Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#1121 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 August 2008 - 02:42 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Хубави снимки , къде е това красиво място с толкова чиста вода 

Finve,това е фонтан в центъра на Банско,който се подържа много чист.Вечер е осветен и е много красиво.Радвам се,че бандата от Сливен е добре :yahoo: :yahoo: :yahoo:.Дай малко снимки да им се порадваме :blink:.

А, аз защо не съм го забелязала досега  :huh: Много хубаво, забравих да ви поздравя и за снимките от ретро парада. Добре се забавлявате вие там през лятото. При нас е голямо мъртвило. Снимки ще ви пусна в понеделник, защото на този компютър нямам никакви. Поздрави от нас всичките и целувки за Горан

Finve,като дойдеш в Банско ще те заведа на фонтана :yahoo:.И една снимка ,която много харесвам :yahoo: :yahoo:,показателна за отношението на маламутите към малките деца :wub: :wub:.

Дааа, както се казваше: "До три години пазите детето от маламута, след третата година пазите маламута от детето" - маламутите стоически издържат на всякакви издевателства на децата - мачкане, дърпане на уши и езици, опашки, катерене, яздене, скубане, бъркане в нос и уста, и прочие и прочие.  ;D  ;D  ;DЕдинственото, което трябва да се съблюдава е да се пази от гледна точка на това, че маламута не винаги преценя силата си и може неволно да бутне детето... Иначе тези издевателства, които търпят те от децата, няма да ги позволят на голям човек  B)
Жалко, че нямам нагледен материал  ;D
User's Signature

Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]

Величието и моралният напредък на една нация    могат да се оценят по отношението й към животните"  Махатма Ганди

#1122 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2008 - 02:58 PM

Цитат

при нас със Арес малко отношението с децата не седи така прекрасно, за съжаление. Предполагам че е така защото още му се играе. Като види деца само скача хапи ги ама не стиска, но много ги плаши. Много е бърз та няколко деца ги олигави и уплаши и не смея сега да го пускам в близост до тях, ако не го държа здраво. Надявам се скоро да премине това. :)

Арес е още млад и с доста буйна кръв, като поотрасне ще се кротне малко (надявам се!). А това, че реагира така на деца е от безкрайната му любов към тях, ако той не съжителства с малко дете и ги вижда рядко, от време на време е нормално да реагира така емоционално - всичко което той прави е защото иска да изрази обичта си към децата... Вие правите грешка, че не го срещате по-често с деца... Нека да бъде с тях непрекъснато и ще се успокои.

Цитат

Горан е прекрасен!!! определено е много величествен в присъствието на деца  ;) много е горд  :blink: Не мога да им се нагледам на тези кучета :) прекрасни са. Страх ме е да не разглезя много Арес заради тази моя обич. Обаче и той е гальовен, като не ме е виждал цял ден и като отида при него, гушна го и той първо ми се сърди и ми се надува, ама след една минута вечее... няма и следа от сръднята му.  :yahoo:

Който не е виждал маламут на живо, той не знае за какъв чар става дума, нали? Не си само ти, cucka_, и ние сме така - това се нарича "маламутомания"... Не знам дали някой може да издържа на техния чар.

Ето малко от обещаните снимки:
Тук вече може да видите и надебелялата Фрея - тя е в разрез с всички норми - когато другите маламути се скубят, тя има разкошна козина, дебелее и хубавее. Вижда се също как някои не могат да преценят, че вече са твърде дебели за да се завират под колата на сянка, но опитват въпреки това  ;D
User's Signature

Величието и моралният напредък на една нация    могат да се оценят по отношението й към животните"  Махатма Ганди

#1123 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2008 - 03:09 PM

А сега искам да споделя нещо, което направо ме изуми.
Тъй като знаете Индис каква фъртуна е, голям дявол, измисля беля след беля, щуротия след щуротия... Последния хит е да яде дърводелския тезгях на баща ми, в който са всички негови инструменти, пирони, клещи и прочие. Под "яде" разбирайте буквално - захванала го е от четирите му ъгъла, и гризе ли гризе - вече с по 5-6 см е скъсила и заоблила ъглите +  ръбовете от всички достъпни страни. Не стига това - ами се качва на него и оттам гризе контакти, кабели и други неща до които стига... Оня ден какво установявам - отворила едната вратичка на тезгяха и изкарала всичко което е там - брави, панти, пирони... всичко пръснато наоколо. Бях чела в един форум, че за да спре едно куче да гризе, мястото трябва да се посипе с лютив пипер. Викам си, сега те пипнах, демоне. Взех цяло пакетче черен пипер, напръсках го с малко вода - за да стане на каша, пробвах - люти много и отидох да намажа тезгяха с пипер. Какво стана - Индис с най-голямо удоволствие облиза всичко, чак и ръцете ми!!! Представяте ли си - вместо да спра напастта, аз предизвиках ураган от ново и вкусно гризане... И нищо не й стана - нито повръща, нито дриска, нито беше неразположена... Нищо! Даже от глупост намазах и места, които не беше докосвала по една или друга причина - сега и натам й насочих вниманието... Не знам! А да кажеш, че й е скучно - не, нито е затворена по цял ден сама, нито й липсват физически натоварвания, кога спи това куче просто не ми е ясно... освен по жегите разбира се. Явно се наспива през деня и вечер я хващат лудите...  :sos:  :sos:  :sos:
User's Signature

