Аз малко се страхувам като роди да не напада другите животни, за да предпазва бебетата си, досега не е била лоша с тях, но все пак майчиния и инстинкт ще се е събудил!
Нормално е като майка да пази бебетата от опасност. Фрея например като видеше да минава куче покрай оградата и хукваше с лай да го гони!
Почти сме готови с "резиденцията" на Сиберия, става си много готина не, че Сиберия ще остане очарована, че ще е ограничена откъм свобода, но няма как, налага се!
Ще разкажа една случка и имам въпрос на някой случвало ли му се е подобно нещо?
За втори път намираме в двора си полу-изяден таралеж
Колкото и да не ми се иска мисля, че Сиберия е главната виновница за това! Толкова ми стана мъчно за малкото същество, нали си има бодли, как така не се е предпазило:(
Така, че като си е затворена няма да може да прави подобни бели!
Няма проблеми, че ще стои затворена в заграждението. Нищо няма да й стане. Даже е по-добре - и от съображения за сигурност, и откъм възпитание в по-голяма дисциплина. Аз не съм привърженик кучето да е пуснато по цял ден в двора, всичко се случва, а така хем тя ще си почива спокойно на нейното си място, хем няма да се притеснявате да не стане някоя беля. А вечер е просто препоръчително кучето да е затворено някъде на сигурно място.
Нормално е тя да е "ловувала" на таралежа. Всичко което се движи, скача и писка привлича маламутите да ловуват. Ние имаме ловни трофеи няколко котки, безброй птички, 2-3 кокошки, много къртици, едно яре (слава богу живо), за радост таралежи не сме хващали, само ги лаем много настървено.
Случайно се натъкнах на това, гигантски Аляски маламути

Да, някъде напред в темата вече коментирахме това - в Америка се отглеждат и т.нар. "гигантски" маламути, които са извън стандарта като мерки - т.е. над 71 см височина на холката.
Ето малко снимки от нас, днес беше хубав слънчев есенен ден и ние най-после след жегите можем да тренираме нормално - занимаваме се основно с дог-трекинг. За съжаление нямам снимки от тренировките, а след тях