Dog.bg Форуми : Кавказка овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (156 Страници) +
  • « Първа
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кавказка овчарка

#2741 Потребителят е офлайн   radostin21 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 January 2009 - 10:06 PM

Цитат

здравеите :)   скоро открих този страхотен саит  ,а съм горд собственик на кавказец от около 6 месеца и съм много 6таслив с него :)  това,което ме интересува е : на колко месеца трябва да е ку4ето за да се даде на обу4ение ? и има ли някои от варна които се занимава с това ?

благодаря предварително
Зависи за какъв вид обучение говорим,но по принцип тези кучета не се нуждаят от обучение тяхната единсктвена цел е да пазят.Аз лично съм виждал само един кавказец обучен Почти като полицеиско куче,но с цената на много много месеци дресура.Ако все пак държиш на обучение сега му е времето ,пиши ми на лични ще те свържа с хора които биха се навили да се занимават с кавказец.

#2742 Потребителят е офлайн   yasoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2009 - 11:11 PM

Здравей и добре дошъл loco83  :)

Радостин ти е отговорил на въпроса, но нека и аз да споделя това което знам. По принцип кучето до момента би трябвало да си го научил (поне от части) на някои основни команди, все пак трябва да има основа от която да се започне обучението. Най-добрата възраст за "професионално" обучение е м/у 8 и 12 месечна възраст. След навършването на 1 година става все по трудно и по трудно.... Но ако искаш наистина да обучиш кучето на ниво то трябва всеки божи ден да отделяш доста време за него и то в продължение на мнооого време. Инструктура който ще наемеш трябва първо теб да те обучи как ти да действаш с кучето. Ако си мислиш, че ще се получи нещо ако го оставяш на инструктура и той да го обучава ти докато си пиеш биричката примерно то нищо няма да се получи  ;D В такива случай се получава, че кучето започва да изпълнява всички команди като по учебник подадени му от инструктура, но в следващия момент теб те отсвирва  B) За това с две думи казано ако наистина си решил за това обучение се приготви с мноооого свободно време и с железни нерви, не на последно място и с не малко парички  ;D
Ако беше от София можех да те свържа с един от най-добрите инструктури в България, но за Варнaа... нямам си и идея за съжаление.  :(

#2743 Потребителят е офлайн   megan67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2009 - 12:34 PM

Цитат

Здравей и добре дошъл loco83  :)

Радостин ти е отговорил на въпроса, но нека и аз да споделя това което знам. По принцип кучето до момента би трябвало да си го научил (поне от части) на някои основни команди, все пак трябва да има основа от която да се започне обучението. Най-добрата възраст за "професионално" обучение е м/у 8 и 12 месечна възраст. След навършването на 1 година става все по трудно и по трудно.... Но ако искаш наистина да обучиш кучето на ниво то трябва всеки божи ден да отделяш доста време за него и то в продължение на мнооого време. Инструктура който ще наемеш трябва първо теб да те обучи как ти да действаш с кучето. Ако си мислиш, че ще се получи нещо ако го оставяш на инструктура и той да го обучава ти докато си пиеш биричката примерно то нищо няма да се получи  ;D В такива случай се получава, че кучето започва да изпълнява всички команди като по учебник подадени му от инструктура, но в следващия момент теб те отсвирва  B) За това с две думи казано ако наистина си решил за това обучение се приготви с мноооого свободно време и с железни нерви, не на последно място и с не малко парички  ;D
Ако беше от София можех да те свържа с един от най-добрите инструктури в България, но за Варнaа... нямам си и идея за съжаление.  :(

Много точно казано! Не забравяй най-важното според мен-това е много независима порода,ще научи командите,но когато реши тогава ще ги изпълнява. Четох една руска книга точно за обучение на КК.Направили го заедно с немски овчарки. КК отказали изобщо да изпълняват командите,а само мързеливо лежали отстрани. След като занятието приключило,точно когато никой не очаквал те започнали да изпълняват различните упражнения.... За инструктори, не знам,но проблема идва после-на теб как ще ти се подчинява ? Те поначало са си глухички и се подчиняват само на определен човек. От моя опит ще кажа само,че разбират всичко когато им се говори,учат бързо команди,НО

#2744 Потребителят е офлайн   megan67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2009 - 12:37 PM

МАЛКА ЗАСЕЧКА - изпълняват команди когато са на кеф. Р Русия/най-общо казано/ ги използват като служебни кучета и по границите също,но там всичко свързано с КК е на ниво висш пилотаж :blink:

#2745 Потребителят е офлайн   ponev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 28 January 2009 - 03:26 PM

Моят съвет е въобще не се набутвай да си харчиш парите по инструктори
просто няма смисъл

#2746 Потребителят е офлайн   loco83 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 January 2009 - 05:23 PM

