Публикувано: 11 December 2007 - 05:52 PM
За кой ли пореден път започвам да пиша за излобжбата на БКК "Северни кучета" от 18.11.2007 г. и не мога и не мога да публикувам съобщението си...
Сега опитвам пак, дано да стане
Емоциите вече избледняха (минаха няколко седмици), затова този пост вероятно ще бъде по-сух, отколкото беше предвидено, но какво да се прави - вече забравих какво писах предишните пъти, а и съм леко изнервена, че не мога да пиша в този сайт...
Та така...
Много съм доволна от участието ни в изложбата... Въпреки лошото време и проливния дъжд, ранното ставане (3:00 часа сутринта), дългия и уморителен път до София, неприятния факт, че точно на входа на София ни спряха КАТ и написаха АКТ, а минути след тях - още едни КАТ-аджии ни спряха :huh:, закъсняхме за изложбата с повече от 40 минути, бяхме изнервени, мокри до костите и т.н., ИМАШЕ СМИСЪЛ от нашето идване и участие.
Първо, защото успях да се запозная наживо със собствениците на Горан - Елена и Радко, и със самия Горан - който се оказа (както предположих) много по-хубав, отколкото на снимките.
Видях се и с нашите дечица и техните собственици - Бриян (братчето на Фрей) и Алана (дъщеричката на Финве) - много много се радвам, че се видяхме...
Друг хубав факт беше "многобройното" участие на маламути в ринга - преброих общо 7 маламута на изложбата - това е направо рекорд и много добър знак за породата в България...
Оттогава последваха много обаждания на хора, които са видяли наживо маламутите и решили да се сдобият с куче от тази порода :yahoo:
И най-накрая, самото ни участие в ринговете. Получихме възможно най-добрите оценки от двамата съдии - въпреки че кучетата не бяха в най-добрата си кондиция, въпреки грешката която допуснах и размених в ринга Индис и Фрей - оттам обърках съдията Стефан Попов - огромно благодаря на него, за това, че разбра ситуацията и реагира много спокойно а аз потънах в земята от срам и неудобство ... :izcherven: :samoubiec:
Благодаря на Мадлена и Влади Стратиеви - собствениците на Бриян за снимките, които ни предоставиха и които най-после успях да обработя, за да ви ги пусна тук
Започвам с Индис:
Нордиклайт Канадиан Индис (внос от Канада), участва в клас "Подрастващи - до 9 месеца" и получи оценката "Много перспективна":
Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]
Величието и моралният напредък на една нация могат да се оценят по отношението й към животните" Махатма Ганди