Аляски маламут
Публикувано: 14 January 2009 - 11:27 PM
Цитат
pemo,аз имам малко снимки на Съни и с удоволствие ще ги покажа :yahoo:.

:yahoo:

:yahoo:

:yahoo:На тази снимка е страхотен :yahoo:

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!
Публикувано: 19 January 2009 - 09:23 AM
Ето малко снимчици от първия ден на новото място.

Ами това са те - силата на Севера,нежноста на Северното сияние,блясъкът на снега,гласът на тишината,топлината на привързаността,достойнството на водача и нашата голяма любов-Аляският маламут !
Публикувано: 19 January 2009 - 06:30 PM

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!
Публикувано: 20 January 2009 - 05:44 PM
Цитат
Ето малко снимчици от първия ден на новото място.
KARRINA - добре дошъл на малкия Норд. Много скоро той ще забрави тъгата си по старото семейство. На снимките Норд е много хубав! Особено ми харесва на първата снимка - гледа така нежно :wub:. Надявам се ще ни радваш често с негови снимки тук във форума, и ние да го виждаме как расте. Желая ви хубав съвместен живот, да ви слуша и да ви радва много! И да стане един голям красавец!
Цитат
Горкия Горан ;D, вашия случай ми напомня за една друга голяма досада, която тормозеше Финве непрестанно, преди почти две години ;). Залепена неотлъчно за него, Фини наистина беше много търпелив. ;D

А в почти 100 % от случаите тези миловидни, хубави физиономии заблуждават много, защото зад тях се крият малки дяволчета. Но поне животът с тях е по-интересен, нали?
:wub:

Публикувано: 20 January 2009 - 06:59 PM
Горан,благородно ти завиждам,че малката Шайен има компания и сродна душа,с която да споделя игрите си.
Finwe :wub:,тук е момента да ти благодаря от цялото си сърце за съветите и вниманието,което ми отдели.Без твоята помощ щеше да ми бъде много трудно и нямаше да се справя така добре.РЕСПЕКТ!!! :drugarche:

Ами това са те - силата на Севера,нежноста на Северното сияние,блясъкът на снега,гласът на тишината,топлината на привързаността,достойнството на водача и нашата голяма любов-Аляският маламут !
Публикувано: 20 January 2009 - 07:37 PM
Цитат
Горан,благородно ти завиждам,че малката Шайен има компания и сродна душа,с която да споделя игрите си.
Finwe :wub:,тук е момента да ти благодаря от цялото си сърце за съветите и вниманието,което ми отдели.Без твоята помощ щеше да ми бъде много трудно и нямаше да се справя така добре.РЕСПЕКТ!!! :drugarche:
KARRINA - много се радвам, че ни наричаш приятели! :blink:
Хубава е новината, че Норд е свикнал бързо! Сигурно вече и белички прави, а?
А няма защо на мен да благодариш, сигурна съм че и без моите напътствия щеше да се справиш. Макар че трудното и интересното тепърва ти предстои ;)

Публикувано: 20 January 2009 - 08:02 PM
Finwe,толкова бързо минава времето,пухчовците порастват сякаш за миг :blink:.Индис изглежда толкова нежна като малка,а наистина са дяволчета малчуганите ;D.Бели,бели и пак бели, и като усетят кой ги понася досаждат му до дупка ;D.

Публикувано: 20 January 2009 - 09:25 PM
Цитат
Горан, много точно. Аз го наричам маламутомания... Няма лекуване това. ;D
Цитат
Дааа, за съжаление малките маламутчета растат като гъби, много скоро няма да помните, че Шайен е изглеждала така, освен запаметеното на снимките... Аз като гледам нашите снимки, все едно никога не е било... но ми е забавно, толкова смешни и сладки са като малки, а докато са малки - е само един миг, който минава бързо, бързо. И каквито и бели да правят, не са чак такива лоши, може да се ядосаш, ама е за малко... минава ти бързо.
Понякога си спомням, как беше когато само Финве беше у нас. Той явно също го помни и от време навреме изпитва носталгия по това време. Защото умира да бъде насаме с мене, един такъв примерен, послушен, любвеобвилен, търси внимание повече отпреди, гледа те предано в очите и сякаш се разбирате без думи... ;) и погледът му е такъв, сякаш казва, ама моля те махни ги тези досадници от тукааа... Но пък от друга страна, съзнавам, че винаги е по-добре да не бъде сам маламута, а да си има другарче - компания и в игри, и в бели, по-лесно се възпитават, всичко минава по-леко, а и не ти се налага толкова да си играеш с тях, защото те предпочитат своите - маламутски игри.

Публикувано: 23 January 2009 - 11:10 PM
Цитат
Понякога си спомням, как беше когато само Финве беше у нас. Той явно също го помни и от време навреме изпитва носталгия по това време. Защото умира да бъде насаме с мене, един такъв примерен, послушен, любвеобвилен, търси внимание повече отпреди, гледа те предано в очите и сякаш се разбирате без думи... ;) и погледът му е такъв, сякаш казва, ама моля те махни ги тези досадници от тукааа... Но пък от друга страна, съзнавам, че винаги е по-добре да не бъде сам маламута, а да си има другарче - компания и в игри, и в бели, по-лесно се възпитават, всичко минава по-леко, а и не ти се налага толкова да си играеш с тях, защото те предпочитат своите - маламутски игри.
Наистина е маламутомания :yahoo:,тези на пръв поглед непокорни кучета-маламути, са първо - много красиви,второ - изключително любвеобвилни,трето,чевърто и т.н., във всичко за нас са най -:blink: :yahoo:...и си мисля,че за да имаш Аляски маламут,трябва да се научиш да уважаваш тези горди и доминантни кучета :->)!Имам и уипет :blink: :wub: :wub:,невероятно интелигентна и добронамерена,изпълнява всичко :wub:,разбира те с поглед :wub::blink:- домашен любимец мечта :wub:(обичам я),а маламута е друго нещо - пълен с изненади :blink:,много емоционален :blink:,ревнив,сантиментален,обижда се, :P и все пак сърцето му ти принадлежи :wub:....и в това е магията да имаш маламут :wub: :wub: :wub:!Да виждаш всеки ден тази непокорност в очите му,да имаш всеки ден усещането ,че маламутът те гледа гордо и трябва наистина да заслужиш уважението му ,за да изпълнява това ,което искаш от него :blink:....,и в този ред на мисли вече знам,че маламутът е за силни хора ...иначе :- ...(обичам маламутите защото са горди и достойни :blink: :wub:)!

Публикувано: 26 January 2009 - 02:01 PM
Ето го и Норди.:wub:Расте , слушка и раздава любов!!! :yahoo: :yahoo: :yahoo:

На последната се опитва да гледа страшно и да изглежда като някой батко ;D

Публикувано: 27 January 2009 - 07:50 PM
Цитат
Че са горди - това е вярно, че се обиждат и са пълни с изненади - също е вярно; непокорност в очите им - дааа, колко е познато дяволитото пламъче и тази нахална усмивка, готови за някоя пакост ;D. Аз също ги обичам много - поради същите причини, а така също и заради това, че са кучета, които мислят - задаваш команда - маламутът мисли - струва ли си да я изпълни... мисля си че това е заложено в тях от техните прадеди, живели далеч на север, когато е трябвало точно те да вземат решение, с което ще спасят впряга и човека - това ги прави различни от другите породи (не-северните),обичам ги защото са деликатни, защото имат чувство за хумор, много са чистоплътни и винаги добронамерени към човека. Мога и още качества да изреждам, ама смятам засега да се въздържа ;D ;)
Цитат
KARRINA - Норд потвърждава думите ми, че малките маламути растат като гъби - разликата с предишните снимки е ясно видима, колко се е променил, и какъв сериозен вече е станал ;D

Публикувано: 31 January 2009 - 01:31 PM
Съжалявам, че надигам темата с не особено приятен въпрос ...
В Ямбол имаше един маламут - Сиси - женска, с родословие, черно-бяла. Мисля, че е имала бебета поне веднъж.
Да не е починала ? :'(
Видях нещо като некролог в парка, а и наистина скоро не съм я виждала ... :(
Публикувано: 31 January 2009 - 02:14 PM
Цитат
Съжалявам, че надигам темата с не особено приятен въпрос ...
В Ямбол имаше един маламут - Сиси - женска, с родословие, черно-бяла. Мисля, че е имала бебета поне веднъж.
Да не е починала ? :'(
Видях нещо като некролог в парка, а и наистина скоро не съм я виждала ... :(
Victoria - ако това, което казваш е вярно, това е много тъжна новина. Да, аз познавам Сиси много добре - тя е майка на Арси, Арния (Киара), Алана, Аргус (Бък) и Арен, чийто баща е нашия Финве. Аз нямам информация какво е станало, но ще проверя. А ти можеш ли да видиш подробно какъв е този некролог в парка - за нея ли е :(... Ужасно е това, което прочетох, не знам какво повече да кажа :(

Публикувано: 31 January 2009 - 09:57 PM
Цитат
Ето го и Норди.:wub:Расте , слушка и раздава любов!!! :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Много готин е станал Норди и наистина е пораснал много :yahoo: :->).Намачкайте го от наша банда :yahoo:.
А това за Беатрис(Сиси) ,ако е вярно, наистина ще е много тъжна новина :'(.

Публикувано: 01 February 2009 - 06:30 PM
Цитат
С огромно съжаление и тъга ви съобщавам, че е вярно - Сиси (Беатрис) вече я няма, отишла е в съня си спокойно и тихо, и чака сега при моста на дъгата... Много ми е мъчно за нея!

Публикувано: 01 February 2009 - 08:45 PM