#1124 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2008 - 08:20 PM

Цитат

Горан е прекрасен!!! определено е много величествен в присъствието на деца  ;) много е горд  :blink: Не мога да им се нагледам на тези кучета :) прекрасни са. Страх ме е да не разглезя много Арес заради тази моя обич. Обаче и той е гальовен, като не ме е виждал цял ден и като отида при него, гушна го и той първо ми се сърди и ми се надува, ама след една минута вечее... няма и следа от сръднята му.  :yahoo:

cucka_,наистина са величествени и както казва Finve,видиш ли ги се "заразяваш" от "маламутомания".Те са своенравни и в същото време много гальовни :wub: :wub:.
Finve, относно гризането ставаме двама потърпевши.Горан изгриза входа на къщичката си,мобилният телефон на дъщеря ми,няколко чифта обувки,а ако му попадне дреха,няма спасение ;D ;D,да не говорим ,че унищожи дръвчета и прекрасна Кралска туя,която ми беше гордоста на двора :'(,изкърти дворен фенер и т.н.Нещо като Денис-белята ;D ;D ;D.
На снимката се вижда само част от изядената къщичка,която вече ремонтирахме ;D.
http://picasaweb.goo...105128351553026
User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#1125 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2008 - 09:30 PM

Цитат

Finve, относно гризането ставаме двама потърпевши.Горан изгриза входа на къщичката си,мобилният телефон на дъщеря ми,няколко чифта обувки,а ако му попадне дреха,няма спасение ;D ;D,да не говорим ,че унищожи дръвчета и прекрасна Кралска туя,която ми беше гордоста на двора :'(,изкърти дворен фенер и т.н.Нещо като Денис-белята ;D ;D ;D.

Ааа, много са ви малко белите: ние можем с дни да изреждаме:
Съсипани 5 фиданки - ябълка, праскови, сливи. Изринати и изтръгнати коренищата на три големи бряста, изядени и/или изпочупени 4 кедъра, сменена оградата на волиера ТРИ ПЪТИ!!! (стоманената мрежа изядена); къщичката на Фрей - няколко пъти разглобявана на съставните й части, летвите на 3 врати (не е точно каса) изтръгнати отдолу до горе, няма да говоря за изядените зелени праскови, зелени ябълки - Индис скача като коза и си къса - не останаха праскови да ги опитаме даже... краде домати от парника... краде тиквички, краставици, ягоди, Фрей и Индис изядоха всичките малини, начупиха касиса, и прочие и прочие. Ако се сетя още нещо ще пиша. Още от времето, когато Финве беше сам - сменихме изцяло оградата на целия двор - това е около 1 декар - и половината я направихме с бетонна основа, защото нямаше необследвано за разкопаване място и промушване през старата ограда - едното запушваме, друго намира... Сега Финве се кротна доста, ама новото поколение не пада по-долу. Там където оградата няма основа - изпренесох камъните от реката, за да барикадирам да не копаят... Няма да споменавам и ежедневното запълване на дупки - добре че поне само на позволените за това места се научиха да копаят а не навсякъде където им падне.
Ама това да са белите.
Горан, тази снимка е най-показателна за изядения вход на къщичката  ;Dhttp://picasaweb.goo...105626567759506
User's Signature

#1126 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2008 - 10:22 PM

Finve,беше ми неудобно ;D да покажа точно тази снимка,защото хората ще си помислят ,че маламутите са едва ли не вандали :rolleyes:....,но истината е ,че заедно с всичките бели които правят и ни ядосват ;D си остават нашите прекрасни любимци.Другото куче,което се вижда на снимката с изядената къщичка е Уипета ми Дейзи :P :wub: :wub: :yahoo:,не можеш да си представиш Горан колко я обича и защитава :yahoo: :yahoo: макар,че устата му е колкото главата и ;D ;D.
User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#1127 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 August 2008 - 01:38 AM

маламутите са много красиви и величествени  :wub:
невероятни кучета  :yahoo:
User's Signature

"Грижа за тях - Аз помагам, а Ти?"
"Няма злобни кучета, има глупави хора"

#1128 Потребителят е офлайн   cucka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2008 - 06:16 AM

еее аз май по отношение на белите съм най-добре  ;D Арес като беше по-малък сваляше най-редовно чаршафите и дрехи от простира  ;D, ама после изравянето на дупки му беше по-забавно, а с гризането се уграничихме с един кашон стари обувки и най-редовно е първият който е обрал ябълката до него  ;D. Нямаме много поражения в сравнение с вас, ама знам ли не е късно може сега да се започне голямото бушуване  ;D

#1129 Потребителят е офлайн   cucka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2008 - 06:26 AM

и Арес си имаше малък приятел, като Горан който много обичаше и защитаваше. Едно комшийско кученце по едно и също време дойдоха в къщите ни. На разходките все бяхме заедно. Много го защитаваше, но за съжаление вече този приятел го няма някой май си го хареса и изчезна. Но ми беше много интересно да ги наблюдавам заедно, какво приятелство само.  ;)

#1130 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2008 - 08:12 AM

Цитат

Цитат

Ааа, много са ви малко белите: ние можем с дни да изреждаме:
Съсипани 5 фиданки - ябълка, праскови, сливи. Изринати и изтръгнати коренищата на три големи бряста, изядени и/или изпочупени 4 кедъра, сменена оградата на волиера ТРИ ПЪТИ!!! (стоманената мрежа изядена); къщичката на Фрей - няколко пъти разглобявана на съставните й части, летвите на 3 врати (не е точно каса) изтръгнати отдолу до горе, няма да говоря за изядените зелени праскови, зелени ябълки - Индис скача като коза и си къса - не останаха праскови да ги опитаме даже... краде домати от парника... краде тиквички, .

Eхeeee ;D ,нямате конкуренция на белите ;D ;D групата от Сливен :yahoo:!Finve,снимките са страхотни...разглеждам ги с удоволствие,четири маламута заедно е прекрасна гледка, да нагушкаш всички от нас :wub: :wub:.cucka_,чакаме и снимки на Арес :yahoo:.
User's Signature

#1131 Потребителят е офлайн   cucka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2008 - 09:31 AM

ето малко снимки на Арес от вчерашното ходене на реката  ;)

#1132 Потребителят е офлайн   cucka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2008 - 09:34 AM

много плуваме  ;D помислих си че няма да влезне толкова на дълбоко но...

#1133 Потребителят е офлайн   cucka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2008 - 09:37 AM

ето как прави компания в реката и е много послушен ;)

#1134 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2008 - 09:41 AM

Цитат

ето как прави компания в реката и е много послушен ;)

Завиждам ви благородно, и за това че слуша, и за къпането в реката  :blink:
Арес има много хубава козина - не се ли е скубал това лято?
User's Signature

#1135 Потребителят е офлайн   cucka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2008 - 09:52 AM

напротив страшно много се скуба. Исках да видя колко козина ще му падне за да знам горе долу колко да очаквам за друг път и му я събирах в найлонови торбички  ;D събрах 2 като бяха добре натъпкани  ;D незнам дали е много или малко ама остана почти без козина и ми беше много смешен тук таме имаше много козина ама сега я свалихме навсякъде  ;)

#1136 Потребителят е офлайн   cucka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2008 - 09:56 AM

до реката вчера имаше полянка и в почивката от къпането си играхме много активно. Арес беше център на внимание за цялата компания поуморихме се всички, но и той много се умори  ;D ето какво правихме  ;)

#1137 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2008 - 09:56 AM

Цитат

напротив страшно много се скуба. Исках да видя колко козина ще му падне за да знам горе долу колко да очаквам за друг път и му я събирах в найлонови торбички  ;D събрах 2 като бяха добре натъпкани  ;D незнам дали е много или малко ама остана почти без козина и ми беше много смешен тук таме имаше много козина ама сега я свалихме навсякъде  ;)

Ее, на снимките не личи, че е с малко козина - явно е започнала да расте новата  ;).
Правилно правиш като събираш козината - ние също събираме - вече имам два чувала! Ще плетем пуловери, шапки и ръкавици, но още не можем да намерим кой да я опреде... Между другото това не е шега - козината на северните кучета е много подходяща за това, четох, че от нея стават много топли зимни дрехи - освен това е изключително чиста и не мирише неприятно, само с едно засипване с перилен препарат и е готова за предене...
User's Signature

#1138 Потребителят е офлайн   cucka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2008 - 10:10 AM

Цитат

Цитат

Ее, на снимките не личи, че е с малко козина - явно е започнала да расте новата  ;).
Правилно правиш като събираш козината - ние също събираме - вече имам два чувала! Ще плетем пуловери, шапки и ръкавици, но още не можем да намерим кой да я опреде... Между другото това не е шега - козината на северните кучета е много подходяща за това, четох, че от нея стават много топли зимни дрехи - освен това е изключително чиста и не мирише неприятно, само с едно засипване с перилен препарат и е готова за предене...

казаха ми че тяхната козина помага за болки в кръста като се оплете нещо, явно тяхната прежда е разпространена ;)

#1139 Потребителят е офлайн   cucka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2008 - 10:13 AM

ето още една снимка как Арес не си дава кола на никой  ;) и си го търси и гони  ;D

#1140 Потребителят е офлайн   cucka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2008 - 10:15 AM

и последна снимка за сега  :blink: вече малко на сянка и сме се кротнали  ;D

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58