Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#1461 Потребителят е офлайн   yoana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 September 2009 - 10:51 PM

Арчибалт
Малкия е страхотен ! wub.gif Пухчо със сини очи af_089.gif Красавец !
Аз мисля , че не е нито хъски , нито маламут , а че е смеска между двете (хората често ги бъркат).Finwe може би е права smile.gif Гледайте си го , обичайте си го малкия хубавец без значение дали е хъски или маламут.
В блока срещу нас живее един маламут , Марк и той ни е голям красавец - гордост на квартала af_089.gif Ако имам възможност ще го снимам и ще пусна някоя и друга негова снимка тук smile.gif
User's Signature

Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее
...
Just another heart in need of rescue
waiting on love's sweet charity
an' I'm gonna hold on for the rest of my days
'cos I know what it means to walk along the lonely street of dreams.
Качена снимка

#1462 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2009 - 11:28 PM

Цитат(Archibalt @ Sep 6 2009, 05:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте :)))
Вмъквам се малко без връзка с темите до момента,надявам се да не досаждам:)
Следя форума от доста време,но чак сега се престраших да се регистрирам:)Наскоро (преди около два месеца) си взехме куче,което трябва да е хъски.Сега,обаче,като го разхождаме и гледам малките хъскита на другите хора, не съм съвсем сигурна,че нашия Арчибалт е хъски.Другите на същата възраст са доста по-дребни,с по-къс косъм,а нашия юнак е доста едър, с повече козинка от другите.Наскоро някакъв собственик на магазин за домашни любимци го беше видял и твърдеше,че не е хъски ,а маламут.Но до колкото знам маламутите са с кафяви очи,а нешето е синеоко.Иначе по описанието на маламутите си мисля,че нашето(освен по очите) прилича повече на маламут отколкото на хъски.Ще пусна няколко снимки и моооля ви ако разпознаете определена порода в нашия Арчи да дадете мнение.Благодаря ви предварително

Да,маламутите са само с кафяви очи,а ако кученцето ви е доста по-едро от хъски има вероятност да е от връзка маламут - хъски.От къде го взехте?Пожелавам ви да е живо и здраво и много да ви радва wub.gif .

Цитат
Всички сме добре, Сиберия малко дебелее db_046.gif , доста и се увеличи апетита, давам и една нова храна, която открих и е специално за бременни , английска е и се казва Arden Grange, запознах се направо с вносителите, някой чувал ли я е?

Сиберия има голям късмет с вас ae_085.gif .Да я нагушкате от нас и от Горан естествено wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif .
User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#1463 Потребителят е офлайн   Сиберия Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 September 2009 - 11:35 AM

Благодаря за снимките! re_037.gif
Сиберия със всеки изминат ден дебелее, обещавам да я снимам скоро и да я кача, съсъ сигурност и вие ще забележите каква цоцолана е станала db_046.gif , само лежи, спи и мързелува!

До скоро, пак ще пиша!

Поздрави

#1464 Потребителят е офлайн   Archibalt Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 07 September 2009 - 06:57 PM

Здравйте отново. Благодаря ви че взехте отношение по моя въпрос.Колкото до това дали Арчибалт е " чистокръвен маламут " то знаех че не е , зная от интернет, че били с кафяви очи ...и уши ...и опашка и пр. Но като го гледам и на тези хъскита дето им публикуват снимки и дето ги разхождат покрай нас не ми прилича-има доста по дълга козина и е доста по-голям от връстниците си. И все пак кутрето е много хубаво и ние си го харесваме ,и да има някаква кръстоска то се е получило прекрасно.
Наскоро докато се рових в нета , попаднах на някакъв сайт кадето бяха поместени снимки на различни разновидности на хъскита...но за съйаление сега немога да го открия.Моля ако някои знае подобен сайт да го сподели.
БЛАГОДАРЯ предварително!Прикачена снимка

#1465 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 September 2009 - 08:46 PM

оф топик

Какво искаш да кажеш под разновидности на хъскито? Ако става дума за сибирско хъски, то различни видове няма, породата сибирско хъски е една. Може да има разлики в типовете на кучетата, както и в цветовете, но стандарта е един за всички. Отговора може и на ЛС, че все пак темата е за маламути.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#1466 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2009 - 09:34 AM

Нанук и Шайен af_089.gif .

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#1467 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2009 - 09:40 AM

smile.gif
User's Signature

#1468 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2009 - 10:18 AM

Цитат(Горан @ Sep 10 2009, 08:40 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Горан и Нанук smile.gif .Опитахме се да срещнем двамата исполини ,нооо определено не се харесаха и трябваше да впрегнем всичките си мускули за да не започне борба ab_041.gif .На тази снимка се посмях ab_041.gif .

Аз не виждам нищо смешно тук
Да срещнете двама големи мъжки маламути, които не се познават от малки, си е направо риск. И то водени на повод, на територията на единия мъжкар. Това е чисто предизвикателство за бой!
Добре че сте ги удържали, защото иначе можеше да има тежки и непоправими последици. С това нещо шега не бива.
Когато трябва да се запознаят две възрастни кучета от един и същи пол задължително това трябва да стане на неутрален терен, с много предварителна подготовка.
Да не говорим, че за маламутите такова нещо е почти невъзможно да се случи, твърде доминантни животни са, и агресивни към кучета от същия пол.
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#1469 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2009 - 11:12 AM

Цитат
Аз не виждам нищо смешно тук
Да срещнете двама големи мъжки маламути, които не се познават от малки, си е направо риск.

Като казах,че се посмях на снимката нямах впредвид,че подценявам ситуацията на срещи с мъжки маламути.С Петър се пробвахме защото преценихме ,че можем да се справим със ситуацията.Все пак сме възрастни хора.Стана ми смешно как изглеждаме на снимката ,на фона на величествените маламути,но както и да е...
User's Signature

#1470 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2009 - 11:44 AM

Цитат(Горан @ Sep 10 2009, 10:12 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Като казах,че се посмях на снимката нямах впредвид,че подценявам ситуацията на срещи с мъжки маламути.С Петър се пробвахме защото преценихме ,че можем да се справим със ситуацията.Все пак сме възрастни хора.Стана ми смешно как изглеждаме на снимката ,на фона на величествените маламути,но както и да е...

Ако сте срещали и друг път два мъжки маламута и без проблем домакинът мъжкар е приветствал с добре дошъл другия на своя територия - тогава това е страхотно! НО - имам предвид среща на два пораснали маламута, а не за такива които се познават от бебета и са приятели. Има разлика. Реагирах така, защото от една страна доминантността е силно изразена при маламутите и при някои се появява чак когато пораснат, почти без изключение и второ - защото съм го изживявала лично и знам за какво става въпрос. А Нанук и Горан са много силни маламути и наистина е добре, че сте успели да ги удържите.
User's Signature

#1471 Потребителят е офлайн   Сиберия Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 September 2009 - 01:20 PM

Здравейте!

Още не съм снимала Сиберия, изобщо не е за снимка!
Дебела и кална, от този дъжд е заприличала на кафява маламутка md_064.gif (А все пак сме суетни)
Наистина не съм знаела, че маламутите са чак толкова агресивни, може би не съм попадала в такава ситуациа или просто Сиберия още не е изразявала доминантността си!
Щом все пак е минала добре срещата между мъжкарите няма за какво да се притесняваме!

Аз малко се страхувам като роди да не напада другите животни, за да предпазва бебетата си, досега не е била лоша с тях, но все пак майчиния и инстинкт ще се е събудил!
Дано тази събота и неделя да не вали при нас, за да успеем най-накрая да и донаправим къщичката -укрепление:)
Ще и сложим една мрежа, за да не стават проблеми!

Поздрави на всички (специално на Горан - нашия тати:)

#1472 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2009 - 09:06 AM

Цитат
Дано тази събота и неделя да не вали при нас, за да успеем най-накрая да и донаправим къщичката -укрепление:)
Ще и сложим една мрежа, за да не стават проблеми!

Поздрави на всички (специално на Горан - нашия тати:)

Как върви строителството af_089.gif ?Майчиният инстинкт е много силен и е нормално Сиберия да предпазва малките ,но пък и другите животни най-вероятно ще избягват срещи с майката и малките.Тати Горан цял ден тича по двора гордо с Шайен ,която пък не пропуска всяка възможност да направи беля.Чакаме с нетърпение бебоците и вече си представям колко са красиви и как ще ги намачкам wub.gif wub.gif wub.gif .
User's Signature

#1473 Потребителят е офлайн   KARRINA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2009 - 11:14 AM

Цитат(Горан @ Sep 14 2009, 08:06 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Горан за пръв път ли ще става тати wb_052.gif

User's Signature

Ами това са те - силата на Севера,нежноста на Северното сияние,блясъкът на снега,гласът на тишината,топлината на привързаността,достойнството на водача и нашата голяма любов-Аляският маламут  !

#1474 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2009 - 02:05 PM

Цитат(KARRINA @ Sep 14 2009, 09:14 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Горан @ Sep 14 2009, 08:06 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Горан за пръв път ли ще става тати wb_052.gif

Не ,първата връзка беше с красивата Киара от развъдник Finve Land .За съжаление историята беше с тъжен край ,но вярвам ,че следващ път всичко ще бъде наред af_089.gif .Ето няколко от любимите ми снимки на Киара wub.gif .

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#1475 Потребителят е офлайн   Сиберия Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 September 2009 - 11:08 AM

Здравейте, сладурчета ae_085.gif
Почти сме готови с "резиденцията" на Сиберия, става си много готина не, че Сиберия ще остане очарована, че ще е ограничена откъм свобода, но няма как, налага се!
Ще разкажа една случка и имам въпрос на някой случвало ли му се е подобно нещо?
За втори път намираме в двора си полу-изяден таралеж dh_188.gif
Колкото и да не ми се иска мисля, че Сиберия е главната виновница за това! Толкова ми стана мъчно за малкото същество, нали си има бодли, как така не се е предпазило:(

Така, че като си е затворена няма да може да прави подобни бели!
Когато сме си в къщи ще си я пускаме, но когато ни няма...
В двора на майтап си бяхме посадили дини и те взеха, че поникнаха, бяхме толкова щастливи ba_025.gif и една сутрин нашата красавица , явно от добро чувство, да ни изненада ни носи малката динка, която ние пазихме като очите си! Направо да не знаеш да се смееш ли...
Та, така, нашата беладжийка сега ще бъде спряна! не, че няма да си измисли други щуротии да прави...
Ох, чакаме бебенцата с нетърпение, дори Явор си е взел отпуска около датата на раждането mg_062.gif , дано всичко да е наред!
Снимах дебеланата и тези дни ще и кача снимките, много е смешна, сега главата и изглежда малка а тялото огромно!

Целувки, до скоро

#1476 Потребителят е офлайн   Juja_Arti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 September 2009 - 11:11 PM

Случайно се натъкнах на това, гигантски Аляски маламути ud_009.gif
Ето го и сайта на развъдника, изглежда уж нормален
http://hudsonshuskies.com/index.html
Прикачена снимка
Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#1477 Потребителят е офлайн   Tara.. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 September 2009 - 08:24 AM

Цитат(Juja_Arti @ Sep 17 2009, 12:11 AM) <{POST_SNAPBACK}>

ud_009.gif ud_009.gif ud_009.gif

Сигурно са селекционирали само едри кучета (грамадни!) ... Тези май не си поставят за цел да развиват породата, а да я правят гигант! eg_033.gif
User's Signature

Качена снимка

#1478 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2009 - 06:41 PM

Какво става със Сиберия ? Чакаме се нетърпение малките бебета. af_089.gif
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#1479 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2009 - 06:43 PM

Цитат(Juja_Arti @ Sep 16 2009, 09:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
http://hudsonshuskies.com/index.html
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Красота !
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#1480 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2009 - 12:54 PM

Цитат(Сиберия @ Sep 11 2009, 12:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз малко се страхувам като роди да не напада другите животни, за да предпазва бебетата си, досега не е била лоша с тях, но все пак майчиния и инстинкт ще се е събудил!

Нормално е като майка да пази бебетата от опасност. Фрея например като видеше да минава куче покрай оградата и хукваше с лай да го гони!

Цитат(Сиберия @ Sep 15 2009, 10:08 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Почти сме готови с "резиденцията" на Сиберия, става си много готина не, че Сиберия ще остане очарована, че ще е ограничена откъм свобода, но няма как, налага се!
Ще разкажа една случка и имам въпрос на някой случвало ли му се е подобно нещо?
За втори път намираме в двора си полу-изяден таралеж dh_188.gif
Колкото и да не ми се иска мисля, че Сиберия е главната виновница за това! Толкова ми стана мъчно за малкото същество, нали си има бодли, как така не се е предпазило:(

Така, че като си е затворена няма да може да прави подобни бели!

Няма проблеми, че ще стои затворена в заграждението. Нищо няма да й стане. Даже е по-добре - и от съображения за сигурност, и откъм възпитание в по-голяма дисциплина. Аз не съм привърженик кучето да е пуснато по цял ден в двора, всичко се случва, а така хем тя ще си почива спокойно на нейното си място, хем няма да се притеснявате да не стане някоя беля. А вечер е просто препоръчително кучето да е затворено някъде на сигурно място.
Нормално е тя да е "ловувала" на таралежа. Всичко което се движи, скача и писка привлича маламутите да ловуват. Ние имаме ловни трофеи няколко котки, безброй птички, 2-3 кокошки, много къртици, едно яре (слава богу живо), за радост таралежи не сме хващали, само ги лаем много настървено.

Цитат(Juja_Arti @ Sep 16 2009, 10:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Да, някъде напред в темата вече коментирахме това - в Америка се отглеждат и т.нар. "гигантски" маламути, които са извън стандарта като мерки - т.е. над 71 см височина на холката.

Ето малко снимки от нас, днес беше хубав слънчев есенен ден и ние най-после след жегите можем да тренираме нормално - занимаваме се основно с дог-трекинг. За съжаление нямам снимки от тренировките, а след тях ab_041.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

Прикачени снимки

• Прикачена снимка

User's Signature

• (178 Страници) +