Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#3041 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 14 November 2011 - 10:08 PM

е то и аз го стискам за врата и му прилагам оная хватка на Сизър, сякаш имитираш захапване с пръсти. Чакам го да се успокои и предаде. Ама той е мнг упорит, да му се не види!!!!!!!!!!! А Арчи не е изпунат, той е изтърван :db_046::db_046::db_046::db_046:
User's Signature

Качена снимка

#3042 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2011 - 11:44 PM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 14 November 2011 - 08:08 PM, написа:

е то и аз го стискам за врата и му прилагам оная хватка на Сизър, сякаш имитираш захапване с пръсти. Чакам го да се успокои и предаде. Ама той е мнг упорит, да му се не види!!!!!!!!!!! А Арчи не е изпунат, той е изтърван :db_046::db_046::db_046::db_046:

Иси,
Аз съм на мнение, че точно в случая с чистенето на лапите с наказание няма да постигнеш много... на кучетата им е крайно неприятно да ги пипат по лапите, оттам идва и недоволството на Арчи. Опитай да направиш така, че той да очаква с нетърпение тази неприятна досега процедура - като даваш някакви наградки в началото... а вече като се научи може да не го награждаваш всеки път, само от време на време за да поддържаш интереса
По този начин научих всичките кучета да ги реша и да им правя неприятни процедури като чистене на зъбите примерно без да се дърпат и съпротивляват, в началото награждавах много и по-често
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#3043 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2011 - 12:02 AM

аз преди време така и пробвах. Чистя лапичка-давам бисквитка и така се сдобиваше с по 4 за отрицателно време :). Но при него не е неприятно усещане според мен. Защото има моменти, в които сам си вдига лапите. Мисля, че се опитва да се налага. Арчи като цяло е мнг упорит. Гледаме го от година и 4 месеца почти и айде от година да го карам да сяда пред входната врата на прибиране, аз влизам, събувам се и тогава му казвам "Влез". Е досега не е седнал без да го понатисна по дупето. И то не защото не знае ( защото на излизане сяда), а защото не иска просто.
А относно ресането - е тогава го докарвам до състояние, когато е абсолютно възможно да ме захапе :eg_033:. Мнг му е неприятно, особено около дупето и аз гледам да не го тормозя мнг мнг. Затова му давам гранули от време на време, докато го реша или пък му оставям в едно пликче гранулки и той си навира муцуната, та ми е спокойна работа. А когато реша, че трябва да го реша отзад и трябва да е прав, му давам да яде и докато се храни го реша :). Но като цяло в началото се караме, ръмжим си, хващам го тип "Сизър" (---> по-горе) и като се предаде, си действам. Но ние не го решим мнг често ( поради липса на време де :dh_188:). Обикновено 1 път седмично, когато се случи да сме мнг заети. При вас колко често е?
User's Signature

Качена снимка

#3044 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 November 2011 - 07:26 AM

Имам чувството,дано да греша,че много меко се отнасяте към Арчи и за това си прави каквото си иска.По принцип при северните породи трябва да си категоричен и още при първото нещо,което не ти хареса да коригираш.Много трудно ще го научите да сяда сам,защото той многократно е разбрал,че може да мине и без да сяда.Това е доста засилено при хъскитата.Докато не му кажа нещо с по-твърд тон на Севар, си прави каквото си иска.Наказание няма да помогне според мен също.Аз така преди наказвах Севар в клетка да стои и нямаше ама абсолютно никакъв ефект.Колкото и да са умни и разбиращи всичко,кучетата не са хора.Той се смята за лидер все още и това трябва да се коригира :smile:
Успехи ! :re_037:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3045 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2011 - 11:45 AM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 14 November 2011 - 10:02 PM, написа:

аз преди време така и пробвах. Чистя лапичка-давам бисквитка и така се сдобиваше с по 4 за отрицателно време :). Но при него не е неприятно усещане според мен. Защото има моменти, в които сам си вдига лапите. Мисля, че се опитва да се налага. Арчи като цяло е мнг упорит. Гледаме го от година и 4 месеца почти и айде от година да го карам да сяда пред входната врата на прибиране, аз влизам, събувам се и тогава му казвам "Влез". Е досега не е седнал без да го понатисна по дупето. И то не защото не знае ( защото на излизане сяда), а защото не иска просто.
А относно ресането - е тогава го докарвам до състояние, когато е абсолютно възможно да ме захапе :eg_033:. Мнг му е неприятно, особено около дупето и аз гледам да не го тормозя мнг мнг. Затова му давам гранули от време на време, докато го реша или пък му оставям в едно пликче гранулки и той си навира муцуната, та ми е спокойна работа. А когато реша, че трябва да го реша отзад и трябва да е прав, му давам да яде и докато се храни го реша :). Но като цяло в началото се караме, ръмжим си, хващам го тип "Сизър" (---> по-горе) и като се предаде, си действам. Но ние не го решим мнг често ( поради липса на време де :dh_188:). Обикновено 1 път седмично, когато се случи да сме мнг заети. При вас колко често е?

stefoto е прав, когато казва, че трябва с по-категоричен тон да му се дават командите. Например ако казваш меко "седниии" и го повтаряш безброй пъти - по-голяма е вероятността да не седне, но ако кажеш твърдо "седни" САМО ЕДИН ПЪТ (аз даже използвам английската дума "sit"- защото е по-кратка, и звучи като изплющяване на камшик) и му покажеш с ръка и вдигнат показалец ще има по-голям ефект да седне.... Ако някой от моите кучета (в повечето случаи Фрей) се опита да се възпротиви с ръмжене, аз отвръщам също с ръмжене (може и да е смешно, но действа) - като в същото време го гледам право в очите и настоявам той да отмести погледа си пръв, вместо да го хващам за врата и тръшкам постоянно... (отместването на погледа е признак на подчинение)

Това мнение е редактирано от Finwe: 15 November 2011 - 11:47 AM

User's Signature

#3046 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2011 - 03:44 PM

ISI, KARRINA, много ме зарадвахте с това, че сте срещнали сладурите.Сигурно е било страхотно изживяване. За нас това си остава само мечта..за сега. Опитвам се да го социализирам, но е много трудно.
ISI, Арес понякога сяда без команда, само защото си проси бисквитка, дори понякога само му показвам показалец и дава лапа. Тъй, че наградата му е майката.
FINWE, методът ти с настояването е много готин. Ще го пробвам. Не знаех, че отместването на погледа е признах на подчинение.

Изпращаме ви с Арес много прегръдки на вашите сладурчета.

#3047 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2011 - 03:45 PM

ISI, KARRINA, много ме зарадвахте с това, че сте срещнали сладурите.Сигурно е било страхотно изживяване. За нас това си остава само мечта..за сега. Опитвам се да го социализирам, но е много трудно.
ISI, Арес понякога сяда без команда, само защото си проси бисквитка, дори понякога само му показвам показалец и дава лапа. Тъй, че наградата му е майката.
FINWE, методът ти с настояването е много готин. Ще го пробвам. Не знаех, че отместването на погледа е признах на подчинение.

Изпращаме ви с Арес много прегръдки на вашите сладурчета.

#3048 Потребителят е офлайн   KARRINA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2011 - 03:59 PM

От днес в нашето семейство има още една мъжка лапа :af_089: Малкото ми до вчера момче стана на цели три годинки!!!Да е честит рожденния ден на Норд и всиките му братчета и сестрици ,където и да се намират!Пожелавам си да ни радва още дълги години,за да може сина ми да започне да разбира и да го обича също като нас!
Ето две снимчици от 48 ден на Норд......колко бързо лети времето..... :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Ами това са те - силата на Севера,нежноста на Северното сияние,блясъкът на снега,гласът на тишината,топлината на привързаността,достойнството на водача и нашата голяма любов-Аляският маламут  !

#3049 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2011 - 04:05 PM

Показване на мнениетоKARRINA, в 15 November 2011 - 03:59 PM, написа:

От днес в нашето семейство има още една мъжка лапа :af_089: Малкото ми до вчера момче стана на цели три годинки!!!Да е честит рожденния ден на Норд и всиките му братчета и сестрици ,където и да се намират!Пожелавам си да ни радва още дълги години,за да може сина ми да започне да разбира и да го обича също като нас!

Честит рожден ден на Норд и всичките му братчета и сестричета. Нека ви радват много години и да носят усмивки в домът ви!

#3050 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 November 2011 - 04:51 PM

Ехаа какъв е бил сивичък като малък. Да ви е жив и здрав :db_046:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3051 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2011 - 05:33 PM

Показване на мнениетоKARRINA, в 15 November 2011 - 01:59 PM, написа:

Честит рожден ден, Норди!!! Дано стопаните ти да те слушат много :md_064: и да бъдете щастливи заедно още много години.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#3052 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 November 2011 - 06:47 PM

Бе на мен продължава да ми се върти в главата да си взема една Акита , ма пусто ако е женска не знам как ще ги опазя :dry:
User's Signature

Качена снимка

#3053 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2011 - 08:55 PM

колко сладичък е бил като бебе Норд. Да е жив и здрав и мнг да ви слуша !!!!
User's Signature

Качена снимка

#3054 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 November 2011 - 09:27 PM

Аз лично от както имам Маламут не искам да чуя за друга порода :wub:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3055 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2011 - 10:27 PM

малко след като взехме Арчи, не исках да чуя за куче изобщо.....:db_046:, но сега смятам, че животът ми не би бил така обогатен, ако Арчи го нямаше с всичките си недостатъци и качества.
User's Signature

Качена снимка

#3056 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2011 - 04:36 PM

Маламутите са пленяващи :wub:

#3057 Потребителят е офлайн   pch Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 November 2011 - 06:11 PM

Еии вярно, че бяхме рожденници на 15-ти, ами честит РД на Норд а за Арес трябва да му правя торта ама ще е на 15-ти Декември :)

#3058 Потребителят е офлайн   Петър Бонев Икона

Публикувано: 27 November 2011 - 09:59 PM

hora znam 4e pi6a na nepravilnomqstono pusnete snimka kak izglejda К оцебу М лут
Благодаря предварителноІ!І

Качена снимка

#3059 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2011 - 11:41 PM

[quote name='Петър Бонев' date='27 November 2011 - 07:59 PM' timestamp='1322423995' post='998332']
hora znam 4e pi6a na nepravilnomqstono pusnete snimka kak izglejda К оцебу М лут
Благодаря предварителноІ!І

Понастоящем маламути в чист вид коцебу или м-лут са голяма рядкост, почти всички маламути са със смесени гени от тези линии..., въпреки че има развъдници които се стараят да поддържат старите линии, то те са много малко и повечето не толкова известни. Снимките които ви показвам са на едни от последните "чисти" коцебю и м-лут маламути, както и на линията - Хинман-Ървин (Хъски Пак):

kotzebue
Качена снимка
Качена снимка

M'loot
Качена снимка
Качена снимка

Hinman/Irwin - Husky Pack:
Качена снимка
Качена снимка
User's Signature

#3060 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2011 - 09:14 PM

Катя, ще обесниш ли за непросветените като мен, какви точно са тези линии коцебу или м-лут?
User's Signature

Качена снимка

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема