Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • 174
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#3421 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 21 August 2012 - 11:05 PM

Дими, аз малко късно се включвам, ама дано още да не си купил акита.
Виж колко ти е спокоен живота с Алекс, ходиш за риба, насам натам с него. Той слуша и си спокоен.
С една акита това ти спокойствие ще се изпари. Не си представям и двете кучета да ги возиш в една кола ( да не говорим, че в момента едвам се намира място за Алекс от такъми и къмпинг оборудване).
User's Signature

Качена снимка

#3422 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 August 2012 - 06:29 PM

Иси на мен акитата си ми е доста отдавна като идея, Пък и акитите слушат повече от маламутите принципно ,а относно транспорта ще взема някакъв джип или ван и без друго ми трябва . сега си търся развъдник с по благи като характер кучета :mg_062:
User's Signature

Качена снимка

#3423 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2012 - 02:44 PM

Приятелката ми се притеснява, че Цезар стой малък. на 8 месеца и тежи 32 кг... Какво е телосложението ? Храня го с гранула ( 450-500 грама на ден) и като има разстройство с варен ориз( че е много лакомо и за секунда да го изтърва при разходка вече е изял що намери - мърша и т.н.)

#3424 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 August 2012 - 08:04 PM

Ми удари му малко контрол относно яденето на какво намери , стандарта на маламута е около 38-40кг има и по едри кучета , все пак не отглеждаш прасе за коледа , а и маламутите се развиват до 2.5г :eg_033:
User's Signature

Качена снимка

#3425 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2012 - 09:58 PM

леллеле, 8 месеца е 32 кила и стои малък....... каква ви е дефиницията за голям маламут???

Петър, на Карина кучето умря от такова "хапване" на каквото намери. Сега ви е момента да го научите, че така не трябва или просто не го пускайте без каишка, освен в оградени места, проверени, че няма нещо за ядене. Или го свикнете с намордник и го пускайте с него, за да не яде, каквото му падне. Също има едни "яки", които слагата на оперирани кучета, че да не се ближат и махат конците. С тях също не може да яде от земята.
Това е проблем и се опитайте да го отучите, иначе един ден, ще попадне на отрова и то ще е фатално :(
User's Signature

Качена снимка

#3426 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2012 - 12:35 AM

На чувала пише 400-600 грама на ден. Ние го разпръскваме по 150грама на ядене и общо 3пъти в деня.
Относно лакомията ... Знал че е ужасен проблем. Чудел съм се за наморник, но го пускаме на една малка поляна с други кучета и се чудя дали това няма да е проблем. Иначе вече събаря 60 кг Немски дог при игра. Адски вироглав е много се дърпа като сме с повод. Знае, че не твябва, но продължава

#3427 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 August 2012 - 05:42 PM

Аз какво ти казах като тръгна да вземаш маламут?! Ако сега не успееш да му се наложиш след като стане на 1.5г -2г сегашното му поведение ще ти се струва на ангелче :eg_033:
User's Signature

Качена снимка

#3428 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2012 - 06:19 PM

НаморДДДДДникът не би трябвало да е проблем. Ако се притеснявате, че другите кучета ще го нападнат, то просто не го събирайте с непознати кучета. Но ако го събирате с познати и сложите намордник, те няма да го нападнат заради него. Аз ви съветвам да го научите с това нещо, защото когато порасне и не е свикнал, просто няма да можете :(, а може да ви е мнг необходим.
Заемете се с обучението на кучето и най-вече да сте по-строги. Какво означва, че събаря 60 кг кучета? Аз бих се притеснила, дали това поведение не граничи с доминантност??????????
За дърпането на повод- купувате душач и проблема се решава, а още по-хубаво е, че свиква и след време го заменяте с нашийник и проблема е решен :) Кучето ви знае, че не трябва, но го прави---> за мен то просто ви се налага и пробва кой е по-инат. И май печели :(.

Спокойно, кучето възприема енергията и нагласата на човека, което означава, че ако вие се промените и станете строги, то просто ще започне да ви възприема строги. Аз съм типичния пример за това. След като преминах през състоянията на страх, несигурност и невъзможност да му се наложа психически до абсолютна доминация ( с изкл. случайте когато е без повод и има животно наблизо) в/у него, сега слуша най-мнг мен. Така че просто вие трява да се промените :)

С каква храна го храните?
User's Signature

Качена снимка

#3429 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2012 - 07:03 PM

На нас възпитанието ни е малко трудно. Аз му се карам и се опитвам да го науча, но той знае и ходи при приятелката ми. Тя го лигави като бебе, глези го и защитава. Кой знае когато ме няма какво му позволява.

Ние го водим на поляна само с познати кучета и предполагам за да събаря дога, тя му го позволява. Иначе си знае мястото сред глутницата. Не се закача с един 3 годишен лабрадор, както и с един пинчер :eg_033: . Дребосъка се опитва да ни хапе, а нашия само бяга и после ходи да го дразни пак. Иначе на този етап няма никаква агресия в него.

p.p. Brekkies excel junior original се казва храната.

#3430 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2012 - 09:03 PM

Еми ще трябва да превъзпиташ и приятелката си, ако искаш нещата да се получат. Или просто ги остави за една седмица заедно, да и се качи на главата и ще дойде акъла, че това което прави е мнооооого грешно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Аз не мога да разбра такива хора, дето си мислят, че кучето е шега работа и като го лигавят, то ще ги обича повече. Напротив, маламута уважава и обича хората, които го държат изкъсо, пошляпват и го слагат на място. Твойта приятелка, с това си поведение, нито я обича, нито я уважава!!!!!!
Пък ти къв мъж си? Хвани и тропни по масата, да се чува твойта дума. Нито кучето те слуша, нито жената те слуша!!!!!!!!Само обърквате животинката и от една такава "глупост" си нямаш напредстава, как ще си патите. Ако тя няма желания да помага, нека поне да не пречи, защото съсипва всичките ти усилия. Замисли се само, ако имате деца, така ли ще ги възпитавате?

Казано по друг начин, тя ти съсипва авторитета, който и без това е малко. Когато ти му се караш, а тя го глези, то не възприема, че е направил нещо лошо, а разбира че щом се държи така, получава внимание и поущрение. Схаващаш ли, че по този начи го учите и стимулирате да не ви слуша?
User's Signature

Качена снимка

#3431 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2012 - 11:51 PM

Toва е ясно. В последно време уж не се меси като се опитам да обясня на кучето какво трябва и какво не трябва. Но пак казвам, че като ме няма незнам какво е положението в нас. Естествено има неща който си позволява кучето пред нея и такива които не си пред мен. При нея хваща храната която е видяло на улицата, поляната и т.н. и бяга, а при мен първо ме поглежда и като му кажа НЕ и продължава. При нея ходи и е закача с носа, бута я с лапата като спи, мен не ме закача ( при мен идва когато му се ходи до тоалетна сутрин или нещо от сорта, но да ме буди защото му е скучно не) . Иначе отлично знае какво може да прави при мен и какво при нея. Когато ядем отива при нея да си проси за ядене. Естественно пред мен не му е дала, но за да ходи да проси така значи му е давала когато съм на работа и т.н. В началото го пошляпвахме с вестник, но си правеше каквото иска. Спряхме и се съобразява доста. Не е пишкал в нас от 3 месечен, не е късал комарника на вратата от тогава. Само масата си гризе защото е дървена и устата му постоянно там е завряна колкото и да се опитвам да го отуча

#3432 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2012 - 12:20 AM

Брекис не е добра храна за което и да е куче.Прочетете темата за храненето и изберете висок клас гранула,премиум ,супер премиум.
Успех
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#3433 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2012 - 12:57 AM

Показване на мнениетоdesi79, в 28 August 2012 - 12:20 AM, написа:

Брекис не е добра храна за което и да е куче.Прочетете темата за храненето и изберете висок клас гранула,премиум ,супер премиум.
Успех

To хубаво, но точно тук прочетох, че има доволни от тази храна. Кучето е обожава и когато го храним с нея се вижда ефекта. Нали се сещата, че висок клас гранула ( нашета е среден) е и с подходящата цена. Роял Канина, Балкандо и прочие са кажи речи 70-100% над цената за която купуваме Брикиса ;)

#3434 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2012 - 07:36 PM

тая Брекис я чувам за първи път, но ако съдя по цената е среден клас наистина. Не бива да се прави компромис с храната докато расте. Ама това са неща, които се обмислят и пресмятат като разход преди да се купи кучето!!!!!!!!!!!!!!!!!!
User's Signature

Качена снимка

#3435 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 August 2012 - 09:26 PM

Моя единствено прояде Еукануба и мисля от сега да го храня с нея иначе караше на евтини консерви и гранули , за скъпите отказваше да ги яде , за сметка на бабата която ги ядеше
User's Signature

Качена снимка

#3436 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2012 - 10:01 PM

Консултирал съм се с ветеринаря и той каза, че храната е от класа на Чикопи и почти нямат разлика.

#3437 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 August 2012 - 10:32 PM

някой искаше маламут http://malamute.webs.com/puppies , а какво ви е мнението за този развъдник имат и кафяв маламут
User's Signature

Качена снимка

#3438 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2012 - 07:52 AM

Показване на мнениетоpeter_angelov, в 28 August 2012 - 10:01 PM, написа:

Консултирал съм се с ветеринаря и той каза, че храната е от класа на Чикопи и почти нямат разлика.

Храната не е лоша. Просто не е популярна в БГ. Наистина е среден клас. Високия клас на този производител се казва Advance и в момента ние храним с нея. Мога да кажа, че наистина е добра и ни се отразява много добре. Ние периодично въртим храните, защото нашата маймуна им се насища и отказва да ги яде продължително. За момента сме на Advance от 1 месец и съм доволна. И Брекис съм давала продължително време - много добра, но наистина е среден клас. Рая като беше бебе съм я хранила само с Hills. Тогава рекламата (ветеринари и магазини) твърдеше, че това е най-добрата храна. Сега дори я няма на пазара... Пробвайте с Advance ако ви е по джоба, ако не е поне не слизайте надолу от Брекис. Мои близки имат зоомагазин и има хора които искат ако могат за 1лв./кг. да купят , че 1.5лв./кг. им идва скъпо... Да не говорим, че купуват 3кг. от нея и хранят 2 месеца, а надали се замислят за да струва толкова какво има в нея... Но за жалост има и такива стопани. Вие най-добре си знаете как дадена храна се отразява на животното ви. Ако то се чувства добре и има добър вид и бляскава козина, какво повече искате от храната? Резултата е крайно индивидуален. Хранила съм Рая с Orijen - най-добрата храна за 2010, 2011...... и от нея имахме проблеми. Просто не беше храната за нас. Съвета ми е да си намерите храната, с която вашето куче се чувства добре и си хранете.

П.П За Чикопи мога да кажа, че не можехме да се оттървем от разтройство... В последствие ми обясниха, че храната съдържала меласа, която размеквала изходния материал, за да се изхожда кучето по-леко, но явно нас прекалено много ни размекна :)
User's Signature

Качена снимка

#3439 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2012 - 08:09 AM

Ами ние сме само на Брикис от двумесечен. Първо бяхме с дребната гранула , а сега сме с тази (малко по едра) Кучето е обожава, а и няма никакви претенции за храната. От време на време му даваме консерви, пастети и т.н. До сега нищо не е върнал :) Е със сигурност няма да слезем по-долу от тази храна. Като видя Роял Канин 10 кг за 100 -120лв и ми става лошо ... На нашия Цезар ще му трябва приблизително по една и половина от тази храна, а това си е множко.

Между другото аз съм потресен как нашия от най-малкото получава разтройство, а кучетата от улицата ядат какво ли не и са бетон.

#3440 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2012 - 06:28 PM

Вес мнг полезна информация, защото ние пак папаме Чикопито :) Обаче от него сме добре, нямаме вашите проблеми. Чикопи е среден клас, но след като едвам изяде 18 кила Роял и напълня от него......... нямаще как да не се върнем.

Петър, давайте му кисело мляко, по-малкомаслено. С тоя капризен стомах...... Колко често получава разстройство. Ако е мнг, нека му направя изследвания. Може да има някакви бактерии. Как лекувате това му неразположение? Нали спирате гранулите и го поставята на оризова диета.
User's Signature

Качена снимка

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • 174
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема