Dog.bg Форуми : Нюфаундленд -говорилня

Към съдържанието

Национален Български Нюфаундленд Клуб

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (104 Страници) +
  • « Първа
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нюфаундленд -говорилня

#881 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 March 2007 - 02:36 AM

b) b) b) абе, ще видите зор с този правилник, особено след направените от председателя ви пояснения относно задълженията и отговорностите на отговорника по развъдна дейност, но ...... що е време е пред вас (както се казва) ... ще се види. Абсолютно съм наясно с ентусиазма ви и много се радвам за това. Искрено се надявам да успеете да надскочите негативите на нашата географска ширина и човешкия егоцентризъм въобще (защото последния се среща навсякъде). Сигурно bonboni и Lagerfeld са подготвени достатъчно за развъждане, даже вярвам в това, 1super клубът обаче, и клубната работа са съвсем различно нещо и от написаното по темата оставам с впечатлението, че в тази посока имат да извървят още доста път, а заедно с тях (надявам се) и останалите членове. За момента се движите както се казва "по позната траектория". Ограничаването на избора в какъвто и да е план не е довел до положителен резултат. Исторически доказана истина е, че съсредоточаването на прекалена отговорност и "управление" в ръцете на един човек води рано или късно до сепаратизъм в обединението. Просто няма как да се преодолее субективния фактор и личното отношение. Както е казал един много по-мъдър от мен човек - "Пътят към ада е постлан с добри намерения". Желая ви успех в начинанието, разрастване на клуба и приятели по пътя! super best
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#882 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 March 2007 - 08:34 AM

Благодаря и пак ще го повторя времето ще покаже хайде от сега да ни си правите генерални заключения и да съдите по другите за нас,всяко правило си има изключения нали знаеш wink а аз много често съм изключението в живота,това от моя житейски опит ти го казвам. l)
User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#883 Потребителят е офлайн   Lagerfeld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2007 - 11:30 AM

Цитат

...абе, ще видите зор с този правилник, особено след направените от председателя ви пояснения относно задълженията и отговорностите на отговорника по развъдна дейност, но  ...... що е време е пред вас (както се казва) ... ще се види...... и т.н. (бел. ред.)

Абе... ако ще си говорим по този начин мога да ти кажа, че той и дявола чете библията!

Аз не мога да разбера едно нещо - не е ли ясно написаното? Кое точно е притеснителното в устава? Кое е толкова невероятното, че да не може да се случи?

Знам, че ще прозвучи еретично за много хора, но аз много добре знам, какво искам и още повече - много добре знам как да постигам нещата, които искам!

Цитат

За момента се движите както се казва "по позната траектория".

Ако има грешка, която някой прави относно дейноста на клуба, то това са сравненията и опитите за вкарването в някаква рамка! Незнам коя е тази позната траектория, но ако траекторита беше такава константа, сега щяхме да сме на светлинни години в развитието си! Но именно въпросния негативизъм, за който споменаваш се оказва пречка за много неща.

Цитат

клубът обаче, и клубната работа са съвсем различно нещо и от написаното по темата оставам с впечатлението, че в тази посока имат да извървят още доста път

Така е, да, но нали не си и помисляш, че в НБНК има място за дребни еснафски балкански прищявки и комплекси? НБНК не е място за израз и експозиция на собствените предразсъдъци и остатъчно мислене! Има правила - на когото не му харесва... знаете продължението!

Най-радостното обаче е, че в Клуба членуват хора, които нямат нужда от подобни обяснения!

Цитат

Исторически доказана истина е, че съсредоточаването на прекалена отговорност и "управление" в ръцете на един човек води рано или късно до сепаратизъм в обединението.

Е, чели сме и ние Макиавели и сме му сърбали попарата.... а за да намекваш подобно нещо, значи и идея си нямаш що за хора сме! Защото в управлението на Клуба, всеки си има определени функции, които изпълнява! Изпълнява, а не се скатава!

Цитат

Просто няма как да се преодолее субективния фактор и личното отношение.

Напротив, има! Въпрос на навик и манталитет! Ние, всички в Клуба, включително и хората, които още не са членове по документи, но са действителни членове, отдавна сме надскочили негативите на типа мислене "царя дава - пъдаря не дава". Има правила, ясни за всички и задоволителни за всички, приети от всички! Оттам нататък всичко останало за нас няма значение!

И незнам защо някои хора си мислят, че ще се ограничаваме в нещо!

Ами че това е само началото!

И да не вземе някой да ме разбере погрешно! angelpik Пиша това, защото нещата са ясни и не приемам интерпретации! bash

Както казва нашият председател - ШШШШТ! worthy

#884 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 March 2007 - 01:08 PM

защо манталитета на българина е такъв не мога да разбера,само някой да реши да изплува и всички(които до скоро са се мразили по между си) се обединяват срещу него и започват да се опитват всячески да му образуват комплекси,да го дърпат надолу,да му създават пречки,да се самозалъгват,че той като е по отскоро значи нищо незнае и не разбира и те са длъжни да му кажат как трябва да го прави нещото по техния начин,а не по начина,който той смята за верен и начина по който цял свят работи.Нашия клуб не го интересува как си вършат работата другите клубове,какво правят и как работят има си инстанции за тази работа,които да контролират клубовете.Мойте уважения към всички с дългогодишен опит,но МОЛЯ ВИ спрете се и ни оставете както се казва ,ако трябва сами да си счупим главите,ако ли пък не след време може да ни давате за пример wink рано е да се коментира каквото и да било за работата ни,кучетата ни са малки,все още малко на брой,нямате представа какви са ни идеите за да ги обсъждате верни ли са или не.Когато започнем да жънем това,което сме посяли заповядайте търпим критика всякаква.Не ни изкарвайте лошо име без изобщо да има за какво,всеки е добре дошъл да се запознае с правилниците и устава на клуба те не са тайна,преди някой да стане член на този клуб първо получава тях и след това сам решава дали ще се справи или не.Работим за момента с най добрите в Европа и Америка,черпим опита си от тях и хора в БГ с много,ама наистина много опит и то доказан в времето.Мога да изброявам имена,но няма смисъл,техните съвети ще говорят сами за тях след време.
С голямо уважение съм към труда на всички ви и по никакъв начин не го умаловажавам,но недейте да ни подценявате и вие и с насмешка да гледате на нас,защото има една стара поговорка,който се смее последен най-добре се смее.
Нека се уважаваме и дай боже след време да работим заедно за БЪЛГАРСКАТА КИНОЛОГИЯ bgflag
User's Signature

#885 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 March 2007 - 02:01 PM

Цитат

само някой да реши да изплува и всички(които до скоро са се мразили по между си) се обединяват срещу него и започват да се опитват всячески да му образуват комплекси,да го дърпат надолу,да му създават пречки,да се самозалъгват,че той като е по отскоро значи нищо незнае и не разбира и те са длъжни да му кажат как трябва да го прави нещото по техния начин,а не по начина,който той смята за верен и начина по който цял свят работи.

Не съм в течение, не зная за кого говориш и не мога да кажа нищо за проблемите и омразата, които казваш, че срещате.

България си има свой собствен "киноложки модел", който според мен епо своему много различен от този на много държави. А за това как се работи по света - има правилник на ФСИ, който според мен много хора четат и уж знаят, но НЕ разбират и това е очевидно.
Все пак смятам, че това не е предмет на темата "нюфаундленд", за да се разисква точно тук.
А относно това кой какъв е, какво прави, греши или не, често мненията са различни, всеки си има виждане и това примам за нормално. Но вярвай ми хората си правят заключения и от малко - от начина на писане, от идеите, от опита, това личи от написаното и говори достатъчно за това да разбереш до известна степен кой какъв е. Но честно казано аз лично не съм заблязала тук някой да е подходил с лошо към вас, нито клубът ви да има някакви проблеми заради нечии приказки или намеси.

Цитат

но недейте да ни подценявате и вие и с насмешка да гледате на нас,защото има една стара поговорка,който се смее последен най-добре се смее

Може би ще се повторя, като не особено запозната с така създалата се ситуация, но по мое впечатление - не мисля, че някой ви подценява или надценява в момента, защото сте един все още много млад клуб, който е на старта. Не зная, може би много лично приемаш нещата.
Много си права за това, че времето ще покаже, и че можеш да се учиш от грешките си, защото всеки ги прави.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#886 Потребителят е офлайн   Lagerfeld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2007 - 02:11 PM

Наистина темата тук е породата нюфаундленд,не как ще работи занапред Национален Български Нюфаундленд Клуб,защото ние все още оформяме идеите си и все още градим това върху,което ще работим за да се правят генерални заключения по това,което се пише тук.Идеята ни е да опитаме да работим както навън,а дали ще се получи времето ще покаже,имаме подкрепата,знанията ,съветите и помощта на най-големите развъдчици и клубове в Европа и БРФК и с БОГ напред.

#887 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 March 2007 - 02:15 PM

Ще променяте правилника и то много скоро, поради няколко причини. b)
1. Кучета не са собсвеност на клуба
2. Те не са собсвеност и отговорника по развъдна дейност, за да дава разрешение
3. Клуба не е развъдник, за да определя връзките, кой с кого.
То начина по който е направен правилника, се получава, че не развъдниците развъждат и взимат селекционни решения а отговорника по развъдна дейност. Те само ще спонсорират отглеждането на кучето. Тук вече се обесмисля излизането на кучета от разлини развъдници, понеже те ще бъда плод на виждания на един човек.

На практика се получава искаш да развъждаш, имаш кучета, има запазено име, но нямаш право на глас. wink
Такъв вариянт е отличен за един Държавен развъдник, когато има назначен човек на работа който да определя това нещо. Но този случай имаме един собвеник на кучета и тя е държата, а отговорника по развъдна дейност е нает за тази работа. wink

#888 Потребителят е офлайн   Lagerfeld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2007 - 02:33 PM

Тоест оспорваш решението на УС на БРФК и гласувано от ОС на БРФК?!?

Айде много моля отново и за последен път - не ми приписвайте думи, които не съм изписвал или изказвал!

И айде извинявай, но от висотата на кой храм си позволяваш да ми казваш какво и кога ще променям?

Още повече интерпретацията ти е толкова грешна, че... айде малко по богоугодно мислене ви пожелавам уважаеми!

Само се чудя, за какво ли отговарям на подобни провокации!

Има УС на НБНК, има ОС на НБНК, които се съобразяват с решенията на УС и ОС на БРФК!

Още нещо??? dribble

П.П. Поздрави на "абонираните"!

#889 Потребителят е офлайн   spotmaniac Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2007 - 07:14 PM

Аз така разбирам написано в правилника. Няма значение. Успех на клуба.

п/с Аз съм Face, не съм видял, че пиша ника на Лени.

#890 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 March 2007 - 07:22 PM

няма проблем случва се wink
благодаря bgflag
User's Signature

#891 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 18 March 2007 - 07:10 PM

Цитат

Специални благодарности от черните мечки на докторите от клиниката "Син кръст" и на г-жа Николина Давидовска, за оказаното съдействие!!! bgflag

Леле много сте бързи r) за какво беше рекламата?
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#892 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2007 - 08:52 PM

Цитат

Специални благодарности от черните мечки на докторите от клиниката "Син кръст" и на г-жа Николина Давидовска, за оказаното съдействие!!! bgflag

какво ви се е случило, че сте ползвали "син кръст"?

#893 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 March 2007 - 12:52 AM

Нищо здравословно за радост,хората са препоръчали Армани за една ТВ реклама за,което сме благодарни worthy
User's Signature

#894 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 March 2007 - 10:41 AM

Още по-добре w) Ще има да си играят и да лудеят.Радвам се за Ечелсо.Попаднал е в невероятен дом d)
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#895 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 March 2007 - 01:56 PM

и аз съм щастлива,че и трите момченца са при прекрасни стопани w)
User's Signature

#896 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 March 2007 - 07:58 PM

за европейското ще пътуват-клас подрастващи

Eleganza vom Darius Land

Egreglo vom Darius Land

Ecelso vom Darius Land(на снимката)

Прикачени файлове

User's Signature

#897 Потребителят е офлайн   polenium Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2007 - 10:15 AM

ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ! Да ви връхлети с пълна сила сезонът на любовта и доброто настроение! w)
Много ме е яд, че не мога да кача снимки на мечетата. Имам някакъв проблем с компютъра и не знам какъв е. s) s) s)
Но се радвам толкова много на другите снимки, които са страхотни!
User's Signature

Качена снимка

#898 Потребителят е офлайн   buch Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 March 2007 - 03:58 PM

извинете ме но искам да попитам от куде мога да си взема бебе нюфаундленче и горе доло какви са цените

,благодаря предварително
User's Signature

КУЧЕТО - КАКВО Е ТО ЗА НАС? НАЙ-ДОБЪР ПРИЯТЕЛ, НАЛИ?

Качена снимка

#899 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 March 2007 - 04:09 PM

пишете ни тук newfbg@gmail.com
ще отговорим на всичките ви въпроси

Честита пролет на всички w)
User's Signature

#900 Потребителят е офлайн   Lagerfeld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2007 - 04:16 PM

Честита пролет на малките сладки черни (засега само) мечоци, които тази пролет са се увеличили! Още повече се радвам, че и феновете на мечоците стават все повече и повече! Искрено се надявам следващата пролет поне да сме се утроили b) d)

Честита пролет на всички ви! b)

Усмихвайте се! b) b) b)

Очаква ни едно страхотно лято!!! d) cheers angelpik victoryVVV bgflag

• (104 Страници) +
  • « Първа
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема