Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 172
  • 173
  • 174
  • 175
  • 176
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#3461 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 September 2012 - 09:13 PM

Показване на мнениетоpeter_angelov, в 07 September 2012 - 12:38 AM, написа:

Нашият немирник продължава да си бучи, когато го галим. Много се глези, но трябва той да дойде. Искаш ли ти първи да го погалиш се почва с бученето. В никакъв случай няма да ухапе, дори е забавен, но за разлика от другите кучета се набива наочи.

peter_angelov,Какво означава това "бучи" (ниско ръмжене ли е, или нещо друго) - ако ръмжи, значи проявява доминантност и не иска вие да го галите, без той да ви е разрешил... в такъв случай не го галете известно време, игнорирайте, дори и когато сам ви се натиска (защото и в този случай пак той се опитва да командва), не му обръщайте внимание за няколко дни, не го галете изобщо - ще видите как ще ви се подмазва после. Дано с времето това да отмине. Фрей като беше много малък (2-3 месечен) така ръмжеше когато отидеш при него без да си поканен, но после сам почна да се натиска да го галят и винаги е готов за нежности.

Показване на мнениетоpeter_angelov, в 13 September 2012 - 12:29 PM, написа:

Днес по НОВА даваха Доктор Куин и Съли бе с едно куче приличащо на нашите любимци ... Такова ли е ?

Показване на мнениетоves, в 13 September 2012 - 12:43 PM, написа:

Wolf was played by Cody, a Malamute dog.

Да, кучето на Съли е маламут :smile:
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#3462 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2012 - 02:04 PM

Ами бученето се изразява в ръмжене. От ниско , към високо. Едва когато започнеш да го галиш по корема тогава млъква и се разлага. Общо взето винаги прави така, когато го галиш. Без значение дали ние ходим при него или той при нас. Единствено млъква когато пред него има храна или иска нещо( например като иска да се качи на дивана или леглото - а ние никога не го пускаме).

#3463 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2012 - 08:43 PM

Показване на мнениетоpeter_angelov, в 14 September 2012 - 12:04 PM, написа:

Ами бученето се изразява в ръмжене. От ниско , към високо. Едва когато започнеш да го галиш по корема тогава млъква и се разлага. Общо взето винаги прави така, когато го галиш. Без значение дали ние ходим при него или той при нас. Единствено млъква когато пред него има храна или иска нещо( например като иска да се качи на дивана или леглото - а ние никога не го пускаме).

Когато галиш кучето, ти му показваш, че това, което то прави в момента, ти харесва и го стимулираш да върши същото все повече - т.е. галейки го докато то те ръмжи все едно му казваш "Ръмжи ме, това ми харесва"! Това което искам да кажа е, че не трябва никога да галим кучетата, когато ръмжат, държат се агресивно, лаят, неспокойни са, уплашени и т.н., защото така ги подтикваме да продължават да правят така. Често виждам как стопани почват да "успокояват" превъзбудените си любимци, мислейки че те са като хората.... а всъщност несъзнателно ги подтикват към нежеланото поведение
User's Signature

#3464 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2012 - 11:13 PM

Здравейте!Мечтата ми да имам маламут е именно от тогава,когато видях кучето на Съли.Дори не знаех как се казва породата.Появяваше се за малко един маламут на рекламния клип на игралните филми на Дисни. Мечо е добре,но скоро ще навърши 3г и малко по-трудно се управлява.Всъщност,проблемът е,че откри колко е силен,започна да издънва оградата и да изчезва.Има двама бездомни приятели,те идват да го викат и обикаля с тях в гората,ходи да се къпе и не знам още къде/ние живеем във вилна зона/ .След няколко часа се прибира сам и стои пред вратата и чака да му отворим,защото явно не може да мине оттам,откъдето е излязъл.Разбира,че е виновен,защото не идва да се глези,а веднага гузно се покрива в двора.На всичкото отгоре,май има разгонено женско куче в района...!Два пъти се върна леко ранен,по муцуната и веднъж по крака.Не можах да повярвам,че му мина за 1 ден.Иначе не прави нищо особено,просто си обикаля,но се притеснявам да не го блъсне нещо,пък и да не изплаши някой,какъвто е голям!Хората откъде да знаят,че е добър.Укрепихме пак оградата,вече 2 дни не е успял да се измъкне,само наднича навън,обаче мноого му се хайманосва-сега дори пак вие до оградата.

