isi_ar4i, в 16 December 2010 - 08:55 PM, написа:
Здравейте, маламутковци, обръщам се към вас с надежда някой да помогне или да даде някоя идея. Както съм споменвала нашия маламут е агресивен към всякакви мъжки кучета и по тази причина е невъзмоно да бъде често пускан без каишка. ДОри пусканията му са страшно ограничени. Милото животинче е пълно с енергия. Направо ми се къса сърцето, като го гледам, как иска да тича..... Ние живеем в София в квартал Витоша. Тук има къщи , но са все с кучета. Моята идея е, ако можем да намерим двор под наем за 1-2 пъти в седмицата, за по час. МЯсто , където само да го пускаме да тича. Ако някой има някакво предложение или се сеща някъде да има затворени места, където могат да се пускат кучета, нека да пише.
А защо не и двор с женско куче? Друго си е да му намерите и компания за игрите - желая ви успех
ves, в 17 December 2010 - 08:12 AM, написа:
Просто бях останала с впечатлението, че ги "ползваш" и за развъдна дейност ако мога така да го кажа. Всеки си прави избора за своето животинче и никой няма право да го съди. В общи линии си е загуба за поколенията български маламути.
Няма нищо лошо да пробвам с този спрей, все пак ако нямаше никакъв смисъл от него нямаше да го има по магазините. Не казвам, че с едно пръскане и хоп месец без проблеми. По повод хапчетата против разгонване - наистина никак не са полезни и са само краен вариант за спешни случаи налагащи това. По повод кастрацията ще кажа само, че аз не бих кастрирала Рая, а вместо това отговорно ще се отнеса към опазването й от мъжкарите. Освен това ако кастрацията имаше толкова много положителни черти, както е описано в разни материали из интернет (визирам кастрация на женски кучета) - не мислите ли, че и жените нямаше да минават тази процедура, след като си народят деца, вместо да страдат примерно от раковите заболявания. Мисля, че негативите не са само предразположението към наднормено тегло, поради забавения метаболизъм. Който не е имал хормонален дисбаланс няма да разбере какво искам да кажа. Страничните ефекти са ужасни. Какво ще кажете за тоталната липса на тези хормони в организма? Никой не знае какво му е на едно животно да живее по този начин. От вет-а разбрах, че има възможност за вързване на тръби, но в значително кратки периоди се получавали инфекции и пак всичко се премахвало след това. Всеки си преценява, но пак казвам - никога не бих подложила Рая на такъв живот, ако няма медицински показания за кастрация.
Лек ден от стабилно снежна Варна

ves - аз не съм казала, че спрея не действа - просто не е това, което би ни се искало и на мен лично не ми свърши почти никаква работа. Ако нямаш у вас мъжки, мисля, че спрея ще ти помогне малко - примерно като излизате на разходка да напръскаш Рая, за да не се лепят след вас мъжкари.
Относно ефекта от кастрацията - наистина не ми се спори, но не мисля, че трябва да се сравняват кучетата и хората, както и това, че кастрацията е нещо лошо и вредно за кучето. Факт е, че кастрираните женски живеят в пъти по-дълго от некастрираните - точно поради това, че ако се направи в подходящото време, процента да се разболеят от ракови заболявания на половите органи и млечните жлези намалява драстично.
Това мнение е редактирано от Finwe: 17 December 2010 - 12:56 PM