Нюфаундленд -говорилня
Публикувано: 15 March 2007 - 02:36 AM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 15 March 2007 - 08:34 AM

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Публикувано: 15 March 2007 - 11:30 AM
Цитат
Абе... ако ще си говорим по този начин мога да ти кажа, че той и дявола чете библията!
Аз не мога да разбера едно нещо - не е ли ясно написаното? Кое точно е притеснителното в устава? Кое е толкова невероятното, че да не може да се случи?
Знам, че ще прозвучи еретично за много хора, но аз много добре знам, какво искам и още повече - много добре знам как да постигам нещата, които искам!
Цитат
Ако има грешка, която някой прави относно дейноста на клуба, то това са сравненията и опитите за вкарването в някаква рамка! Незнам коя е тази позната траектория, но ако траекторита беше такава константа, сега щяхме да сме на светлинни години в развитието си! Но именно въпросния негативизъм, за който споменаваш се оказва пречка за много неща.
Цитат
Така е, да, но нали не си и помисляш, че в НБНК има място за дребни еснафски балкански прищявки и комплекси? НБНК не е място за израз и експозиция на собствените предразсъдъци и остатъчно мислене! Има правила - на когото не му харесва... знаете продължението!
Най-радостното обаче е, че в Клуба членуват хора, които нямат нужда от подобни обяснения!
Цитат
Е, чели сме и ние Макиавели и сме му сърбали попарата.... а за да намекваш подобно нещо, значи и идея си нямаш що за хора сме! Защото в управлението на Клуба, всеки си има определени функции, които изпълнява! Изпълнява, а не се скатава!
Цитат
Напротив, има! Въпрос на навик и манталитет! Ние, всички в Клуба, включително и хората, които още не са членове по документи, но са действителни членове, отдавна сме надскочили негативите на типа мислене "царя дава - пъдаря не дава". Има правила, ясни за всички и задоволителни за всички, приети от всички! Оттам нататък всичко останало за нас няма значение!
И незнам защо някои хора си мислят, че ще се ограничаваме в нещо!
Ами че това е само началото!
И да не вземе някой да ме разбере погрешно! angelpik Пиша това, защото нещата са ясни и не приемам интерпретации! bash
Както казва нашият председател - ШШШШТ! worthy
Публикувано: 15 March 2007 - 01:08 PM
С голямо уважение съм към труда на всички ви и по никакъв начин не го умаловажавам,но недейте да ни подценявате и вие и с насмешка да гледате на нас,защото има една стара поговорка,който се смее последен най-добре се смее.
Нека се уважаваме и дай боже след време да работим заедно за БЪЛГАРСКАТА КИНОЛОГИЯ bgflag

Публикувано: 15 March 2007 - 02:01 PM
Цитат
Не съм в течение, не зная за кого говориш и не мога да кажа нищо за проблемите и омразата, които казваш, че срещате.
България си има свой собствен "киноложки модел", който според мен епо своему много различен от този на много държави. А за това как се работи по света - има правилник на ФСИ, който според мен много хора четат и уж знаят, но НЕ разбират и това е очевидно.
Все пак смятам, че това не е предмет на темата "нюфаундленд", за да се разисква точно тук.
А относно това кой какъв е, какво прави, греши или не, често мненията са различни, всеки си има виждане и това примам за нормално. Но вярвай ми хората си правят заключения и от малко - от начина на писане, от идеите, от опита, това личи от написаното и говори достатъчно за това да разбереш до известна степен кой какъв е. Но честно казано аз лично не съм заблязала тук някой да е подходил с лошо към вас, нито клубът ви да има някакви проблеми заради нечии приказки или намеси.
Цитат
Може би ще се повторя, като не особено запозната с така създалата се ситуация, но по мое впечатление - не мисля, че някой ви подценява или надценява в момента, защото сте един все още много млад клуб, който е на старта. Не зная, може би много лично приемаш нещата.
Много си права за това, че времето ще покаже, и че можеш да се учиш от грешките си, защото всеки ги прави.

JulyVell Siberians
Публикувано: 15 March 2007 - 02:11 PM
Публикувано: 15 March 2007 - 02:15 PM
1. Кучета не са собсвеност на клуба
2. Те не са собсвеност и отговорника по развъдна дейност, за да дава разрешение
3. Клуба не е развъдник, за да определя връзките, кой с кого.
То начина по който е направен правилника, се получава, че не развъдниците развъждат и взимат селекционни решения а отговорника по развъдна дейност. Те само ще спонсорират отглеждането на кучето. Тук вече се обесмисля излизането на кучета от разлини развъдници, понеже те ще бъда плод на виждания на един човек.
На практика се получава искаш да развъждаш, имаш кучета, има запазено име, но нямаш право на глас. wink
Такъв вариянт е отличен за един Държавен развъдник, когато има назначен човек на работа който да определя това нещо. Но този случай имаме един собвеник на кучета и тя е държата, а отговорника по развъдна дейност е нает за тази работа. wink
Публикувано: 15 March 2007 - 02:33 PM
Айде много моля отново и за последен път - не ми приписвайте думи, които не съм изписвал или изказвал!
И айде извинявай, но от висотата на кой храм си позволяваш да ми казваш какво и кога ще променям?
Още повече интерпретацията ти е толкова грешна, че... айде малко по богоугодно мислене ви пожелавам уважаеми!
Само се чудя, за какво ли отговарям на подобни провокации!
Има УС на НБНК, има ОС на НБНК, които се съобразяват с решенията на УС и ОС на БРФК!
Още нещо??? dribble
П.П. Поздрави на "абонираните"!
Публикувано: 15 March 2007 - 07:14 PM
п/с Аз съм Face, не съм видял, че пиша ника на Лени.
Публикувано: 15 March 2007 - 07:22 PM
благодаря bgflag

Публикувано: 18 March 2007 - 07:10 PM
Цитат
Леле много сте бързи r) за какво беше рекламата?
Публикувано: 18 March 2007 - 08:52 PM
Цитат
какво ви се е случило, че сте ползвали "син кръст"?
Публикувано: 19 March 2007 - 12:52 AM

Публикувано: 19 March 2007 - 01:56 PM

Публикувано: 20 March 2007 - 07:58 PM
Eleganza vom Darius Land
Egreglo vom Darius Land
Ecelso vom Darius Land(на снимката)
Прикачени файлове
-
o633092580421230000_1_.jpg (29.35K)
Брой сваляния: 36

Публикувано: 21 March 2007 - 10:15 AM
Много ме е яд, че не мога да кача снимки на мечетата. Имам някакъв проблем с компютъра и не знам какъв е. s) s) s)
Но се радвам толкова много на другите снимки, които са страхотни!
Публикувано: 21 March 2007 - 04:09 PM
ще отговорим на всичките ви въпроси
Честита пролет на всички w)

Публикувано: 21 March 2007 - 04:16 PM
Честита пролет на всички ви! b)
Усмихвайте се! b) b) b)
Очаква ни едно страхотно лято!!! d) cheers angelpik victoryVVV bgflag