Аляски маламут
Публикувано: 22 November 2007 - 08:15 AM
Цитат
Здравейте, Кеri14,
Позволявам си оттук да ви дам съвет - не ползвайте услуги на агенции и препродавачи, договаряйте се директно с развъдчици - четете, проверявайте!!! Надеждните развъдчици от чужбина сами ще ви доставят кученцето и ще знаят какво да правят при износ на куче.
Ако ви интересува повече информация за настоящи и предстоящи кучила от България и чужбина, бих могла да ви помогна с информация за надеждни развъдници и ако искате пишете ми на лични или си дайте е-мейла.
Поздрави

Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]
Величието и моралният напредък на една нация могат да се оценят по отношението й към животните" Махатма Ганди
Публикувано: 22 November 2007 - 09:04 AM
Цитат
Да ,това е човека.Идва от Германия ,а маламутите са с родословие от Белгия.Не беше много разговорлив,но с голям хъс представяше маламутите си - един мъжки и женска.Честно казано кучетата му не са от най - добрите представители на породата ,но важното е,че човека е уважил нашата изложба. :blink:Ние също участвахме,вижте снимки на участието на Горан на предишни страници .Горан е внесен от Сърбия ,много качестено куче е и с много добро родословие.Ако искате ще ви дам мейл на нашия развъдчик.

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!
Публикувано: 22 November 2007 - 10:22 AM
Цитат
Горан,
Много се радвам, че се видяхме най-после наживо на изложбата в София. Поздравления още веднъж за чудесния дебют на Горан. Наистина е прекрасен. На живо е още по-хубав и малко по-различен отколкото изглежда на снимките!!! Нека се развива - след няколко години ще изглежда зашеметяващо! Поддържайте изложбената му кариера, защото той е един отличен посланик на нашата порода. :->)
За съжаление (и за кой ли път) аз пак не успях да направя снимки от изложбата и разчитам на другите :(. Снимките във моя фотоапарат са толкова тъмни, че нищо не се вижда на тях :huh:. В момента, в който ми изпратят снимки, ще ги публикувам тук.
Нашето представяне беше повече от добро - участвахме в клас "бебе" с две кучета - братята Бриян и Фрей - и двамата получиха най-високата оценка на съдията - мн.перспективен. Индис в клас подрастващи получи също много перспективна оценка.
Бриян зае второ място в Бис-пъпи :yahoo:; а за развъдна група - Бриян, Фрей и Индис - получихме също второ място :yahoo:.
Много съм доволна от участието ни, въпреки лошото време, дългия и тежък път до София, кошмарното пътуване в проливен дъжд на отиване и връщане, голямото закъснение за началото на изложбата, пропуснатите конкурси (защото не разбирахме на моменти какво следва!!!) - но за сметка на това пък се видях с хора, които много исках да видя, събрахме се компания от 4 маламута на едно място :yahoo:. А съм много доволна от съденето на двамата съдии - на специалката DENIS KUZELJ - СЛОВЕНИЯ, и на САСІВ-а - Стефан Попов - и двамата дадоха много подробни описания на кучетата ни, отнесоха се с уважение към изложителите в ринга, и въпреки, че аз в притеснението си обърках поредността на излизане на Индис и Фрей, г-н Стефан Попов прояви изключително търпение и разбиране...
Очаквайте и нашите снимки скоро.
На Горан - сърдечен поздрав

Величието и моралният напредък на една нация могат да се оценят по отношението й към животните" Махатма Ганди
Публикувано: 22 November 2007 - 01:34 PM
Цитат
Цитат
Да ,това е човека.Идва от Германия ,а маламутите са с родословие от Белгия.Не беше много разговорлив,но с голям хъс представяше маламутите си - един мъжки и женска.Честно казано кучетата му не са от най - добрите представители на породата ,но важното е,че човека е уважил нашата изложба. :blink:Ние също участвахме,вижте снимки на участието на Горан на предишни страници .Горан е внесен от Сърбия ,много качестено куче е и с много добро родословие.Ако искате ще ви дам мейл на нашия развъдчик.
п.п последната снимка ви е много хубава :blink: ;)

Публикувано: 22 November 2007 - 01:53 PM
Цитат
Цитат
Lion77,
Много е трудно да се отговори "по принцип и с няколко думи" на въпроса който задавате: "какво точно да гледате в бебето маламут"... По-скоро аз бих задала друг въпрос: Какво точно да гледам като си избирам развъдник от който да купя куче.... (но това е мое мнение)
Когато купувате маламут, винаги има риск какво бебе ще порасне (особено ако не знаете нищо за неговите родители и прародители кои са, ако не сте ги виждали) - няма как да определите с точност, че сте купили "най-съвършения маламут на света". Но със сигурност истинските развъдчици ще ви дадат поне куче порода аляски маламут, а не подобие на маламут или друга порода, която ви представят като маламут. Затова моят съвет е: намерете си кученце от развъдник - не ползвайте услуги на прекупвач, посетете сайтове на развъдници, харесайте си тип маламут (като изражение, като конструкция, като цвят на козината и т.н.) и се свържете с развъдчика... Така поне ще избегнете риска да получите друга порода куче.
И не бързайте... дайте си време, проучете внимателно нещата.
Ако не искате да търсите чрез Интернет-търсачките, пишете ми - аз ще ви изпратя линкове на развъдници. А и тук в тази тема - в предните страници имаше публикувани адреси на развъдници за аляски маламути от Европа и Америка.
Изчетете цялата тема "Аляски маламут" - само 36 страници са - там ще намерите много отговори на въпросите, които си задавате, а също така и много снимки на маламути - и на бебета, и на възрастни кучета. Ще видите спецификата и може това да ви помогне в избора
Желая ви успех

Публикувано: 22 November 2007 - 03:22 PM
Цитат
Цитат
Цитат
п.п последната снимка ви е много хубава :blink: ;)
Eeeee хайде сега...Никъде не сме казали,че нашият маламут е най.....!Аз се позовавам на мнението на хора с професионален опит в кинологията,но като ида е..... :(

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!
Публикувано: 22 November 2007 - 03:37 PM
Публикувано: 22 November 2007 - 04:19 PM
Цитат
Цитат
;)

Публикувано: 22 November 2007 - 04:27 PM

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Публикувано: 22 November 2007 - 05:26 PM

Публикувано: 24 November 2007 - 10:35 PM
А за снимките от изложбата ... Просто нямам думи с които да се изразя ... аз много съжалявам че неможах да дойда (поне като зрител) да гледам изложбата :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( просто неможах да навия баща си а той изглежда че не знае колко много се интересувам от тази порода кучета :angry:
Кой ли човек като ги види не се влюбва в тях :huh: :rolleyes: ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Публикувано: 25 November 2007 - 05:11 PM
Цитат
Катя е невероятен човек с изключителни познания за породата Аляски маламут. :yahoo: :yahoo: :yahoo:Ние също сме и безкрайно бпагодарни! :blink:А маламутите и са.... :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :yahoo:

Публикувано: 26 November 2007 - 09:35 PM

Публикувано: 26 November 2007 - 09:36 PM