Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#1441 Потребителят е офлайн   lizata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:<br />

Публикувано: 28 August 2009 - 02:23 PM

Хей, здравейте! smile.gif Следя темата ви, но отдавна не бях писала... Виждам нови попълнения и искрено се радвам за всички вас! af_089.gif

Малката Шайен вече изобщо не е малко пухкаво топче. Красавица! Пожелавам ви много успехи! wub.gif

Леко и спокойно раждане на Сиберия! Радвайте нас, любителите, със снимки ! ab_041.gif Радост са за окото! ab_041.gif

Фрей сигурно е станал още по-огромен от както го помня, заедно със фината си "сестричка" Индис! Целувки и на двамата! smile.gif
Продължавам да издирвам Фин из нашия парк, но без особен успех... ab_041.gif

Питала съм, но пак ме човърка отвътре... Как се гледат мъжки и разгонени женски на едно място?

Извинявам се за натрисането. rc_036.gif

User's Signature

Качена снимка

#1442 Потребителят е офлайн   Duvi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Interests:... много са ;)
Публикувано: 28 August 2009 - 02:53 PM

Снимките са страхотни :)) но няма друг начин на такива кучета снимките да не са чудесни.. аз имам 1 въпрос от много които ме гложди общо взето най много.

До колкото четох в темата и в нета малките кученце се хранят по няколко пъти на ден. въпросът ми е следният тъй като и аз и жена ми работим от 0900 до 1800 и през това време няма никой в нас. аз има възможност да прехвърчам от офиса до нас по обед защото офиса ми е близо до нас. Въпроса ми е дали като малко кученцето няма да се плаши като е само по 8 часа ? Или както казва кумата ... "Никой не е длъжен да гледа внуците и кученцата на Бабите и Дядовците" това в кръга на шегата разбира се ;) Предполагам не съм само аз, който е имал такъв проблем с оставянето на бебока сам ..

#1443 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2009 - 03:43 PM

Цитат(Duvi @ Aug 26 2009, 06:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
П.с Между другото при Иван имаше нова женска докарана от Сърбия която имаше бебчета на 1 месец няма такива топчовци :)

Дано да греша ,но ако става въпрос за женската маламутка ,която беше внесена от Сърбия към декември 2008г.от развъдника на Ненад Димитриевич "Kurjak" - Алта,не мога да повярвам ,че вече е пусната в разплод.Тя е много малка eg_033.gif .По моите изчисления кучето е пуснато в разплод на възраст около една година,което е просто абсурд....Дано аз да съм в грешка ud_009.gif .Duvi,разбрахте ли кой е бащата на кученцата?

Цитат
Питала съм, но пак ме човърка отвътре... Как се гледат мъжки и разгонени женски на едно място?

lizata,когато женската е готова за разплод няма проблем да са заедно ,но когато трябва да се пропусне заплождането става страшно,защото мъжкият и женската са разделени 20 дни.Лай и вой съпровождат ежедневието часове наред.Когато Шайен се разгони през м.юли и ги разделихме с Горан целият град разбра ,че е разгонена...Горан не млъкна 20 дни.Добре,че съседите проявиха огромно търпение и не се сърдиха на кавалкадата от мощен лай ,вой и ръмжене.Вече всичко е спокойно:),до следващият път.
User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#1444 Потребителят е офлайн   Duvi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Interests:... много са ;)
Публикувано: 28 August 2009 - 04:09 PM

Цитат(Горан @ Aug 28 2009, 04:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
П.с Между другото при Иван имаше нова женска докарана от Сърбия която имаше бебчета на 1 месец няма такива топчовци :)

Дано да греша ,но ако става въпрос за женската маламутка ,която беше внесена от Сърбия към декември 2008г.от развъдника на Ненад Димитриевич "Kurjak" - Алта,не мога да повярвам ,че вече е пусната в разплод.Тя е много малка eg_033.gif .По моите изчисления кучето е пуснато в разплод на възраст около една година,което е просто абсурд....Дано аз да съм в грешка ud_009.gif .Duvi,разбрахте ли кой е бащата на кученцата?

До колкото разбрах женската сама си е отворила вратата към мъжкия и така е станала грешката докато никой не е имало. За мъжкия не разбрах дали е Бруно или някой от другите.

#1445 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2009 - 04:16 PM

Цитат(Сиберия @ Aug 28 2009, 11:28 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ето, качвам снимки, извинете за забавянето.

Снимката, на която Сиберия е в профил много ми харесва, между другото харесват ми много "чипоноси" маламути smile.gif

Цитат(Горан @ Aug 28 2009, 12:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Кате,
всичко написано от теб е изключително полезно.Ние се учим от теб ,защото информацията ,която ни предоставяш е подкрепена не само от емоции,но и от практика в отглеждане и развъждане на маламути.Познанията ти за породата са професионални,така че продължавай да пишеш smile.gif , а ние ще бъдем добри ученици ae_085.gif .Прегръдки от нашата банда за вашата re_037.gif .Как е Индис, имаш ли снимки?Сигурно е много порасанала и променена wub.gif .

Сиберия,ето снимки на Горан и Сиберия wub.gif ,много хубава двойка са af_089.gif .Горан се оказа голям ухажор,хареса му булката wub.gif и няма как ,такава хубавица af_089.gif .

Горан, идеята да напиша всички тези неща, не е за да уча някой, по-скоро ми се иска да се получи диалог, споделяне, за да може всеки от нас да намери ползата от този форум, разбира се хубаво е да гледаме снимки на нашите и други маламути, но според мене всички търсят не само това... Познанията ми в никакъв случай НЕ СА професионални - нито съм учила, нито съм практикувала нещо свързано с това. Всичко, което знам и правя е мое хоби, вероятно се интересувам повече, и просто имам по-дълъг съвместен живот с маламути, това не значи че знам всичко.

Сиберия и Горан са хубава двойка, отиват си много. Надявам се и бебчетата ще са такива като тях wub.gif

Ето малко снимки на Индис
ab_041.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#1446 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2009 - 04:20 PM

Цитат(Duvi @ Aug 28 2009, 02:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Горан @ Aug 28 2009, 04:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>

До колкото разбрах женската сама си е отворила вратата към мъжкия и така е станала грешката докато никой не е имало. За мъжкия не разбрах дали е Бруно или някой от другите.

Жалко за Алта ,това раждане ще се отрази на развитието и,жалко за кученцата - не се знае кой е бащата, ще останат без родословие,дано поне се развият добре.Жалко.....

User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#1447 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2009 - 04:34 PM

Цитат(lizata @ Aug 28 2009, 12:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Фрей сигурно е станал още по-огромен от както го помня, заедно със фината си "сестричка" Индис! Целувки и на двамата! smile.gif
Продължавам да издирвам Фин из нашия парк, но без особен успех... ab_041.gif
Извинявам се за натрисането. rc_036.gif

Фрей е огрооомен - много повече от това, което си видяла преди година - особено пораснаха главата му, врата и гръдния кош. Даже хамута, който бях поръчала много голям размер, не му става вече.
Жалко, че не знаеш нищо за Фин от Бургас - аз също не получавам никакви новини, последно помня, че неговите стопани споделиха, че не го разхождат из града, а ходят на някакви поля далече от хора и движение.
Трудно се гледат женски разгонени и мъжки на едно място - много трудно, особено ако има двама мъжки и една женска. Затова се налагат спешни мерки - като "командироване" на женската например на друго място докато трае разгонването, пращане на хотел на някой от тях, изолиране в различни клетки (което е свързано с много вой). Други ги връзват. Най-удачно е кастриране или на женската, или на мъжките. Всеки избира според обстоятелствата.

Цитат(Duvi @ Aug 28 2009, 12:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
До колкото четох в темата и в нета малките кученце се хранят по няколко пъти на ден. въпросът ми е следният тъй като и аз и жена ми работим от 0900 до 1800 и през това време няма никой в нас. аз има възможност да прехвърчам от офиса до нас по обед защото офиса ми е близо до нас. Въпроса ми е дали като малко кученцето няма да се плаши като е само по 8 часа ? Или както казва кумата ... "Никой не е длъжен да гледа внуците и кученцата на Бабите и Дядовците" това в кръга на шегата разбира се ;) Предполагам не съм само аз, който е имал такъв проблем с оставянето на бебока сам ..

Duvi, много навреме е този въпрос. Малките се хранят по 4 пъти на ден докато станат на 3 месеца. Точно затова не се препоръчва те да се дават до тази възраст. След третия месец докъм шестия, че може и до 9-тия се хранят 3 пъти на ден. Желателно е първите дни, когато вземете кученцето, да сте непрекъснато с него - например вземете отпуск. Защото то освен стреса от отделянето от познатата обстановка, майката, братята и сестрите, ще изживее още един стрес - да остава само. Това изобщо не е препоръчително. Може да прави бели, да плаче, да се травмира характера му. Затова аз съветвам бъдещите стопани да са с него в началото - колкото може по-дълго - седмица, две, месец. И да го водят колкото може повече с тях - за да го социализират бързо. Вземайки бебе-куче е все едно да имате дете - нали него няма да оставите само по цял ден?

Цитат

Грешки допуска всеки. Лошото е, че не всеки си взима поука от тях...
User's Signature

#1448 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2009 - 06:45 PM

Finwe, много е хубава Индис wub.gif !Иска ми се да и се порадваме на живо smile.gif .Дивото в нея и придава страхотно излъчване и индивидуалност,истинска Северна принцеса.Да ти е жива и здрава!Голяма слабост ми е wub.gif...

Цитат
Грешки допуска всеки. Лошото е, че не всеки си взима поука от тях...

Още по-лошо е,когато грешките се ползват за удобно извинение......
User's Signature

#1449 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2009 - 08:25 PM

Гледам, че красавицата Сиберия се е появила тук ba_025.gif
Ето още малко нейни снимки и от мен md_064.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#1450 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2009 - 08:28 PM

Цитат(Горан @ Aug 28 2009, 05:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Finwe, много е хубава Индис wub.gif !Иска ми се да и се порадваме на живо smile.gif .Дивото в нея и придава страхотно излъчване и индивидуалност,истинска Северна принцеса.Да ти е жива и здрава!Голяма слабост ми е wub.gif...

Радвам се, че ви харесва Индис. Тя се променя и то непрекъснато. Дано да продължава така. Все още не е достигнала пълния си потенциал. Ще бъде хубаво да я видите наживо наистина, сигурна съм че ще я харесате още повече.

Ето още малко Индис:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#1451 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2009 - 08:32 PM

На втората и третата снимка е като Кумчо Вълчо md_064.gif На втората, току що е изяла Червената Шапчица и доволно си почива хихихи
Аз не съм я виждала толкова отдавна на живо, че съм я позабравила ... трябва да ни я покажеш някой ден.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#1452 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2009 - 08:52 PM

Цитат
Гледам, че красавицата Сиберия се е появила тук
Ето още малко нейни снимки и от мен.

Сиберия прилича на истинско мече в главата, а с този любопитен поглед и изплезен език направо ме разбива ae_085.gif Специални трикове ли й правихте да застава така, или тя си е такава?

Цитат(Huskypower @ Aug 28 2009, 07:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
На втората и третата снимка е като Кумчо Вълчо md_064.gif На втората, току що е изяла Червената Шапчица и доволно си почива хихихи
Аз не съм я виждала толкова отдавна на живо, че съм я позабравила ... трябва да ни я покажеш някой ден.

Хе, колко точно - Кумчо Вълчо. Само дето не е изяла Червената шапчица, ами ябълки - много ябълки. Сега това й е основното занимание - дебне да падне някоя ябълка и да я излапа.

Huskypower, ще ви я покажа, най-добре да дойдете да я видите md_064.gif
User's Signature

#1453 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2009 - 09:01 PM

Да, за щастие вълците ядат червени шапчици само в приказката на онзи ненормалник Шарл Перо.
Иначе не бих им лепнала такъв позор. За ябълките, може md_064.gif ba_025.gif
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#1454 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2009 - 11:11 PM

Искам да изразя възхищението си пред моя маламут Финве!
Тази вечер се случи нещо много ... странно. На съседната улица имаше голям пожар. Досега го гасихме - около 2 часа. Изгоря стопанска постройка с животни вътре - прасета, кози, кокошки, там имаше и дърва за огрев. Всичко изгоря! Сградата е на едни възрастни хора. Това което исках да споделя е, че може би половин час по-рано - явно когато пожарът се е разгарял, и животните са викали от ужас, Фини е усетил това. Чух го да лае и скимти, но помислих, че просто иска да не спи толкова рано, не вярвах, че иска да ходи до тоалетна, защото тъкмо си беше свършил работата... Фини продължи да скимти и лае. На мен изведнъж ми стана много напрегнато и неясно защо излязох навън - тогава видях пожара. Много е тъжно да видиш отчаяни хора, които плачеха за животинките си. А Фини е знаел какво става и е искал да ми каже. Майка ми разказва, че когато сме отишли да гасим пожара, Фини е започнал направо да плаче като човек, и тя не можела да го успокои. А като се върнахме, започна да си нарежда неговите неща и да се бута да ни гали, беше толкова развълнуван, не можеше да се успокои и да бяга насам натам.

Ето го моя Фини:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#1455 Потребителят е офлайн   agi4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2009 - 05:46 PM

Здравейте извинявам се за неуместната намеса в форума,но реших да пиша и тук.намерено е куче, чисто бяло с тъмно кафяв нашийник,незнам каква порода е,прилича на хъски и маламут,но е възможно и да не е, високо е и с по сплеската муцуна от хъски,слабичко е,намерено е в областа след аспарухово (вижте картата) ,случайно го видях,момчетата които са го намерили го доведоха в обединена ветеринарна,исках да пусна тук обява за6тото незнам дали те ще го направят,за жалост нищо повече не знам за кучето ,пишете ако знаете нещо за собствениците .Благодаря

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1456 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2009 - 10:14 PM

Цитат(agi4ka @ Aug 30 2009, 04:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте извинявам се за неуместната намеса в форума,но реших да пиша и тук.намерено е куче, чисто бяло с тъмно кафяв нашийник,незнам каква порода е,прилича на хъски и маламут,но е възможно и да не е, високо е и с по сплеската муцуна от хъски,слабичко е,намерено е в областа след аспарухово (вижте картата) ,случайно го видях,момчетата които са го намерили го доведоха в обединена ветеринарна,исках да пусна тук обява за6тото незнам дали те ще го направят,за жалост нищо повече не знам за кучето ,пишете ако знаете нещо за собствениците .Благодаря

agi4ka - няма нищо лошо, че разпространяваш обявата за намереното куче в повече теми, така има по-голям шанс да го видят повече хора. За съжаление не съм чувала да има бели маламути в България. Напишете и в темите за лайките и самоедите, защото е много вероятно кучето да е една от тези породи. И ако може пуснете снимки, така шансовете му се увеличават. Желая ви успех в намирането на стопаните му.
User's Signature

#1457 Потребителят е офлайн   Сиберия Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 September 2009 - 10:31 AM

Ето ме и мен пак! ae_085.gif

Малко доста задачки ме грабнаха и не успях да пиша, но пак съм на линия!
Всички сме добре, Сиберия малко дебелее db_046.gif , доста и се увеличи апетита, давам и една нова храна, която открих и е специално за бременни , английска е и се казва Arden Grange, запознах се направо с вносителите, някой чувал ли я е?
Да ви кажа честно, доста съм доволна, тя моята дебелана си е лакума, но щом и другото куче я харесва, а тя е доста претенциозна, значи...е доста добра!

Поздрави на всички!
Благодаря ви, че се вълнувате за нас и ни подкрепяте!

#1458 Потребителят е офлайн   Archibalt Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 06 September 2009 - 07:06 PM

Здравейте :)))
Вмъквам се малко без връзка с темите до момента,надявам се да не досаждам:)
Следя форума от доста време,но чак сега се престраших да се регистрирам:)Наскоро (преди около два месеца) си взехме куче,което трябва да е хъски.Сега,обаче,като го разхождаме и гледам малките хъскита на другите хора, не съм съвсем сигурна,че нашия Арчибалт е хъски.Другите на същата възраст са доста по-дребни,с по-къс косъм,а нашия юнак е доста едър, с повече козинка от другите.Наскоро някакъв собственик на магазин за домашни любимци го беше видял и твърдеше,че не е хъски ,а маламут.Но до колкото знам маламутите са с кафяви очи,а нешето е синеоко.Иначе по описанието на маламутите си мисля,че нашето(освен по очите) прилича повече на маламут отколкото на хъски.Ще пусна няколко снимки и моооля ви ако разпознаете определена порода в нашия Арчи да дадете мнение.Благодаря ви предварително.:)))Прикачена снимкаПрикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1459 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2009 - 09:43 PM

Цитат(Сиберия @ Sep 3 2009, 09:31 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ето ме и мен пак! ae_085.gif

Малко доста задачки ме грабнаха и не успях да пиша, но пак съм на линия!
Всички сме добре, Сиберия малко дебелее db_046.gif , доста и се увеличи апетита, давам и една нова храна, която открих и е специално за бременни , английска е и се казва Arden Grange, запознах се направо с вносителите, някой чувал ли я е?
Да ви кажа честно, доста съм доволна, тя моята дебелана си е лакума, но щом и другото куче я харесва, а тя е доста претенциозна, значи...е доста добра!

Поздрави на всички!
Благодаря ви, че се вълнувате за нас и ни подкрепяте!

Сиберия,
Не бях чувала за тази храна досега. Чакаме от тебе отзиви как се отразява на Сиберия. Ние се храним с БОШ и сме много доволни.

Цитат(Archibalt @ Sep 6 2009, 06:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте :)))
Вмъквам се малко без връзка с темите до момента,надявам се да не досаждам:)
Следя форума от доста време,но чак сега се престраших да се регистрирам:)Наскоро (преди около два месеца) си взехме куче,което трябва да е хъски.Сега,обаче,като го разхождаме и гледам малките хъскита на другите хора, не съм съвсем сигурна,че нашия Арчибалт е хъски.Другите на същата възраст са доста по-дребни,с по-къс косъм,а нашия юнак е доста едър, с повече козинка от другите.Наскоро някакъв собственик на магазин за домашни любимци го беше видял и твърдеше,че не е хъски ,а маламут.Но до колкото знам маламутите са с кафяви очи,а нешето е синеоко.Иначе по описанието на маламутите си мисля,че нашето(освен по очите) прилича повече на маламут отколкото на хъски.Ще пусна няколко снимки и моооля ви ако разпознаете определена порода в нашия Арчи да дадете мнение.Благодаря ви предварително.:)))

Арчибалт,
От снимките няма как да се определи точна порода, единственото сигурно нещо е, че кучето ви не е чистокръвен маламут, заради сините очи. Това, че то е по-едро и по-дългокосместо от останалите хъскита, не значи че Е маламут. Доколкото знам има хъскита извън стандарта точно заради тези черти. Вероятно е също то да е примес на хъски и маламут, поне в главата на мен лично ми прилича повече на хъски, ушите му не са поставени настрани като при маламута.
User's Signature

#1460 Потребителят е офлайн   ЦоКо Икона

• WoLf
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2009 - 10:44 PM

Каквото и да ви е кучнцето вие ще си го обичате :) Иначе наистина може да е смеска м/у двете породи !

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни