Коне или Кучета?
Публикувано: 07 March 2008 - 10:48 PM
Много, много труден въпрос...никой да не ме напада, но мисля че кучетата са съвсем малко по-умни от конете. Може би защото има много случай, когато кучетата спасяват хора(например санбернарите в планините). Освен това кон не можеш да си имаш в апартамент. Но и конете си имат плюсове.
Публикувано: 08 March 2008 - 07:23 PM
яздя от вече 20 години , имала съм и 3 кучета . Определено коня е много по- интелигентно животно от кучето , но това не ми пречи да обичам и едните и другите. Някъде бях чела някаква класация за ителекта при животните . Помня че на първо място беше маймуната , на второ не знам , но на трето е коня. Кучето е някъде 7-мо. Не ме разбирайте погрешно - обожавам кучетата . Сега имам прекрасен лабрадор на 2години.

Незнанието и невежеството не ме оправдават, че години наред крещях "браво" за неща които не разбирах...
Никога не обяснявай. Пред приятели не се налага, а враговете няма да повярват!
Никога не обяснявай. Пред приятели не се налага, а враговете няма да повярват!
Публикувано: 21 March 2008 - 12:20 PM
Мога ли да кажа и двете!! :yahoo: Обожавам ги, но за съжаление нямам подходящи условия, където да си отглеждам кон.Засега съм се отдала на кучетата изцяло!
Публикувано: 11 April 2008 - 01:54 PM
За интелигентността на конете не може да се спори, че са умни умни са, кучето е друга тема има породи и породи предназначени за различни цели, не че няма и различни породи коне, но да се гледат породите и различните видове животни под общ знаменател е тъпо и некоректно.
Няма кон на света който да яздиш или да ти тегли (каручка, колесница и т.н.), който е пред пропаст и да му кажеш да тръгне и той да тръгне :huh:, няма да стане, но има кучета, които не са за впрягове и щото са много умни ще тръгнат, така кон да води слепец по улиците не съм виждала и сигурно няма да видя, но куче водач да, за мен и двете животни по свой си начин са интелигентни, но по различни параграфи не че съм разбирачка ама обожавам и двата вида животни, без тях живота на хората щеше да е друг.
Няма кон на света който да яздиш или да ти тегли (каручка, колесница и т.н.), който е пред пропаст и да му кажеш да тръгне и той да тръгне :huh:, няма да стане, но има кучета, които не са за впрягове и щото са много умни ще тръгнат, така кон да води слепец по улиците не съм виждала и сигурно няма да видя, но куче водач да, за мен и двете животни по свой си начин са интелигентни, но по различни параграфи не че съм разбирачка ама обожавам и двата вида животни, без тях живота на хората щеше да е друг.

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 12 April 2008 - 07:46 AM
И двете животни са интелигентни и е глупаво да се спори,кое е по-умно.А,колкото до това - Коне или кучета - ами и двете! :blink:
Двете животни,ако свикнат заедно са един прекрасен тандем. ;)
Двете животни,ако свикнат заедно са един прекрасен тандем. ;)

- Сънищата сбъдват ли се ? – попита Роувър.
- Някои от моите, да – отвърна старецът. – Някои, но не всички; още по-малко пък веднага или докато ги сънуват.
- Някои от моите, да – отвърна старецът. – Някои, но не всички; още по-малко пък веднага или докато ги сънуват.
Публикувано: 12 April 2008 - 10:25 AM
Цитат
има коне (понита) водачи на слепи !!!
благодаря за информацията просто не съм виждала

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 27 April 2008 - 10:06 PM
Здравейте,
Аз имам 50 каракачански кучета и 10 каракачански коня.Да ви кажа и конете и кучетата са с висок коефициент на интелигентност.Малко не ми изглежда логично да се сравнява кон с куче или обратно.ЗАвиси кой за какво ги ползва или притежава и в какви условия.
В интерес на истината кучетата губят малко по точки заради това ,че не могат да се яздят.Е може само сина ми който е на 10 месеца - ;).Иначе до пазене -имам жребец който в това отношение пази повече от кучетата.
Аз имам 50 каракачански кучета и 10 каракачански коня.Да ви кажа и конете и кучетата са с висок коефициент на интелигентност.Малко не ми изглежда логично да се сравнява кон с куче или обратно.ЗАвиси кой за какво ги ползва или притежава и в какви условия.
В интерес на истината кучетата губят малко по точки заради това ,че не могат да се яздят.Е може само сина ми който е на 10 месеца - ;).Иначе до пазене -имам жребец който в това отношение пази повече от кучетата.
Публикувано: 05 August 2008 - 01:00 AM
Ако може и двете,ама на кончето няма да му е удобно в апартамента ;D ;D на Ърни си му е много добре :P ай чакам още един четириног лаещ :P
но иначе конета се прекрасни животни имах възможноста само един път да язда кон,а много ми се иска пак да язда :yahoo:
но иначе конета се прекрасни животни имах възможноста само един път да язда кон,а много ми се иска пак да язда :yahoo:
Публикувано: 02 December 2008 - 01:18 AM
Към конете съм привързана и яздих за първи път на 3 годинки, а по-късно се запалих много и по кучетата. Конете :blink: