Цитат
Цитат
Цитат
Finve е душата,сърцето и мозъкът на темата "Аляски маламут"..... :yahoo:
Горан - ааа, не е така - просто явно на мен ми остава най-много време да пиша тук ;)
Напротив,така е :blink:!Тук не става въпрос просто за писане , а за компетентните постове,които винаги чета с интерес, защото ти си енциклопедията на тема Аляски маламут :blink: и винаги намираш време да отговориш на всички въпроси относно темата,а си сърцето и душата ,защото любовта ти към маламутите е огромна :yahoo:.. и аз ти се възхищавам за това :blink:.Как е страхотната ти "банда" :yahoo: и чакаме Индис в Банско...е знаеш,че ни е любимка :P :wub: :wub:?Малко се отклонявам от темата ,но имаме още една любимка и се казва Ирма - хъски..Интересно,че имената и на двете момичета започват с "И" :P :P :P и са страхотни!
Чак пък компетентни постове :rolleyes:, просто пиша и споделям това което мисля и което зная, защото смятам че е хубаво да се споделя между съмишленици - не всеки да си пази информацията за себе си, а аз много се ровя из интернет (като имам време - а сега това става все по-рядко :(), интересно ми е, но аз също се уча, само дето имам няколко годинки преднина в съжителство с маламут.
Ние сме добре - мързелуваме в жегите. Индис пак започна да се скубе :rolleyes: :angry:, аз тази година с козина явно няма да я видя.
Това за любимките е интересно - коя е Ирма, да не би да имате хъски ;)
Цитат
Сега - за изложбата в Созопол - нарочно не писах скоро, защото чаках да се появят снимки (защото аз както винаги забравих фотоапарата)
Ние участвахме двата дни на САСІВ-те (21 и 22 юни). От цялата пета група имаше само два маламута, едно хъски и 3 померана... Времето беше много горещо, но в базата където бяхме отседнали и където се провеждаше изложбата беше много приятно - имаше дървета, сянка, поляни...
Представихме се сравнително добре. Фрей и Индис бяха в конкуренция един с друг. Фрей беше в клас млади и получи съответно - 2 отлични оценки, и двата дни стана най-добро куче на породата. Индис също получи 2 отлични оценки, 2хСАС и 2САСІВ.
Между другото "оказа се", че имаме още новини за участието ни в Созопол - Индис вече е шампион на България! :->) :yahoo: Браво на нея! Сега вече влиза в конкуренция с Финве ;D
Цитат
Тука вече ме има и мен.Искам само да кажа,че това да извеждам куче в ринга ми беше мечта.Мечта,която не очаквах да се сбъдни в близките години.Поради тази причина искам да благодаря на Катя за осъществяването и :wub:И да допълня,че да извеждам Индис в ринга беше просто удоволствие.Държанието и беше меко казано невероятно. :wub:С Фрей беше малко по-трудно,защото реши да си играем,но какво да се прави :)
yani4ka, Благодаря ти за снимките. Страхотни са. Индис била доста фотогенична. Освен това много мило ми стана, като разбрах, че без да искам съм сбъднала твоята мечта да изведеш куче в ринга. Надявам се да не е за пръв и последен път, а току виж и в теб наистина се развият уменията на хендлер! Радвам се също, че Индис ти е харесала в ринга - тя наистина беше много спокойна (чак аз се изненадах!!!) - както по време на изложбите, така и през цялия престой в хотела. Много съм доволна от двамата младежи - бяха кротки, послушни, като агънца, слушаха в стаята и по цял ден спяха, та и аз успях да си почина малко.
Цитат
Zdraveite na vsichki :)
sega se registirah i oshte ne znam kak da se spravqm s foruma, nadqvam se da mi pomagate :).
Imam Alqski malamut na 1 godina veche, myjkar :) kazva se Ares cherno bql e, shte sloja snimki no samo da razucha ot kade :). Imam malak problem s vazpitanieto mu, ne moga da go otucha da ne skacha po horata, samo gi stresira inache ne e zloben. Kogato vidi deca napravo poludqva ticha da igrae s tqh, no i po tqh tragva da skacha neznam kakvo da pravq s tova negovo povedenie.
cucka_
Добре дошъл/а/. Ще ти помагаме с всичко, което можем, стига ти да имаш желание да пишеш тук. Разкажи ни за Арес повече. А колкото за възпитанието - ами случва се и с нашите млади кучета. Аз отучих Финве да скача като го настъпвах по задните лапи, Фрей прави на гостите понякога същия номер (подбира ги по симпатия) и като му извикат строго "Не" се кротва. Виж това за децата - пак с "НЕ" - друг избор няма. След като порасне ще се успокои и няма да прави така, но търпение трябва.