Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#2261 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 05 December 2010 - 08:56 PM

Да и ние му даваме зехтин, както и преди беше казала. А веднага с падането на старата козина ли започва да расте новата?
User's Signature

Качена снимка

#2262 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2010 - 08:57 PM

хайде приятно ви гледане на филма по Нова ТВ- за братовчедите на начите маламути
User's Signature

Качена снимка

#2263 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2010 - 10:23 PM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 05 December 2010 - 06:01 PM, написа:

Да и ние му даваме зехтин, както и преди беше казала. А веднага с падането на старата козина ли започва да расте новата?

Първо опадва пуха, после основния косъм и чак след това започва да никне новата козина - разбира се това не става за един ден - но поне за няколко седмици до месец трябва да израсте и да се облече изцяло с нов дебел зимен кожух - ще разбереш че започва да никне когато не пада почти никакъв косъм.

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 05 December 2010 - 06:02 PM, написа:

хайде приятно ви гледане на филма по Нова ТВ- за братовчедите на начите маламути

Не само братовчедите ни участват - има и два маламута :mg_062: - Shadow се казваше единия (сиво-белия) и другия е кафявия но не му помня името, този дето облизваше приятеля на главния герой. Маламутите са най-отзад във впряга ;-)
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#2264 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 05 December 2010 - 10:52 PM

Да и тука ми се смеят как героя преставил кучетата : " а тук отзад са 2-та маламута много сила и малко мозък "
User's Signature

Качена снимка

#2265 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2010 - 11:05 PM

Показване на мнениетоdimy, в 05 December 2010 - 07:57 PM, написа:

Да и тука ми се смеят как героя преставил кучетата : " а тук отзад са 2-та маламута много сила и малко мозък "

:zz_020: - много ме е яд на този коментар във филма, макар че не съм сигурна дали превода на български е точен и дали в действителност героя казва това
User's Signature

#2266 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2010 - 11:22 PM

а да, после видях, как ги представи. Мнг тъпо :eg_033: :eg_033: :eg_033:
Ама са страшни кучета. Тоя филм го гледах преди повече от 3 години и се влюбих в тези кучета. Сега обаче не можах да го гледам целия......
User's Signature

Качена снимка

#2267 Потребителят е офлайн   aaliyah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2010 - 11:49 PM

И ние го гледахме,просто невероятен филм :af_089: малко се ядосвам и аз за коментара относно двата маламута ,но като на филм :dog: кучетата ни са страхотни!
User's Signature

Качена снимка

#2268 Потребителят е офлайн   hrisi14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2010 - 01:27 PM

Показване на мнениетоVanya Karzhilova, в 30 November 2010 - 06:28 AM, написа:

isi_archi, обаждах се до хижата Кокалско. Казаха ми, че нямат кучета и че спокойно мога да взема моето. Имали колибка за него. Мисля, че Арес ще се радва една тумба народ да му се радва и да го глези, и най-важното да го храни.

Усмихнат ден от нас!

Извинявам се, че се намесвам! Ние всяка година ходим на Кокалското и не съм виждала да има кучета! Мисля, че няма да имате проблеми!
Там наистина е една много красива местност и природата е невероятна! Това е снимка от последното ни посещение там!
Прикачена снимка
Само да ви предопредя, ако не сте ходили, пътя, който се отделя след Етрополе е много лош и си носете вериги задължително!
Приятен ден и поздрави на всички маламутковци!

#2269 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2010 - 06:28 PM

Филма го имаме на диск и сме го гледали повече от 5 пъти,но въпреки това бяхме настанени като на кино,истински празник!Shadow много прилича на Мечо.А на него досега не му е опадвала козината!Сега е по-тъмен,отколкото като беше младеж,но не се е скубал интензивно нито през лятото,нито през зимата.

#2270 Потребителят е офлайн   magiart1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 December 2010 - 08:40 PM

Здравейте на всички,мн отдавна не ме ви посещавали,интересува ни някой знае ли в България дали има кафяв маламут и в кой град,благодаря ви :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#2271 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2010 - 06:08 PM

Показване на мнениетоhrisi14, в 06 December 2010 - 12:32 PM, написа:

Показване на мнениетоVanya Karzhilova, в 30 November 2010 - 06:28 AM, написа:

isi_archi, обаждах се до хижата Кокалско. Казаха ми, че нямат кучета и че спокойно мога да взема моето. Имали колибка за него. Мисля, че Арес ще се радва една тумба народ да му се радва и да го глези, и най-важното да го храни.

Усмихнат ден от нас!

Извинявам се, че се намесвам! Ние всяка година ходим на Кокалското и не съм виждала да има кучета! Мисля, че няма да имате проблеми!
Там наистина е една много красива местност и природата е невероятна! Това е снимка от последното ни посещение там!
Прикачен файл 1.jpg
Само да ви предопредя, ако не сте ходили, пътя, който се отделя след Етрополе е много лош и си носете вериги задължително!
Приятен ден и поздрави на всички маламутковци!

Здравейте hrisi14! Кокалско е мн красива местност особено през зимата. Тази седмица планираме да се качим до там и да видим пътя как е, но без вериги едва ли ще можем да се качим. Благодаря все пак за предупреждението :md_064: .

#2272 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2010 - 08:38 PM

Какво прави Елия?

#2273 Потребителят е офлайн   dolbi Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 December 2010 - 09:58 PM

Показване на мнениетоBlazy, в 15 November 2005 - 11:25 AM, написа:

Цитат

Приятели,какво ще кажете за тези красавци! Наскоро се запознах с породата! Доколкото знам,в БГ има само 4 регистрирани такива кучета и имам щастието да познавам собственичката на 2 от тях w) Невероятни кучета са,според мен даже по-красиви от хъскитата! Какво мислите?

shadow r) айде без по- красиви и по - грозни кучета плизззззз r) То затова има над 400 породи да има за всеки вкус super

Finve - наскоро в България е внесена елитна маламутка собственост на Ирена Любенова от р-к Лавиня Алпи super Аз лично имам фаворитски развъдник сред маламутите и това е италианския Дел Биаджо super собственика е разкошен човек развъждат и шиба-ину d)
Del Biagio
Ето и един портал с линкове на много развъдници за маламути w)
портал за маламути
super super super

Аз също харесвам Аляски маламут, но не бих ги сравнявала със Сибирсокото Хъски или с която и да било друга порода. Просто всеки от нас си избира и си взема това, което най-много обича...пък те са толкова много тези четириноги и верни приятели. Просто си изберете и си отдайте на някой от тях сърцето:be_107:

#2274 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 December 2010 - 11:47 AM

Леле на Алекс ще му откъсна главата , има разгонена кучка на 100м от нас и нашия не млъква , сутринта е завил от 5 и 30 , хем вестника чете и пак продължава. Някой да знае за колко време се разгонват кучките. И да каже как да го накарам да млъкне ??? :eg_033: :eg_033: :eg_033: Че ще почнат да се оплакват от хотела до нас :dry: :eg_033: :eg_033: :eg_033:
User's Signature

Качена снимка

#2275 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2010 - 11:55 AM

Показване на мнениетоdimy, в 16 December 2010 - 10:52 AM, написа:

Леле на Алекс ще му откъсна главата , има разгонена кучка на 100м от нас и нашия не млъква , сутринта е завил от 5 и 30 , хем вестника чете и пак продължава. Някой да знае за колко време се разгонват кучките. И да каже как да го накарам да млъкне ??? :eg_033: :eg_033: :eg_033: Че ще почнат да се оплакват от хотела до нас :dry: :eg_033: :eg_033: :eg_033:

Това с вестника ми хареса :ae_085: До колкото знам около 1 месец трае разгонването при женските. Ако познаваш хората с женското куче може да им предложиш един вариант. Съвсем скоро в зоо борсата, от която пазаря ми показаха "спрей за разгонени женски кучета" - http://alisa33.com/prod.php?id=541 . Нямам идея дали е ефикасен, но продавачката каза, че много го купували от Вет клиники. Ако някой има опит с това нека каже мнението си. Друг вариант мисля, че няма. Успех!
User's Signature

Качена снимка

#2276 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2010 - 02:54 PM

Показване на мнениетоdimy, в 16 December 2010 - 08:52 AM, написа:

Ама за какъв вестник става дума?! Кучето има природни инстинкти, не може с бой да го накараш да спре да вие - инстинкта му за размножаване е много по-силен от неговата воля. Мъжките се променят много когато наоколо има разгонена женска - стават по-непослушни и даже понякога агресивни. Те усещат разгонено куче не от 100, ами и от 500 метра. Засега няма друг измислен ефективен метод срещу срещу това мъжко куче да не усеща и да не се дразни от разгонена женска освен кастрацията - само тогава има мир и покой. Иначе ще трябва да изтърпявате Алекс някак си при всяко нейно разгонване или да го командироваш далече от женската. Тези спрейове дето се пръскат не са кой знае колко ефективни - действат за не повече от час, но ако мъжкото куче е много близо пак ще усеща миризмата на разгонената. Не може собственикът на женската да я пръска цял месец докато трае разгонването, за да не смущава Алекс.
User's Signature

#2277 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 December 2010 - 03:13 PM

Да споделя моето скромно мнение и същото време решение. Тъй като съм твърдо против кастрацията. Какво правя аз. При мен също се случва вой до небеса като се усети женска, а да не говорим какво става ако я видят ;). Като почнат да вият първо слизах при тях за да им се скарам от малки знаят какво е това "скарване" навеждат глави, целуват земята, свиват опашка и се прбират в колибката. Вече само излизам на балкона и като им кажа "СУС!" в превод - Млък! Си работи безотказно поне за няколко часа. А като видим разгонена женска хващам поводите из късо (единствения вариянт когато вървят редом със мен иначе винаги вървят пред мен), но тогава разбират, че правят нещо, което аз не искам. Така подминаваме женската и като стигнем до безопасна далечина ги освобождавам и ги пускам пак пред мен. Знам, че е невъзможно да се ходи срещу природата на кучето, но винаги има как да намалите дразгата до минимум и ако кучето ви дигне шум на ден 2 3 пъти няма да има кой да се оплаква, но ако е перманентно работата свата дебела.

П.С. При мен работи със хъски-подобни! Дано да съм помогнал с нещо. Успех! :ba_025:
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#2278 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2010 - 03:16 PM

Само да уточня, че под "това с вестника ми хареса" искам да кажа, че израза ми хареса, не че ми хареса, че Алекс е ял бой :smile: Не знаех на какъв интервал се пръскат тези спрейове, ясно е, че няма как човека да си пръска женската през 1 час в продължение на 1 месец. Просто е донякъде добър вариант за хора имащи женски и нежелаещи мъжките да ги следват на куп като излязат навън. Явно просто трябва да свикнете с "песните" му или наистина да му намерите място, където да изкара следващия месец :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#2279 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2010 - 03:26 PM

Показване на мнениетоMeto, в 16 December 2010 - 12:18 PM, написа:

Да споделя моето скромно мнение и същото време решение. Тъй като съм твърдо против кастрацията. Какво правя аз. При мен също се случва вой до небеса като се усети женска, а да не говорим какво става ако я видят ;). Като почнат да вият първо слизах при тях за да им се скарам от малки знаят какво е това "скарване" навеждат глави, целуват земята, свиват опашка и се прбират в колибката. Вече само излизам на балкона и като им кажа "СУС!" в превод - Млък! Си работи безотказно поне за няколко часа. А като видим разгонена женска хващам поводите из късо (единствения вариянт когато вървят редом със мен иначе винаги вървят пред мен), но тогава разбират, че правят нещо, което аз не искам. Така подминаваме женската и като стигнем до безопасна далечина ги освобождавам и ги пускам пак пред мен. Знам, че е невъзможно да се ходи срещу природата на кучето, но винаги има как да намалите дразгата до минимум и ако кучето ви дигне шум на ден 2 3 пъти няма да има кой да се оплаква, но ако е перманентно работата свата дебела.

П.С. При мен работи със хъски-подобни! Дано да съм помогнал с нещо. Успех! :ba_025:

От мъжки до мъжки има голяма разлика - някои са по-непукисти от други - може и да спрат, други колкото и да им се караш или биеш квичат като заклани. Нямам идея колко влюбен е в момента Алекс и колко силно вие. Нека дими сега да пробва със забраняващи команди и той ще разбере дали действат или ще трябва да мести временно Алекс, докато мине критичния период на женската.

Показване на мнениетоves, в 16 December 2010 - 12:21 PM, написа:

Само да уточня, че под "това с вестника ми хареса" искам да кажа, че израза ми хареса, не че ми хареса, че Алекс е ял бой :smile: Не знаех на какъв интервал се пръскат тези спрейове, ясно е, че няма как човека да си пръска женската през 1 час в продължение на 1 месец. Просто е донякъде добър вариант за хора имащи женски и нежелаещи мъжките да ги следват на куп като излязат навън. Явно просто трябва да свикнете с "песните" му или наистина да му намерите място, където да изкара следващия месец :dh_188:

Ми аз съм ползвала тези спрейове за Индис - резултат почти нямаше! Само в началото на разгонването веднъж помогна, защото трябваше да се явим на изложба - напръсках я преди изложбата, след около час отново и мисля, че мъжките в залата не я усетиха. Но само дотам, пред Финве такива трикове изобщо не действат. Спасението беше тогава Индис да отиде на гости у една приятелка, докато мине разгонването, защото все пак у нас са двама мъжки - то беше вой до небесата, викане, блъскане и прочие. Сега в момента съм си много добре, защото и двамата са кастрирани и дори когато е разгонена Индис нямам никакви проблеми.
User's Signature

#2280 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2010 - 03:31 PM

Показване на мнениетоFinwe, в 16 December 2010 - 02:31 PM, написа:

Ми аз съм ползвала тези спрейове за Индис - резултат почти нямаше! Само в началото на разгонването веднъж помогна, защото трябваше да се явим на изложба - напръсках я преди изложбата, след около час отново и мисля, че мъжките в залата не я усетиха. Но само дотам, пред Финве такива трикове изобщо не действат. Спасението беше тогава Индис да отиде на гости у една приятелка, докато мине разгонването, защото все пак у нас са двама мъжки - то беше вой до небесата, викане, блъскане и прочие. Сега в момента съм си много добре, защото и двамата са кастрирани и дори когато е разгонена Индис нямам никакви проблеми.

Мисля при следващото разгонване да го пробвам и ще кажа как е. Надявам се поне малко да действа. Изненада ме с новината, че и двамата са кастрирани, но явно за някой неща няма друго спасение.
User's Signature

Качена снимка

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема