Аляски маламут
Публикувано: 14 November 2011 - 11:44 PM
isi_ar4i, в 14 November 2011 - 08:08 PM, написа:
Иси,
Аз съм на мнение, че точно в случая с чистенето на лапите с наказание няма да постигнеш много... на кучетата им е крайно неприятно да ги пипат по лапите, оттам идва и недоволството на Арчи. Опитай да направиш така, че той да очаква с нетърпение тази неприятна досега процедура - като даваш някакви наградки в началото... а вече като се научи може да не го награждаваш всеки път, само от време на време за да поддържаш интереса
По този начин научих всичките кучета да ги реша и да им правя неприятни процедури като чистене на зъбите примерно без да се дърпат и съпротивляват, в началото награждавах много и по-често

Публикувано: 15 November 2011 - 12:02 AM
А относно ресането - е тогава го докарвам до състояние, когато е абсолютно възможно да ме захапе

Публикувано: 15 November 2011 - 07:26 AM
Успехи !
Публикувано: 15 November 2011 - 11:45 AM
isi_ar4i, в 14 November 2011 - 10:02 PM, написа:
А относно ресането - е тогава го докарвам до състояние, когато е абсолютно възможно да ме захапе
stefoto е прав, когато казва, че трябва с по-категоричен тон да му се дават командите. Например ако казваш меко "седниии" и го повтаряш безброй пъти - по-голяма е вероятността да не седне, но ако кажеш твърдо "седни" САМО ЕДИН ПЪТ (аз даже използвам английската дума "sit"- защото е по-кратка, и звучи като изплющяване на камшик) и му покажеш с ръка и вдигнат показалец ще има по-голям ефект да седне.... Ако някой от моите кучета (в повечето случаи Фрей) се опита да се възпротиви с ръмжене, аз отвръщам също с ръмжене (може и да е смешно, но действа) - като в същото време го гледам право в очите и настоявам той да отмести погледа си пръв, вместо да го хващам за врата и тръшкам постоянно... (отместването на погледа е признак на подчинение)
Това мнение е редактирано от Finwe: 15 November 2011 - 11:47 AM

Публикувано: 15 November 2011 - 03:44 PM
ISI, Арес понякога сяда без команда, само защото си проси бисквитка, дори понякога само му показвам показалец и дава лапа. Тъй, че наградата му е майката.
FINWE, методът ти с настояването е много готин. Ще го пробвам. Не знаех, че отместването на погледа е признах на подчинение.
Изпращаме ви с Арес много прегръдки на вашите сладурчета.
Публикувано: 15 November 2011 - 03:45 PM
ISI, Арес понякога сяда без команда, само защото си проси бисквитка, дори понякога само му показвам показалец и дава лапа. Тъй, че наградата му е майката.
FINWE, методът ти с настояването е много готин. Ще го пробвам. Не знаех, че отместването на погледа е признах на подчинение.
Изпращаме ви с Арес много прегръдки на вашите сладурчета.
Публикувано: 15 November 2011 - 03:59 PM
Ето две снимчици от 48 ден на Норд......колко бързо лети времето.....

Ами това са те - силата на Севера,нежноста на Северното сияние,блясъкът на снега,гласът на тишината,топлината на привързаността,достойнството на водача и нашата голяма любов-Аляският маламут !
Публикувано: 15 November 2011 - 04:05 PM
KARRINA, в 15 November 2011 - 03:59 PM, написа:
Честит рожден ден на Норд и всичките му братчета и сестричета. Нека ви радват много години и да носят усмивки в домът ви!
Публикувано: 15 November 2011 - 05:33 PM
KARRINA, в 15 November 2011 - 01:59 PM, написа:
Честит рожден ден, Норди!!! Дано стопаните ти да те слушат много

Публикувано: 27 November 2011 - 11:41 PM
hora znam 4e pi6a na nepravilnomqstono pusnete snimka kak izglejda К оцебу М лут
Благодаря предварителноІ!І
Понастоящем маламути в чист вид коцебу или м-лут са голяма рядкост, почти всички маламути са със смесени гени от тези линии..., въпреки че има развъдници които се стараят да поддържат старите линии, то те са много малко и повечето не толкова известни. Снимките които ви показвам са на едни от последните "чисти" коцебю и м-лут маламути, както и на линията - Хинман-Ървин (Хъски Пак):
kotzebue

M'loot

Hinman/Irwin - Husky Pack:

Вход

Горе
Цитиране +