Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#961 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 May 2008 - 03:40 PM

Цитат

Днес се чух Катя и от нея разбрах за изложбата в Бургас,а сега когато  влязох в сайта и го прочетох.Ние сигурно ще участваме,но сега да ви кажа ФИНИ е на училище доста усилия полага учителя и нали знаете всички как възприемат маламутите много са забавни идвамата. ;D ;D

Eee, значи ФИНИ ще става образован  ;D. Знаем как възприемат маламутите - всичко им е ясно, но изпълняват САМО КОГАТО ТЕ ИСКАТ. Стимул и мотиви им трябват, бързо им омръзва и някои команди ги игнорират моментално. Умни, бързо възприемат - в повечето случаи след първото показване веднага вдяват какво се иска от тях, но бързо им омръзва. Имат собствено мнение по всеки въпрос - и както обичам да казвам често - мнението им почти винаги не съвпада с нашето  ;D.

Поздравявам ви, за това, че ФИНИ е на училище, определено ще има резултат - дори и да не веднага. Важното е обаче и вие също да се учите, а не само той - защото иначе може да слуша само учителя си.

И стискам палци най-вече на учителя  ;)
User's Signature

Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]

Величието и моралният напредък на една нация    могат да се оценят по отношението й към животните"  Махатма Ганди

#962 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2008 - 11:54 AM

И малко новини от Македония:

Прочутият бял маламут Астор е станал баща отново през април и ето резултата  :P  :wub::

Кучило 1: Баща Астор - Майка Валери
родени: 02.04.2008 - 1 мъжко и 5 женски

Качена снимка
Момчето:
Качена снимкаКачена снимка

Момиченцата:
Качена снимка

Кучило 2: Баща Астор - Майка Вилма
Родени 07.04.2008 - 3 женски кученца

[/img]Качена снимка
User's Signature

Величието и моралният напредък на една нация    могат да се оценят по отношението й към животните"  Махатма Ганди

#963 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2008 - 11:25 PM

[quote author=Finve link=topic=2548.msg406278#msg406278 date=1211104491]
И малко новини от Македония:

Прочутият бял маламут Астор е станал баща отново през април и ето резултата  :P  :wub::

Кучило 1: Баща Астор - Майка Валери
родени: 02.04.2008 - 1 мъжко и 5 женски

Толкова са красиви :P :yahoo: :wub: :wub: :wub: :wub:, да са живи и здрави и да радват много бъдещите си  собственици :yahoo:!Очакваме повече новини от Македония и снимки както на малките сладурчета,така и на прекрасният и уникален татко Астор :->),на мама - Валери,за да се запознаем :yahoo:
User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#964 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2008 - 11:35 PM

Цитат

Днес се чух Катя и от нея разбрах за изложбата в Бургас,а сега когато  влязох в сайта и го прочетох.Ние сигурно ще участваме,но сега да ви кажа ФИНИ е на училище доста усилия полага учителя и нали знаете всички как възприемат маламутите много са забавни идвамата. ;D ;D

Браво на Фини :yahoo: и на учителя ;D(всички сме наясно какво го очаква....да обучиш маламут на команди ;D....,аз лично по-горда и своенравна порода не познавам...),задължително Фини да участва в изложбата в Бургас,със сигурност ще ни представи достойно :->)...на нас ни е много далеч,но ако успеем ще се запишем.Колкото повече участия имаме на изложбите,толкова по-добре за породата :yahoo:.Все още Аляски маламут е почти непозната порода....за голямо съжаление :-.
User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#965 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2008 - 11:44 PM

Поздравления и за любимата ни банда ;D от Сливен :->) - Фрей,Финве,Фрея,Индис :yahoo: :P :wub: :wub: :wub:Ех, тази Индис,нея просто я обожаваме :wub: :wub: :wub: :wub: :wub:,нашата "Северна принцеса" :wub: :wub: :yahoo: :yahoo:!
User's Signature

#966 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2008 - 10:56 PM

моята е четвърт маламут  :P майка и е половин маламут :) абе то май напрао си е маламут защото е 35 кг ;) или нещо от сорта....:)

#967 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 09:24 AM

Цитат

Ех, тази Индис,нея просто я обожаваме :wub: :wub: :wub: :wub: :wub:,нашата "Северна принцеса" :wub: :wub: :yahoo: :yahoo:!