#3465 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2012 - 02:38 PM

Нашият е изключително вироглав. Както споменах наскоро си търси мястото в глутницата още там на поляната с другите. Вече даде да се разбере, че е силен. Онзи ден в играта докато едно Кане Корсо го гонеше нашия се обърна и така го събори, че женката се претърколи два пъти поне. През последните 2 седмици пък направи доста странни неща за него(не беше го правил до сега). Та в този период на два пъти започна да лае по хора. Първият път предупреди един доста подпийнал господин да не го приближава ( пийналия тръгна да го закача), а преди няколко дни същото каза на една жена около 50-те, която тръгна да му говори. Не ги хареса явно. Много е силен :@ Така се дърпа като реши, че не е истина. Когато е с приятелката ми винаги иска да е пред нея. Когато е с мен най-малкото да върви до мен! Разбирам, че иска и си мисли, че може той да е водача на глутницата в нас. Не му позволявам, но очевидно иска да доминира. А колко е лаком не е истина. За секунда да го изтърва и вече е изял каквото подуши. Наморник ще се купува май. Последно време започна да къса връзките на обувките. Само връзките и то на обувките на човека оставил го последен сам в нас. Явно си го връща. Споменах ли, че е много инат ? Всичко разбира, но команди само с храна изпълнява :@

#3466 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 01 October 2012 - 07:28 PM

Показване на мнениетоvilekula, в 30 September 2012 - 11:13 PM, написа:

Здравейте!Мечтата ми да имам маламут е именно от тогава,когато видях кучето на Съли.Дори не знаех как се казва породата.Появяваше се за малко един маламут на рекламния клип на игралните филми на Дисни. Мечо е добре,но скоро ще навърши 3г и малко по-трудно се управлява.Всъщност,проблемът е,че откри колко е силен,започна да издънва оградата и да изчезва.Има двама бездомни приятели,те идват да го викат и обикаля с тях в гората,ходи да се къпе и не знам още къде/ние живеем във вилна зона/ .След няколко часа се прибира сам и стои пред вратата и чака да му отворим,защото явно не може да мине оттам,откъдето е излязъл.Разбира,че е виновен,защото не идва да се глези,а веднага гузно се покрива в двора.На всичкото отгоре,май има разгонено женско куче в района...!Два пъти се върна леко ранен,по муцуната и веднъж по крака.Не можах да повярвам,че му мина за 1 ден.Иначе не прави нищо особено,просто си обикаля,но се притеснявам да не го блъсне нещо,пък и да не изплаши някой,какъвто е голям!Хората откъде да знаят,че е добър.Укрепихме пак оградата,вече 2 дни не е успял да се измъкне,само наднича навън,обаче мноого му се хайманосва-сега дори пак вие до оградата.

Здравей, Вилекула, отдавна не си писала. Разказите ти за подвизите на Мечо ми бяха залипсвали :).
Истинско удоволствие е да чета за него :), милия, за "двама-та му бездомни приятели" :), все едно за дете говориш. Явно не му се седи самичък, а му се дивее с тези двамката.
Кога се измъква? Когато е сам?
Дано повече не се измъква, защото си е опасно, кола, хора, всичко може да се случи :(. А защо не пускаш тези негови другари у вас? Или ще се заселят трайно?
Хайде постни и малко снимки, да го видим :) това мече

А и още нещо, дано това му поведение е временно, заради женската...защото някои така се вманиачават, че чудеса правят, за да избягат, просто им става фикс....
User's Signature

Качена снимка

#3467 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2012 - 11:58 PM

Преди няколко часа ни ухапа 20 кг , двегодишен голдън. Дойде на поляната, където си играят четириногите. В първите мигове се включи добре, Цезар започна да го притиска и си изяде няколко зъба. Има една драскотина от цялата работа. Иначе започна да скимти и легна след като онзи се озъби.

#3468 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2012 - 12:07 PM

Приятелите му сами се вмъкват при възможност,но правят бели,пък и котката ги гони-по отношение на животните,тя ни е пазача,Мечо с радост посреща всички/но на някои хора ръмжи/Освен това,той се вълнува от хойкането.Преди изчезваше,когато е сам,но сега започва да издебва да отворим за да вкараме колата,шмугва се и изчезва в галоп.Когато се прибира мъжа ми,мн рядко го прави,но ако съм само аз...,знае,че не мога да му се карам.За снимки трябва да успея да го приведа в що годе приличен вид-не стига,че заради козината не мога да го среша,стара с нова уплетена,ами се и завръща целият в тръни и бодили.Където и да го помилваш,все се убождаш!Някога чак му се деформира физиономията когато някоя топка от бодили събира козината като гребен на металист.Но опашката е най-зле-в основата има много,много бодили,и той като я подвие нагоре както всички маламути,върха се залепя за основата и става като чукан!Да не пропусна,че е целият в кал.В този вид се завръща.

#3469 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2012 - 07:03 PM

за снимка на такъв маламут, всичко давам :)
Не ти трябва да го привеждаш в приличен вид- снимай го така :)
User's Signature

Качена снимка

#3470 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 02:42 PM

http://www.p2pbg.com...61b90a8b305bd0f

Със субтитри.

#3471 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 08:56 PM

Днес Мечето ни става на 3г :smile: Честит рожден на него и сестричките му!

#3472 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 08:59 PM

Показване на мнениетоpeter_angelov, в 01 October 2012 - 09:58 PM, написа:

Преди няколко часа ни ухапа 20 кг , двегодишен голдън. Дойде на поляната, където си играят четириногите. В първите мигове се включи добре, Цезар започна да го притиска и си изяде няколко зъба. Има една драскотина от цялата работа. Иначе започна да скимти и легна след като онзи се озъби.

Цезар си получил урока, ама си мисля, че това е само временно :smile:

Показване на мнениетоpeter_angelov, в 04 October 2012 - 12:42 PM, написа:

http://www.p2pbg.com...61b90a8b305bd0f

Със субтитри.

Супер, благодаря за линка

Показване на мнениетоvilekula, в 04 October 2012 - 06:56 PM, написа:

Днес Мечето ни става на 3г :smile: Честит рожден на него и сестричките му!

Наистина ли минаха цели три години?!!!! Колко бързо лети времето. Честит рожден ден на Мечо и неговите братя и сестри. Живи и здрави, и много послушни да бъдат, и вече да помъдряват че им е време :beer:
User's Signature

#3473 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 11:21 PM

ЧРД, Мечо, макар и със закъснение, но нека здравето и дългите забавни маламутски години са все с теб :)
User's Signature

Качена снимка

#3474 Потребителят е офлайн   rositta Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 October 2012 - 12:45 PM

Можете ли да ми кажете защо има ли късокосместа и дългокосместа порода Маламут ? Много са красиви на снимките но разликата в козината очевидна. :re_037:

#3475 Потребителят е офлайн   Александър Стефанов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs, fishing

Публикувано: 11 October 2012 - 01:25 PM

Бостън териер или не, някои неща са общи за всички ;]

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

...Beauty without Vanity,
Strength without Insolence,
Courage without Ferocity,
And all the Virtues of Man without his Vices...
.

Inscription on the Monument of a Newfoundland Dog by Lord Byron

#3476 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2012 - 07:06 PM

Показване на мнениетоrositta, в 09 October 2012 - 10:45 AM, написа:

Можете ли да ми кажете защо има ли късокосместа и дългокосместа порода Маламут ? Много са красиви на снимките но разликата в козината очевидна. :re_037:

Няма две породи аляски маламут (късокосместа и дългокосместа) - породата е една, но има екземпляри с по-къса, и други с по-дълга козина - като в стандарта е описано до каква дължина се приема да бъде косъма на кучето.
User's Signature

#3477 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 11 October 2012 - 07:32 PM

Показване на мнениетоves, в 13 September 2012 - 12:43 PM, написа:

Wolf - Wild wolf on the western drama DR. QUINN, MEDICINE WOMAN/CBS/1993-98.

Wolf and Sully - DR. QUINN, MEDICINE WOMAN
Wolf and Sully

Wolf accompanied mountain man Byron Sully (Joe Lando) as he wandered the rugged wilderness near Colorado Springs, Colorado in the 1860s.

Wolf was played by Cody, a Malamute dog. According to his trainer Dennis Grisco, Cody is so tame that another dog, Mika, had to do his snarling scenes for him.

Other dog stand-ins included King, Indy and Chaz who replaced Cody for the remainder of the series when he died in 1997.

Cody's first film was the horror film Lost Boys (1987) about a group of teenage vampires.

Качена снимка

Един от любимите ми сериали.Наскоро пак изгледах 6
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#3478 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2012 - 03:27 PM

Имаме ли маламутковци от Бургас ? Искам да запозная Цезар с други северняци. Нашето магаре не е агресивно и обича да си играе с други. Даже понякога е дразнещо лигав. Излъгах винаги ме разсмива като започва да се глези, но за голямо куче е нормално поне от време на време да показва характер над другите, а не постоянно да го мачкат.

#3479 Потребителят е офлайн   Александър Стефанов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs, fishing

Публикувано: 27 October 2012 - 10:13 AM

Едно интересно и кратко филмче на National Geographic за вълците в Йелоустоун - Wolves of Yellowstone. Може да се намери в Замунда.
На места е комично.

Поздрави!
User's Signature

...Beauty without Vanity,
Strength without Insolence,
Courage without Ferocity,
And all the Virtues of Man without his Vices...
.

Inscription on the Monument of a Newfoundland Dog by Lord Byron

#3480 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2012 - 05:03 PM

Здравейте! На 18.11 ходихме на киноложката изложба в зала,,Хр Ботев,,/без Мечо,но бяхме в София за концерта на Дж Лопес/ ,беше комбинирана,но видяхме и една маламутка Ася от Русия-много красива,пухкава и дългокосместа.Собственика каза,че има още 2 маламута,но не ги видяхме.Някой да е ходил и да има снимки?

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 172
  • 173
  • 174
  • 175
  • 176
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни