Аляски маламут
Публикувано: 21 August 2012 - 11:05 PM
Виж колко ти е спокоен живота с Алекс, ходиш за риба, насам натам с него. Той слуша и си спокоен.
С една акита това ти спокойствие ще се изпари. Не си представям и двете кучета да ги возиш в една кола ( да не говорим, че в момента едвам се намира място за Алекс от такъми и къмпинг оборудване).

Публикувано: 26 August 2012 - 02:44 PM
Публикувано: 26 August 2012 - 09:58 PM
Петър, на Карина кучето умря от такова "хапване" на каквото намери. Сега ви е момента да го научите, че така не трябва или просто не го пускайте без каишка, освен в оградени места, проверени, че няма нещо за ядене. Или го свикнете с намордник и го пускайте с него, за да не яде, каквото му падне. Също има едни "яки", които слагата на оперирани кучета, че да не се ближат и махат конците. С тях също не може да яде от земята.
Това е проблем и се опитайте да го отучите, иначе един ден, ще попадне на отрова и то ще е фатално :(

Публикувано: 27 August 2012 - 12:35 AM
Относно лакомията ... Знал че е ужасен проблем. Чудел съм се за наморник, но го пускаме на една малка поляна с други кучета и се чудя дали това няма да е проблем. Иначе вече събаря 60 кг Немски дог при игра. Адски вироглав е много се дърпа като сме с повод. Знае, че не твябва, но продължава
Публикувано: 27 August 2012 - 06:19 PM
Заемете се с обучението на кучето и най-вече да сте по-строги. Какво означва, че събаря 60 кг кучета? Аз бих се притеснила, дали това поведение не граничи с доминантност??????????
За дърпането на повод- купувате душач и проблема се решава, а още по-хубаво е, че свиква и след време го заменяте с нашийник и проблема е решен :) Кучето ви знае, че не трябва, но го прави---> за мен то просто ви се налага и пробва кой е по-инат. И май печели :(.
Спокойно, кучето възприема енергията и нагласата на човека, което означава, че ако вие се промените и станете строги, то просто ще започне да ви възприема строги. Аз съм типичния пример за това. След като преминах през състоянията на страх, несигурност и невъзможност да му се наложа психически до абсолютна доминация ( с изкл. случайте когато е без повод и има животно наблизо) в/у него, сега слуша най-мнг мен. Така че просто вие трява да се промените :)
С каква храна го храните?

Публикувано: 27 August 2012 - 07:03 PM
Ние го водим на поляна само с познати кучета и предполагам за да събаря дога, тя му го позволява. Иначе си знае мястото сред глутницата. Не се закача с един 3 годишен лабрадор, както и с един пинчер

p.p. Brekkies excel junior original се казва храната.
Публикувано: 27 August 2012 - 09:03 PM
Аз не мога да разбра такива хора, дето си мислят, че кучето е шега работа и като го лигавят, то ще ги обича повече. Напротив, маламута уважава и обича хората, които го държат изкъсо, пошляпват и го слагат на място. Твойта приятелка, с това си поведение, нито я обича, нито я уважава!!!!!!
Пък ти къв мъж си? Хвани и тропни по масата, да се чува твойта дума. Нито кучето те слуша, нито жената те слуша!!!!!!!!Само обърквате животинката и от една такава "глупост" си нямаш напредстава, как ще си патите. Ако тя няма желания да помага, нека поне да не пречи, защото съсипва всичките ти усилия. Замисли се само, ако имате деца, така ли ще ги възпитавате?
Казано по друг начин, тя ти съсипва авторитета, който и без това е малко. Когато ти му се караш, а тя го глези, то не възприема, че е направил нещо лошо, а разбира че щом се държи така, получава внимание и поущрение. Схаващаш ли, че по този начи го учите и стимулирате да не ви слуша?

Публикувано: 27 August 2012 - 11:51 PM
Публикувано: 28 August 2012 - 12:57 AM
desi79, в 28 August 2012 - 12:20 AM, написа:
Успех
To хубаво, но точно тук прочетох, че има доволни от тази храна. Кучето е обожава и когато го храним с нея се вижда ефекта. Нали се сещата, че висок клас гранула ( нашета е среден) е и с подходящата цена. Роял Канина, Балкандо и прочие са кажи речи 70-100% над цената за която купуваме Брикиса ;)
Публикувано: 28 August 2012 - 10:32 PM

Публикувано: 29 August 2012 - 07:52 AM
peter_angelov, в 28 August 2012 - 10:01 PM, написа:
Храната не е лоша. Просто не е популярна в БГ. Наистина е среден клас. Високия клас на този производител се казва Advance и в момента ние храним с нея. Мога да кажа, че наистина е добра и ни се отразява много добре. Ние периодично въртим храните, защото нашата маймуна им се насища и отказва да ги яде продължително. За момента сме на Advance от 1 месец и съм доволна. И Брекис съм давала продължително време - много добра, но наистина е среден клас. Рая като беше бебе съм я хранила само с Hills. Тогава рекламата (ветеринари и магазини) твърдеше, че това е най-добрата храна. Сега дори я няма на пазара... Пробвайте с Advance ако ви е по джоба, ако не е поне не слизайте надолу от Брекис. Мои близки имат зоомагазин и има хора които искат ако могат за 1лв./кг. да купят , че 1.5лв./кг. им идва скъпо... Да не говорим, че купуват 3кг. от нея и хранят 2 месеца, а надали се замислят за да струва толкова какво има в нея... Но за жалост има и такива стопани. Вие най-добре си знаете как дадена храна се отразява на животното ви. Ако то се чувства добре и има добър вид и бляскава козина, какво повече искате от храната? Резултата е крайно индивидуален. Хранила съм Рая с Orijen - най-добрата храна за 2010, 2011...... и от нея имахме проблеми. Просто не беше храната за нас. Съвета ми е да си намерите храната, с която вашето куче се чувства добре и си хранете.
П.П За Чикопи мога да кажа, че не можехме да се оттървем от разтройство... В последствие ми обясниха, че храната съдържала меласа, която размеквала изходния материал, за да се изхожда кучето по-леко, но явно нас прекалено много ни размекна :)
Публикувано: 29 August 2012 - 08:09 AM
Между другото аз съм потресен как нашия от най-малкото получава разтройство, а кучетата от улицата ядат какво ли не и са бетон.
Публикувано: 29 August 2012 - 06:28 PM
Петър, давайте му кисело мляко, по-малкомаслено. С тоя капризен стомах...... Колко често получава разстройство. Ако е мнг, нека му направя изследвания. Може да има някакви бактерии. Как лекувате това му неразположение? Нали спирате гранулите и го поставята на оризова диета.