Аляски маламут
Публикувано: 31 January 2008 - 03:47 PM
Публикувано: 31 January 2008 - 03:52 PM
Цитат
^_^ много е смешно, защото си го представям наистина реално с моите кучета и ми става още по смешно, защото ги зная какви физиономии са ;D

Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]
Величието и моралният напредък на една нация могат да се оценят по отношението й към животните" Махатма Ганди
Публикувано: 02 February 2008 - 11:26 PM
Цитат
Цитат
^_^ много е смешно, защото си го представям наистина реално с моите кучета и ми става още по смешно, защото ги зная какви физиономии са ;D
Ееее,ама тук много настроение и смях ,докато ме нямаше ;D.Идеята с дървата ме разби ;D.Горан ги разнася по цял ден,из целия двор и ги гризе докато не станат на хиляди трески и парчета.Ако някой намери начин да накара маламут да си подрежда дървата ще го НАГРАДИМ! :->)

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!
Публикувано: 04 February 2008 - 01:42 PM
Цитат
;D - всичко е толкова познато....
Ще се подготвим за наградата ;)

Величието и моралният напредък на една нация могат да се оценят по отношението й към животните" Махатма Ганди
Публикувано: 04 February 2008 - 07:45 PM
Горан ако имаш нови снимки на маламуткото пусни да видим :blink:
Публикувано: 04 February 2008 - 11:24 PM
Цитат
Сигурно се повтарям,но Я ОБИЧАМ ТАЗИ БАНДА ;D :yahoo:,и Индис,и Фрей,и Финве,и Фрея....Finve e пример за това,с каква огромна любов и отговорност трябва да се грижим за любимците ни.Всъщност всичко е толкова просто и се вписва в две думи - обич и отговорност!

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!
Публикувано: 04 February 2008 - 11:56 PM

Публикувано: 05 February 2008 - 09:55 AM
Цитат
sophiepp - мазен косъм означава точно това - мазен косъм, и да - вярно е, че маламутът има мазен косъм. Мазният косъм предпазва козината от намокряне, което е много важно за суровите полярни условия - представете си ако кучето падне в ледените води и се намокри... при този адски студ. Според мен мазният косъм спомага също и козината на маламута да се самопочиства, мръсотията (както и водата) да не може да проникне дълбоко в козината, затова е препоръчително маламутът да не се къпе често, защото препаратите увреждат това качество на косъма.
Между другото според мен мазният косъм е характерен и за другите северни породи.
Цитат
Горан, напълно си прав - това е БАНДА - във всеки смисъл на тази дума :angry:. Колкото до обичта и отговорността - мисля, че наистина това са двете най-важни неща в отглеждането на куче - независимо то дали има порода или не. И според мен това си личи и с просто око - особено от изражението на животното, изписаното щастие на лицето му.
Цитат
Да, и аз го видях на изложбата през ноември, за съжаление не се запознах със собствениците му :(
Всъщност само това ли се знае за този маламут, някаква допълнителна информация няма ли повече - къде живее той сега, нещо повече за неговите родители, бих се радвала неговите собственици да пишат тук
Цитат
Ама тук Горан има съвсем бебешка физиономия, :P, сега вече е по-различен - вече е възмъжал :palec:

Публикувано: 05 February 2008 - 11:19 AM
До колкото разбрах това са неговите родители
CH. SILVERICE'S BORNE IDENTITY

CH. SNOKLASSIC ONLY ON A SUNDAE

В момента имат бебета от него, за повече инфо вижте сайта на развъдника Lavinja Alpi тук

JulyVell Siberians