Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#1161 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 September 2008 - 02:47 PM

Цитат

Finve,благодаря за поздравленията!Съжалявам ,че не успяхте да участвате :(.Имам проблеми с комютъра, в който са снимките,но щом го поравим ще кача снмки и ще разкажа за изложбата.Прегръдки на цялата "банда" :wub:!

Аз също съжалявам, но причините да не дойдем наистина бяха сериозни и не много приятни  :(, но уви - случват се и неприятни неща...
Ще чакаме подробности за изложбата, както и снимки с нетърпение.
Поздрав
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#1162 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2008 - 02:53 PM

Цитат

Добре дошъл в маламутското семейство Нанук :yahoo: :wub: :wub: :wub:!Страхотен е и ни кара да си спомняме с умиление когато нашият вече голям Горан ,беше толкова малък и пухкав :wub: като Нанук.Толкова са сладки малките маламути.Киара също изглежда страхотно и много красива :wub:,тя е си е фотогенична по принцип :blink:.Явно добре се разбират с малкия пухчо.От сърце пожелавам на Нанук и Киара да са живи и здрави,много да радват прекрасните си собственици и много весели игри :yahoo:.

Цитат

Честито ни Шаманрок-че в България! Чудесна изненада  ;) Да е живо и здраво и дано скоро го видим и на живо!

Горан,
Huskypower,

Благодаря ви, нещата около пристигането му се развиха много бързо, аз още не мога да повярвам, че това се случи, но той определено е много обичан и желан в новото си семейство. Надявам се скоро да го видите наживо, и дано да повлече крак за още бебета  :P
User's Signature

#1163 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2008 - 10:09 PM

И малко снимки от нас :yahoo:.Любимо място - диван ;D ;D.
User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#1164 Потребителят е офлайн   cucka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2008 - 11:03 AM

:) Горан направоооо е не само хубав а ПРЕКРАСЕН :) напълно е достоен да си носи купата :) страхотен е :)

#1165 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2008 - 12:50 PM

Цитат

Горан явно заслужено си почива след тежкия изложбен маратон. Ама този диван много запазен ми изглежда  ;) ... Как го постигате това при наличието на маламут  ;D)...
А от снимките е видно, че Горан още повече е възмъжал, радвайте ни често с негови снимки ;)
User's Signature

#1166 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2008 - 05:28 PM

Цитат

:) Горан направоооо е не само хубав а ПРЕКРАСЕН :) напълно е достоен да си носи купата :) страхотен е :)

cucka_,благодаря за хубавите думи,вие как си прекарвате?не сте ли правили скоро снимки?Знам,че при вас разходките са на много красиви места.
Finve,дивана на снимка изглежда добре,но ако го видиш отблизо ;D ;D целият е надраскан от нокти :rolleyes: и плаче за нов ;D ;D.Да,Горан наистина възмъжа,няма го вече момчето :'(,но пък стана много величествен и хубав :wub: и  се гордеем с него :->) :yahoo:.
User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#1167 Потребителят е офлайн   Husky Lara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2008 - 09:42 PM

Цитат

Хихи знам го този диван :)
Поздрави на цялата група :)  :wub: :wub: :wub:
User's Signature

Aurora@Vabank
[br]
Качена снимка
Качена снимка

#1168 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2008 - 10:45 PM

Цитат

Цитат

Хихи знам го този диван :)
Поздрави на цялата група :)  :wub: :wub: :wub:

Той нашият диван много известен стана ;D ;D ;D ;D.Husky Lara ,здравей.Дивана ви чака да знаете :yahoo:,а ние с още по-голямо нетърпение :yahoo:!
User's Signature

#1169 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2008 - 06:58 PM

Киара :wub: :wub: :wub:
User's Signature

#1170 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 September 2008 - 09:20 PM

От Кристалната изложба в Пловдив - 06.09.2008
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#1171 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2008 - 10:58 PM

Цитат

От Кристалната изложба в Пловдив - 06.09.2008

За пореден път ,благодарности за Huskypower ,за това,че ме спаси със снимките си от изложбите в Банско, и за снимките от Кристалната изложба в Пловдив,на единственият представител на породата Аляски маламут - Киара :wub: :wub: :wub:.И тъй като тя беше нашата звезда на изложбите още малко снимки :yahoo: :yahoo: :yahoo:.Първа снимка -подготвка за кадър,втора снимка -спокойни Горан и Киара,трета снимка обаче - ??????????????????,и четвърта -кавалерът винаги отстъпва ;D ;D ;D ;D,а дамата е много красива :wub: :wub:,няма как :yahoo: :yahoo: :yahoo:.
User's Signature

#1172 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2008 - 11:11 PM

И естествено,финалът е хубав...... :wub: :yahoo:,кавалерът  се опита да бъде нахален,а резултатът е ,че той остана навън, а прекрасната ни дама Киара при нас ,..... и естествено си поръча и питие ,виж трета снимка :yahoo: :yahoo:.
User's Signature

#1173 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 02:36 PM

Еее, колко снимки, докато ме нямаше. Киара наистина е хубавица, Горан също... двамата са толкова различни, но и по своему чаровни и достойни представители на тази горда порода. По повод участието на Киара в Кристалната изложба в Пловдив искам само да добавя, че освен че беше единствен маламут, Киара получи отлична оценка, САС и ВОВ, както и престижното пето място в групата сред достойна конкуренция. Киара е герой, защото това беше нейния дебют в изложбите. Надявам се да не бъде и последен, а успехите й оттук нататък да радват всички.  :->)

Ние обаче нямаме какво толкова да покажем, освен едни неприятности, които се случиха напоследък. Нямах нито настроение, нито възможност да пиша за това тогава, едва сега като се поразмина малко събрах кураж и намерих време да ви разкажа и покажа.
Имахме инцидент с Фрей - той беше нахапан по главата много жестоко, преди около 10-тина дена, без никой от нас нито да види, нито да чуе нещо. В резултат от нахапването той получи алергична реакция - муцуната му се поду, очите се затвориха, от чесането и търкането в земята той допълнително разрани раните си, очите му бяха напълно затворени... Докторът каза, че се съмнява да не е нахапан от пчели, оси, стършели, предполага също че може да е било белка или невестулка. Не можа да каже с точност. Този ден аз бях в София и инцидентът е станал докато си пътувам за вкъщи. Майка ми го намерила легнал зад къщи целия в кръв, нито е викал, нито е бягал, за да привлече внимание. Цялата работа е станала в рамките на 30 минути, преди това си е било всичко в ред, но след 30 минути тя тръгва да го търси и го намира така!!!
Биха му инжекции, след които отоците спаднаха, очите му се отвориха. Сега лекуваме раните - да се затворят, да зараснат и евентуално да не останат белези.
Ето го Фрей как изглежда сега, вече с почти заразнали рани. Не ме питайте как беше в началото, още ме втриса от това което тогава видях, и което преживяхме - и ние, и Фрей...
User's Signature

#1174 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 12 September 2008 - 03:48 PM

:wub: танцувай
http://www.youtube.c...feature=related
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#1175 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 03:53 PM

Финве, пожелавам бързо оздравяване на Фрей! Дано раните да зарастнат бързо и не останат белези  :(
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#1176 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2008 - 07:59 AM

Finve,най-хубавото на цялата ужасяваща история с Фрей, е че момчето е добре и се справи отлично :yahoo:.Благодаря,че сподели проблема с нас ,защото никой не е застрахован от това, какво може всеки момент да те сполети....надявам се да се разбере все пак какво го е нахапало :(.Прегръдки за цялата "банда" :yahoo: :yahoo: :yahoo:.
User's Signature

#1177 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2008 - 09:44 PM

Цитат

Финве, пожелавам бързо оздравяване на Фрей! Дано раните да зарастнат бързо и не останат белези  :(

Цитат

Finve,най-хубавото на цялата ужасяваща история с Фрей, е че момчето е добре и се справи отлично :yahoo:.Благодаря,че сподели проблема с нас ,защото никой не е застрахован от това, какво може всеки момент да те сполети....надявам се да се разбере все пак какво го е нахапало :(.Прегръдки за цялата "банда" :yahoo: :yahoo: :yahoo:.

xael, Горан
Благодаря за съпричастността. Раните зарастват - останаха само две-три по-упорити, но другите почти не си личат. Фрей е мъжко момче и ще се справи. Не зная къде се е завирал и къде е намерил тези кръвожадни гадини, които така го нараниха. Не вярвах, че насекоми така могат да нажилят куче. Но не съм сигурна че и някога ще разберем какво точно е станало, даже си мисля, че и Фрей не е знаел какво се случва с него, бил е сигурно много ошашавен, но за съжаление няма как да разкаже. Сега вече ще сме повече нащрек, но както казва Горан - никой не е застрахован какво може да го сполети всеки момент. Важното в случая е, че той и за миг (дори когато беше почти със затворени нацяло очи) не си изгуби апетита  ;D
User's Signature

#1178 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2008 - 10:13 PM

Finve,Фрей е мнооого готино, вече мъжко момче :yahoo:.А ,като огледахте мястото около "нападението",нямаше ли някакви следи...аз малко като полицай,но все си мисля ,че по-скоро е ужилване,но знае ли човек...всъщност осите ли не си оставяха жилото,защото със сигурност знам ,че пчелите си оставят жилото при ужилване...Но е имало кръв,и може би е било някакво животно :-,а те оставят следи от зъби....ветеринарят,който го е прегледал може би се е ориентирал най-добре какво е станало.Притеснявам се,защото до нас има необитаем парцел с много стара къща и вътре се развъждат какви ли не гризачи :-,виждали сме и таралежи,което ни навежда на мисълта ,че може да има и змии.Хранителната верига се оформя,гризач-змия-таралеж :(,а кучетата ни са по цял ден на двора....
User's Signature

#1179 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2008 - 10:46 PM

Цитат

Finve,Фрей е мнооого готино, вече мъжко момче :yahoo:.А ,като огледахте мястото около "нападението",нямаше ли някакви следи...аз малко като полицай,но все си мисля ,че по-скоро е ужилване,но знае ли човек...всъщност осите ли не си оставяха жилото,защото със сигурност знам ,че пчелите си оставят жилото при ужилване...Но е имало кръв,и може би е било някакво животно :-,а те оставят следи от зъби....ветеринарят,който го е прегледал може би се е ориентирал най-добре какво е станало.Притеснявам се,защото до нас има необитаем парцел с много стара къща и вътре се развъждат какви ли не гризачи :-,виждали сме и таралежи,което ни навежда на мисълта ,че може да има и змии.Хранителната верига се оформя,гризач-змия-таралеж :(,а кучетата ни са по цял ден на двора....

Горан,Като го видя лекаря веднага ме попита дали няма пчели около нас - да, над нашата къща, на около 20-тина метра в гората има 20 кошера! Но никога досега не сме имали проблеми с тях. Първия ден доктора беше категоричен в едно, че не е нахапан от куче! Фрей така се беше разранил допълнително, че имаше само една кърваво и подуто лице - тръшкаше се като обезумял по земята или се търкаше по стените, с което още повече се разраняваше. По подутините доктора предположи, че може да са пчели, оси или стършели. Каза че е направил реакция от биологична отрова, за съжаление нямаше как да се направи точно там изследване. На другия ден вече раните не бяха така възпалени, докторът ги оглежда дълго и внимателно, и каза, че мисли че е най-вероятно от пчели, но може да е също така невестулка или белка - те хапели така по очите... След като чух това, аз най-много за тях се усъмних, защото при нас има много невестулки и белки, но винаги са бягали от кучета, инциденти не е имало, даже срещи между тях никакви. Затова предположих, че Фрей е намерил такова животинче в някоя дупка, за да бъде така нахапан. Обаче на третия ден както си стоях на двора изведнъж така ме ухапа една пчела по крака, че направи същата дупчица и червен оток както на Фрей... После пък една позната ми каза, че чела някъде че тази есен пчелите били много кръвожадни... Така съмненията ми за ухапването се прехвърлиха върху пчелите на нашия съсед като най-вероятната причина. Колкото до оставянето на жилото, както казах и преди - дори и да е имало нещо, то никой в началото не го е забелязал, мен ме нямаше в момента на инцидента, за което страшно много съжалявам. Разбира се съмнявахме се и в стършели и оси, търсихме много щателно из двора, по дърветата ни, в сградите да не би да има някакво гнездо, но нищо не открихме. То като дойде нещастието, не пита, колкото и да внимаваш. Няма как да ги опазим съвсем. А и Фрей непрекъснато се вре навсякъде, изследва, души, голям калпазанин е голям, и изобщо не внимава. ЕДинственото което можем да направим е да сме по-внимателни, да не ги оставяме без надзор дълго време и да се молим за късмет да не ни сполетяват беди.
User's Signature

#1180 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2008 - 10:25 AM

Браво на момчето, че бързо се оправя и че е такъв герой! :wub:
А пчелите са страшно коварни гадинки по принцип :-
Съседите ни на село си бяха бутнали кошерите на границата на двата двора, едвам ги накарахме да ги махнат, след не малък брой нападения от страна на пчелите.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема