Аляски маламут
Публикувано: 05 December 2010 - 10:23 PM
isi_ar4i, в 05 December 2010 - 06:01 PM, написа:
Първо опадва пуха, после основния косъм и чак след това започва да никне новата козина - разбира се това не става за един ден - но поне за няколко седмици до месец трябва да израсте и да се облече изцяло с нов дебел зимен кожух - ще разбереш че започва да никне когато не пада почти никакъв косъм.
isi_ar4i, в 05 December 2010 - 06:02 PM, написа:
Не само братовчедите ни участват - има и два маламута

Публикувано: 05 December 2010 - 11:05 PM
dimy, в 05 December 2010 - 07:57 PM, написа:

Публикувано: 06 December 2010 - 01:27 PM
Vanya Karzhilova, в 30 November 2010 - 06:28 AM, написа:
Усмихнат ден от нас!
Извинявам се, че се намесвам! Ние всяка година ходим на Кокалското и не съм виждала да има кучета! Мисля, че няма да имате проблеми!
Там наистина е една много красива местност и природата е невероятна! Това е снимка от последното ни посещение там!

Само да ви предопредя, ако не сте ходили, пътя, който се отделя след Етрополе е много лош и си носете вериги задължително!
Приятен ден и поздрави на всички маламутковци!
Публикувано: 06 December 2010 - 06:28 PM
Публикувано: 10 December 2010 - 06:08 PM
hrisi14, в 06 December 2010 - 12:32 PM, написа:
Vanya Karzhilova, в 30 November 2010 - 06:28 AM, написа:
Усмихнат ден от нас!
Извинявам се, че се намесвам! Ние всяка година ходим на Кокалското и не съм виждала да има кучета! Мисля, че няма да имате проблеми!
Там наистина е една много красива местност и природата е невероятна! Това е снимка от последното ни посещение там!

Само да ви предопредя, ако не сте ходили, пътя, който се отделя след Етрополе е много лош и си носете вериги задължително!
Приятен ден и поздрави на всички маламутковци!
Здравейте hrisi14! Кокалско е мн красива местност особено през зимата. Тази седмица планираме да се качим до там и да видим пътя как е, но без вериги едва ли ще можем да се качим. Благодаря все пак за предупреждението

Публикувано: 10 December 2010 - 09:58 PM
Blazy, в 15 November 2005 - 11:25 AM, написа:
Цитат
shadow r) айде без по- красиви и по - грозни кучета плизззззз r) То затова има над 400 породи да има за всеки вкус super
Finve - наскоро в България е внесена елитна маламутка собственост на Ирена Любенова от р-к Лавиня Алпи super Аз лично имам фаворитски развъдник сред маламутите и това е италианския Дел Биаджо super собственика е разкошен човек развъждат и шиба-ину d)
Del Biagio
Ето и един портал с линкове на много развъдници за маламути w)
портал за маламути
super super super
Аз също харесвам Аляски маламут, но не бих ги сравнявала със Сибирсокото Хъски или с която и да било друга порода. Просто всеки от нас си избира и си взема това, което най-много обича...пък те са толкова много тези четириноги и верни приятели. Просто си изберете и си отдайте на някой от тях сърцето

Публикувано: 16 December 2010 - 11:47 AM

Публикувано: 16 December 2010 - 11:55 AM
dimy, в 16 December 2010 - 10:52 AM, написа:

Това с вестника ми хареса

Публикувано: 16 December 2010 - 02:54 PM
dimy, в 16 December 2010 - 08:52 AM, написа:

Ама за какъв вестник става дума?! Кучето има природни инстинкти, не може с бой да го накараш да спре да вие - инстинкта му за размножаване е много по-силен от неговата воля. Мъжките се променят много когато наоколо има разгонена женска - стават по-непослушни и даже понякога агресивни. Те усещат разгонено куче не от 100, ами и от 500 метра. Засега няма друг измислен ефективен метод срещу срещу това мъжко куче да не усеща и да не се дразни от разгонена женска освен кастрацията - само тогава има мир и покой. Иначе ще трябва да изтърпявате Алекс някак си при всяко нейно разгонване или да го командироваш далече от женската. Тези спрейове дето се пръскат не са кой знае колко ефективни - действат за не повече от час, но ако мъжкото куче е много близо пак ще усеща миризмата на разгонената. Не може собственикът на женската да я пръска цял месец докато трае разгонването, за да не смущава Алекс.

Публикувано: 16 December 2010 - 03:13 PM
П.С. При мен работи със хъски-подобни! Дано да съм помогнал с нещо. Успех!

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 16 December 2010 - 03:16 PM

Публикувано: 16 December 2010 - 03:26 PM
Meto, в 16 December 2010 - 12:18 PM, написа:
П.С. При мен работи със хъски-подобни! Дано да съм помогнал с нещо. Успех!

От мъжки до мъжки има голяма разлика - някои са по-непукисти от други - може и да спрат, други колкото и да им се караш или биеш квичат като заклани. Нямам идея колко влюбен е в момента Алекс и колко силно вие. Нека дими сега да пробва със забраняващи команди и той ще разбере дали действат или ще трябва да мести временно Алекс, докато мине критичния период на женската.
ves, в 16 December 2010 - 12:21 PM, написа:

Ми аз съм ползвала тези спрейове за Индис - резултат почти нямаше! Само в началото на разгонването веднъж помогна, защото трябваше да се явим на изложба - напръсках я преди изложбата, след около час отново и мисля, че мъжките в залата не я усетиха. Но само дотам, пред Финве такива трикове изобщо не действат. Спасението беше тогава Индис да отиде на гости у една приятелка, докато мине разгонването, защото все пак у нас са двама мъжки - то беше вой до небесата, викане, блъскане и прочие. Сега в момента съм си много добре, защото и двамата са кастрирани и дори когато е разгонена Индис нямам никакви проблеми.

Публикувано: 16 December 2010 - 03:31 PM
Finwe, в 16 December 2010 - 02:31 PM, написа:
Ми аз съм ползвала тези спрейове за Индис - резултат почти нямаше! Само в началото на разгонването веднъж помогна, защото трябваше да се явим на изложба - напръсках я преди изложбата, след около час отново и мисля, че мъжките в залата не я усетиха. Но само дотам, пред Финве такива трикове изобщо не действат. Спасението беше тогава Индис да отиде на гости у една приятелка, докато мине разгонването, защото все пак у нас са двама мъжки - то беше вой до небесата, викане, блъскане и прочие. Сега в момента съм си много добре, защото и двамата са кастрирани и дори когато е разгонена Индис нямам никакви проблеми.
Мисля при следващото разгонване да го пробвам и ще кажа как е. Надявам се поне малко да действа. Изненада ме с новината, че и двамата са кастрирани, но явно за някой неща няма друго спасение.