Dog.bg Форуми : помогнете да спасим две кученца

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

помогнете да спасим две кученца

#101 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 June 2009 - 02:33 PM

С кученцата всичко е наред,Софка не куца,като ме видя изнесе цял концерт от странни пиукащи звуци-нещо средно между хленч,мрънкане и лай,ама тя си е приказливка и друг път ми е "говорила".При нас вали здравата,използвах затишие и ги нахраних при контейнера (там се крием като ги храня )Както си ядяха и се разлаяха на нищото в другия край на улицата и изпаднаха в пълна готовност да избягат....най вероятно някое куче ги е набило а не човек ,има тук един бездомен Ники който владее квартала....но тъкмо ще им е за урок да си стоят в двора и да се крият...
Надявам се да успеем да ги преместим в историите с щастлив край....те могат много да обичат и им се живее...
User's Signature

Качена снимка

Чери живее в сърцето ми ......и не спира да боли.........

http://www.youtube.c...h?v=3j3Zyu69lpA

#102 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 June 2009 - 07:15 AM

Ще ги преместим в хепи енд-овете, захванали сме се:)
Чери, най-вероятно ще пътуват карго (без придружител) и се налага да го организирам от сега. За целта ми трябват паспортите на девойките, но с лепенката от чипа. Ще можеш ли тази седмица да поставиш чиповете и да ми изпратиш паспортите?
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#103 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Икона за мнението  Публикувано: 23 June 2009 - 10:24 AM

Да припомня на съфорумците, че се събират парички за пътуването на тези две малки кученца. Без вашата помощ това пътуване няма да може да бъде реализирано. Моля Ви да помогнете за заплащането на таксите по карго полета им.

#104 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 June 2009 - 09:46 AM

Все още няма фиксирана дата за Софка и Славка, но за съжаление за тяхното пътуване няма нито лев.
Ако не се събере Пълната сума - няма да могат да отлетят.

Дето се казва още утре могат да ги поискат, но...

Илит няма как да доплати това пътуване.

#105 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2009 - 02:41 PM

Това са снимки от вчера .Славка е с повечето бяло по крачетата,другата е Софка.
Тъкмо ги бях снимала към 5 часа вчера и се канех да изпращам снимките и чувам някакво ужасно пищене и скимтене откъм улицата и през прозореца видях как тичат едно по едно по двора и се скриха в дървата.Веднага слязох,намърдах се в чуждият двор,но колкото и да ги виках не дойдоха само се чуваше леко хленчене после и то спря...Не можах да разбера какво е станало,излязох на улицата -никой нищо не знае ,не знам защо са излезли...туко що бяха нахранени,ама като всички малчугани и на тях им се играе,търсят любов и внимание...После към 9 часа купих два кренвирша и пак дойдох да ги викам...излезе само Софка,уплашена и омърлушена,а отзад имаше малко кръв която не беше нейна.Славка не се показа колкото и да опитвах,само леко хленчеше.
Тази сутрин успях да изкарам и Славка.Много е уплашена ,със свита опашка между краката,трепери и има малко парченце обелена кожа над лявото око(колкото една стотинка ,не кърви)Славка ходи,ама умърлушено,но не се забелязват рани или да куца.Хапна малко саламче,позволи да я погаля лекичко.Обадих се на доктор но не успя да дойде днес.Аз откарах личното си куче за ваксина и действително имаше страшна навалица и все за операции....
Ветката ми каза да дам четвърт аналгинче,туко що дадох.Иначе Славка излезе пак много неохотно,но не куца ,ходи си доста чевръсто но все гледа да се скрие някъде и като я закача другото куче проскимтява малко.Ще бъде прегледана от лекар най-рано в понеделник.
Голям проблем ми е превоза.Ще платя горивото.От дружеството уж щяха да идват вчера да се уговорим,но не дойдоха,вече ми е неудобно да звъня,дано все пак се обадят,тук всеки ден е рискован,трябва да ги приберем на сигурно място,защото факта ,че са обезпаразитени,ваксинирани и чипирани не им помага да оцелеят на улицата...а са на една крачка от спасението...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#106 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 27 June 2009 - 02:58 PM

Искрено се надявам, че до ден-два ще бъдат в София...
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#107 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 28 June 2009 - 02:16 PM

Двете млади госпожички са вече при д-р Станкова. Освен, че са страшни шубета и започват да пищят още щом видят човек, нищо им няма.
Молбата ми е към всички, които ходят при докторката през седмицата до отпътуването им-мачкайте и гушкайте на воля, да се очовечят малко, та да не са като хванати от гората. :ab_041:
Аз ще пиша все пак на белгийците, че са срамежливи и имат нужда от време за да свикнат, да се надяваме, че няма да ни изложат пред чужденците :dry:
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#108 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 June 2009 - 02:59 PM

Ох,камък ми падна от сърцето...много се бях притеснила за Славка.Моля за извинение,че са такива недоверчиви,но това е единствената причина която ги опази живи досега.Много злини са видели за да са такива.....но се привързват много бързо,ще видите че до два дена няма да са същите -малко гушкане и лакомства вършат чудеса при тях.Славка( с повечето бяло на лапките) принципно е по-недоверчива,а сега след инцидента е доста стресирана,иначе тя е едно доста весело и общително куче ,Софка пък направо се бута ,катери,ближе...размазва се от кеф ако и обърнеш внимание.Днес са много стресирани от пътуването..през цялото време се бяха одървили от страх....и още носят по телата си болката от срещата с ония лошите,които надявам се скоро да забравят.Много се страхуват и от други кучета,за което най-вероятно също си има причина,но ще научат бързо,че кучетата са приятели....Ще се отпуснат,обещавам...
Кога ще ги запознаете със Зендра...може покрай нея да се отпуснат
User's Signature

Качена снимка

#109 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2009 - 08:11 AM

Малки сладки мърли! Там така ще им хареса, че ще успокоят и ще станат най-големите кротушанки! Докторката всичките ги превъзпитава за нула време! :smile:

#110 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 03 July 2009 - 03:47 PM

Неприятно ми е да повдигам този въпрос, но за съжаление се налага. Софка и Славка са изключително несоциализирани кученца, непригодни да живеят сред хора. Пищят, бягат и се напишкват всеки път, щом видят човек.
Не можем да рискуваме добрите си отношения с приюта, изпращайки им тези дивачки.
Предпочетох да отложа полета им с една седмица, тъй като имат известно подобрение, откакто са при д-р Станкова.
Ако и след тази седмица положението е все такова... предпочитам да изпратя други кученца, чиито попечители са си свършили работата.
В този ред на мисли, моля авторката на темата да ми помогне със заплащането на престоя в хотела. Аз не мога, имам и други кучета, а се наложи да платя и паспортите и ваксините на С&С, тъй като ги донесоха без това да е направено.
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#111 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2009 - 04:53 PM

Искам да кажа в своя защита че на кученцата беше изваден паспорт и сложена ваксина...вярно оказа се че паспорта не е международен а ваксината друг вид - НО това е изцяло по вина на ветеринарният лекар при който ни заведоха от организацията аз самата разбрах в деня на слагане на чиповете- на 25.06 ,установи го моята ветка която дойде на място да постави чипове,тъй като знаете и многократно многократно съм казвала че нямам транспорт.Имах уговорка с ветката ми да ни посети в понеделник -29.06 и да оправим паспортите и ваксината,но междувременно както писах кученцата бяха пребити и спешно намерихме начин да ги откараме при доктор Станкова пак с помощта на хора от дружеството,всичко беше съгласувано с Илит ,тя знаеше че тръгваме без международен паспорт и няма кой да постави ваксината .За всичко това ще платя разбира се,трябваше да ми го кажете още при докторката,даже преди малко гледах темата за набиране на средства но кой знае защо там е отбелязано че за Славка и Софка са събрани средствата....Моля в такъв случай те так да се върнат при нуждаещите се ,защото ако се отказвате от тях,те вече няма къде да се върнат а аз не мога да плащам за хотела им сама,тъй като сумата е колкото надницата ми....
Относно непригодността им да живеят сред хора.....и мойта първа среща с тях протече по този начин-с неистови писъци (събраха цялата улица )и напикаване от страх...писала съм за това...но то продължи 2-3 дена.После си станаха едни нормални,сладки гаврошчета.Може би защото приеха чуждият двор за свой дом...не знам...нямам опит с кучета и не съм специалист по кучешко поведение...но на няколкото пъти като са се срещали с други хора освен мен ,които са проявявали добронамереност към тях кученцата се държаха съвсем нормално и адекватно.
Много съжалявам,че така се е получило,най вече ми е мъчно за Софка и Славка като си ги представя пищящи и уплашени и в безизходица.....
Може ли някой да ме посъветва какво да направя"за да си свърша работата"...ако мислите че евентуално свиждане ще помогне на кучовците да се отпуснат, да запретвам ръкави и да търся превоз-вече го предлагах и на докторката и на Илит...
Наистина ли е толкова зле положението,някой виждал ли ги е откакто са на хотел,тук и при двете пътувания с кола-до ветеринарния кабинет и до изолатора и звук не са издали,вярно бяха леко гипсирани...но не фрапантно...вече не знам какво да си мисля..
User's Signature

Качена снимка

#112 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 July 2009 - 05:17 PM

Показване на мнениеточери, в Jul 3 2009, 03:53 PM, написа:

Може ли някой да ме посъветва какво да направя"за да си свърша работата"...ако мислите че евентуално свиждане ще помогне на кучовците да се отпуснат, да запретвам ръкави и да търся превоз-вече го предлагах и на докторката и на

Със свиждане не става работата. И с двор не става. Трябва да контактуват с хора, в дом. Не можеш ли да ги вземеш у вас? Ако бяха социализирани, т.е. ако бяха живели с хора като по-малки, можеше да чакат и в хотел, и на двор. Но като си видяла, че са страхливи, трябваше да ги прибереш при себе си и да ги гледаш известно време като домашни кученца - с разходки и т.н., за това пари не са необходими. Е, ангажимент си е, но нали искаш да им помогнеш? Имай предвид, че колкото повече минава времето, толкова по-трудно ще може да се постигне социализация.

#113 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 03 July 2009 - 05:22 PM

чери, надявам се, че ще ме разбереш добре, без да се разстройваш и да търсиш в думите ми обвинения.
Знаех, че тръгват без ваксина и паспорт, нали аз ти казах да зарежеш благоевградския доктор и да ги доведеш. Не беше проблем да поема разноските по тях и 3-4 дни престой, но когато престоят е 10-ина дни, просто не мога, не, че ми се свиди.

Свиждане, както ти казах и по телефона, е излишно. С теб са свикнали, целта е да свикнат с останалата част от човечеството.

В темата за набиране на средства е отбелязано, че са събрани средства за транспорт, това е така.

Не съм се отказала от Славка и Софка. Искрено се надявам, че ще се отпуснат и сряда-четвъртък ще мога да ги изпратя.
Но искам да съм сигурна, че ако го направя, няма да прецакам шансовете на другите одобрени -Зендра и Джони, защото доверието се е загубило. Не е нищо лично.
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#114 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2009 - 05:29 PM

Показване на мнениетоnort2005, в Jul 3 2009, 06:17 PM, написа:

Показване на мнениеточери, в Jul 3 2009, 03:53 PM, написа:

Може ли някой да ме посъветва какво да направя"за да си свърша работата"...ако мислите че евентуално свиждане ще помогне на кучовците да се отпуснат, да запретвам ръкави и да търся превоз-вече го предлагах и на докторката и на

Със свиждане не става работата. И с двор не става. Трябва да контактуват с хора, в дом. Не можеш ли да ги вземеш у вас? Ако бяха социализирани, т.е. ако бяха живели с хора като по-малки, можеше да чакат и в хотел, и на двор. Но като си видяла, че са страхливи, трябваше да ги прибереш при себе си и да ги гледаш известно време като домашни кученца - с разходки и т.н., за това пари не са необходими. Е, ангажимент си е, но нали искаш да им помогнеш? Имай предвид, че колкото повече минава времето, толкова по-трудно ще може да се постигне социализация.

Не мога да ги прибера,всичко което правя за тях е тайно от семейството ми,иначе ще имам големи неприятности...
Но въпреки това не можах да остана безучастна и направих всичко по силите си за физическото им оцеляване...Някой може ли да помогне за социализацията им.
User's Signature

Качена снимка

#115 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Икона за мнението  Публикувано: 03 July 2009 - 05:36 PM

Въпроса не е само в прибирането...социализирането може да стане и по друг начин, като се сложат каишки и кучетата се разхождат всеки ден между себеподобни и хора...там където са в движение...Така кучетата ще свикнат, че трябва да се движат вързани и да имат едно поведение в контактите си с хора и животни. Всички знаем как едно куче свиква с това, което се иска от него...Можеше да попита и да й се каже от всички тук, как и какво да направи за да са социализирани кучетата. Сега е правилно решението на Илит и аз я подкрепям. С времето кучетата ще се научат на поведение и контакти и ще заминат...важно е сега да се събират парите за хотела и това не може да е грижа на Илит.

#116 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2009 - 05:45 PM

Цитат

чери, надявам се, че ще ме разбереш добре, без да се разстройваш и да търсиш в думите ми обвинения.

Няма как да не се разстройвам,даже в момента така съм подпухнала от плач,че не смея да се прибера у дома...
Знам че си права,но това не пречи да ме боли,защото наистина ги обичам и искам да живеят,но не с цената на затворена врата за още много клетничета....това ми е ясно.....И знам че не е лично....ама в момента се чувствам като нищожество защото не мога да направя нищо(в понеделник ще преведа пари )
User's Signature

Качена снимка

#117 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2009 - 05:48 PM

Показване на мнениетоSMitreva, в Jul 3 2009, 06:36 PM, написа:

Въпроса не е само в прибирането...социализирането може да стане и по друг начин, като се сложат каишки и кучетата се разхождат всеки ден между себеподобни и хора...там където са в движение...Така кучетата ще свикнат, че трябва да се движат вързани и да имат едно поведение в контактите си с хора и животни. Всички знаем как едно куче свиква с това, което се иска от него...Можеше да попита и да й се каже от всички тук, как и какво да направи за да са социализирани кучетата. Сега е правилно решението на Илит и аз я подкрепям. С времето кучетата ще се научат на поведение и контакти и ще заминат...важно е сега да се събират парите за хотела и това не може да е грижа на Илит.

Хора,вие май не сте чели темата,нали им слагах каишки и се опитах да ги социализирам -и в резултат кученцата бяха пребити зверски 2 пъти за последните 10 дена ...Ако можех да им плащам за хотел или да се справя сама въобще нямаше да пиша тук . А Илит призовава не хората да помогнат а "авторката на темата".
User's Signature

Качена снимка

#118 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 July 2009 - 06:01 PM

Всичко ще се нареди. Само спокойно сега. И аз ще помогна в понеделник, всичко ще е наред. Ако останат, ще помогна още. Ще заминат, само спокойно. вече ще знаеш, пък животните хич нямат вина. Нямат и шанс тук. Тъпа работа, тъпа държава. Писах ти на лични.
User's Signature

Качена снимка

#119 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2009 - 06:42 PM

Благодаря сърдечно на всички които не останаха безучастни към съдбата на двете клетничета,на Илит,че ни забеляза и протегна ръка за помощ и се надявам да ми прости че поради неопитността си не успях да преценя достатъчно нещата и забърках такива проблеми...Надявам се че факта че съм такава .....смотла няма да навреди на бъдещето на Софка и Славка,защото те не са виновни за поведението си.Откакто пиша в темата на няколко пъти изпадам в ситуация да ми се иска сама да се наритам и тази ситуация е точно такава.
На всички които са помогнали за събиране на средствата за пътуването на диваненцата ми се ще да обещая,че ще направя всичко по силите си тези пари да се използват по предназначението им.
Благодаря на Господ че има такива като вас,аз за съжаление съм сама в обкръжението си и това много ми тежи и ме кара да се чувствам безсилна.
User's Signature

Качена снимка

#120 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 04 July 2009 - 05:55 PM

Чери, спокойно.

Всички хора допускат грешки. В случая ти направи наистина много за кученцата. Въпреки че нямаш къде да ги прибереш, опита различни варианти. Похвално е, че не ги изостави, защото нямаш възможност да ги приютиш. Колко са хората, които така упорито биха им търсили по-добро бъдеще? И именно затова мисля, че Илит реши да ти помогне.

А за социализацията. Ако знаеше, че това е изрично условие за изпращане в чужбина, сигурна съм, че щеше да направиш всичко възможно.

Всичко със Софка и Славка ще се уреди, сигурна съм. И то защото ти не ги подмина с безразличие.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

• (8 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема