Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#3301 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 04 May 2012 - 10:04 AM

Много внимавайте с какво и как къпете..Препаратите за селскостопански животни могат да бъдат пагубни за домашните!Щом сте на каишка и капки не би трябвало да има пробиви.Но винаги може да си вземете и един спрей с който да пръскате краката преди разходка.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#3302 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2012 - 12:00 PM

Oтказахме се от това нещо. Каквото можахме изпощихме. Заради капката са пробили в началото ме съмнява. В моя квартал голяма популация на тия твари :@ . Иначе разтройството най-вече е от боклуците който яде по пътя. За секунда да се заговоря с някого и веднага е почнал да рови я пръст, я салфетки, абе каквото набара. Вчера беше глад за него, днес е на сварен ориз. И май спряхме разтройството. Вече се изхожда нормално ;)

#3303 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2012 - 12:00 PM

Oтказахме се от това нещо. Каквото можахме изпощихме. Заради капката са пробили в началото ме съмнява. В моя квартал голяма популация на тия твари :@ . Иначе разтройството най-вече е от боклуците който яде по пътя. За секунда да се заговоря с някого и веднага е почнал да рови я пръст, я салфетки, абе каквото набара. Вчера беше глад за него, днес е на сварен ориз. И май спряхме разтройството. Вече се изхожда нормално ;)

#3304 Потребителят е офлайн   Александър Стефанов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs, fishing

Публикувано: 04 May 2012 - 06:19 PM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 02 May 2012 - 11:51 PM, написа:

Дими, по-добре с гребена и тя ще падне или с ножицата :db_046:
И без туй Сашето си има достатъчно :)
Как се е ударил, бре? Явно му няма нищо :)

Петър, на 4 месеца 20 кила не са ли мнг? Я по-запознатите да си кажат.. :)

Не знам дали 20 е много, но Ганди расте, както си беше започнал и в момента е около 25 кг, 4.5 месеца, гъба :]
Мисля, че ако тича достатъчно, витамини, калций, слънце и т.н., няма проблеми да е повече от нормалното (средното за породата).
Все пак не трябва килограмите да изпреварват развитието на костната система и ставите, за да не направи проблем с краката.

Нека все пак и специалистите се изкажат, това са само моите наблюдения върху Ганда :]
User's Signature

...Beauty without Vanity,
Strength without Insolence,
Courage without Ferocity,
And all the Virtues of Man without his Vices...
.

Inscription on the Monument of a Newfoundland Dog by Lord Byron

#3305 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2012 - 06:03 PM

Нашето момче му става лошо като пътува в кола ;( Повръща , унива ... Има ли вариант да премине през това ?

#3306 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 06 May 2012 - 07:19 PM

като поотраснат на някои им минава. Но на някои, като на нашия- не.
Не го хранете преди дълъг път, за да не повръща. Отворете прозорците, за да му е прохладно или пък климатика :)
Има едни хапчета, които действат на нервната система и подтискат това им чувство, питайте ветеринаря, че сега не се сещам за точното име, нещо canvimex бяха. Някои предписват и Деган, който е и за хора. Тези първите сме ги пробвали. За 40 килограмово куче се дават 2 и действаха адски дълго, кучето беше като надрусано 6 часа, само лежеше и спеше. И повече не ги ползвахме.
Дано отмине с възрастта
User's Signature

Качена снимка

#3307 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 May 2012 - 04:10 PM

поне на моя му няма нищо , много е трениран с този риболов и на гърмежи не реагира :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#3308 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2012 - 04:18 PM

Вчера го сложих в краката ми и не му позволих да става и да гледа като пътуваме. Имахме успех. Не повърна, но и ние спряхме 2-3 пъти (за 60 км) да се поразтъпче и освежи. Всички прозорци бяха отворени, а до мен дори затъмних страничния прозорец за да не му пече. Пак клюмна, но все пак не беше толкова зле като първия път. Тогава не бях с него, че нямаше как.

#3309 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 07 May 2012 - 04:41 PM

е след време, като порасне няма да може да седи в краката :(. Аз не мисля, че като са на прозореца им става по-лошо. Една от възможностите е , ако колата ви е по-дълга и да усеща някакво клатушкане. Или пък да надушва гаста, ако сте с газова

Дими, Алекс е хипер трениран откъм гърмежи и пътувания. Предният път с тези гърмежи така стресирахте Арчи, че сега от всеки подобен гърмеж го е страх :(. Тогава Арчи не искаше да излезе от колата, а на следващият ден пък от палатката :( и едвам го извадих, че стана парник вътре :eg_033::eg_033::eg_033:
User's Signature

Качена снимка

#3310 Потребителят е офлайн   deedeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2012 - 05:19 PM

здравейте и ние да се включим :)
за сега пътуваме спокойно даже малко непослушно - иска целия да излезе от прозореца :) но малко по малко става все по мирен и мирен. не съм човек който може много много да дава съвети но ние го возим през ден, като обикаляме квартала за по 10 мин и той така свиква с колата и я приема повече май май
за жалост обаче да ви се оплачем ние пък сме нещо болнички и от два дни нямаме желание за нищо едни такива унили много е неприятно дано ни мине бързо че е много неприятно :(

#3311 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2012 - 12:32 PM

Цезар започна да изгражда характер. Когато го съберем с другите или си играе с един Самоед или лежи така отстрани и ги наблюдава. Когато се смеси с глутницата и им дадем да гонят топка, той ходи и скубе Рая( една лабрадорка, която винаги е първа). Хваща е за опашката, за гърба и дърпа - точно както ловджийските породи дебнат жертвата си. Което е много неприятно. В компанията има и два Джак ръсела. С единия го ръмжи и бута (тъй като е много игрив и постоянно му досажда), а другия , който е на 3 месеца като го хване имам чувството, че ще го глътне. Вкарва му муцуната в устата си, а понякога замахва към врата му! Не мога да разбера дали е просто игра или ще го захапе малкия. Онзи ден пък при ветеринара дойдоха 40 дневни кутрета за ваксина и той почна да ги ръмжи !

#3312 Потребителят е офлайн   Markony Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:Мухарски риболов

Публикувано: 11 May 2012 - 12:45 PM

Здравейте!Разгледах галерията със снимките и забелязвам,че ползвате хомот за теглене на вашите сладури.Въпроса ми е само зимата ли се ползват или целогодишно.Евентуално да препоръчате марка ,модел и други препоръки ако някой се е занимавал по-подробно с проблема.

#3313 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2012 - 08:36 PM

Показване на мнениетоpeter_angelov, в 11 May 2012 - 10:32 AM, написа:

Цезар започна да изгражда характер. Когато го съберем с другите или си играе с един Самоед или лежи така отстрани и ги наблюдава. Когато се смеси с глутницата и им дадем да гонят топка, той ходи и скубе Рая( една лабрадорка, която винаги е първа). Хваща е за опашката, за гърба и дърпа - точно както ловджийските породи дебнат жертвата си. Което е много неприятно. В компанията има и два Джак ръсела. С единия го ръмжи и бута (тъй като е много игрив и постоянно му досажда), а другия , който е на 3 месеца като го хване имам чувството, че ще го глътне. Вкарва му муцуната в устата си, а понякога замахва към врата му! Не мога да разбера дали е просто игра или ще го захапе малкия. Онзи ден пък при ветеринара дойдоха 40 дневни кутрета за ваксина и той почна да ги ръмжи !

Според мен малкия си играе, но пробва и да доминира (затова дърпа кучетата за гърба/врата). А може да ръмжи също ако го е страх, или просто предупреждава малките да не му досаждат.

Показване на мнениетоMarkony, в 11 May 2012 - 10:45 AM, написа:

Здравейте!Разгледах галерията със снимките и забелязвам,че ползвате хомот за теглене на вашите сладури.Въпроса ми е само зимата ли се ползват или целогодишно.Евентуално да препоръчате марка ,модел и други препоръки ако някой се е занимавал по-подробно с проблема.

Да, ние ползваме хамути целогодишно - хамутите са за теглене, а не за разходки - лятото кучетата са впрегнати за кръста, и дърпат хората по планинските пътеки. Това е най-лесния начин да тренираш кучето да дърпа и да учи командите за впряга - стой, ляво, дясно и т.н. На лични ще ви напиша какви марки хамути ползваме
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#3314 Потребителят е офлайн   magiart1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 May 2012 - 11:35 PM

Здравейте,отворете този линк http://konkurs.musku...tion/profile/73 и натиснете червеното поле ,,Гласувай за мен,, имаме нужда от подкрепа,Благодарим ви предварително,поздрави на всички от Ели :)

Същите постове из целия форум са изтрити защото си е чист спам.
Мод.
User's Signature

Качена снимка

#3315 Потребителят е офлайн   Markony Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:Мухарски риболов

Публикувано: 12 May 2012 - 12:39 AM

Схванах разликата от сайта.Може би за ежедневна разходка нагръдник,а само за планината хамут.Уча се в дижение ще ме извините.Ще почна да обучавам Макс с най простото,пък после може и шейна да му купя :).

#3316 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2012 - 07:42 AM

Показване на мнениетоmagiart1, в 11 May 2012 - 09:35 PM, написа:

Здравейте,отворете този линк http://konkurs.musku...tion/profile/73 и натиснете червеното поле ,,Гласувай за мен,, имаме нужда от подкрепа,Благодарим ви предварително,поздрави на всички от Ели :)

:flagbg:

Показване на мнениетоMarkony, в 11 May 2012 - 10:39 PM, написа:

Схванах разликата от сайта.Може би за ежедневна разходка нагръдник,а само за планината хамут.Уча се в дижение ще ме извините.Ще почна да обучавам Макс с най простото,пък после може и шейна да му купя :).

Ами защо не, може пък кучето да се промени, ако почне да работи. Нали знаете: уморен маламут, щастлив стопанин :md_064:
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#3317 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2012 - 07:13 AM

Маламути имаме проблем! Както вече писах не отдавна Цезар е с разтройство, което уж бяхме овладяли с ориз. Спря за 2 дни и след като отидохме на село започна от начало. С лекаря решихме да взимаме хапчета, които не са антибиотици за да не тровим животното. Утре ще ходим на ветеринара за да преминем към следващата стъпка - инжекции. В разтройството му до преди 2-3 дни имаше някаква слуз и ходеше по 4-5 пъти поне. От 2-3 дни насам ( от както е на леките хапчета) вече няма, но и дриска само по веднъж максимум 2 пъти. Лоша работа. Според ветеринаря ни е някаква инфекция на лигавицата на дебелото черво. Идеи ? Знам, че не е приятна тема, но започнах да се притеснявам. Имам доверие на лекаря ни, но все пак ми се иска да чуя за вашите проблеми.

#3318 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2012 - 07:51 PM

Показване на мнениетоpeter_angelov, в 13 May 2012 - 07:13 AM, написа:

Маламути имаме проблем! Както вече писах не отдавна Цезар е с разтройство, което уж бяхме овладяли с ориз. Спря за 2 дни и след като отидохме на село започна от начало. С лекаря решихме да взимаме хапчета, които не са антибиотици за да не тровим животното. Утре ще ходим на ветеринара за да преминем към следващата стъпка - инжекции. В разтройството му до преди 2-3 дни имаше някаква слуз и ходеше по 4-5 пъти поне. От 2-3 дни насам ( от както е на леките хапчета) вече няма, но и дриска само по веднъж максимум 2 пъти. Лоша работа. Според ветеринаря ни е някаква инфекция на лигавицата на дебелото черво. Идеи ? Знам, че не е приятна тема, но започнах да се притеснявам. Имам доверие на лекаря ни, но все пак ми се иска да чуя за вашите проблеми.

Не сме от маламутите, но може би ще можем да помогнем! Ние само веднъж сме имали толкова тежко разстройство, че да се налагат инжекции - с тях мина много бързо! Но преди когато е имал със слуз съм му давала на моя прахче за регулиране на чревната флора, казва се Фермактив, това му е новото име, и се продава навсякъде във ветеринарните клиники! Безвредно е и може да се дава за по-дълъг период! То е прахче и се разтваря първоначално една равна супена лъжица, по-ударно като за начало, в малко вода и после по една чаена лъжица пак във вода всеки ден по веднъж, ако не се лъжа, поне аз така давам! Ако не иска да го пие защото има капризни, като моето куче, със спринцовка внимателно му го давате, но наистина внимателно и по малко, за да не го задавите! Също така минаваме на диетка първия ден само ориз яде, втория яде ориз и бяло месо сварени, без подправки и му се дава малко, но често и трябва да има вода на разположение, за да не се обезводни от разстройството! И така няколко дни и постепенно се връша към нормално ядене! Ориза може да го запече, ако се дава много дълго време, повече от седмица например!
Бързо оздравяване!
User's Signature

Качена снимка

#3319 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2012 - 09:53 PM

Сутринта след като се прибрах от нощна смяна и след разходката му свалих каишката за кърлежи и бълхи, следобед след разходката се изходи нормално както си е реда. Сега се двуомим дали е от каишката(страничен ефект) или хапчетата които му давахме са си свършили работата.

#3320 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2012 - 08:00 AM

Показване на мнениетоpeter_angelov, в 13 May 2012 - 09:53 PM, написа:

Сутринта след като се прибрах от нощна смяна и след разходката му свалих каишката за кърлежи и бълхи, следобед след разходката се изходи нормално както си е реда. Сега се двуомим дали е от каишката(страничен ефект) или хапчетата които му давахме са си свършили работата.

Само да кажа, че наистина може да е алергична реакция. Поради тази причина и на малките кученца се слагат билкови каишки с идеята да не им ойдат силни. Рая също има алергия към Килтикс каищките. При нас е затруднено дишан - при вас може да е стомашно разтройство... Махнете я за няколко дни и вижте. Ако е от много миризливите има голяма вероятност да е от нея.
User's Signature

Качена снимка

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема