Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#761 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 January 2008 - 11:58 AM

Много е хубав! :yahoo: :wub: и самоеда също е много красив,супер е за тях това място където живеят :blink:

#762 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2008 - 11:48 PM

Цитат

Ех, най-после и аз съм тук... след известно отсъствие

tristan57
Много се радвам, че ще дойдете! Но тъй като дотогава има още много време, ще се задоволяваме с още ваши снимки.

А ето и от мен няколко. Това е Барди - братчето на Фрей, който живее в Сибир, Русия. Станал е голям, пухкав и много красив и поразително прилича на Фрей. Той живее със своя приятел самоед и както виждам, май Барди е шефът  ;D

Finve,и Барди,и самоеда до него са страхотни.Така като ги гледам ,няма да се оплакват,че им липсва сняг.Ще се радвам ако доведат Барди и самоеда в България, за да да им се порадваме на живо(да ги намачкаме ;D).А Барди наистина прилича на Фрей :yahoo: :yahoo:!Имаш ли новини от Араш?Толкова искам да участва в изложбата!!!!На снимка е страхотен и мога да си представя какъв е в действителност! :yahoo:От  братчетата и сестрите на Арен, само от него нямаме новини :'(.А за Бък съм толкова щастлива,че ще участва.Иска ми са да видя и Ния :wub: :wub:(обожавам го това име),но нека стопаните им да решат.
User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#763 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2008 - 10:33 AM

Цитат

Finve,и Барди,и самоеда до него са страхотни.Така като ги гледам ,няма да се оплакват,че им липсва сняг.Ще се радвам ако доведат Барди и самоеда в България, за да да им се порадваме на живо(да ги намачкаме ;D).А Барди наистина прилича на Фрей :yahoo: :yahoo:!Имаш ли новини от Араш?Толкова искам да участва в изложбата!!!!На снимка е страхотен и мога да си представя какъв е в действителност! :yahoo:От  братчетата и сестрите на Арен, само от него нямаме новини :'(.А за Бък съм толкова щастлива,че ще участва.Иска ми са да видя и Ния :wub: :wub:(обожавам го това име),но нека стопаните им да решат.

Keri14, Горан, благодаря за милите думи относно Барди - той си беше пухчото на кучилото - най-топчестия, дебел, мързелив, емоционален и непослушен... винаги настрани от тълпата, наблюдаващ със сериозен поглед какво става наоколо, полегнал на една страна... и винаги обръщаш съдовете, в които има вода за пиене... само като се сетя... Сега живее като принц на едно много красиво място, гледат го като човешко дете, нищо не му липсва, със самоеда са неразделни приятели - две много красиви всяко по свой си начин същества!
От Араш нямам новини, надявам се да са прочели форума, но ще им звънна скоро. Дано всичко се нареди както трябва и да се видим с повечето маламути, много се надявам на това.
User's Signature

Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]

Величието и моралният напредък на една нация    могат да се оценят по отношението й към животните"  Махатма Ганди

#764 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2008 - 12:35 PM

Темта нещо замря последните дни, затова пускам поне снимки да не ни забравяте  ;):
User's Signature

Величието и моралният напредък на една нация    могат да се оценят по отношението й към животните"  Махатма Ганди

#765 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2008 - 12:45 PM

Между другото сега ми идва на ума, че никога не сме си споделяли за ежедневието на нашите маламути: какво правят през деня, как им минава деня - когато са без нас, и също с нас. При нас е следното: спим до към 5,30 часа сутринта - леко нареждаме да ни пуснат - ако не стане до 6:00 часа - силно вием в хор  - после тоалетна и други такива работи като миене на очите и въргаляне в снега или росата, и започва беснеенето до към 8:00 часа защото тогава е студено и е изключително подходящо за игра, закуска, тръшкаме се да спим, после на тълпи ходим напред назад и дразним други преминаващи кучета, следим какво става наоколо като клюкарки - нищо не се изпуска, после пак сън, игра, клюкарстване, и така... докато дойде време за разходка, малко обучение - команди за послушание, вечеря и пак сън. В почивните дни е друго - там има дълги походи, пробване да теглим нещо с хамута, много разходки, гости на които изключително много се радваме...

Ей тука и по-горе са основните ни дейности през работните дни:
User's Signature

#766 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2008 - 01:11 PM

...
User's Signature

#767 Потребителят е офлайн   sophiepp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2008 - 01:12 PM

Здравейте  :blink:
...извинявам се, че се намесвам  в темата Ви, но отдавна я чета с голям интерес  :wub: Имате ПРЕКРАСНИ кучета  :->) да са Ви живи и здрави  :wub:
Живот и здраве, след години, ако всичко върви по план, може и ние да си вземем такова другарче ;) ...но за сега това е само в сферата на мечтите  :kisel:

Поздрави от мен и моята бяла, северна снежинка  :P ;)

#768 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2008 - 01:25 PM

Цитат

Здравейте  :blink:
...извинявам се, че се намесвам  в темата Ви, но отдавна я чета с голям интерес  :wub: Имате ПРЕКРАСНИ кучета  :->) да са Ви живи и здрави  :wub:
Живот и здраве, след години, ако всичко върви по план, може и ние да си вземем такова другарче ;) ...но за сега това е само в сферата на мечтите  :kisel:

Поздрави от мен и моята бяла, северна снежинка  :P ;)

sophiepp
защо се извиняваш, тук може да пише всеки, който иска - дори и да не притежава маламути. Благодаря за хубавите думи за кучетата и за това, че темата е интересна (аз имах друго мнение за нея). Наистина ще бъде добре, ако се включват повече хора тук, да обсъждаме важни и интересни въпроси за породата като цяло и в частност за нашите кучета, да споделяме конкретен опит, защото сега само двама-трима пишем и става безинтересно, а най-не ми допада само да си даваме кратки комплименти, без да казваме нищо съществено...
Поздрав
ОФФ: виждам на аватара ви вашето куче, но не се разбира какво е точно  :P
User's Signature

#769 Потребителят е офлайн   sophiepp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2008 - 01:51 PM

Цитат

защо се извиняваш, тук може да пише всеки, който иска - дори и да не притежава маламути. Благодаря за хубавите думи за кучетата и за това, че темата е интересна (аз имах друго мнение за нея). Наистина ще бъде добре, ако се включват повече хора тук, да обсъждаме важни и интересни въпроси за породата като цяло и в частност за нашите кучета, да споделяме конкретен опит, защото сега само двама-трима пишем и става безинтересно, а най-не ми допада само да си даваме кратки комплименти, без да казваме нищо съществено...
Поздрав
ОФФ: виждам на аватара ви вашето куче, но не се разбира какво е точно  :P

Научих за породата Аляски маламут, от тук, форума на дог.бг. Чета с интерес и освен, че ме плениха с красота, съм очарована от и това, което пишете за характера на маламута  :wub: За съжаление, освен комплименти, аз опит с породата нямам - дори не съм ги виждала на живо  :izcherven:

Аз съм горда притежателка на една необикновена красавица - среден немски шпиц. Двете се учим заедно, как да общуваме една с друга и май се справяме добре  ;)

Щом нямате против, ще ни е приятно да наминаваме при Вас и да Ви се радваме  :yahoo:

Поздрави  :P

#770 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2008 - 02:05 PM

Цитат

sophiepp,
Дааа - наистина - маламутът е прекрасно куче, с което ти е интересно да общуваш (вероятно и за другите породи това важи и не казвам нищо уникално), но аз също като вас откривам все нови и нови неща за породата ни, оставам приятно, понякога и неприятно  ;), изненадана от тях - но, нали знаете, като те погледне с този красив поглед и лукавата физиономия, как да не му простиш...

А наистина се радвам, че темата сама по себе си е дала информация и отговори на много хора, и така почитателите на аляския маламут се увеличават, все пак според мен това е една от целите на форума. Добре дошли при нас, приятно четене, и се надяваме скоро да споделяте и вие в тази тема  :P

Цитат

... За съжаление, освен комплименти, аз опит с породата нямам - дори не съм ги виждала на живо  :izcherven:

Аз имам проблем явно в точното изразяване понякога - и бивам разбрана неправилно. Съвсем нямам нищо против да получаваме комплименти, исках да кажа само, че ми е страшно досадно да чета във форумите няколко страници на темата подред САМО - колко красиви снимки, страхотни кучета и др.под. Ако някой за пръв път чете тази тема - какво ще разбере от това - нищо... Разбира се, че впечатлените ще искат да изразят възхищението си... Това което казвам е по принцип да има динамика, да се разисква нещо, да се задават въпроси, да се представят интересни, полезни, любопитни факти, хумор даже...

ОФФ:

Цитат

Аз съм горда притежателка на една необикновена красавица - среден немски шпиц. Двете се учим заедно, как да общуваме една с друга и май се справяме добре  ;)

Значи наша роднина  :yahoo:, ще погледна в темата за тази порода, надявам се там да сте я показали вече

поздрав
User's Signature

#771 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2008 - 02:06 PM

Здравейте
Понякога чета вашата тема,за да разгледам снимки и да се порадвам на вашите любимци.Финве става все по-хубав и мното му се възхищавам.Останалите кучета от форума не остават назад,всички са прекрасни.
Аз притежавам сибирско хъски,своенравна и красива порода също като маламутите.Ще се радвам да се включа в тази тема и да науча повече за тези кучета.  :wub:
Поздрави
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#772 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2008 - 02:14 PM

Цитат

Здравейте
Понякога чета вашата тема,за да разгледам снимки и да се порадвам на вашите любимци.Финве става все по-хубав и мното му се възхищавам.Останалите кучета от форума не остават назад,всички са прекрасни.
Аз притежавам сибирско хъски,своенравна и красива порода също като маламутите.Ще се радвам да се включа в тази тема и да науча повече за тези кучета.  :wub:
Поздрави

Здравей, Poli - и на теб добре дошла... аз лично много се радвам, когато нашите роднини идват да ни навестят тук - няма да крия, че и аз чета почти всичко от темата за другите северни породи, така че сме квит  ;D. Даже някъде бях посъветвала тези, които имат въпроси за маламута да четат и темата за сибирското хъски - там пишат повече хора, има много интересни неща, защото породите ни са толкова близки в много отношения (характер, отглеждане, тренировки, обучение и др.).
Благодаря за хубавите думи за Финве - да той е красиво куче, но и другите не отстъпват - а за развиването му - ами той е на 3,5 години вече... мисля, че Фрей се променя по-динамично...
User's Signature

#773 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2008 - 02:37 PM

Вярно е ,Финве даде много добро поколение. :->)Както каза темата ще стане безинетересна ако само се възхищаваме.По назад в темата беше споменала за теглене с хамут.Ако имаш снимки на твои кучета в действие ще се радвам да ги видя.Предполагам че маламутите са също толкова енергични и бодри кучета,затова ще се радвам да ги видя ако не на живо,то поне на снимки  ;)
User's Signature

Качена снимка

#774 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2008 - 02:49 PM

Цитат

По назад в темата беше споменала за теглене с хамут.Ако имаш снимки на твои кучета в действие ще се радвам да ги видя.Предполагам че маламутите са също толкова енергични и бодри кучета,затова ще се радвам да ги видя ако не на живо,то поне на снимки  ;)

Ами всъщност Фрей е племенник на Финве (син е на сестра му Фрея) - само пояснявам  ;)

За съжаление нямам снимки в действие - поне не хубави, никакво време и възможност нямам да снимам докато дърпат детската шейна или гума, и май аз се изморявам от всички най-много...  ;D, но снимки в статично (легнало) положение на кучетата с хамут имам колкото искаш  ;D
За сравнение с хъскито според мен маламутите са малко по-муднички, някои от тях доста мързеливи, но че са бодри - да, винаги готови за забавление, усмихнати, в добро настроение - сериозната им и страшна физиономия е само за заблуда на врага  ;)
User's Signature

#775 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2008 - 02:58 PM

Благодаря за снимките  ;) и нашата сибирка стана готова за теглене(като възраст) и снежец имаше и гума,но хамут за жалост не намерих.Не ми се рискуваше да я натоварвам с нагръдник.Искам да попитам хамутите за твоите кучета внос ли са или от БГ са купувани ?
User's Signature

Качена снимка

#776 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2008 - 03:06 PM

Цитат

Благодаря за снимките  ;) и нашата сибирка стана готова за теглене(като възраст) и снежец имаше и гума,но хамут за жалост не намерих.Не ми се рискуваше да я натоварвам с нагръдник.Искам да попитам хамутите за твоите кучета внос ли са или от БГ са купувани ?

Хамутите ми са по поръчка и от България  :palec: Мога да ти дам координати на човека - пиши ми на лични
User's Signature

#777 Потребителят е офлайн   sophiepp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2008 - 03:09 PM

Прекрасни снимки - величествени кучета  :o :wub:

...Интересно ми е, в нашите условия, освен за забавление и спорт, могат ли да бъдат използвани за "истинка" работа, и каква??! (освен, като еко-такси, впрегнати с шейна ;) )

#778 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2008 - 03:18 PM

Цитат

Прекрасни снимки - величествени кучета  :o :wub:

...Интересно ми е, в нашите условия, освен за забавление и спорт, могат ли да бъдат използвани за "истинка" работа, и каква??! (освен, като еко-такси, впрегнати с шейна ;) )

;D - ние дърпаме най-вече дърва за огрев  ;D - много са добри в това. И теглят много дърва наведнъж - нали маламутът все пак е тежкотоварното куче на Севера. Между другото този опит го заимстваха и други хора, с други кучета, някои безпородни  ;).
И малко шеговити идеи които са ми идвали наум:
Искам да ги науча да пренасят нарязаните дървета и да ги редят ... защото сега само ги крадат от наредения куп и ги разнасят из двора - но това е идея за в бъдеще. Сега се чудя как да стане самото трениране - не зная как да започна  :huh:
Мислили сме да ги ползваме и да копаят дупки за засаждане на фиданки - много са добри в копаенето на дълбоки и големи дупки ;D
User's Signature

#779 Потребителят е офлайн   sophiepp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2008 - 03:28 PM

Цитат

Искам да ги науча да пренасят нарязаните дървета и да ги редят ... защото сега само ги крадат от наредения куп и ги разнасят из двора - но това е идея за в бъдеще. Сега се чудя как да стане самото трениране - не зная как да започна  :huh:
Мислили сме да ги ползваме и да копаят дупки за засаждане на фиданки - много са добри в копаенето на дълбоки и големи дупки ;D

^_^ ^_^ ^_^ прекрасни идеи  ;) ако успеете, записвайте всяка стъпка на обучението и след време, ако имам и аз маламут да ми предоставите материала - ще ми е полезен  ;D ;)
щпицката ми ще я назнача да наглежда правилното изпълнение  ;D ;D ;D

#780 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2008 - 03:33 PM

Цитат

Цитат

^_^ ^_^ ^_^ прекрасни идеи  ;) ако успеете, записвайте всяка стъпка на обучението и след време, ако имам и аз маламут да ми предоставите материала - ще ми е полезен  ;D ;)

Ами приемам идеи как да започна да ги уча да носят нарязаните дърва на мястото, където ги подреждаме - мисля, че колкото и налудничаво да изглежда, е осъществимо - а и те ще са ангажирани през деня с работа и няма да мислят за глупости - сега правят обратното - крадат от наредените дърва и ги носят със себе си - навсякъде ги мъкнат...
Но научим ли се - веднага ще споделя,  :namigam:
User's Signature

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни