Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#1361 Потребителят е офлайн   Христо Йовков Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 April 2009 - 07:05 AM

Аз съм голям любител на аляските маламути. Търсих си много време куче от тази порода и накрая намерих. Взех го за 300 лева но имам съмнения, че не е чистокръвно. Питах много хора, но никой нищо не ми каза. Не разбирам как да ви изпратя снимка на моето куче. Моля някой да ми обясни и като ви го покажа да ми кажете какво мислите вие.

#1362 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2009 - 07:52 AM

Показване на мнениетоHuskypower, в Apr 11 2009, 11:02 PM, написа:

Лелее ние вече сме на вълна пролет :fk_152:

ето и няколко снимки на маламути от днешната специалкана северни кучета

Виждам на снимките ,че на изложбата са участвали Нанук,Киара и сестричката или братче на нашата Шайен,не мога да разбера,но няма значение.Радвам се,че е имало представители и на маламутите.Толкова съжалявам,че не успяхме да участваме ,явно изложбата е била много хубава и с много слънчево настроение.

Г-н Йовков,по снимка едва ли е възможно да се оцени кучето.От къде го взехте?Знаете ли кои са родителите,имат ли родословие?
User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#1363 Потребителят е офлайн   Христо Йовков Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 April 2009 - 08:13 AM

http://chumku.com/ph...=3767&desc=desc
Това е снимка на моето куче. То няма родословие, взех го от един човек в Стара Загора, който гледаше майката. Имам и нея и бащата на снимки. Мога и тях да ви ги покажа.
това е майката
http://chumku.com/ph...=...&category=9
това е бащата
http://chumku.com/ph...=...&category=9

На снимката виждате, че опашката му е отпусната, но по принцип я държи извика над гърба, но не ляга върху него. Това е една от причините да се съмнявам доста в чистокръвността му.
Ако е нужно ще ви дам информация за размерите му.

#1364 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2009 - 08:38 AM

Позицията на опашката ,която описвате е характерна за маламутите,т.е. не е задължително да е легнала на гърба,но все пак обърнете се за съвет към Националния клуб на северните кучета,където ще Ви отговорят най-компетентно.

Това е сайта на клуба :

http://www.ndbkc.com/
User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#1365 Потребителят е офлайн   KARRINA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2009 - 10:15 AM

Показване на мнениетоГоран, в Apr 11 2009, 08:33 PM, написа:

Къде изчезнаха тези маламутковци?????????Но,както казват: "И сам войнът е войн" :aa_002: .И малко снежни снимки от последният мартенски сняг ,който ни затрупа и беше толкова красиво.

Не сте сами Горан , приятелите са си приятели, нищо че се губят от време на време :ac_007: Ето и от нас малко зимни снимки от последната ни разходка на Витоша.Тук Норд е на малко повече от 4 месеца.От бебешката физионимия почти няма следа вече,възмъжал е доста и тежи цели 26 кг.,голямо магаренце е станал :wub:

Качена снимка

Качена снимка

.....и две от края на месец март :aa_002:

Качена снимка

Качена снимка

На 15 април ставаме на 5 месеца и обещавам нови интересни снимки от партито.
User's Signature

Ами това са те - силата на Севера,нежноста на Северното сияние,блясъкът на снега,гласът на тишината,топлината на привързаността,достойнството на водача и нашата голяма любов-Аляският маламут  !

#1366 Потребителят е офлайн   Христо Йовков Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 April 2009 - 01:32 PM

А по какъв начин да се свържа с тях? Защото нещо не мога да разбера в този сайт и се оплетох.

#1367 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2009 - 07:56 PM

Показване на мнениетоХристо Йовков, в Apr 13 2009, 12:32 PM, написа:

А по какъв начин да се свържа с тях? Защото нещо не мога да разбера в този сайт и се оплетох.

Като отворите страницата от този линк http://www.ndbkc.com/Contacts.html ,погледнете в долния ляв ъгъл ,където ще видите членовете на Управителния съвет на клуб "Северни кучета",телефони и и-мейли за връзка.

KARRINA,здравейте!Момчето е пораснало,браво.Как сте с храненето?Шайен е като прахосмукачка,консумира всичко по пътя си :wacko: ,няма никакъв контрол върху видът и количеството храна,което поема.Голям проблем.Крием всичко от нея защото преяжда , а когато я поставим на диета почва да яде дървата по двора , а бе в чудо се видяхме....Дайте още снимки ако имате :ad_018:.Да нагушкате Норд от нас :wub: .
User's Signature

#1368 Потребителят е офлайн   Христо Йовков Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 April 2009 - 09:12 PM

Искам да ви попитам също, ако е маламут, дали е достатъчно едра за 9 месечно куче (30-35кг и 60см при холката)

#1369 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2009 - 11:18 PM

Показване на мнениетоХристо Йовков, в Apr 20 2009, 08:12 PM, написа:

Искам да ви попитам също, ако е маламут, дали е достатъчно едра за 9 месечно куче (30-35кг и 60см при холката)

Здравейте,успяхте ли да се свържете с клуба?Вижте този линк където е даден стандарта на породата http://www.bgdogs.ne...hp?breed_id=243 и където ще намерите много отговори на въпроси ,които Ви интересуват.
User's Signature

#1370 Потребителят е офлайн   Христо Йовков Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 April 2009 - 04:59 PM

С клубът не можех да се свържа, но имам доста съмнения. Кучето отговаря на повечето характеристики, но съмненията ми за чистопородност си остават. Не бих могъл да кажа за сега дали е маламут или мелез, но ще се опитам да се свържа отново със сайта. Друго което бих искал да кажа е, че този размер за мъжки маламути в стандарта ми е доста странен, така да го кажа. Знам само един мъжки маламут с тегло под 40кг в Ловеч. Другите маламути са по над 40 кг. Един даже е над 70кг, но е доказано че е възможно един от най-чистокръвните. Брат е на един от Орешака (ако сте чували за него, защото е известен), който пък е от Унгарска линия. Баща му е купен от там.

#1371 Потребителят е офлайн   Arash Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 April 2009 - 12:18 PM

Показване на мнениетоFinwe, в Jan 31 2009, 12:14 PM, написа:

Цитат

Страхотни бебчета се появяват тук! :wub:
Съжалявам, че надигам темата с не особено приятен въпрос ...
В Ямбол имаше един маламут - Сиси - женска, с родословие, черно-бяла. Мисля, че е имала бебета поне веднъж.
Да не е починала ?  :'(
Видях нещо като некролог в парка, а и наистина скоро не съм я виждала ...  :(

Victoria - ако това, което казваш е вярно, това е много тъжна новина. Да, аз познавам Сиси много добре - тя е майка на Арси, Арния (Киара), Алана, Аргус (Бък) и Арен, чийто баща е нашия Финве. Аз нямам информация какво е станало, но ще проверя. А ти можеш ли да видиш подробно какъв е този некролог в парка - за нея ли е  :(... Ужасно е това, което прочетох, не знам какво повече да кажа  :(

И на Араш.
Отдавна не бях влизала покрай реконструкциите на форума. Това наистина е много тъжна новина. :sad:

Господин Йовков, ако наистина това е снимка на вашето куче, датата на фотоапарата ви не може да е вярна, тъй като кучето трябва да е родено през 2008 година. Бащата е Араш, майката е Нора. И двете кучета не членуват в клуба на северните кучета, така че от там няма как да получите информация. Не зная какво разбирате под "мелез" и "чистопородно". По принцип кучетата от тази порода с пълни родословия и участващи на изложбите са малко. Из България има и кучета с частични родословия или без такива, които пак може да са типични представители на породата, но това няма как да се докаже след като собствениците им не желаят да им вадят документи. Доколкото съм чела по въпроса, можете да заведете кучето си при експерт-кинолог, който да го оцени (ако това ви е нужно).
За произхода на Араш имам достатъчно информация, а предполагам, че когато сте вземали кучето сте разговаряли със собственика на Нора, който също има информация за предците й. Не забравяйте, че при маламутите са запазени няколко линии в породата, което обуславя и известни разлики във външния им вид. Надявам се отговорът ми да ви е от полза.

#1372 Потребителят е офлайн   KARRINA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2009 - 01:34 PM

Показване на мнениетоГоран, в Apr 13 2009, 06:56 PM, написа:

KARRINA,здравейте!Момчето е пораснало,браво.Как сте с храненето?Шайен е като прахосмукачка,консумира всичко по пътя си :wacko: ,няма никакъв контрол върху видът и количеството храна,което поема.Голям проблем.Крием всичко от нея защото преяжда , а когато я поставим на диета почва да яде дървата по двора , а бе в чудо се видяхме....Дайте още снимки ако имате :ad_018:.Да нагушкате Норд от нас :wub: .

Горан ,при нас не е по-различно :zz_227: ,такавъв апетит не бях виждала.Норд и без да е на диета дъвче корички от дърва.На месото не налита толкова,но виж има ли доматки и зелена салата се е строил първи до масата. :ac_007: Ама се надявам ,че с течение на времето това ще се промени.Вие давате ли на Шайен нещо по-различно от гранулирана храна,защото ние единствено това.Благодаря за прегръдките,подобно и на вашето голямо кучешко семейство от нас. :wub:
Ето и обещаните снимки:

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

Ами това са те - силата на Севера,нежноста на Северното сияние,блясъкът на снега,гласът на тишината,топлината на привързаността,достойнството на водача и нашата голяма любов-Аляският маламут  !

#1373 Потребителят е офлайн   Христо Йовков Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 April 2009 - 04:22 PM

Аз нямах съмнения, че Нора или Араш не са маламути, но преди 1-2 седмици, се срещнах с няколко души, които ми казаха, че това куче не е маламут, но аз главно се осъмних, защото единият от тях се занимаваше с маламути. Затова аз исках да попитам някой от форума. Аз бих искал да ви питам още нещо за Араш и Нора и да поговорим за тях, но не знам как ще ви е по-удобно на вас. Ако желаете може във форума,а ако не ви е толкова удобно, можете да ме номерита на скайпа-white_wolf63-това е той. Ако желоете можете да ме потърсите там.

#1374 Потребителят е офлайн   Христо Йовков Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 April 2009 - 06:00 PM

Здравейте, искам да ми кажете малко за родословиеето на Араш и неговите роднини, за да знам и аз за рода на моето куче. И искам да ви попитам, колко горе-долу е едър Араш.

#1375 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2009 - 07:03 PM

Показване на мнениетоХристо Йовков, в Apr 23 2009, 02:22 PM, написа:

Аз нямах съмнения, че Нора или Араш не са маламути, но преди 1-2 седмици, се срещнах с няколко души, които ми казаха, че това куче не е маламут, но аз главно се осъмних, защото единият от тях се занимаваше с маламути. Затова аз исках да попитам някой от форума. Аз бих искал да ви питам още нещо за Араш и Нора и да поговорим за тях, но не знам как ще ви е по-удобно на вас. Ако желаете може във форума,а ако не ви е толкова удобно, можете да ме номерита на скайпа-white_wolf63-това е той. Ако желоете можете да ме потърсите там.

Г-н Йовков ,в България всеки втори от улицата е "разбирач" на кучета :cd_045: ,така че не вярвайте на всичко,което ви казват.Ръста и теглото не винаги са най - определящи при маламутите.Свържете се със собствениците на бащата и майката на кучето ви, и те най-добре ще ви отговорят.Ако желаете да станете член на Клуба на "Северни кучета",можете да го направите .Все пак в него членуват хора, а не кучета.И щом харесвате породата Аляски маламут в клуба ще намерите много съмишленици :ba_025: .

KARRINA,страхотни снимки.Норд наистина е пораснал много,да е жив и здрав,пу-пу-пу :da_005: .Аз много се надявам ,че проблемът с безумната лакомия все пак ще отмине като пораснат още малко с Шайен.
User's Signature

#1376 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2009 - 10:04 PM

Показване на мнениетоArash, в Apr 23 2009, 11:18 AM, написа:

Показване на мнениетоFinwe, в Jan 31 2009, 12:14 PM, написа:

Цитат

Страхотни бебчета се появяват тук! :wub:
Съжалявам, че надигам темата с не особено приятен въпрос ...
В Ямбол имаше един маламут - Сиси - женска, с родословие, черно-бяла. Мисля, че е имала бебета поне веднъж.
Да не е починала ?  :'(
Видях нещо като некролог в парка, а и наистина скоро не съм я виждала ...  :(

Victoria - ако това, което казваш е вярно, това е много тъжна новина. Да, аз познавам Сиси много добре - тя е майка на Арси, Арния (Киара), Алана, Аргус (Бък) и Арен, чийто баща е нашия Финве. Аз нямам информация какво е станало, но ще проверя. А ти можеш ли да видиш подробно какъв е този некролог в парка - за нея ли е  :(... Ужасно е това, което прочетох, не знам какво повече да кажа  :(

И на Араш.
Отдавна не бях влизала покрай реконструкциите на форума. Това наистина е много тъжна новина. :sad:

Господин Йовков, ако наистина това е снимка на вашето куче, датата на фотоапарата ви не може да е вярна, тъй като кучето трябва да е родено през 2008 година. Бащата е Араш, майката е Нора. И двете кучета не членуват в клуба на северните кучета, така че от там няма как да получите информация. Не зная какво разбирате под "мелез" и "чистопородно". По принцип кучетата от тази порода с пълни родословия и участващи на изложбите са малко. Из България има и кучета с частични родословия или без такива, които пак може да са типични представители на породата, но това няма как да се докаже след като собствениците им не желаят да им вадят документи. Доколкото съм чела по въпроса, можете да заведете кучето си при експерт-кинолог, който да го оцени (ако това ви е нужно).

Arаsh,постът ви е потресаващо показателен за липсата на култура относно правилното развъждане на породите.Собствениците на кучета без или с частично родословие ,както казвате не желаят да изваждат документи за кучилата си ,но търгуват с тях без притеснения и разчитат на глуповатото доверие на хорицата.Случаят с Араш и Нора е точно такъв и все пак питате г-н Йовков дали разбира какво е "мелез" и "чистокръвно"??????????????Кажете ми как да разбере като вие ,самите собственици на бащата и майката на неговото куче ,нищо не сте направили за да се знае ,че от връзката на вашите кучета има чистокръвно поколение?Развъждането не е само и единствено търговия ,правилното развъждане има за цел да запази най-хубавото от породата!Братята и сестрите на Араш все пак имат бяло родословие благодарение на Катя Иванова - собственик на Финве,бащата на Араш,която е ОТГОВОРЕН развъдчик и е направила всичко необходимо развъждането независимо от трудностите, да върви в правилната посока.Непрекъснато чета за маламути без родословие - като Нора, на никого неизвестни ,че са прекрасни и чистокръвни.....,но съгласете се ,че така не може да продължава!Ако наистина обичате породата положете усилия и го докажете ,като известите за чистокръвието на кучетата си по вече познатият в цял свят ред , а имено родословие макар и бяло, и членство в легитимен клуб.От всяко кучило има кученца - шоу клас и кученца ,които могат да са само домашни любимци ,защото по една или друга причина НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОЛЗВАТ ЗА РАЗПЛОД, а това го преценяват отговорните кинолози.
User's Signature

#1377 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2009 - 11:38 PM

И цитирам потребител DessyD:"Родословията са документ за произход, но по тях човек може да се ориентира или да разбере до каква степен неговото куче е наследствено обременено от различни заболявания, характерни за породата. Да, то не може да ви гарантира пълно здраве, но все пак може да ви даде приблизително представа за неговото бъдещо развитие." :ba_025: .
User's Signature

#1378 Потребителят е офлайн   Христо Йовков Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 April 2009 - 02:43 PM

Бихте ли ми казали, ако знаете нещо, за гигантските маламути? Дали има такива в България?

#1379 Потребителят е офлайн   Svetleto - HUSKYLOVE Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 April 2009 - 10:12 AM

Здравейте, любители на маламутите ;)
Исках да споделя, че на изложбите в Асеновград се запознах с Нанук и Киара :) Мога да кажа, че те са страхотни кучета, много мили и добри. Нанук имаше малко проблем с мен в началото :D нооо после малко по малко свикна с мен :P Пускам няколко негови снимки, които станага хубави :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

www.svetla-handling.com

#1380 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2009 - 05:07 PM

Показване на мнениетоSvetleto - HUSKYLOVE, в Apr 30 2009, 08:12 AM, написа:

Здравейте, любители на маламутите ;)
Исках да споделя, че на изложбите в Асеновград се запознах с Нанук и Киара :) Мога да кажа, че те са страхотни кучета, много мили и добри. Нанук имаше малко проблем с мен в началото :D нооо после малко по малко свикна с мен :P

Светле поздравления!Нанук признаваше само Петър - собственикът му и това ,че е свикнал толкова бързо с теб е голям успех!Нанук и Киара са наистина много мили и добри кучовци.
User's Signature

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни