Цитат
Finve,Фрей е мнооого готино, вече мъжко момче :yahoo:.А ,като огледахте мястото около "нападението",нямаше ли някакви следи...аз малко като полицай,но все си мисля ,че по-скоро е ужилване,но знае ли човек...всъщност осите ли не си оставяха жилото,защото със сигурност знам ,че пчелите си оставят жилото при ужилване...Но е имало кръв,и може би е било някакво животно :-,а те оставят следи от зъби....ветеринарят,който го е прегледал може би се е ориентирал най-добре какво е станало.Притеснявам се,защото до нас има необитаем парцел с много стара къща и вътре се развъждат какви ли не гризачи :-,виждали сме и таралежи,което ни навежда на мисълта ,че може да има и змии.Хранителната верига се оформя,гризач-змия-таралеж :(,а кучетата ни са по цял ден на двора....
Горан,Като го видя лекаря веднага ме попита дали няма пчели около нас - да, над нашата къща, на около 20-тина метра в гората има 20 кошера! Но никога досега не сме имали проблеми с тях. Първия ден доктора беше категоричен в едно, че не е нахапан от куче! Фрей така се беше разранил допълнително, че имаше само една кърваво и подуто лице - тръшкаше се като обезумял по земята или се търкаше по стените, с което още повече се разраняваше. По подутините доктора предположи, че може да са пчели, оси или стършели. Каза че е направил реакция от биологична отрова, за съжаление нямаше как да се направи точно там изследване. На другия ден вече раните не бяха така възпалени, докторът ги оглежда дълго и внимателно, и каза, че мисли че е най-вероятно от пчели, но може да е също така невестулка или белка - те хапели така по очите... След като чух това, аз най-много за тях се усъмних, защото при нас има много невестулки и белки, но винаги са бягали от кучета, инциденти не е имало, даже срещи между тях никакви. Затова предположих, че Фрей е намерил такова животинче в някоя дупка, за да бъде така нахапан. Обаче на третия ден както си стоях на двора изведнъж така ме ухапа една пчела по крака, че направи същата дупчица и червен оток както на Фрей... После пък една позната ми каза, че чела някъде че тази есен пчелите били много кръвожадни... Така съмненията ми за ухапването се прехвърлиха върху пчелите на нашия съсед като най-вероятната причина. Колкото до оставянето на жилото, както казах и преди - дори и да е имало нещо, то никой в началото не го е забелязал, мен ме нямаше в момента на инцидента, за което страшно много съжалявам. Разбира се съмнявахме се и в стършели и оси, търсихме много щателно из двора, по дърветата ни, в сградите да не би да има някакво гнездо, но нищо не открихме. То като дойде нещастието, не пита, колкото и да внимаваш. Няма как да ги опазим съвсем. А и Фрей непрекъснато се вре навсякъде, изследва, души, голям калпазанин е голям, и изобщо не внимава. ЕДинственото което можем да направим е да сме по-внимателни, да не ги оставяме без надзор дълго време и да се молим за късмет да не ни сполетяват беди.