Горан, благодаря за поздравите! Индис наистина започна да се разхубавява, но е същата лудетина като преди  :-

Цитат

моята е четвърт маламут  :P майка и е половин маламут :) абе то май напрао си е маламут защото е 35 кг ;) или нещо от сорта....:)

Petyo - писали ли сте друг път в тази тема или аз нещо пропускам? Коя и "вашата"? Доколкото разбирам - кучето ви има маламутска кръв, така ли? А другата порода каква е?  :rolleyes:
User's Signature

#968 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 11:30 AM

хаха не не съм писал преди....кучето ми се казва Бета женско на 1 годинка е...Майка и е половин маламут тежи 35 кг и е доста голяма....а баща и е хъски едро хъски но хъски :) първата снимка е на моето куче Бета когато беше на 8 месеца и 15 дена някаде, а втората снимка е на майка и

#969 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2008 - 10:35 PM

:yahoo: :->) :blink:
User's Signature

#970 Потребителят е офлайн   Smacky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2008 - 07:50 PM

Здравейте.. Във форума съм отскоро и пиша основно в раздел "Сибирско хъски", защото лятото смятам да си вземам такова пухче.. Преди мислех да си взема или маламут или хъски, но се спрях на хъски, защото за маламута няма особено много информация и не е толкова много разпространен.. Иначе незнам и двете породи са прекрасни.. Бихте ли ми дали инфо за развъдници на аляски маламут с родословие и цени.. Мерси предварително..  B) ;)

#971 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2008 - 04:39 PM

Цитат

хаха не не съм писал преди....кучето ми се казва Бета женско на 1 годинка е...Майка и е половин маламут тежи 35 кг и е доста голяма....а баща и е хъски едро хъски но хъски :) първата снимка е на моето куче Бета когато беше на 8 месеца и 15 дена някаде, а втората снимка е на майка и

Petyo
Добре дошли при маламутите. Интересно ми е след като знаете, че майката на Бета е с един родител маламут - знаете ли точно кой е този маламут... И от вашата практика (аз досега не съм срещала кучета с маламутска и хъски кръв) намирате ли някаква прилика на Бета и майка й с маламутите  :blink:

Цитат

Здравейте.. Във форума съм отскоро и пиша основно в раздел "Сибирско хъски", защото лятото смятам да си вземам такова пухче.. Преди мислех да си взема или маламут или хъски, но се спрях на хъски, защото за маламута няма особено много информация и не е толкова много разпространен.. Иначе незнам и двете породи са прекрасни.. Бихте ли ми дали инфо за развъдници на аляски маламут с родословие и цени.. Мерси предварително..  B) ;)

Smacky,
Ако искате да научите повече за породата - прочетете всички страници в темата и мисля, че ще получите достатъчно информация за маламута - все пак тук е писано доста по-малко отколкото в хъски-форума и няма да ви отнеме много време... Но ако искате още информация - питайте, надявам се да можем да отговорим.
Информация за развъдници на аляски маламут от България ли ви трябват или искате и от чужбина? А колкото до ценитге - няма как някой да ви даде пълната информация - защото това не са магазини за кучета, и всеки развъдник си има собствена ценова политика (така да се каже  ;)). Според мен е по-важно да проучите къде в момента има кучила. На мен доколкото ми е известно - най-близкото място където има малки маламутчета в момента е Македония. Допълнителна информация бих ви дала на лични или по е-мейл.

Поздрав

Цитат

:yahoo: :->) :blink:

Горан,
А къде е правена тази снимка?
User's Signature

#972 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2008 - 05:12 PM

Finve :) да си призная маламут не съм виждал и няма как да преценя майка и дали е по към хъски или маламут. Съдя по размерите и че тежи към 35 кг и е доста по висока от нормалните размери за едно хъски :) Мога да попитам как се казва бабата на моето куче защото именно бабата е маламута в рода знам само че е от София :) Друго моето куче е по високо от другите хъските не е фрапираща разликата но е извън стандарта а още няма година и половина....Аз ви постнах снимки ако забелязвате някакви прили на маламут с тези които съм постнал моля да си изкажете мнението :)

#973 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2008 - 05:43 PM

Баба и се казва Санта а баща и Норд ако ви говорят нещо :)

#974 Потребителят е офлайн   Smacky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2008 - 06:28 PM

Finve Благодаря, но аз знам за маламутите.. Просто питах за развъдници в България и за приблизителна цена.. Защото съм на 90 % сигурен, че ще си купувам родословно хъски, но все пак, ако излезе някой маламут, защо да не си взема пък него  ;D ;)

#975 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2008 - 11:40 AM

Цитат

Finve :) да си призная маламут не съм виждал и няма как да преценя майка и дали е по към хъски или маламут. Съдя по размерите и че тежи към 35 кг и е доста по висока от нормалните размери за едно хъски :) Мога да попитам как се казва бабата на моето куче защото именно бабата е маламута в рода знам само че е от София :) Друго моето куче е по високо от другите хъските не е фрапираща разликата но е извън стандарта а още няма година и половина....Аз ви постнах снимки ако забелязвате някакви прили на маламут с тези които съм постнал моля да си изкажете мнението :)

Цитат

Баба и се казва Санта а баща и Норд ако ви говорят нещо :)

Petyo,
Ами жалко, че не си виждал маламут  :(, а трябва  B)  ;D... Ама много е тежка майката на Бета - 35 кг  :o - тя излиза даже извън стандарта и на маламутите - женските маламути са около 28-30 килограма по стандарт. Тя е направо гигант.
А колкото до снимките които си пуснал - не мога да преценя доколко твоите кучета имат нещо маламутско - даже е по-скоро нямат. От това което виждам - вашето куче си прилича съвсем на хъски, а за майката - снимана е доста отдалече, на мен ми прилича и тя на хъски също - ушите й не са поставени като на маламутите, главата е по-малка, краката са тънки за маламут... Аз по-скоро ви питах дали забелязвате някакви особености в характера им, които да ги отличават от хъскитата - дали са по-спокойни например, и т.н. Но ако имате още снимки пуснете.

А за маламут Санта от София за съжаление не съм чувала изобщо  :huh:...

Цитат

Finve Благодаря, но аз знам за маламутите.. Просто питах за развъдници в България и за приблизителна цена.. Защото съм на 90 % сигурен, че ще си купувам родословно хъски, но все пак, ако излезе някой маламут, защо да не си взема пък него  ;D ;)

Smacky
В момента в България по моя информация няма регистрирани кучила. Но както казах в Македония има и малките са много перспективни, бащата е известен на Балканите - чисто-бял маламут Астор. Ако погледнете по-горните ми постове ще видите снимки на бебетата от преди няколко седмици. Сега са на около 50 дена и вече готови за вземане.
Ето снимки на бащата и бебетата (за съжаление нямам снимки на майката).

Маламут СН Астор:
Качена снимка

И неговите деца, родени през април 2008 г.: 3 момичета (2 черно-бели и 1 сиво-бяло) и 1 момче (сиво-бяло)  :P
Качена снимка
Качена снимка

Момиченцата  :wub::
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

Момченцето ще пусна по-късно  :wub:
User's Signature

#976 Потребителят е офлайн   copacabana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2008 - 11:44 AM

жалко че няма чисто бели като бащата

#977 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2008 - 11:48 AM

Цитат

жалко че няма чисто бели като бащата

Да, жалко е наистина. Белият ген е рецесивен, за да се роди бял маламут и двамата родители трябва да са носители на този ген.
Досега Астор не е изкарвал бели кученца като него, въпреки че има много поколения - раждат се само сиво-бели и черно-бели. Но важното е, че неговите наследници носят белия ген и ако в бъдеще се съчетаят с други кучета, носещи също бял ген - ще се роди бял маламут. Само да напомня, че белите маламути са много голяма рядкост - около 4-5 са в Европа...
User's Signature

#978 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2008 - 11:50 AM

Ми аз не съм запознат с характера на маламута. Но моята Бета ме слуша много, идва си без проблеми докато я викам, докато сме в нас рядко играе повече спинка :)

#979 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2008 - 12:35 PM

Цитат

Ми аз не съм запознат с характера на маламута. Но моята Бета ме слуша много, идва си без проблеми докато я викам, докато сме в нас рядко играе повече спинка :)

Petyo

Ако си мислиш, че маламутите слушат много и идват без проблеми докато ги викаш или пък спинкат кротко вкъщи - се лъжеш. Да не би Бета да е смес на хъски с друга порода, а не маламут (това е шега разбира се) ^_^.
Е, маламутите не са някакви си демони - имат и своите добри черти  (което ми харесва) - изключително търпеливи към всякакви издевателства над тях (особено от деца), имат уравновесен характер, по-спокойни са и слава богу не толкова енергия като хъскитата...

Иначе благородно ти завиждам, че имаш такова послушно куче.
User's Signature

#980 Потребителят е офлайн   Smacky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2008 - 12:40 PM

Finve, а би ли ми казал/а развъдници на маламут в България.. То може да се изчака някое друго кучило  ;) :P И някой да каже приблизителна цена де, защото чух нещо от сорта на 800 лв. Толкова ли са  ;) :blink:

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни