Аляски маламут
Публикувано: 25 September 2009 - 12:15 PM
Дори вече не мога да спя спокойно, знам, че не трябва толкова да се притеснявам!
Имам чувството, че ще роди вече всеки момент, но тя си лежи, ходи , дори подскача, има голям апетит, изглежда прекрасно, дори не е отпаднала, а просто мързелива и много дебела:)
Вече си спи постоянно в "резиденцията", вечер малко плаче, но май започна да свиква, по- скоро сутрин ми "говори" и ми напомня, че не е лошо да я нахраня възможно най-бързо:)
Мъжът ми преди 3 дни я забеляза, че рови, без да разберем си беше изкопала доста просторна дупка под фургона, който имаме в двора. Нямам обаче никакво намерение да се завирам под него и да вадя бебета, затова сега е затворена в заграждението си и колкото и да не и се иска ще роди там, надявам се:) Има специално изградена къща, но инстинкта си е инстинкт...
http://photos-e.ak.f...6_3048236_n.jpg
Тук можете да видите една от последните и снимки, не успях да я кача по друг начин:(
Поздрави и ще ви държа в течение!!!
Публикувано: 05 October 2009 - 11:21 AM
Вчера на 04.10.2009г, Сиберия стана горда майка на 6 малки сладурчета! Бях на 7- мото небе от радост, но явно пълно щастие няма, защото малко по-късно видях, че има още едно кученце, което не дишаше и не мърдаше! Явно са били 7, но най-слабичкото не е успяло да оцелее или пък така е родено.
Знам, че това е естествения подбор на природата, но...
Искам да вярвам, че всички други ще оживеят и всичко ще е наред, Сиберия е нашата героиня, последните дни и беше вече доста тежко, само въздишаше и лежеше, явно мъничетата са и тежали. Ние с Явор с нетърпение очаквахме събитието и постоянно я наглеждахме, но явно тя е искала сама и на спокойствие да роди, защото след като си легнахме, ги е родила посред нощ или рано сутринта. Без никаква помощ, сам самичка.
Рано сутрината отидох да я видя и ...до нея лежаха малките кученца. Честно казано не исках да и ги пипам и да я притеснявам , тя беше доста изморена, дадох и водичка и хранителна супичка - изяде я и след няколко часа имаше пак апетит, изяде си храната, но наистина не се отделя от тях.
Наистина не искам да и се меся, тя си ги мие, тя си ги храни, прекрасна майка е, инстинкта е голяма работа, как знае точно какво и как да направи...уникално!!!
Не искам изобщо да я притеснявам, когато е сама с тях е най-спокойна.
Голяма радост и събитие в нашия дом:):):)
Специално много целувки и прегръдки на нашия тати Горан, прекрасен и плодовид мъжкар:)
И много благодарности на Ирена!!!!
До скоро!!!
Публикувано: 05 October 2009 - 11:42 AM

Ами това са те - силата на Севера,нежноста на Северното сияние,блясъкът на снега,гласът на тишината,топлината на привързаността,достойнството на водача и нашата голяма любов-Аляският маламут !
Публикувано: 05 October 2009 - 11:48 AM
Да са живи и здрави и много да ви радват...
Таткото Горан от Банско ли е?

Поздрави и от "Белия вълк" на всички маламути...

Une légende Chukchi dit que lorsque nos chiens nous ont quittés ils attendent leurs maîtres pour leur montrer le chemin du paradis, certains d'entre eux nous y attendent déjà.
Публикувано: 06 October 2009 - 11:33 AM
Браво на Сиберия,нашето смело и красиво момиче

Да ,това е Горан от Банско ,от снимката с впряга,която ти изпратих.Прегръдки от нашата маламутска банда за прекрасния "Бял вълк"

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!
Публикувано: 07 October 2009 - 09:56 AM

Много сме щастливи, за сега всичко е наред, бебоците укрепват и стават силни топчовци.
Четири момиченца и две момченца

А мама Сиберия яде тройно, апетита и е на макс, но лошо няма нали има да изхранва 6 гладни гърла, а и бебчовците са доста лакуми

Поздрави!
Обещавам да кача скоро снимки!
Публикувано: 07 October 2009 - 01:35 PM
Желая на майката и бебетата да бъдат здрави! Малчуганите да намерят достойни стопани, които да ги обичат като свои деца и да имат хубав живот.
Поздрави от нас

Публикувано: 09 October 2009 - 10:08 PM

Горан и Шайен,никога не отказват на игра

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!
Публикувано: 19 October 2009 - 03:31 PM
Ама тук наистина само шепа хора си пишем, никой друг ли няма да се включи?
Бях обещала да кача снимки на бебчовците, но ни се развали фотоапарата, да ви се похваля вече прогледнаха и започват да заприличват на истински топчовци. Толкова са сладки, незнам дали защото са си нашите гарджета, но всички са страшно красиви:)
Сега започвам с търсенето на добри стопани на малките пухчовци, пожелайте ми късмет да попаднат в добри ръце.
Ако някой от тук може да ми помогне с радост ще приема

Не искам да се привързвам толкова към тях, но вече ги обикнах всичките...няма такива ангелчета и колко са лакуми, горката ми Сиберия не може да се откъсне и за минута от тях, само я цокат! Ама така е, като е майка

Тя яде тройни порции, за да може да им издържи на темпото, сега не мога да я лиша от нищо, дано не прекаляваме с храната.
Някакви съвети? Нали не е проблем за малките , че са си в кучешката къщичка, не са при нас, а са си във собствената резиденция, аз естествено постоянно ги наглеждам, но иначе майка им си се грижи изцяло за тях. Мисля, че за сега им стига кърмата, от кога ще трябва да ги дохранвам?
Мисля, че са достатъчно дебелички, но кой знае....
Ами...ще се радвам да ми пишете, вече си имат снимки, само чакам да ми ги пратят и ще кача да ги видите.
Мисля, че от сега започват да им се оформят характерите, абе душички.
Поздрави на всички, целувки от нас!!!!
Публикувано: 21 October 2009 - 03:43 PM
В поста над Вашия става въпрос за бебета маламутчета. Можете да пишете лично съобщение на Сиберия

but trash bins, loneliness and pain...
Still that won`t keep my tail from wagging
my love I`ll give through sunny days and rain...
Because I know that somewhere I`m awaited
That gives me strength to live another day...
And although with the Fate itself I`m racing
I know I`ll win and I will meet my MAN...
Публикувано: 22 October 2009 - 07:24 PM
Всеки има право да избира от къде да си вземе кученце и да получи информация, къде има такива. Не правя реклама, а давам информация, къде има маламутчета и могат да бъдат доставени. Много от участниците в форума разплождат кучетата си, и ги предлагат тук... с цел лична изгода и бизнес интереси, с което развалят истинската порода, която е със специфични характеристики и превръщат този форум в зооборса..! Затова и някой от снимките във форума на маламути не приличат на типичните по международни характеристики.
Публикувано: 25 October 2009 - 02:10 PM
Чудех се дълго дали да пиша в тази тема, понеже напоследък тук стана доста скучно и безинтересно, обаче не се стърпях след последните постове, защото знам, че любители на тази порода четат тук и ще останат наистина с лошо впечатление от форума.
'the earth'
В темата "Аляски маламут" на настоящия форум пишат основно трима-четирима "участници". Ако според вас МНОГО от тях разплождат кучетата си, и ги предлагат тук с цел лична изгода и бизнес интереси - то КОЛКО и КОИ са от общо тримата-четирима пишещи - вероятно всички?! Или аз нещо не съм разбрала. Че на всичко отгоре тези трима-четирима разваляме истинската порода, и превръщаме форума в зооборса

Породата Аляски маламут има СТАНДАРТ, приет и одобрен от Международната федерация по кинология, в който се описва подробно какво представлява тази порода. Ето го: FCI-Standard N° 243 ALASKAN MALAMUTE и единственото място, на което се определя доколко даден маламут отговаря на този стандарт са киноложките изложби, организирани от Българската федерация по кинология и Български киноложки клуб "Северни кучета", на които експерти дават описание на всяко участващо куче.
Тази тема тук не е ИЗЛОЖБА или КОНКУРС, за да се надпреварваме чии кучета са най-красиви, нито да рекламираме разни продавачи на маламути. Според мен тази тема би трябвало да бъде среда, в която собствениците и любителите на аляските маламути в България да могат да общуват, да споделят проблеми и тяхното решаване, да задават въпроси, да информират и просвещават малко запознатите или незапознатите българи относно породата АЛЯСКИ МАЛАМУТ и желаещите да имат такова куче относно отглеждането, начина на живот, здравето, храненето и каквото още се сетите! Никой досега не си е позволявал да прави реклама на зооборси и зоо-агенции тук, а единствено е давана информация за регистрираните в България развъдници на тази порода. Също никой досега не е давал оценка за чужди кучета - най-малкото не е възпитано, да не говоря, че е и некомпетентно.

Публикувано: 25 October 2009 - 06:10 PM
Приятно гледане

Кучетата от А до Я: Аляски маламут