Цитат
Преди време видях на улицата един аляски маламут и направо се влюбих в него.Искам да си купя такова но не знам дали мога да му предоставя необходимите условия.Искам да попитам собствениците на тази порода дали се гледа лесно,дали може да живее в апартамент с котка.....Ще ви бъда много благодарна b)
AnGeL
Аляският маламут се гледа лесно - устойчив е на болести и студ, яде малко, ако живее навън - не се къпе или се къпе рядко, достатъчно е веднъж седмично да се сресва. Много трудно обаче понася жегите. Трябва му дебела сянка и студен под.
Аз лично съм привърженик на това, маламутът да живее навън. Но ще ви кажа, че може да живее и в апартамент. Разбира се, грижите които трябва да полагате в случая за него ще трябва да бъдат много повече. Имайте предвид, че в апартамент той ще се скуби повече, ще има нужда от много движение - за да оцелее апартаментът ви, ще му е необходимо ежедневно натоварване - дълги разходки с много движение (а но не по 15 мин. колкото да си свърши нуждите), тренировки, възпитание и т.н. Колкото до съжителство с котка - мисля, че няма да имате проблем, още повече ако си го вземете от малко кученце.
Като собственик на тази рядка за страната ни порода, ще ви кажа, че това е едно прекрасно, винаги усмихнато и готово за ласки, благородно, гордо, щастливо и обичливо куче. Моят маламут промени живота ми коренно.
П.С. - Ако искате подробно описание как се отглежда маламут - ще се радвам на лични да ви пусна един материал, който подготвих наскоро. Само ми напишете.
А ето как изглеждат нашите бебета на 2 месеца (някои от тях си вече намериха грижовни стопани, хубав дом и си живеят царски w) ):