Цитат
Finve :) да си призная маламут не съм виждал и няма как да преценя майка и дали е по към хъски или маламут. Съдя по размерите и че тежи към 35 кг и е доста по висока от нормалните размери за едно хъски :) Мога да попитам как се казва бабата на моето куче защото именно бабата е маламута в рода знам само че е от София :) Друго моето куче е по високо от другите хъските не е фрапираща разликата но е извън стандарта а още няма година и половина....Аз ви постнах снимки ако забелязвате някакви прили на маламут с тези които съм постнал моля да си изкажете мнението :)
Цитат
Баба и се казва Санта а баща и Норд ако ви говорят нещо :)
Petyo,
Ами жалко, че не си виждал маламут :(, а трябва B) ;D... Ама много е тежка майката на Бета - 35 кг :o - тя излиза даже извън стандарта и на маламутите - женските маламути са около 28-30 килограма по стандарт. Тя е направо гигант.
А колкото до снимките които си пуснал - не мога да преценя доколко твоите кучета имат нещо маламутско - даже е по-скоро нямат. От това което виждам - вашето куче си прилича съвсем на хъски, а за майката - снимана е доста отдалече, на мен ми прилича и тя на хъски също - ушите й не са поставени като на маламутите, главата е по-малка, краката са тънки за маламут... Аз по-скоро ви питах дали забелязвате някакви особености в характера им, които да ги отличават от хъскитата - дали са по-спокойни например, и т.н. Но ако имате още снимки пуснете.
А за маламут Санта от София за съжаление не съм чувала изобщо :huh:...
Цитат
Finve Благодаря, но аз знам за маламутите.. Просто питах за развъдници в България и за приблизителна цена.. Защото съм на 90 % сигурен, че ще си купувам родословно хъски, но все пак, ако излезе някой маламут, защо да не си взема пък него ;D ;)
Smacky
В момента в България по моя информация няма регистрирани кучила. Но както казах в Македония има и малките са много перспективни, бащата е известен на Балканите - чисто-бял маламут Астор. Ако погледнете по-горните ми постове ще видите снимки на бебетата от преди няколко седмици. Сега са на около 50 дена и вече готови за вземане.
Ето снимки на бащата и бебетата (за съжаление нямам снимки на майката).
Маламут СН Астор:
И неговите деца, родени през април 2008 г.:
3 момичета (2 черно-бели и 1 сиво-бяло) и
1 момче (сиво-бяло) :P
Момиченцата :wub::
Момченцето ще пусна по-късно :wub: