 Потребителят е офлайн   megan67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2008 - 10:48 AM

При мен също си чакат реда,но първо на тях трябва да се даде,така ги свикнах от малки и сега няма мира,но това не е голям проблем. Ако влязат в стаята/гледам ги на двора,в техни си помещения/-не прощават на нищо-храната просто ще изчезне ако ме издебнат.Правили са го и после са мнооого послушни ;DлЗнам,че това е лошо,но вече е късно-порастнаха....

#2685 Потребителят е офлайн   dogs_fan Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 December 2008 - 01:54 PM

Весели празници и весело посрещане на новата 2009г.

Аз съм нов в този форум и сега ще ви запозная с една рядка порода кучета            ''Леонбергер" ето и повече информация за тези които се интересуват !!

Тези големи кучета са създадени като кръстоска м/у Санбернарите и Нюфаундлените! Породата произлиза от града Леонберг в Германия, където кметът на града през 1840 г. решил в името на родното му място да създадат порода, носеща точно това име! И така се появил Леонбергер-ът!
Въпреки обаче неговата интелигентност и качества, след двете световни войни все по-рядко се срещал. А в днешно време се среща значително по-често :-)
Външен вид: Голямо куче със средно дълъг косъм. Главата има сравнително широк череп и широка четвъртита муцуна. Тъмните му очи имат приятелски и интелигентен израз. Ушите са клепнали и добре окосмени. Вратът е силен, а гърдите дълбоки. Краката са силни и мускулести, а лапите имат плавателни ципи, поради което тези кучета са и отлични плувци! Опашката е дълга, с дълъг косъм и се носи полуизвита.
Козината на кучето е среднодълга и варира от мека до съвсем твърда. Може също така да е вълниста, но никога къдрева! Цветовете са от лъвско-жълтеникаво до златно и червено-кафяво. Също така пясъчно с черна маска на муцуната.
Височината при мъжките е от 71-81 см, за женските - 66-76 см. Тегло 34-50 кг.
Леонбергерът е куче, което никога няма бърза работа, разхожда се бавно. Освободен е и приятелски настроен. Но с добро обучение е и отличен пазач! Леонбергерът обича живота в природата и е отличен плувец. А големината му говори достатъчно добре и за огромният му апетит !!!

#2686 Потребителят е офлайн   dogs_fan Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 December 2008 - 02:03 PM

Ако някои иска повече снимки да ме намери в скайп ( да ми пише че е от форума) 
c.ronaldo_forever  :blink:

#2687 Потребителят е офлайн   megan67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2008 - 02:38 PM

Здравей,фен ,но мисля,че има информация някъде из изброяването на породите,а тук е за кавказци.... Няма,лошо,радвам се,че има хора,които четат и се самообразоват :blink:

#2688 Потребителят е офлайн   dogs_fan Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 December 2008 - 03:18 PM

Еми никаде не нмерих да говорят за леонбергер и затова реших тука защото кавзацзите се доближават до Леонбергер ..
И все пак извиняваите . :huh: :'(

#2689 Потребителят е офлайн   dogs_fan Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 December 2008 - 03:22 PM

Тука в тази тема мойе ли да гожорим за каракачанска овчарка  ;)

#2690 Потребителят е офлайн   marin4eto11 Икона

• Crazy Bitch*
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2008 - 03:37 PM

Цитат

Има си отделни тема за всички породи,по добре направи и отделна тема за Леонбергера.

#2691 Потребителят е офлайн   yasoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 December 2008 - 04:56 PM

Има тема за Леонбергер!!
Има теми и за Каракачанското куче

#2692 Потребителят е офлайн   megan67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 January 2009 - 12:05 AM

Цитат

МОЕ,НО ИМА ДРУГИ ТЕМИ.Върви при чобаните-там е мнооого яко!

#2693 Потребителят е офлайн   megan67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 January 2009 - 12:06 AM

Честита Нова година,желая ви много здраве и късмет-на вас и вашите любимци!
Наздраве!

#2694 Потребителят е офлайн   yasoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 January 2009 - 01:48 PM

Честита Нова Година!
Пожелавам Ви мноого здраве, щастие, късмет, верни приятели и хубави мигове през новата 2009-а.
От любов и парички да не се оттървете ;)

#2695 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 January 2009 - 06:59 PM

Честита Нова Година
да сте живи и здрави
и дълго да ви радват любимците ви , а вие да ги слушате  :blink:

нещотърсачи
Качена снимка

Качена снимка

Поздрави от Парма
Качена снимка

#2696 Потребителят е офлайн   TM Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 January 2009 - 08:27 PM

Добър вечер и Честита Нова Година(малко със зъкаснение ама имах пътувания).Та с мойта красавица имаме 2 проблема-чака за храна при чужди хора макар и скоро да е яла.По този въпрос мисля да я храня 3 пъти но по малко та да е сита или и аз не знам.Другото което е че макар и да сме яли преди малко пак сме наврени в боклуците плясвам я през муцунката казвам НЕ ама не явно не разбира.Моля ви кажете ако греша някъде (кучето е на 7 месеца не че има значение маи) ще кача снимки само да се сетя да изтегля оразмерител за снимките.Благодаря предварително :palec:

#2697 Потребителят е офлайн   yasoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 January 2009 - 01:31 AM

И ние бяхме до преди 2-3 месеца по същия начин с боклуците  ;D Все завряна моцуната в земята и един след друг лапаше всичко що е по земята. И акита как обичаше да си похапва малиии  :P Доста съм му се карал по този повод ама издебнеше ли ме за секунда да не го следя и е пръв на "бунището". Като навърши 10 месеца като че ли сам спря със всичките тез простотии. От 3 месеца не съм го виждал ни боклук да налапа, ни някое лайненце, а за въргалянето в тях дори не се е и сещал :)
По другия ти въпрос пак ще ти отговоря с пример ;)
Вечно гладен!!! И по 10 пъти на ден да му давам манджа и то в промишлени количества, все иска още, оправия няма. И тук пак ще спомена, че с възрастта сам спря да си проси манджа от чужди хора. Доста съм му се карал а и съм предупредил всички в парка да не му дават нищичко. Като малък видеше ли някой да си бърка в джоба, пръв беше на опашката, но след навършването на 10 месеца (малко се повтарям ;) ) като, че ли изгуби интерес към това "хоби". От тогава не си е просил от никой а и не проявява ама грам интерес.
Еми толкоз за сега май от мен ;)

#2698 Потребителят е офлайн   siskata25 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2009 - 11:45 AM

:sos: :sos: :sos: :sos: :sos: Имам нужда от съвет и помощ,когато купих мойта красавица човека от който я взех ми показа оценителни листи на маиката,кученцата бяха татуирани и гарантираше издаването на родословие.Обясни ми ,че родословята се вадели накуп след като продаде всички кученца,и днес ми заяви,че не можел да открие жената която ги е татуирала защото тя трябвало да издаде родословята.Каза ми да ида в БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН КИНОЛОЖКИ КЛУБ "КАВКАЗКА ОВЧАРКА" кученцата били записани там и да си извадя сама родословието......Обяснете ми как соят нещата с тези родословия защото вече  :huh: :huh: :huh: :sos: :sos: :sos: :sos: :'(

#2699 Потребителят е офлайн   mitko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2009 - 08:01 PM

;D ;D ;D ;D ;D
User's Signature

www.proside.eu
http://dimow2.hi5.com

#2700 Потребителят е офлайн   radostin21 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2009 - 08:31 PM

Цитат

:sos: :sos: :sos: :sos: :sos: Имам нужда от съвет и помощ,когато купих мойта красавица човека от който я взех ми показа оценителни листи на маиката,кученцата бяха татуирани и гарантираше издаването на родословие.Обясни ми ,че родословята се вадели накуп след като продаде всички кученца,и днес ми заяви,че не можел да открие жената която ги е татуирала защото тя трябвало да издаде родословята.Каза ми да ида в БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН КИНОЛОЖКИ КЛУБ "КАВКАЗКА ОВЧАРКА" кученцата били записани там и да си извадя сама родословието......Обяснете ми как соят нещата с тези родословия защото вече  :huh: :huh: :huh: :sos: :sos: :sos: :sos: :'(
    Като начало можете да се свържете  с отговорника по развъдната деиност на клуба като неините кординати можете да видите на сраницата на БРФК  http://brfk.org/tshlenove.php  тя ще ви разясни ще имате ли родословие или не.Ако можете да кажете от кого сте взели кученцето или кои са родителите му  също  може някои от форума да има информация за кутилото дали е регистрирано.                                                                                   

• (156 Страници) +
  • « Първа
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни