Dog.bg Форуми : Нюфаундленд -говорилня

Към съдържанието

Национален Български Нюфаундленд Клуб

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (104 Страници) +
  • « Първа
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нюфаундленд -говорилня

#981 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 April 2007 - 06:02 PM

Това е мама Беки Кинг оф Хелуланд angelpik

Прикачени файлове

User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#982 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 April 2007 - 06:02 PM

и пак Аристотел angelpik

Прикачени файлове

• Прикачен файл  5_1_.jpg (24.05K)
    Брой сваляния: 30

User's Signature

#983 Потребителят е офлайн   Lagerfeld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2007 - 06:15 PM

Аристотел е няма-такова-куче-направо!

#984 Потребителят е офлайн   NEWF-FAMILY DARIUS LAND Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 April 2007 - 08:39 PM

Slikovit prikaz kako treba da izgleda glava njufaundlenda u poredjenju sa pirinejcom i bernardincom!

Прикачени файлове

• Прикачен файл  Image1.gif (21.36K)
    Брой сваляния: 33

User's Signature

www.newfoundlandkenneldariusland.com

#985 Потребителят е офлайн   NEWF-FAMILY DARIUS LAND Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 April 2007 - 08:41 PM

Ovdje je prikazano kako izgleda pravilno oblikovana glava naspram dvije losije oblikovane glave njufa!

Прикачени файлове

User's Signature

#986 Guest_Guest_*

• Група: Гости

Публикувано: 17 April 2007 - 11:04 PM

Здравейте почитатели на най-прекрасната порода на този свят!За съжаление последните две години съм лишен от присъствието на такава в къщи което остави огромна празнина в душата ми защото буквално съм отгледан с тази порода до мен.Преди доста време в зората на т.нар.демокрация баща ми при завръщането си от гурбет в тогавашния СССР докара и Нели-така се казваше малката топка козина със него която бе една от първите в БГ и така се почна моята епопея с тези прекрасни същества.Отгледах три поколения "Нюф"-ове,но след бягството на последния нито имах познатите нито пари за друго и така до днес,та искам да питам каква е приблизителната цена на едно такова в БГ ?

#987 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 April 2007 - 07:17 AM

В БГ за съжаление в момента няма кучило.Пишете на e-mail на клуба newfbg@gmail.com ще ви дадем координати на развъдници от където можете да си вземете нюф.За съжаление тенденцията по зоомагазините гледам все още е да продават стар тип кучета,които не отговарят на стандарта и не се знае в какво здравословно състояние са.
User's Signature

#988 Guest_Guest_*

• Група: Гости

Публикувано: 18 April 2007 - 09:28 AM

Малко инфо за това стар тип,нов тип?

#989 Потребителят е офлайн   Lagerfeld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2007 - 02:50 PM

Накратко казано - ако погледнеш през няколко поста по-нагоре, ще видиш няколко прекрасни екземпляра от така наречения нов тип Нюфаундленд. Този така наречен нов тип, е плод на около 40-50 години целенасочена селекция!

Колкото повече задълбавам в материята "Нюфаундленд", толкова повече се убеждавам, че "Нов тип" е твърде условно понятие! Например титаните "Puch Cove" имат такива кучета от самото си създаване! Имам предвид, масивни; добре развити кучета; с масивна костна система; типични за породата глави (ама много типични, а не от рода на "абе-това-ми-прилича-на-нюф"); обилна и дълга козина.

Та новите ни братушки американци, са си направили труда, да запазят няколко изключително качествени екземпляри, и са запазили и подобрили породата, с години труд и усилия. Този труд е дал и своите плодове така, че да се раждат кученца, които след това ще запазят тези белези, а няма да се разсейват из породата - т.е. кученцата събират в себе си най-доброто от родителите си.

В този ред на мисли, при старият тип нюф и хаотичното му развъждане, са довели до екземпляри с недобре развити глави (това включва издължена и остра муцуна; високо поставени уши; твърде дълги уши; неувиснали бърни; малки бузи; неразвити скули; малък стоп; никакъв стоп; малка носна гъба), тънки кости, необилна космена покривка; неправилно поставена и носена опашка. За съжаление все още има такива хора, които произвеждат такива кучета. За съжаление има и такива търговци, които спомагат за поддържането на този порочен кръг и то не само с нашата порода. Това поражда разсейване на породните качества и води до направо смешни разклонения.

Ето един перфектен екземпляр от новия тип:

Еuro winner INT CH Ursinus Velutus Vaya Con Dios
Качена снимка

Ето и един женски екземпляр от така наречения стар тип:
(извини ме за качеството на снимката)
Качена снимка

и за сравнение един женски екземпляр от "новия" тип:
Качена снимка

Така ги разчитам аз нещата - изводите ги оставям на теб! wink

Слава богу, едни хора от не толкова далечната Европа, в Унгария и Словакия, а отскоро и в Босна и Херцеговина, са се хванали да прекратят тази порочна практика в нашия край на света. Може би тук трябва да спомена развъдниците, защото като се вземем предвид, че недобросъвестните търговци и собственици на зоомагазини вкарват кумета оттам си е направо опасно! А именно: унгарският Skipper's, словашкият Foundland и King of Helluland, босненският Vom Darius Land.

Ето една продукция на King of Helluland:
Качена снимка

Ето и гордоста на Vom Darius Land:
Ultra from Foundland
Качена снимка

и още нещо от Vom Darius Land:
Charmer vom Darius Land
Качена снимка

Та тези хора са опреснили до крайност кръвта на нюфа, взели са и качествени кучета от Америката . оттам-нататък сещай се сам какво следва. Да не говорим че във Foundland (по-горното куче с кокала, което е, обърни внимание - женски екземпляр, собственост на Vom Darius Land) провеждат такава селекция от 40 години, в Skipper's от около 25 (ако не се лъжа).

Ето ти нещо тяхно:
New Wawe Skipper's King of Helluland
(обърни внимание на главата!)
Качена снимка

Общо взето тези два развъдника, са основоположниците на топ-линията на нюфаундленд в Европа, а оттам и в света, като нейни продължители. Да не забравяме, че в "репертоара" си, тези развъдници имат безброй световни, европейски и американски шампиони (за C.A.C.-ове и C.A.C.I.B.-и няма и да си правя труда да ги изброявам, че бая килобайти ще ми трябват b) ).

Има и една скандинавска линия, но за нея друг път - потребителят "NEWF-FAMILY DARIUS LAND" може да разкаже по-добре от мен, аз само ще сложа една снимка, за илюстрация, а във фотогалерията има още от тях:
Качена снимка

Това, което ме прави щастлив, е че и в България вече има от тази кръв, а именно развъдника Masterpiece of Balkan, сертифициран от FCI.

Това, което ме прави още по-щастлив, е че този развъдник е в контакт с гореизброените развъдници и техните собственици, които се довериха и доверяват и позволиха да се "влее" тази топ-линия в България.

Та, надявам се да съм бил полезен и да ти е станало поне малко ясно, какви са разликите! За предимствата няма да споменавам, защото те не могат да бъдат съпоставяни!

П.П. Защо не се регистрираш и да ни разкажеш повече за кучето, което си имал? Имаш ли нейни снимки? Разкажи ни повече!?

#990 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 April 2007 - 04:50 PM

това куче,което е виновника да има клуб на тази порода тук също е от така наречения стар тип.Забележи сам разликите като екстериор.

Прикачени файлове

User's Signature

#991 Потребителят е офлайн   NEWF-FAMILY DARIUS LAND Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 April 2007 - 05:35 PM

slika br.1 i slika br.2 su dozvoljene bjeline kod crnih i smedjih pasa
slika br.3. i slika br.4 pokazuje da je previse bjelina i to nije dozvoljeno
slika br.5 i slika br.6 prikazuje pravilan raspored crne boje kod bijelo-crnog psa
slika br.7 i slika br.8 prikazuje nepravilan raspored i premalo crne boje kod bijelo crnog psa

Прикачени файлове

User's Signature

#992 Потребителят е офлайн   NEWF-FAMILY DARIUS LAND Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 April 2007 - 05:37 PM

slika br.1 i slika br.2-corect slika br.3 i br.4 no corect,slika br.5,6 -corect,slika br.7,8 no corect

Прикачени файлове

User's Signature

#993 Потребителят е офлайн   NEWF-FAMILY DARIUS LAND Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 April 2007 - 05:48 PM

slika br.1,2-ok
slika br.3,4-no corect
slika br.5,6-ok
slika br.7,8-no corect

Прикачени файлове

User's Signature

#994 Потребителят е офлайн   Миксера Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 April 2007 - 07:39 PM

Към Bonboni

Абе аз съм се регистрирал ама не бях влязъл и не съм забелязъл изобщо bl)

Та за кучетата.Както споменах при завръщането си от гурбет в тогавашния СССР баща ми докара и Нели.В последствие на два пъти правихме "сватба" с Норд(мисля,че така се казваше)който се подвизаваше на хижа "Станата" гр.Нови Пазар,изкарахме две последователни поколения по пет кутрета,но при или по време второто раждане Нели се разболя от неясна за нас(и ветеринарите!!!!)болест и със сетни сили изгледа малките след което издъхна в ръцете ми cry2 cry2 буквално.Тези които са по-големи и са от Шумен или региона ще си спомнят сигурно как носеше багажа в уста-беше доста колоритно,но най-интересното е че сама прояви инициатива да го прави и не знам защо просто беше закон:"без торба не се излиза,ако ще и да е празна!"След смъртта и си оставихме изтърсака от второто котило-Тобчо,макар аз да го наричах "галено" тъпчо.Той също допринасяше за колорита на махалата защото зимно време котките спяха отгоре му и да ви кажа хич не им беше зле,просто си бяха в идеална симбиоза-той ги топли,а те го мачкат.За съжаление седемгодишен умря в ръцете(пак)ми след като мистериозно се разболя от Гана.Третия керпеден се казваше Киро.Керпеден защото наистина не беше със всичкия си защото правеше странни неща като да скача от камион(ГАЗ 53)както е горе направо долу и ме изумяваше,също така прескачаше 1.80см ограда да гони разгонените кучки из квартала и не можеш го спря просто-луда работа.При едно бягство Киро не се прибра около 2 седмици,но после го откриха в Шуменския мото-клуб в плачевно състояние и се почна лечение,ресане......и когато пак стъпа на крака избяга и не го видях повече.Киро бе на девет години.Също така при първото котило на Нели баба ми и дядо ми си взеха един пес-Макс.Макс имаше нещо неприсъщо за породата-злоба и беше отличен пазач,но почина на пет години от......оффф не се сещам как беше - бъбреците спряха да функционират.Та в общи линии е това!

#995 Потребителят е офлайн   Lagerfeld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2007 - 07:50 PM

Тц, тц, тц... много тъжна история! Но пък по това, което си написал личи, че си обичал кучетата си. Нюфовете са невероятни животни!

#996 Потребителят е офлайн   Lagerfeld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2007 - 07:51 PM

Цитат

slika br.1 i slika br.2 su dozvoljene bjeline kod crnih i smedjih pasa
slika br.3. i slika br.4 pokazuje da je previse bjelina i to nije dozvoljeno
slika br.5 i slika br.6 prikazuje pravilan raspored crne boje kod bijelo-crnog psa
slika br.7 i slika br.8 prikazuje nepravilan raspored i premalo crne boje kod bijelo crnog psa

Татяна, благодаря ти за схемите! worthy

#997 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 April 2007 - 08:02 PM

Норд е имал доста поколения,доколкото знам е бил от Петербург,сега собствениците му пак имат нюфита,но нямам техни координати.
User's Signature

#998 Потребителят е офлайн   DogoMan Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Dogo Group

Публикувано: 19 April 2007 - 11:11 AM

Вие участвахте ли?
Specialty show RO
User's Signature

Качена снимка

#999 Потребителят е офлайн   Lagerfeld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2007 - 11:20 AM

Не! За съжаление го пропуснахме това събитие! Следващият път обаче ще го атакуваме сериозно d) wink

#1000 Потребителят е офлайн   Миксера Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 April 2007 - 07:30 PM

Бонбони,да ти кажа чесно,ако става въпрос за същото куче-в Нови Пазар информацията ми е старичка но,преди около 3-4 месеца бях там и не ми споменаха да имат Нюф,пък и да не бяха споменали непременно щях да узная,но възможно е и да съм пропуснал.

• (104 Страници) +
  • « Първа
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни