Dog.bg Форуми : помогнете да спасим две кученца

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

помогнете да спасим две кученца

#81 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 June 2009 - 06:46 PM

Да,поех ангажимент за ваксинациите,щом това е проблема ,сега чакам от организацията да ми помогнат за транспорта и да ме насочат при кой лекар .
Иначе дудите лапат здраво,ще ми изядат и ушите...и се научиха да ядат от ръка гранулки без да има опасност да ти изгризат пръстите,не знам дали това е хубаво,ама усещането е прекрасно.....Как ми се иска да имат късмет.....
User's Signature

Качена снимка

#82 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 June 2009 - 09:13 AM

Здравейте на всички добри хора ,които четете тази тема.
За мойте бездомничета има надежда - харесали са ги в Белгия и можем га ги изпратим след 2 семици.
Сега само трябва да се съберат необходимите средства.Сумата не е непосилна - около 250 евро Помагайте кой с каквото може, че аз съм си профукала всички скрити резерви( светнала съм на червено тотално) пак по "кучешки" случай...личен.Ще се понапъна още малко за ваксини...паспорти...и ще обявя фалит....чиповете ако може в последния момент-от другата заплата.
Софка и Славка заслужават да живеят,те обичат живота,радват се и на трошица внимание и коричка хляб.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

Чери живее в сърцето ми ......и не спира да боли.........

http://www.youtube.c...h?v=3j3Zyu69lpA

#83 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2009 - 10:08 AM

В момента при нас е дъждовно и са се скрили дундите ама ги чувам как се карат и мрънкат,пак нещо не могат да си поделят...Вчера им дадох по една кожена солетка и всяка си мислеше ,че на другата е по-хубава и си ги разменяха по 100 пъти,и накрая все се оказваше,че едната солетка е много привлекателна и желана,пък другата лежи на земята ненужна :ab_041: .Вече не се хапят за храна,спокойно си ядат и двете от една паничка забравили колко страшен е глада.Радват се на всяко внимание,напоследък ходя перманентно със следи от тяхната радост по полите ,на черно много личат отпечатъците от лапи,а днеска ще получа и бонус-кални следи.... :ab_041:
След обед ще взема апарата да ги наснимам,дано невинните им очички докоснат някоя струна в душата ви.
User's Signature

Качена снимка

#84 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 June 2009 - 10:30 AM

чери
какво е положението - на сигурно място ли са?
да не зачезнат на някъде

#85 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2009 - 10:38 AM

Няма да зачезнат,ще се постарая да уведомя всички от кооперацията за ситуацията ,колкото и нахално да е от моя страна,мисля че ще ги изтърпят още 2 седмици,аз пък ще се постарая да им осигуря изобилна храна, надявайки се да ги избие на повечко сън, и кожени кокали за занимавка.А ако от сдружението измислят нещо друго- ще пиша...
User's Signature

Качена снимка

#86 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2009 - 01:31 PM

Те вече не са ненужни никому,някой ги е харесал....Да помогнем да стигнат до този който ще ги обича и ще им даде ЖИВОТ.
ПОМАГАЙТЕ.Приемам помощ всякаква имам нужда и от МОРАЛНА,както и от напътствия,нямам никакъв опит.
Софка и Славка ше бъдат ваксинирани и чипирани независимо от всичко,с това и сама ще се справя.За останалото разчитам на вас, които не сте безразлични.
User's Signature

Качена снимка

#87 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 June 2009 - 05:28 PM

Пускам малко пресни-пресни снимки

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#88 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 June 2009 - 05:34 PM

От терасата на офиса снимах и мястото където са се самонастанили
User's Signature

Качена снимка

#89 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 June 2009 - 05:40 PM

Това е лехата с цветя която са опустошили.През зеленат ограда излизат на улицата и там ги храня
User's Signature

Качена снимка

#90 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2009 - 03:06 PM

Днес сложихме ваксина на кученцата и ни издадоха и паспорти.Доктора ме похвали за храненето- имат вид на добре гледани домашни.....Софка е 7.550 кг, а Славка 7.200 .И двете са щърбави в момента - сменят зъбките...възраст около 3 месеца може би.По поведението им обаче си личи ,че са малтретирани -много са наплашени,в клиниката залягат на земата и се придвижват лазейки...гледат да се заврат на скрито....погледа им -виновен и плах,не скимтят,не правят опит да избягат изглеждат като примирени със съдбата си .Агресивност няма и грам,позволяват всякакви манипулации,напудриха ги,бъркаха им в устата ,в ушите...Возенето е кола също е безпроблемно- не смеят и да мръднат даже,само си облизваха притеснено муцунките...С мен поведението им е коренно различно-закачат се,хапят игриво,катерят се по мене и ми се усукват в краката...едвам се придвижвам без да ги настъпя.Днес им купих кожени каишки,ще ги опитам тия дни дали ще се движат на повод.
Уведомила съм цялата улица ,че кученцата ще се изпращат в чужбина,мойта хазяйка- бабата пое ангажимент да ги опази.Те си стоят скрити в двора и излизат само когато ми чуят гласа.
Моля за помощ ветераните да бутнат едно рамо по организирането на събиране на пари за транспорта,сама няма да се справя,от организацията са само 3 човека активни....С чиповете и транспорта до София все някак ще се оправя, но там ще трябва някой да ги поеме за 2-3 дена преди полета
User's Signature

Качена снимка

#91 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 20 June 2009 - 05:20 PM

Показване на мнениеточери, в Jun 20 2009, 04:06 PM, написа:

Уведомила съм цялата улица ,че кученцата ще се изпращат в чужбина
Дано това не ти навлече беля, макар че в момента е нужно, за да се опазят. Да не започнат да ти ги изсипват с кашони, щото нали "тя ще се оправи".
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#92 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 June 2009 - 05:42 PM

Аз не живея там ,ама това не пречи де....Тои и тези са домашни ,някой добър стопанин като не е успял да си задоми всичките кутрета(щото не вярвам да са се родили само две) и ги е пуснал в тихата уличка с дворчета някой друг да им бере грижата.....типично по нашенски....
Преди малко ходих да ги снимам с каишките и слушам скимти се от дъното на двора,,викам ги - не идват....изплаших се да не са се заплели с каишките в дървата и влязох....излязоха едва едва...чак от мен ги е страх( а преди това ме изпратиха до края на улицата много наперено-като доберманчета бяха с новите каишки)Едното куцаше,стори ми се че не много...стъпва иначе на крачето-явно някой ги е сритал :eg_033:
От притеснение забравих да ги снимам.Коато се постъмни ще отида да проверя какво е положението.Стремя се да ги обгрижвам ненатрапчиво и незабележимо,да не дразня никого...щото ми казват"като толкова те е грижа вземи си ги у вас...а нямам къде ....мойта улица е много оживена ,няма да оцелеят и ден......Сега както са наплашени ако не излизат на улицата няма да има проблем,с хората от къщата съм се разбрала.
User's Signature

Качена снимка

#93 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 20 June 2009 - 05:51 PM

Наистина не е добра идея да ги оставяш с нашийници. Могат да се закачат, обесят. А много често им ги крадат, та някой ще ги погне, за да им ги вземе.
Изобщо, колкото по-малко се набиват на очи, толкова по-добре.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#94 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 June 2009 - 06:00 PM

Тогава веднага ще отида да им ги сваля... :ud_009: мислех,че така ще изглеждат по-домашни и нечии и обгрижвани....явно грешка...може някой и за каишките да ги е погнал... :eg_033:
User's Signature

Качена снимка

#95 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Икона за мнението  Публикувано: 20 June 2009 - 06:04 PM

И аз така мисля,махни нашийниците и ще ги сложиш по пътя за София, преди пътуването.А паспортите които им направи международните паспорти ли са, да не са здравните книжки, които са само за БГ.

#96 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 June 2009 - 06:21 PM

Пише "международна ваксинационна и здравна книжка",специално предупредих доктора ...
User's Signature

Качена снимка

#97 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 20 June 2009 - 06:25 PM

За престоя им в София не се тревожи. Щом дойдат в София стават мой ангажимент, така че ще искам да са на удобно за мен място.
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#98 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 June 2009 - 09:12 PM

Да докладвам....значи изпреварих дъжда и каишките са свалени.Кучовците си бяха скрити в тяхното си най-дълбоко скривалище и се чуваше нещо не точно като скимтене ами по-скоро като хленчене....(дали пък не са били притеснени от каишките. :dry: ..)едвам ги накарах да излязат,че дойдоха и едни деца да зяпат.....значи направо сме се върнали в изходно положение по отношение на страха от хора...някой бая ги е стресирал :eg_033: но нищо,това е лесно поправимо.Гушнах ги малко ,черпих ги кремвирш и изсипах две шепи гранули на входа.Утре сутрин ще отида пак на проверка.
User's Signature

Качена снимка

#99 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Икона за мнението  Публикувано: 21 June 2009 - 11:50 AM

А аз да призова за финансовата помощ за билета и пътните на кучетата. Времето си тече и трябва отново спешничко да се събере не малка сума за тяхното пътуване. Без помощта на съфорумците това е невъзможно да стане. Моля Ви помогнете и на тези две малки кученца да напуснат родната ни действителност и да им дадем шанса да живеят в един по добър свят.
Както повечето знаят има тема за Банковата сметка, по която да се изпращат парите.

#100 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 June 2009 - 01:34 PM

Туко-що се връщам от "провеката".Положението е следното.Кученцата са в двора,скрити.При повикване дойдоха плахо и неохотно за разлика от предишното им бурно посрещане(пак имаше деца да зяпат,може би затова)Не им се излиза извън оградата,нямат апетит,хапнаха малко колко да не ме обидят.Възможно е да са изяли гранулите които им бях оставила вътре но не посмях да вляза отново в чуждият двор.Довечера по преценка може и да вляза.Славка видимо не куца или поне не се забелязва много,но на два пъти изскимтя доста силно все едно си я настъпил.Дали пък някое куче не я е захапало.Не се вижда рана и си стъпва на крачето.Побързаха да се скрият пак в дъното на двора под колата и оттам наблюдават....Това е засега.Довечера пак ще ги навестя .
Пак апелирам за помощ,знам че не сме много хората на които им пука,но ако сме единни и си помагаме ще успеем.Тях поне някой ги е пожелал и ако успеем да ги изпратим няма да се налага да ги мислим-на хубаво място отиват,дай боже на повече душички такъв късмет.....
User's Signature

Качена снимка

• (8 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема