Аляски маламут
Публикувано: 12 April 2009 - 07:05 AM
Публикувано: 12 April 2009 - 07:52 AM
Huskypower, в Apr 11 2009, 11:02 PM, написа:

ето и няколко снимки на маламути от днешната специалкана северни кучета
Виждам на снимките ,че на изложбата са участвали Нанук,Киара и сестричката или братче на нашата Шайен,не мога да разбера,но няма значение.Радвам се,че е имало представители и на маламутите.Толкова съжалявам,че не успяхме да участваме ,явно изложбата е била много хубава и с много слънчево настроение.
Г-н Йовков,по снимка едва ли е възможно да се оцени кучето.От къде го взехте?Знаете ли кои са родителите,имат ли родословие?

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!
Публикувано: 12 April 2009 - 08:13 AM
Това е снимка на моето куче. То няма родословие, взех го от един човек в Стара Загора, който гледаше майката. Имам и нея и бащата на снимки. Мога и тях да ви ги покажа.
това е майката
http://chumku.com/ph...=...&category=9
това е бащата
http://chumku.com/ph...=...&category=9
На снимката виждате, че опашката му е отпусната, но по принцип я държи извика над гърба, но не ляга върху него. Това е една от причините да се съмнявам доста в чистокръвността му.
Ако е нужно ще ви дам информация за размерите му.
Публикувано: 13 April 2009 - 08:38 AM
Това е сайта на клуба :
http://www.ndbkc.com/

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!
Публикувано: 13 April 2009 - 10:15 AM
Горан, в Apr 11 2009, 08:33 PM, написа:

Не сте сами Горан , приятелите са си приятели, нищо че се губят от време на време

.....и две от края на месец март

На 15 април ставаме на 5 месеца и обещавам нови интересни снимки от партито.

Ами това са те - силата на Севера,нежноста на Северното сияние,блясъкът на снега,гласът на тишината,топлината на привързаността,достойнството на водача и нашата голяма любов-Аляският маламут !
Публикувано: 13 April 2009 - 07:56 PM
Христо Йовков, в Apr 13 2009, 12:32 PM, написа:
Като отворите страницата от този линк http://www.ndbkc.com/Contacts.html ,погледнете в долния ляв ъгъл ,където ще видите членовете на Управителния съвет на клуб "Северни кучета",телефони и и-мейли за връзка.
KARRINA,здравейте!Момчето е пораснало,браво.Как сте с храненето?Шайен е като прахосмукачка,консумира всичко по пътя си

Публикувано: 20 April 2009 - 11:18 PM
Христо Йовков, в Apr 20 2009, 08:12 PM, написа:
Здравейте,успяхте ли да се свържете с клуба?Вижте този линк където е даден стандарта на породата http://www.bgdogs.ne...hp?breed_id=243 и където ще намерите много отговори на въпроси ,които Ви интересуват.

Публикувано: 22 April 2009 - 04:59 PM
Публикувано: 23 April 2009 - 12:18 PM
Finwe, в Jan 31 2009, 12:14 PM, написа:
Цитат

Съжалявам, че надигам темата с не особено приятен въпрос ...
В Ямбол имаше един маламут - Сиси - женска, с родословие, черно-бяла. Мисля, че е имала бебета поне веднъж.
Да не е починала ? :'(
Видях нещо като некролог в парка, а и наистина скоро не съм я виждала ... :(
Victoria - ако това, което казваш е вярно, това е много тъжна новина. Да, аз познавам Сиси много добре - тя е майка на Арси, Арния (Киара), Алана, Аргус (Бък) и Арен, чийто баща е нашия Финве. Аз нямам информация какво е станало, но ще проверя. А ти можеш ли да видиш подробно какъв е този некролог в парка - за нея ли е :(... Ужасно е това, което прочетох, не знам какво повече да кажа :(
И на Араш.
Отдавна не бях влизала покрай реконструкциите на форума. Това наистина е много тъжна новина.

Господин Йовков, ако наистина това е снимка на вашето куче, датата на фотоапарата ви не може да е вярна, тъй като кучето трябва да е родено през 2008 година. Бащата е Араш, майката е Нора. И двете кучета не членуват в клуба на северните кучета, така че от там няма как да получите информация. Не зная какво разбирате под "мелез" и "чистопородно". По принцип кучетата от тази порода с пълни родословия и участващи на изложбите са малко. Из България има и кучета с частични родословия или без такива, които пак може да са типични представители на породата, но това няма как да се докаже след като собствениците им не желаят да им вадят документи. Доколкото съм чела по въпроса, можете да заведете кучето си при експерт-кинолог, който да го оцени (ако това ви е нужно).
За произхода на Араш имам достатъчно информация, а предполагам, че когато сте вземали кучето сте разговаряли със собственика на Нора, който също има информация за предците й. Не забравяйте, че при маламутите са запазени няколко линии в породата, което обуславя и известни разлики във външния им вид. Надявам се отговорът ми да ви е от полза.
Публикувано: 23 April 2009 - 01:34 PM
Горан, в Apr 13 2009, 06:56 PM, написа:

Горан ,при нас не е по-различно

Ето и обещаните снимки:

Ами това са те - силата на Севера,нежноста на Северното сияние,блясъкът на снега,гласът на тишината,топлината на привързаността,достойнството на водача и нашата голяма любов-Аляският маламут !
Публикувано: 23 April 2009 - 04:22 PM
Публикувано: 23 April 2009 - 07:03 PM
Христо Йовков, в Apr 23 2009, 02:22 PM, написа:
Г-н Йовков ,в България всеки втори от улицата е "разбирач" на кучета

KARRINA,страхотни снимки.Норд наистина е пораснал много,да е жив и здрав,пу-пу-пу

Публикувано: 26 April 2009 - 10:04 PM
Arash, в Apr 23 2009, 11:18 AM, написа:
Finwe, в Jan 31 2009, 12:14 PM, написа:
Цитат

Съжалявам, че надигам темата с не особено приятен въпрос ...
В Ямбол имаше един маламут - Сиси - женска, с родословие, черно-бяла. Мисля, че е имала бебета поне веднъж.
Да не е починала ? :'(
Видях нещо като некролог в парка, а и наистина скоро не съм я виждала ... :(
Victoria - ако това, което казваш е вярно, това е много тъжна новина. Да, аз познавам Сиси много добре - тя е майка на Арси, Арния (Киара), Алана, Аргус (Бък) и Арен, чийто баща е нашия Финве. Аз нямам информация какво е станало, но ще проверя. А ти можеш ли да видиш подробно какъв е този некролог в парка - за нея ли е :(... Ужасно е това, което прочетох, не знам какво повече да кажа :(
И на Араш.
Отдавна не бях влизала покрай реконструкциите на форума. Това наистина е много тъжна новина.

Господин Йовков, ако наистина това е снимка на вашето куче, датата на фотоапарата ви не може да е вярна, тъй като кучето трябва да е родено през 2008 година. Бащата е Араш, майката е Нора. И двете кучета не членуват в клуба на северните кучета, така че от там няма как да получите информация. Не зная какво разбирате под "мелез" и "чистопородно". По принцип кучетата от тази порода с пълни родословия и участващи на изложбите са малко. Из България има и кучета с частични родословия или без такива, които пак може да са типични представители на породата, но това няма как да се докаже след като собствениците им не желаят да им вадят документи. Доколкото съм чела по въпроса, можете да заведете кучето си при експерт-кинолог, който да го оцени (ако това ви е нужно).
Arаsh,постът ви е потресаващо показателен за липсата на култура относно правилното развъждане на породите.Собствениците на кучета без или с частично родословие ,както казвате не желаят да изваждат документи за кучилата си ,но търгуват с тях без притеснения и разчитат на глуповатото доверие на хорицата.Случаят с Араш и Нора е точно такъв и все пак питате г-н Йовков дали разбира какво е "мелез" и "чистокръвно"??????????????Кажете ми как да разбере като вие ,самите собственици на бащата и майката на неговото куче ,нищо не сте направили за да се знае ,че от връзката на вашите кучета има чистокръвно поколение?Развъждането не е само и единствено търговия ,правилното развъждане има за цел да запази най-хубавото от породата!Братята и сестрите на Араш все пак имат бяло родословие благодарение на Катя Иванова - собственик на Финве,бащата на Араш,която е ОТГОВОРЕН развъдчик и е направила всичко необходимо развъждането независимо от трудностите, да върви в правилната посока.Непрекъснато чета за маламути без родословие - като Нора, на никого неизвестни ,че са прекрасни и чистокръвни.....,но съгласете се ,че така не може да продължава!Ако наистина обичате породата положете усилия и го докажете ,като известите за чистокръвието на кучетата си по вече познатият в цял свят ред , а имено родословие макар и бяло, и членство в легитимен клуб.От всяко кучило има кученца - шоу клас и кученца ,които могат да са само домашни любимци ,защото по една или друга причина НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОЛЗВАТ ЗА РАЗПЛОД, а това го преценяват отговорните кинолози.

Публикувано: 26 April 2009 - 11:38 PM

Публикувано: 30 April 2009 - 10:12 AM
Исках да споделя, че на изложбите в Асеновград се запознах с Нанук и Киара :) Мога да кажа, че те са страхотни кучета, много мили и добри. Нанук имаше малко проблем с мен в началото :D нооо после малко по малко свикна с мен :P Пускам няколко негови снимки, които станага хубави :)
Публикувано: 30 April 2009 - 05:07 PM
Svetleto - HUSKYLOVE, в Apr 30 2009, 08:12 AM, написа:
Исках да споделя, че на изложбите в Асеновград се запознах с Нанук и Киара :) Мога да кажа, че те са страхотни кучета, много мили и добри. Нанук имаше малко проблем с мен в началото :D нооо после малко по малко свикна с мен :P
Светле поздравления!Нанук признаваше само Петър - собственикът му и това ,че е свикнал толкова бързо с теб е голям успех!Нанук и Киара са наистина много мили и добри кучовци.