Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#2281 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 December 2010 - 04:17 PM

Показване на мнениетоves, в 16 December 2010 - 12:36 PM, написа:

Мисля при следващото разгонване да го пробвам и ще кажа как е. Надявам се поне малко да действа. Изненада ме с новината, че и двамата са кастрирани, но явно за някой неща няма друго спасение.

При всички случаи този спрей не е панацея - иначе на всички собственици щеше да е толкова лесно, и кучетата да не се тормозят. Защото за тях това е голям стрес, особено за мъжките. Не знам какво толкова българите се противопоставят на кастрацията - особено за мъжките кучета - която е много лека операция и с нея се решават здравословни, поведенчески и даже междусъседски проблеми. А нямате идея колко по-лесно се живее с кастрирано куче.
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#2282 Потребителят е офлайн   magiart1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 December 2010 - 06:01 PM

Показване на мнениетоvilekula, в 10 December 2010 - 07:43 PM, написа:

Какво прави Елия?

Здравейте отново,Елия порасна страшно много,стана мн красива и послушна ,не сме и правили снимки отдавна,скоро ще направя и това и ще публикувам,сега ни вълнува една друга тема,търсим си мъжки искаме да имаме бебенца на следващото 3-то разгонване,търсим кафяв маламут,но дали има в България не знаем,някой знае ли нещо да е чувал или виждал някъде
User's Signature

Качена снимка

#2283 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 December 2010 - 07:24 PM

Против разгонване има препарата за женските,чрез които не се разгонват,но са много вредни и водят до фалшиви бременности,тумори и други.Най-добре женската,ако не се пуска на мъжки за заплождане,да се кастрира.Това може да посъветвате собствениците на съседското куче :)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2284 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 December 2010 - 07:26 PM

Ми Алекс млъква за 15 -30 мин и пак на ново , просто като ме усети, че идвам се прибира в колибата и пази поведение докато не се обърна и пак на ново , или си вие от вътре , което е по - добрия варянт ,че е по тихо :dry: . Относно веснтика не е ял кой знае какъв бой няколко первания през муцуната с команда " марш в колибата''
А иначе на мен не ми пречи , че си вие ма чакам комшийте да почнат да мрънкат :eg_033: . Та днес за наказание след разходките не го вързах отпред където обича , а право в клетката да си вие . Та цял ден вии и сега млъкна , но докога ?
User's Signature

Качена снимка

#2285 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 December 2010 - 10:09 PM

Dimy преди 1 месец и малко моето хъски Севар започна същият номер-разгонени женски в града и той вече е зрял и започна да вие точно от 5-5,30 сутринта.След 4-5 дена започна да вие и през деня и не изтърпях мрънкането на съседите и го заведох на село.Там ви по същият начин към 1 седмица и спря незнам защо-дали заради това,че няма разгонени кучета вече или заради това,че е минал този период.Разбирам те,че е много притеснително,заради съседите,но незнам какво да те посъветвам.Трябва да се преодоляват и такива периоди за съжаление.
Успехи!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2286 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 16 December 2010 - 11:50 PM

Здравейте, маламутковци, обръщам се към вас с надежда някой да помогне или да даде някоя идея. Както съм споменвала нашия маламут е агресивен към всякакви мъжки кучета и по тази причина е невъзмоно да бъде често пускан без каишка. ДОри пусканията му са страшно ограничени. Милото животинче е пълно с енергия. Направо ми се къса сърцето, като го гледам, как иска да тича..... Ние живеем в София в квартал Витоша. Тук има къщи , но са все с кучета. Моята идея е, ако можем да намерим двор под наем за 1-2 пъти в седмицата, за по час. МЯсто , където само да го пускаме да тича. Ако някой има някакво предложение или се сеща някъде да има затворени места, където могат да се пускат кучета, нека да пише.
User's Signature

Качена снимка

#2287 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2010 - 10:27 AM

Привет!
stefoto, честито да ти е маламутчето! Много весели моменти ти желая!
Повода да пиша е, че снощи разбрах от приятел, че в с. Макоцево, Софийско има маламут, който се скита по улиците. Това което разбрах е, че стопанина е починал и някой е пуснал кучето. Кучето било уплашено. Пиша, защото се надявам някой да погрижи за него.

Поздрави

#2288 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2010 - 11:07 AM

Показване на мнениетоFinwe, в 16 December 2010 - 03:22 PM, написа:

При всички случаи този спрей не е панацея - иначе на всички собственици щеше да е толкова лесно, и кучетата да не се тормозят. Защото за тях това е голям стрес, особено за мъжките. Не знам какво толкова българите се противопоставят на кастрацията - особено за мъжките кучета - която е много лека операция и с нея се решават здравословни, поведенчески и даже междусъседски проблеми. А нямате идея колко по-лесно се живее с кастрирано куче.

Просто бях останала с впечатлението, че ги "ползваш" и за развъдна дейност ако мога така да го кажа. Всеки си прави избора за своето животинче и никой няма право да го съди. В общи линии си е загуба за поколенията български маламути.

Няма нищо лошо да пробвам с този спрей, все пак ако нямаше никакъв смисъл от него нямаше да го има по магазините. Не казвам, че с едно пръскане и хоп месец без проблеми. По повод хапчетата против разгонване - наистина никак не са полезни и са само краен вариант за спешни случаи налагащи това. По повод кастрацията ще кажа само, че аз не бих кастрирала Рая, а вместо това отговорно ще се отнеса към опазването й от мъжкарите. Освен това ако кастрацията имаше толкова много положителни черти, както е описано в разни материали из интернет (визирам кастрация на женски кучета) - не мислите ли, че и жените нямаше да минават тази процедура, след като си народят деца, вместо да страдат примерно от раковите заболявания. Мисля, че негативите не са само предразположението към наднормено тегло, поради забавения метаболизъм. Който не е имал хормонален дисбаланс няма да разбере какво искам да кажа. Страничните ефекти са ужасни. Какво ще кажете за тоталната липса на тези хормони в организма? Никой не знае какво му е на едно животно да живее по този начин. От вет-а разбрах, че има възможност за вързване на тръби, но в значително кратки периоди се получавали инфекции и пак всичко се премахвало след това. Всеки си преценява, но пак казвам - никога не бих подложила Рая на такъв живот, ако няма медицински показания за кастрация.

Лек ден от стабилно снежна Варна :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#2289 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2010 - 12:37 PM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 16 December 2010 - 08:55 PM, написа:

Здравейте, маламутковци, обръщам се към вас с надежда някой да помогне или да даде някоя идея. Както съм споменвала нашия маламут е агресивен към всякакви мъжки кучета и по тази причина е невъзмоно да бъде често пускан без каишка. ДОри пусканията му са страшно ограничени. Милото животинче е пълно с енергия. Направо ми се къса сърцето, като го гледам, как иска да тича..... Ние живеем в София в квартал Витоша. Тук има къщи , но са все с кучета. Моята идея е, ако можем да намерим двор под наем за 1-2 пъти в седмицата, за по час. МЯсто , където само да го пускаме да тича. Ако някой има някакво предложение или се сеща някъде да има затворени места, където могат да се пускат кучета, нека да пише.

А защо не и двор с женско куче? Друго си е да му намерите и компания за игрите - желая ви успех :md_064:

Показване на мнениетоves, в 17 December 2010 - 08:12 AM, написа:

Просто бях останала с впечатлението, че ги "ползваш" и за развъдна дейност ако мога така да го кажа. Всеки си прави избора за своето животинче и никой няма право да го съди. В общи линии си е загуба за поколенията български маламути.

Няма нищо лошо да пробвам с този спрей, все пак ако нямаше никакъв смисъл от него нямаше да го има по магазините. Не казвам, че с едно пръскане и хоп месец без проблеми. По повод хапчетата против разгонване - наистина никак не са полезни и са само краен вариант за спешни случаи налагащи това. По повод кастрацията ще кажа само, че аз не бих кастрирала Рая, а вместо това отговорно ще се отнеса към опазването й от мъжкарите. Освен това ако кастрацията имаше толкова много положителни черти, както е описано в разни материали из интернет (визирам кастрация на женски кучета) - не мислите ли, че и жените нямаше да минават тази процедура, след като си народят деца, вместо да страдат примерно от раковите заболявания. Мисля, че негативите не са само предразположението към наднормено тегло, поради забавения метаболизъм. Който не е имал хормонален дисбаланс няма да разбере какво искам да кажа. Страничните ефекти са ужасни. Какво ще кажете за тоталната липса на тези хормони в организма? Никой не знае какво му е на едно животно да живее по този начин. От вет-а разбрах, че има възможност за вързване на тръби, но в значително кратки периоди се получавали инфекции и пак всичко се премахвало след това. Всеки си преценява, но пак казвам - никога не бих подложила Рая на такъв живот, ако няма медицински показания за кастрация.

Лек ден от стабилно снежна Варна :ab_041:

ves - аз не съм казала, че спрея не действа - просто не е това, което би ни се искало и на мен лично не ми свърши почти никаква работа. Ако нямаш у вас мъжки, мисля, че спрея ще ти помогне малко - примерно като излизате на разходка да напръскаш Рая, за да не се лепят след вас мъжкари.

Относно ефекта от кастрацията - наистина не ми се спори, но не мисля, че трябва да се сравняват кучетата и хората, както и това, че кастрацията е нещо лошо и вредно за кучето. Факт е, че кастрираните женски живеят в пъти по-дълго от некастрираните - точно поради това, че ако се направи в подходящото време, процента да се разболеят от ракови заболявания на половите органи и млечните жлези намалява драстично.

Това мнение е редактирано от Finwe: 17 December 2010 - 12:56 PM

User's Signature

#2290 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 December 2010 - 01:19 PM

Относно кастрацията аз съм за,особенно за женските поради факта,че действително се развиват много заболявания и не само ракови.Хората и кучетата не могат да се сравнят по никакви показатели.Ако кучето не се използва за разплод най-добре е кастрация.Това не е прищявка на стопаните,които им пречи разгонването на женските,а това е добре за кучето.По-добре ли е кучето ти да умре,недай си боже,от някакво заболяване и да знаеш,че си можел да го предотвратиш.Аз не бих го понесъл...
При мъжките не е толкова наложително,но няма смисъл като не запложда само да се мъчи,да ти създава проблеми и т.н. .Това е мое мнение.
Произнасям се на тази тема защото майка ми е много добър ветеринарен хирург и ме е просветлила относно кастрациите.Лично аз преди бях твърдо против тях,но сега съм за,даже може да ми се наложи едното куче да си го кастрирам след известно време.
Извинявам се ако съм обидил някого... :))
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2291 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2010 - 05:19 PM

Няма причина някой да бъде обиден :smile: Всеки сам си взима решенията и никой няма право да го оспорва и съди. Този спор е воден сигурно безброй пъти тук във форума и нямам намерение да го повдигам и аз :smile: .

При нас днес от сутринта е много снежно и Райчето за първи път видя сериозен сняг. Сутринта и беше много странно и не искаше да си върши нуждите, защото тревичката и беше затрупана :ab_041: , но после се отпусна и сега много се кефи. Скоро ще захраня Фотогалерията с малко снимки :smile:
User's Signature

Качена снимка

#2292 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2010 - 05:27 PM

Току що попаднах на тази обява в раздел Сибирско хъски. Обявата е от преди няколко месеца, но все пак може да е от полза на някого.

http://www.kuchetata...biava_15870.php
User's Signature

Качена снимка

#2293 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 December 2010 - 06:26 PM

Ves както каза всеки си взима сам решенията.Най-жалкото е като видиш в някой форум,особено за кучета,хората да се карат и тем подобни.Всеки има гледна точка за това кое е правилно и кое не е :)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2294 Потребителят е офлайн   Deeper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2010 - 06:28 PM

Аз също съм много против катрирането,но поради "извръщане на влагалището" ще се наложи да кастрираме "малката" която си оставихме от котилото.Ако този проблем не отшуми при следващото разгонване,вероятно след това ще и отнемем достойнството....Иначе майка и не бих я кастрирал ако не се налага....

#2295 Потребителят е офлайн   milenskiii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 December 2010 - 03:28 PM

Здравейте , току що се регистрирах във сайта , много приятно ми стана от смиките и коментарите ви тук . Съвсем съм се отчаял че не мога да намеря друг маламут или маламутка с който да се разхождаме по улиците в пловдив. Моят маламут Чито е вече на 1 год и седем месеца , възмъжава вече , *** :wub: Ето и малко от снимките му.Прикачена снимка тази е от днеска

Мод: Редакция! Прочетете правила на дог.бг

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2296 Потребителят е офлайн   magiart1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 December 2010 - 06:06 PM

Днес направихме малко снимки на Елия,вече сме на 1 год и 2 мес,аз да попитам пак някой знае ли в България да има кафяв маламут

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2297 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2010 - 08:59 PM

Показване на мнениетоmilenskiii, в 19 December 2010 - 12:33 PM, написа:

Здравейте , току що се регистрирах във сайта , много приятно ми стана от смиките и коментарите ви тук . Съвсем съм се отчаял че не мога да намеря друг маламут или маламутка с който да се разхождаме по улиците в пловдив. Моят маламут Чито е вече на 1 год и седем месеца

здравей, milenskiii и добре дошли с Чито,
разкажи повече за него - откъде е, кои са родителите му, слуша ли те?

Показване на мнениетоmagiart1, в 19 December 2010 - 03:11 PM, написа:

Днес направихме малко снимки на Елия,вече сме на 1 год и 2 мес,аз да попитам пак някой знае ли в България да има кафяв маламут

Елия наистина много се е променила! Кафяви маламути в България няма
User's Signature

#2298 Потребителят е офлайн   milenskiii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 December 2010 - 09:04 PM

Чито е голям добряк, много слуша, умник голям е и е хитър .Взехме и да не обръщаме голямо внимание на котките по улиците това му беше голям проблем , но намерих правилния подход при него така че да ги игнорира в повечето от случайте. Иначе сега го гледам във апартамента си в Пловдив.Не прави бели, не се е изтървавал в къщи. Ходим всеки ден по два пъти на разходка минимум по 40 минути. Голям проблем му са други мъжкари негов размер или по големи, заобикалям ги от далеч защото вече има на сметката си 4 сериозни сдавяния което е съвсем нормално по принцип все пак са мъжкари. Даже и аз пострадах в два от четирите случая докато ги разтървавах , за това вече само женски или по дребни мъжки и то който ги познавам. Социализиран е няма никаква агресия към малки породи кучета или към всякакви женски , иначе никога не е започвал първи боя , голям е добряк и вечно иска игра. Лятото го гледах във Варна където работя всеки сезон. Много плува във морето 50 метра си ги прави като нищо. Ето и още снимки от миналата есен тук чито нямаше още година .

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2299 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2010 - 10:04 PM

Показване на мнениетоmilenskiii, в 21 December 2010 - 06:09 PM, написа:

Чито е голям добряк, много слуша, умник голям е и е хитър .Взехме и да не обръщаме голямо внимание на котките по улиците това му беше голям проблем , но намерих правилния подход при него така че да ги игнорира в повечето от случайте.

Чито е симпатяга, откъде е родом? Хубаво е, че те слуша. Може ли да ни споделиш как го научи да игнорира котките, че май за повечето маламути това е наистина проблем, особено при разходките, и всеки добър опит е добре дошъл. А той слуша ли те без повод, идва ли когато го повикаш като сте навън?
User's Signature

#2300 Потребителят е офлайн   milenskiii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 December 2010 - 10:19 PM

Показване на мнениетоDeeper, в 18 December 2010 - 05:33 PM, написа:

Аз също съм много против катрирането,но поради "извръщане на влагалището" ще се наложи да кастрираме "малката" която си оставихме от котилото.Ако този проблем не отшуми при следващото разгонване,вероятно след това ще и отнемем достойнството....Иначе майка и не бих я кастрирал ако не се налага....

Това "извръщане на влагалището" което споменаваш може да се оправи при заплождане и раждане . При раждането нещата ще си дойдат на местото и повече не би трябвало да се появат. Това го знам от сигурен човек който се занимава с и гледа маламути от доста време.
User's Signature

Качена снимка

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема