Аляски маламут
Публикувано: 08 July 2008 - 11:33 AM
Публикувано: 08 July 2008 - 12:17 PM
Цитат
Ама наистина сте маламутски край :rolleyes:. Този Арес няма как да не го харесаш. Маламутите имат едно много интересно качество - като ги погледнеш (особено като бебета) и те умиляват, предизвикват усмивка и ти се иска да ги имаш.
Арес е сладък пухчо. А като голям изглежда доста възмъжал - наистина ли е само на 1 година. Ако е така - той е връстник на моя Фрей (1 година и 1 месец). Само че Фрей още не изглежда на възрастно куче - много е недоразвит
Ето го като бебе и като по-голям:

Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]
Величието и моралният напредък на една нация могат да се оценят по отношението й към животните" Махатма Ганди
Публикувано: 08 July 2008 - 01:23 PM
Ама наистина сте маламутски край :rolleyes:. Този Арес няма как да не го харесаш. Маламутите имат едно много интересно качество - като ги погледнеш (особено като бебета) и те умиляват, предизвикват усмивка и ти се иска да ги имаш.
Арес е сладък пухчо. А като голям изглежда доста възмъжал - наистина ли е само на 1 година. Ако е така - той е връстник на моя Фрей (1 година и 1 месец). Само че Фрей още не изглежда на възрастно куче - много е недоразвит
Ето го като бебе и като по-голям:
[/quote]
Много е хубав Фрей :blink:
Арес е на година и 4 месеца, но на мен все ми се струва че е слабичък ама ... :blink:
Публикувано: 08 July 2008 - 01:30 PM
Цитат
Хм, от снимките не личи да е слаб, но друго е наживо - а пък и той е още млад - още расте... като спре да расте - ще започне да трупа килограми и да развива мускули - до третата година...

Величието и моралният напредък на една нация могат да се оценят по отношението й към животните" Махатма Ганди
Публикувано: 08 July 2008 - 01:40 PM
Цитат
Цитат
Хм, от снимките не личи да е слаб, но друго е наживо - а пък и той е още млад - още расте... като спре да расте - ще започне да трупа килограми и да развива мускули - до третата година...
вярно ли е че до 3-тата година може да се възпитава или само до 1 година?
Публикувано: 08 July 2008 - 01:51 PM
Цитат
Винаги може да се възпитава - стига да имаш подход - аз например по-възрастното куче Финве започнах да го възпитавам на основни команди - седни, ела тук и т.н. когато беше на година и половина...
До третата година се развиват физически маламутите

Публикувано: 08 July 2008 - 02:35 PM
Цитат
Здравей Smacky,
прочетох че си търсите маламут, намерихте ли си? Ако още не сте може и да Ви намеря от Троянския край
Публикувано: 08 July 2008 - 03:06 PM
Цитат
Цитат
Ами предполагам става въпрос за Юлия Велкова - развъдник "JulyVell Siberians" http://dog.bg/husky/bg/home.htm- човекът който без да иска преди няколко години ме запали по тази порода - Бях прочела нейната статия "Разликата между сибиското хъски и Аляския маламут", след което взех първия си маламут. Ако е това е жената, която познаваш ти - значи страхотно. Тя (освен че има развъдник за сибирско хъски) е експерт-кинолог, освен това отговаря и за развъдната дейност в Клуб "Северни Кучета" ЗАТОВА най-добре е с нея да разговаряш относно "търсенето на женска" на твоя Арес :- - дали!, кога и т.н.

Публикувано: 08 July 2008 - 04:10 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Ами предполагам става въпрос за Юлия Велкова - развъдник "JulyVell Siberians" http://dog.bg/husky/bg/home.htm- човекът който без да иска преди няколко години ме запали по тази порода - Бях прочела нейната статия "Разликата между сибиското хъски и Аляския маламут", след което взех първия си маламут. Ако е това е жената, която познаваш ти - значи страхотно. Тя (освен че има развъдник за сибирско хъски) е експерт-кинолог, освен това отговаря и за развъдната дейност в Клуб "Северни Кучета" ЗАТОВА най-добре е с нея да разговаряш относно "търсенето на женска" на твоя Арес :- - дали!, кога и т.н.
Mersi mnogo za saveta :) pisah i na e-mail-a
Nadqvam se da ne Vi dosajdam s moite vaprosi, no nikoga do sega ne sam imala porodisto kuche i iskam vsichko da e kakto trqbva :)
Blagodarq za vnimanieto koeto mi otdelihte :) za mene e cenna vsqka informacia :)
Публикувано: 08 July 2008 - 04:17 PM
Цитат
Tova e moq Ares :blink:
Арес е голям хубавец :yahoo: :yahoo: :yahoo:.Регистриран ли е в клуба на "Северни кучета" към БРФК?

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!
Публикувано: 08 July 2008 - 04:20 PM
Цитат
Цитат
Арес е голям хубавец :yahoo: :yahoo: :yahoo:.Регистриран ли е в клуба на "Северни кучета" към БРФК?
не никъде не съм го регистрирала, незнам как и незнам правилата, какви изисквания има и т.н.
Публикувано: 08 July 2008 - 04:29 PM
Цитат
Цитат
Цитат
не никъде не съм го регистрирала, незнам как и незнам правилата, какви изисквания има и т.н.
Пиши на Юлия Велкова,която както вече писа Finve, е Отговорник развъдна дейност в клуба на "Северни кучета".Тя най-компетентно ще ти обясни :blink:.Много е важно кучето да е регистрирано в клуба,ако има родословие.Много ни изненадахте с маламутите от Троянския край и то приятно :yahoo:.

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!
Публикувано: 08 July 2008 - 04:35 PM
Публикувано: 09 July 2008 - 10:14 AM
Цитат
cucka_ Всички започваме така ;) - не знаем откъде да започнем. В този форум (а и на безброй други места в Интернет) - има интересни статии относно развъждането, обучението, храненето, грижите за кучето - но трябва търпение, време и желание. Вярвам, че Юлия ще те насочи най-правилно.
Поздрави на Арес

Публикувано: 13 July 2008 - 10:45 PM
http://dog.bg/forum/index.php?action=dlattach;topic=2548.0;attach=160964;image
Като добрия голям вълк, който ни е приятел. :wub:

JulyVell Siberians