благодаря за из4ерпателните отговори,само да кажа в допълнение,4е съм знаел какво си вземам преди да  купя,наистина ми харесва това ,4е деиства инстинктивно и взема ре6ения на своя глава...бих казал 4е ку4ето си слу6а,даже пове4е отколкото о4аквах ,но проблема е 4е аз не съм "обу4ен"да го у4а на пове4е и разнообразни команди...не 4е ми трябва полицеиско ку4е де .реално искам да мога да го спирам когато ре6а и то да е без засе4ки или да се налага физи4ески контакт.....останалите команди които ми трябват реално се броят на пръсти.
а време винаги 6те намеря,оби4ам го това ку4е оба4е 6те е безотговорно от моя страна да го оставя да стане недисциплиниран и безотговорен изрод  :huh:

#2747 Потребителят е офлайн   loco83 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 January 2009 - 06:12 PM

ето го и Арес  ;D

#2748 Потребителят е офлайн   yasoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 January 2009 - 06:19 PM

loco83, подкрепям те напълно за командата стой. Лично за мен най-важните и задължителни команди които трябва да знае са ЕЛА ТУК (ПРИ МЕН...) т.е. да дойде при теб като го извикаш и СПРИ (СТОЙ.....). Всички останали мисля, че са не са чак толкова нужни. Би трябвало кучето още от малко да си се е научило на седни и на място които са и най-елементарните.

П.П. уффф нещо ми е скучно а и ми е дошла писателската муза та сега ще ви поразкажа при нас какво е положението с командите  ;)
При нас с Декстър положението за съжаление още не е овладяно на 100% :( Има 3 фази в нашия случай т.е.:
1. Когато сме в двора или пък навън в парка, но няма странични дразнители всичко си изпълнява като по учебник. На къс или дълъг повод също изпълнява абсолютно всяка команда. Перфектен е  :->)
2. Когато сме в парка и има други кучета с които играе пак си изпълнява командите, но в 80-90% от случаите. От време на време (по 1-2 пъти на ден) му прищраква нещо и си запрашва сам на разходка из парка, викна ли го спира, обръща се, поглежда ме (тук вече е в дилема дали да дойде или не) и в повечето случаи отпрашва на някаде си ;D По време на самостоятелните му разходки носа му е забит в земята или висооко във въздуха души (явно е надушил некоя кака)  ;D Ако го викна веднага няма да дойде, изчакам ли го да се разходи сам 1-2мин. и да го викна, тогава пристига веднага.
3. В този случай управия няма. Стане ли някаде бой из парка дори и да е на 200метра от него той се изстрелва на там и е първи във въргала. Не го вълнува дали се бият женски или мъжки кучета, дали са пинчери, овчарки.... той задължително трябва да е в мелето   :( В тези случаи каквото и колкото и да му викам изобщо не реагира. А сбие ли се той е те тогава става неуправляем, ако не го извлека аз от въргала той не се спира по никакъв начин  :angry:

Да чукам на дърво ама успокоителното е, че на вън никога до сега не е реагирал на човек. В двора положението е вече по различно :D На минувачите по улицата не им обръща внимание. Някой ако спре на 3-4 метра от оградата само го оглежда изпитателно. А някой спре ли на по малко от ментър от оградата е тогава гледай чудо, направо побеснява, целия е в/у мрежата и ако може със се нея ще излезе. Така се държи дори и с хора които ги познава, единствено с 3-4 мои приятели няма проблем, но те са през ден у нас и Декстър си свикна с тях от малък.

Между другото започнах преди 2 дена изцяло наново обучението му за командите СТОЙ и ЕЛА ТУК т.е. смених командите на СПРИ и ПРИ МЕН. Сега се учим на дълъг 7м. повод и за момента всичко е на 6  ;) Ще продължим още 5-6 дена така на повод и след това ще видим какво ще се получи в свободно състояние. За момента новите команди му ги подавам само и единствено когато е на дългия повод, не смея без него да ги пробвам за да не си развалим дисциплината  ;D

Та май е това от нас за момента

охххх мислих да драсна само 2-3 реда а то какво се получииии...  :o

EDIT:
П.П.П. Много  готин Арес, да ти е жив и здрав и мноого да се слушате :)
М/у другото в кръга на шегата ама кучо може и да не го връзваш до московеца, него няма кой да го открадне  ;D

#2749 Потребителят е офлайн   loco83 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 January 2009 - 07:13 PM

хаха yasoo много сме6но за московеца  ;D
на колко е Декстър ?изглежда страхотно да ти е жив и здрав :blink:

#2750 Потребителят е офлайн   yasoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 January 2009 - 07:34 PM

Еми Декстър в момента е на годинка и месец. Луд е по цялата си глава  ;D

#2751 Потребителят е офлайн   megan67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2009 - 08:14 PM

Цитат

Моят съвет е въобще не се набутвай да си харчиш парите по инструктори
просто няма смисъл

:->) И аз не вярвам да има някой,който да се заеме ;D
Гледай си го сам,ще прави магарии,но това е нормално,в крайна сметка го вземаш за себе си,а не да се сприятелява със всеки срещнат :blink:

#2752 Потребителят е офлайн   megan67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2009 - 08:18 PM

Горното писание е за теб,Локо. Страшен ник си си избрал,ако наистина си такъв,тогава не се учудвам и на породата,която си избрал ;D

#2753 Потребителят е офлайн   loco83 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 January 2009 - 10:10 PM

хех Меган,зе (не)щастие това ми е ника и в живота  :rolleyes:

а за Арес,имам нужда не да се сприятелява ,а просто да игнорира хората когато не е в "guard mode"(нощем) защото не го гледам в нас а в сервиза си ,кадето работят много хора и идват 4ужди хора постоянно.идеята ми е и през деня да е около мен когато съм там,а не само когато го разхождам или специално прекарвам време с него.сега е невъзможно щтото хапе по4ти без предопреждение и то с някаква си му там избирателност и през деня стои вързан откакто поотрасна

#2754 Потребителят е офлайн   megan67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2009 - 08:11 AM

Цитат

хех Меган,зе (не)щастие това ми е ника и в живота  :rolleyes:

а за Арес,имам нужда не да се сприятелява ,а просто да игнорира хората когато не е в "guard mode"(нощем) защото не го гледам в нас а в сервиза си ,кадето работят много хора и идват 4ужди хора постоянно.идеята ми е и през деня да е около мен когато съм там,а не само когато го разхождам или специално прекарвам време с него.сега е невъзможно щтото хапе по4ти без предопреждение и то с някаква си му там избирателност и през деня стои вързан откакто поотрасна

Избирателната му способност тепърва ще се развива.не се бой,няма да се привърже към други хора,тези кучета признават мах.2 души-поне при мен е така... Аз имах мъжка КК,която делеше хората-в смисъл изобщо не се хабеше да лае за щяло и нещяло.Знаеше всички съседи около нас кой до къде ходи и изобщо не ги закачаше.Много рядко лаеше и то само ако има защо.През повечето време се качваше на терасата на втория етаж и от там като от вишка наблюдаваше терена.Ще има случаи,когато ще налита и на хора без видима причина. Просто си мисля,че имат някакъв вътрешен "радар" -и при хората е същото-имахора,които не са ти направили нищо,но не можеш да ги понасяш. Успех,много сте готини и двамата :blink:

#2755 Потребителят е офлайн   ponev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2009 - 05:10 PM

Днес на разходка като видя един друг кавказец така му се радваше че се изумих тя на мен и на жена ми не се радва така като ни види
А относна агресията тя си им е заложена генетично
един савет от мен - (към loko83) не го озлобявай допълнително

#2756 Потребителят е офлайн   megan67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2009 - 05:54 PM

Много точно казано за агресията! Трябва много да се внимава. моето мнение е,че женските са по-злобни ;D Понякога изпадат в "бясно"състояние-хвърчи и пяна от устата и като няма на кого да си го изкара/ако не докопа някое от другитеКК/ започва с телената мрежа. Миналото лято им направихме ново ограждение с мрежа-направо я разнищи и раздърпа ;D

#2757 Потребителят е офлайн   ponev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2009 - 06:08 PM

megan67 заради коментара ти излизах да гледам мрежата на клетката дали не е наръпана някъде ;D ;D ;D
а вие колко кавказки гледате качи някоя снимка

#2758 Потребителят е офлайн   dani233 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 January 2009 - 07:12 PM

Здравейте и от мен. Моя съвет е изобщо да не ги озлобявате. Поне ако не целите това. Аз гледам 2 женски които съм ги подложил на яко лигавене от малки. И пак ако застанете пред оградата на двора става страшно. А относно това, че женските са по-злобни мисля, че не е тчно така. Поне са по-послушни от мъжките.

#2759 Потребителят е офлайн   ponev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2009 - 07:22 PM

Не мисля че с яко лигавене се изгражда поведение и характер на кучето.

#2760 Потребителят е офлайн   loco83 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 January 2009 - 07:38 PM

Цитат

Цитат

Днес на разходка като видя един друг кавказец така му се радваше че се изумих тя на мен и на жена ми не се радва така като ни види
А относна агресията тя си им е заложена генетично
един савет от мен - (към loko83) не го озлобявай допълнително

не разбрах само как реши(решихте)4е искам да го озлобявам,мерси все пак за ненужния съвет :- 

• (156 Страници) +
  • « Първа
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни