В нашата градина има доста хъскита и ежедневно ми се налага да слушам думи от сорта "не е чисто хъски, защото е с кафеви очи", "виж му козината и виж на другото, явно не е чисто хъски", "опашката му е много по навита от на другото хъски, явно не е чисто хъски" и т.н. И търпеливо обяснявам на всички такива разбирачи, че изобщо не е хъски, че е нормално опашката й да е така завита и козината ий да е толкова дълга...... Освен това им обяснявам, че хъскитата с кафеви очи са нещо съвсем нормално. Наскоро ми се случи една жена да ми каже "за първи път виждам такова хъски, има нещо различно в него, а и е с кафеви очи"

Явно хората си мислят, че за да е чистокръвно хъски трябва да има поне 1 синьо око

И отново търпеливо обяснявам на всички хора с идеята, че ще им стане интересно и те ще кажат на някой и така вече породата Аляски маламут ще е малко по-познавана.
Вчера ми се случи нещо ненормално за мен поне. Минавайки покрай местното пазарче в квартала, за да отидем до WC попаднах на мъж и жена, които ме спряха по улицата. Мъжът ме пита дали е женска и при моето "Да" започна да ми обяснява "имам страхотен руснак, може да ги пуснем много хубави кученца ще станат" и аз пак съвсем културно обяснявам, че тя е Аляски маламут и освен това е бебе и т.н. Човека ме прекъсна и думите му бяха "И какво като е Аляски маламут" .......... Без коментар!