Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#2341 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 January 2011 - 03:11 PM

Показване на мнениетоstefoto, в 09 January 2011 - 01:05 PM, написа:

Много ги мразя тези дребните породи.Повечето са супер агресивни и много отворени за ръстта си.Защо не даде на Алекс да го ухапе да видим дали пак ще бъде толкова отворен...

Мисля че ако Алекс го ухапе нищо няма да видим от пинчера, защото ще заседне между зъбите му :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#2342 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 January 2011 - 05:32 PM

Xaxa именно това имах в предвид :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2343 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 January 2011 - 06:54 PM

ми Алекс искаше да си играе не е бил агресивен , но на 15 -и съм го записъл за изложа и дано му се оправи носа, че незнам ко ще кажат съдията
User's Signature

Качена снимка

#2344 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 January 2011 - 12:08 AM

с ухапаният нос

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2345 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2011 - 10:02 AM

Показване на мнениетоdimy, в 09 January 2011 - 11:13 PM, написа:

с ухапаният нос

С малко черен маркер и готово :ab_041:

Пък и може да им обясниш, че е бил нападнат от пинчер и това е резултата :smile:

Предполагам, че ще му поотмине до тогава.
User's Signature

Качена снимка

#2346 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2011 - 07:30 PM

Много е сладък Алекс с тази жална и разочарована физиономия!Май по-пухкав е станал.Как се справяте със сресването?

#2347 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 January 2011 - 07:54 PM

Ми не е ресан и къпан от края на нември :ab_041: но тая седмица му предстой таз процедура :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#2348 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 January 2011 - 12:52 AM

:tb_195: :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#2349 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 January 2011 - 12:55 AM

Леле на какви бисери се нагледах в нета :eg_033:

Цитат

Спешно продавам 5 месечен, мъжки, ваксиниран аляску маламут със сини oчи.

Цитат

Аляски маламут си търси женска.
Разплод

Аляски маламут на име Макс си търси дама за да създаде първото си поколение.Макс живее в София на 2 годинки е и тежи 45 кг.
Порода: Аляски маламут
Качена снимка
i

А днес един като видя Алекс на пистата ми заяви , че това не е чист маламут и ако съм искал хубав маламут , той продавал някакво мъжко хем било със сини очи и само за 400лв :ud_009:. А и бащата бил със сино очи също.
Направо щях да падна и като продължава да настоява за тея сини очи, и аз му викам е добре де успех с продажбата , ма се пак питай чичко "Гугъл" за тая порода :ea_103:

ДИСКВАЛИФИЦИРАЩИ ПОРОЦИ ЗА АЛЯСКИ МАЛАМУТ : Сини очи
:ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#2350 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 11 January 2011 - 02:00 AM

Показване на мнениетоdimy, в 10 January 2011 - 06:59 PM, написа:

Ми не е ресан и къпан от края на нември :ab_041: но тая седмица му предстой таз процедура :ab_041:

че ти колко често го къпеш? С шампоан де?
User's Signature

Качена снимка

#2351 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 January 2011 - 02:10 AM

Ми досега 2-пъти , само за изложбите :ab_041: . Ресане някаде ноември като му падаше козината , сега иначе няма нужда от такова. Но май наистина времето си оказва влияние за косъма :dry:
User's Signature

Качена снимка

#2352 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 January 2011 - 07:41 AM

Жалко е,че хората не са информирани за тази порода,а още по-жалкото е,че настояват и твърдят разни абсурдни неща.Десетки пъти съм виждал из нета-"това хъски не е истинско,защото е със сини очи.Породата произлиза от вълците и истинските са със жълти очи".Хъски и Маламут са две коренно различни породи,но хората никога няма да направят разлика,докато не спре смесването на двете породи...!!!!!!!!!!! :eg_033:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2353 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2011 - 10:01 AM

За съжаление това явно е Балкански манталитет, който не води да нищо добро за породите въобще ! В парка където се разхождаме напоследък забелязвам масово смесване на порода хъски с немска овчарка :ud_009: ......Разговаряйки със собствениците на тези иначе прекрасни създания разбрах, че те са ги закупили така от "развъдчик", който е направил скачката нарочно "защото се получавали интересни кучета"........ :ud_009: Същото забелязах и при хъскито и аляски маламут - просто изпълняват желанието на "клиета" да имат по-едро хъски, или маламут със сини очи..........Останах без думи..............А най-бруталното е при търсенето ми на японска акита в съседните ни страни е смесването на японска и американска акита и продаването им на каквата прилича ! Съсипва се труда на кинолози с години !
И въпреки всичко кинологията при сърбите например е на светлинни години от нашата ! Докато не променим съзнанието си и отношението към животните въобще нещата няма скоро да се променят ! Надеждата ми е единствено в хора като Вас !
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2354 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2011 - 10:22 AM

В нашата градина има доста хъскита и ежедневно ми се налага да слушам думи от сорта "не е чисто хъски, защото е с кафеви очи", "виж му козината и виж на другото, явно не е чисто хъски", "опашката му е много по навита от на другото хъски, явно не е чисто хъски" и т.н. И търпеливо обяснявам на всички такива разбирачи, че изобщо не е хъски, че е нормално опашката й да е така завита и козината ий да е толкова дълга...... Освен това им обяснявам, че хъскитата с кафеви очи са нещо съвсем нормално. Наскоро ми се случи една жена да ми каже "за първи път виждам такова хъски, има нещо различно в него, а и е с кафеви очи" :ab_041: Явно хората си мислят, че за да е чистокръвно хъски трябва да има поне 1 синьо око :smile: И отново търпеливо обяснявам на всички хора с идеята, че ще им стане интересно и те ще кажат на някой и така вече породата Аляски маламут ще е малко по-познавана.

Вчера ми се случи нещо ненормално за мен поне. Минавайки покрай местното пазарче в квартала, за да отидем до WC попаднах на мъж и жена, които ме спряха по улицата. Мъжът ме пита дали е женска и при моето "Да" започна да ми обяснява "имам страхотен руснак, може да ги пуснем много хубави кученца ще станат" и аз пак съвсем културно обяснявам, че тя е Аляски маламут и освен това е бебе и т.н. Човека ме прекъсна и думите му бяха "И какво като е Аляски маламут" .......... Без коментар!

:tb_195:
User's Signature

Качена снимка

#2355 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2011 - 11:23 AM

dimy ме заинтригува с тази обява за Аляски маламут и реших да разгледам. Пуснах в google "Продавам аляски маламут" и още на първата страница попаднах на следните обяви. Не потресена ами не знам каква да съм. Прави ми впечатление, че все Иван ги продава, а да не говорим, че повечето снимки са с кучета, които нямат ама нищо общо ни с Аляски маламут, нито даже с Хъски (да речем , че двете породи често ги смесват), а на някои от тях даже пишат, че били със сини очи (явно е бонус към "стоката"). Хората ПРОДАВАТ даже кучета кръстоска между Черен лабрадор и Маламут. Да не говорим, че в едната обява пише "баща вълк". Не смея да отворя 2-ра страница, че може и мен да ме има на снимка в обява "Продавам Аляски маламут" ......

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2356 Потребителят е офлайн   milenskiii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 January 2011 - 11:24 AM

Здравейте ами тука по темата да добавя. Оня ден ходихме с Чито до гребната база, голяма разходка напраихме и плуване. Не съм ги броял ама най малко двайсет човека ме спряха и ми казаха че кучето ми е хъски обаче имало нещо различно. Направо полудях. Накрая едно малко момиченце даде най- невероятното предположение от всички то каза " Мамо мамо виж далматинец " . И така тая нашта порода май въобще не е известна в България , а най страшното е че понеже сме българи и никога не вярваме на никой вече някой като ми се направи на разбирач по улицата и започне да ме убеждава че Чито бил хъски ще му отговарям не бе жестоко си сгрешил това е далматинец .... не виждаш ли че е черно бял. Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#2357 Потребителят е офлайн   Ares09 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2011 - 12:11 PM

Здравейте!Прекалено много внимание обръщате на хорското невежество!Недейте,нали вие знаете какво куче притежавате.По-скоро трябва да ви е смешно,какви определения дават.Например Арес е нещо между хъски и пудел,кавказка овчарка,Каракачанка с хъски и т.н.На мен ми е смешно и като ми го кажат,казвам да,точно такова е,как познахте!?!Никога няма да се преборим с човешката простотия и невежество и това е тъжно.

#2358 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 January 2011 - 12:25 PM

Ми аз не им се сърдя просто ми е смешно , но е жалко , че от всички маламути дето се продават в момента няма един читав в нета. А аз си търся още един мъжки да взема :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#2359 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2011 - 12:38 PM

Никой не е казал, че се сърдим на хората, защото видиш ли не знаят каква порода е кучето ни. Става въпрос за това, че като не знаеш стандарти за дадена порода, не коментирай какви му били очите или козината и т.н. и на 2 см. от мен да си шушнат "то е с кафеви очи, значи не е чисто хъски". Някак по-културно ми звучи да попитат стопанина, вместо като мишки да шушнат. Става въпрос за БГ културата, а не за сърдене.
User's Signature

Качена снимка

#2360 Потребителят е офлайн   Ares09 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2011 - 12:42 PM

Не знаех,че в очите на някои хора ние сме база за сравнение!Просто всички маламути са различни.Все пак има разновидности на породата,както каза Финве и генетика,но не споменава определено куче.Въпрос на време е да пораснем!

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни