Фрей сигурно е станал още по-огромен от както го помня, заедно със фината си "сестричка" Индис! Целувки и на двамата!
Продължавам да издирвам Фин из нашия парк, но без особен успех...
Питала съм, но пак ме човърка отвътре... Как се гледат мъжки и разгонени женски на едно място?
Извинявам се за натрисането.

Фрей е огрооомен - много повече от това, което си видяла преди година - особено пораснаха главата му, врата и гръдния кош. Даже хамута, който бях поръчала много голям размер, не му става вече.
Жалко, че не знаеш нищо за Фин от Бургас - аз също не получавам никакви новини, последно помня, че неговите стопани споделиха, че не го разхождат из града, а ходят на някакви поля далече от хора и движение.
Трудно се гледат женски разгонени и мъжки на едно място - много трудно, особено ако има двама мъжки и една женска. Затова се налагат спешни мерки - като "командироване" на женската например на друго място докато трае разгонването, пращане на хотел на някой от тях, изолиране в различни клетки (което е свързано с много вой). Други ги връзват. Най-удачно е кастриране или на женската, или на мъжките. Всеки избира според обстоятелствата.
До колкото четох в темата и в нета малките кученце се хранят по няколко пъти на ден. въпросът ми е следният тъй като и аз и жена ми работим от 0900 до 1800 и през това време няма никой в нас. аз има възможност да прехвърчам от офиса до нас по обед защото офиса ми е близо до нас. Въпроса ми е дали като малко кученцето няма да се плаши като е само по 8 часа ? Или както казва кумата ... "Никой не е длъжен да гледа внуците и кученцата на Бабите и Дядовците" това в кръга на шегата разбира се ;) Предполагам не съм само аз, който е имал такъв проблем с оставянето на бебока сам ..
Duvi, много навреме е този въпрос. Малките се хранят по 4 пъти на ден докато станат на 3 месеца. Точно затова не се препоръчва те да се дават до тази възраст. След третия месец докъм шестия, че може и до 9-тия се хранят 3 пъти на ден. Желателно е първите дни, когато вземете кученцето, да сте непрекъснато с него - например вземете отпуск. Защото то освен стреса от отделянето от познатата обстановка, майката, братята и сестрите, ще изживее още един стрес - да остава само. Това изобщо не е препоръчително. Може да прави бели, да плаче, да се травмира характера му. Затова аз съветвам бъдещите стопани да са с него в началото - колкото може по-дълго - седмица, две, месец. И да го водят колкото може повече с тях - за да го социализират бързо. Вземайки бебе-куче е все едно да имате дете - нали него няма да оставите само по цял ден?
Цитат
До колкото разбрах женската сама си е отворила вратата към мъжкия и така е станала грешката докато никой не е имало. За мъжкия не разбрах дали е Бруно или някой от другите.
Грешки допуска всеки. Лошото е, че не всеки си взима поука от тях...