Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#681 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 January 2008 - 05:15 PM

Прекрасен е впряга :yahoo: А какви кучета могат да участват в него освен хъски и маламут(или други неможе) и всичките ли с родословие. :blink:

#682 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2008 - 09:24 PM

Цитат

Прекрасен е впряга :yahoo: А какви кучета могат да участват в него освен хъски и маламут(или други неможе) и всичките ли с родословие. :blink:

Класическият впряг е от маламути и хъски.За мен лично най-добър е впряга с Канадско ескимоско куче(има отделна тема за тази порода),но и нашите маламути и хъски са страхотни във впряг.То е в природата им :blink:.Днес тръгнаха да теглят веднага ,като че ли са го правили винаги. :yahoo:Ако ги видиш на живо в шейна ще се очароваш.Емоцията е голяма. :yahoo:Не знам да има условие кучетата да са с родословие :blink:,но е хубаво да го имат.И ние сме новаци с впряговете ;),но ще се научим.
User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#683 Потребителят е офлайн   Arizona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2008 - 09:31 PM

Цитат

Кучетата за впряг не е задължително да са с родословие.Като породи участвуват предимно кучета от  5 породна група- секция впрегатни- сиб.хъски,ал.маламут,самоед, гренландско куче.За впряг могат да бъдат използвани също така и вс.видове лайки.При някои състезания се използват и кръстоски.Повече за впряговете и състезания с впрягове може да прочетете в тема Сибирско  хъски -раздел спорт
User's Signature

Golden Nicol kennel

#684 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2008 - 09:50 PM

Много интересно наистина.Питах,защото скоро мислех да правя хамут на Кери и да тегли нещо.А и те преди са били използвани за това и не само това.Много са хубави маламутите и ескимоското куче много си приличат. ;)

#685 Потребителят е офлайн   Arizona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2008 - 09:57 PM

Развъдник Голден Никол изказва своите голями благодарности на Пепи нашия великолепен млад мъшер и семейството му,на Радко и Ели с Горан,на Здравко с Поларис за съдействието отново шейната на Голден Никол да бъде пусната в действие, да се възобнови и реализира отново зябравения впряг от "Водка Аляска",но вече с нови "мощности" ;D :yahoo: и на едно прекрасно място - гр.БАНСКО.
Мнооогоо целувки на прекрасните Горан Тауни Тара и Поларис-"дечица" чудесно се справихте,преживяването наистина беше страхотно.Успех и напред!!!
User's Signature

Golden Nicol kennel

#686 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2008 - 10:05 PM

Цитат

Мнооогоо целувки на прекрасните Горан Тауни Тара и Поларис-"дечица" чудесно се справихте,преживяването наистина беше страхотно.Успех и напред!!!

:yahoo: :yahoo:Благодарим за хубавите думи! :yahoo: :yahoo:
User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#687 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2008 - 12:47 AM

Изкушавам се и ще пусна още малко снимки! :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:Ех,сгреших и се получи повторение на снимка,за което се извинявам!
User's Signature

#688 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2008 - 09:38 AM

Цитат

И снимки от днес :yahoo: ,първи урок по впряг!Олично представяне! :yahoo: :yahoo: :yahoo:

Горан
Много добри новини! Чудесно е това! Благородно ви завиждам, че сте имали тази възможност! Не се и съмнявам, че с помощта на професионалисти и работейки с вече обучени други кучета, Горан е дал всичко от себе си да се докаже като работно куче! Браво!
А снимките са истинска наслада за окото ми. Надявам се, че това ще стане практика и няма да е само един ден, нали?  :yahoo:
User's Signature

Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]

Величието и моралният напредък на една нация    могат да се оценят по отношението й към животните"  Махатма Ганди

#689 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2008 - 10:11 AM

Ние също се опитахме да теглим - но не професионална шейна, а обикновена - детска  ;D, жалко, че нямам снимки, но хич не ми беше до тях - снега е станал много труден за теглене и вървене (твърд отгоре, мек и хлъзгав отдолу, шейната затъваше като закована, затова много се изморихме всички), и най-вече наблегнахме на бягането по поляните - част от традиционния ни неделен поход и пикник в планината   ;)
Ето малко снимки:
User's Signature

Величието и моралният напредък на една нация    могат да се оценят по отношението й към животните"  Махатма Ганди

#690 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2008 - 10:17 AM

Ето още снимки:
User's Signature

#691 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2008 - 10:32 AM

Цитат

Ние също се опитахме да теглим - но не професионална шейна, а обикновена - детска  ;D, жалко, че нямам снимки, но хич не ми беше до тях - снега е станал много труден за теглене и вървене (твърд отгоре, мек и хлъзгав отдолу, шейната затъваше като закована, затова много се изморихме всички), и най-вече наблегнахме на бягането по поляните - част от традиционния ни неделен поход и пикник в планината   ;)
Ето малко снимки:

Финве,мисля че няма да имат проблем с тегленето.То си е в природата им.На Горан му беше за пръв път и се справи веднага.Ние мислим по въпроса за професионална шейна и живот и здраве можем да ги пробваме всички .
User's Signature

#692 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2008 - 10:41 AM

Цитат

Финве,мисля че няма да имат проблем с тегленето.То си е в природата им.На Горан му беше за пръв път и се справи веднага.Ние мислим по въпроса за професионална шейна и живот и здраве можем да ги пробваме всички .

Горан,
Зная, че няма проблеми с тегленето - когато имаш в помощ друго обучено куче водач и професионален "мъшър" - според мен всяко северно куче носи завинаги в гените си гена да тегли и веднага схваща какво се иска от него. Но когато имаш три необучени кучета и ти самия не знаеш какво да правиш - откъде да подхванеш нещата, нямаш необходимото оборудване - става голям смях и много падане в снега - кучетата решават че могат да подушат всяка интересна следа, едното насам тегли, другото натам... затова на мен лично ми трябва поне още един човек (който да стои на шейната), а аз отпред да ги водя. Но не се отчайвам - ще се научим.
А идеята ти да имате професионална шейна е наистина много добра. Колкото по-рано - толкова по-добре... Нямам търпение един ден да я опитаме заедно с всичките ни кучета - представям си какво удоволствие ще бъде  :yahoo:
User's Signature

#693 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2008 - 12:19 PM

Цитат

А идеята ти да имате професионална шейна е наистина много добра. Колкото по-рано - толкова по-добре... Нямам търпение един ден да я опитаме заедно с всичките ни кучета - представям си какво удоволствие ще бъде  :yahoo:

И ние се надяваме да стане бързо и да видим маламутковците ни във впряг :yahoo:!
User's Signature

#694 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2008 - 01:19 PM

Цитат

Цитат

Горан,
Извиням се за ОФФ-а, но всъщност Дейзи ваше куче ли е? Питам просто от любопитство, както и за начина им на съжителство...

Финве,да Дейзи е наше куче.Много са различни с Горан ,но той се оказа най-доброто куче на света :yahoo: :yahoo: :wub: :wub: :wub:!Прие я веднага.Обича да си играе с нея и са много смешни. ;D ;D ;DАз съм ги кръстила Мечка и Клечка ;D ;D.Тези две толкова различни същества се приеха веднага,като че ли разбраха ,че ще бъдат заедно завинаги.Имахме известни притеснения в началото ,но животните са оказаха много по-добронамерени отколкото очаквахме.Възхищавам им се от цялото си сърце :wub: :wub: :wub:!Много ги обичам и двамата!

Малко да върна назад темата:
Горан,
Благодаря за отговора. Наистина са интересна и любопитна двойка. Наистина възхитително е колко внимателни са маламутите към свои по-дребни събратя (особено ако са от противоположния пол), и към малките деца - изумително просто!

А колкото до отношението на Горан към бебето - това е абсолютно така - маламутите (поне тези у дома) са много внимателни към малките деца - сякаш усещат че с мощността си могат да ги наранят затова стоят на разстояние от бебетата и ако бебето ги приближи - просто замръзват, а каква любов се чете в очите на кучето към бебето - това трябва да се види наживо.
User's Signature

#695 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2008 - 01:27 PM

Цитат

слу4аино се за4етох в този фором не бях :->) :->) :->) :->) :->) 4увал досега за тази порода прекрасни и9 вели4естжени животни :)

ORIGIN,
добре дошъл. Да - аляският маламут е непозната порода в България - самият брой на тези кучета е малък, а какво да говорим за хората които са чували за породата. Радвам се обаче че от ден на ден почитателите се увеличават.
Благодаря ти за хубавите думи - наистина маламутите са прекрасни и величествени.
Препоръчвам ти да видиш и друга тема - Тази за канадско ескимоско куче... вярвам че възхищението ти и там ще бъде голямо.
User's Signature

#696 Потребителят е офлайн   Arizona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2008 - 01:30 PM

Цитат

Цитат

Горан,
Зная, че няма проблеми с тегленето - когато имаш в помощ друго обучено куче водач и професионален "мъшър" - според мен всяко северно куче носи завинаги в гените си гена да тегли и веднага схваща какво се иска от него. Но когато имаш три необучени кучета и ти самия не знаеш какво да правиш - откъде да подхванеш нещата, нямаш необходимото оборудване - става голям смях и много падане в снега - кучетата решават че могат да подушат всяка интересна следа, едното насам тегли, другото натам... затова на мен лично ми трябва поне още един човек (който да стои на шейната), а аз отпред да ги водя. Но не се отчайвам - ще се научим.

Кате ,нашата шейна е професионалана.Аз имах малко обучение в Русия и Франсия и го предадох до колкото можах на Пепи като мъшери на Радко и Здравко като "обслужващ" персонал така да се каже.
Всички изключително бързо схванаха какво и как трябва да се прави.Особено пепи направо като че ли беше се занимавал и преди със това.Но това идва естествено от 2 фактора той знае как да се оправя с кучетати има основа от ските коетое мнго важно.
А за кучетата както ти пише и "Горан" то им е вродено и има такива екземпляри като Горан и Поларис на които им трябва сйвсем малко за да почнат да теглят правилно.
Аз см много радостна че първата ни съвместна тренировка мина така успешно и както писах впряга се "възроди"
Ако имаш възможност и желание заповядай в събота и неделя с твоите питомци и с радост ще ги включим в обучението с впряга.
Относно обурудването -шейна може да се поръса по интернет или както каза "Горан" да се поръча на майстор в Банско е може и на друго място но там мисля ще бъдат най в час .Ще имат нагледно нашата шейна а и са запознати с материалите за изработка.
Останалата част от обурудването  ако желаеш аз мога да ти го поръчам в Русия от където са част от нашите хамути и тегличи за шейната.Необходимо е само да ми изпратиш размерите на кучетата - гръдна обиколка вратна обиколка,дължина от холката до основата на опашката.Цената на един хамут е 20 евро,цената на тегличите е по 25-30 евро.Може да се  направи теглич за теглене на 1 или 2 кучета за колело или теглене със ски.Теглич за впряг за тренировка за 2 кучета и за нормален впряг 6-8 кучета.
За поръчка на шейна от Банско консултирай се с "Горан " или Пепи.
Ще се радвам да се видим на "терена " в Банско.
User's Signature

Golden Nicol kennel

#697 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2008 - 01:37 PM

Цитат

Кате ,нашата шейна е професионалана.Аз имах малко обучение в Русия и Франсия и го предадох до колкото можах на Пепи като мъшери на Радко и Здравко като "обслужващ" персонал така да се каже.
Всички изключително бързо схванаха какво и как трябва да се прави.Особено пепи направо като че ли беше се занимавал и преди със това.Но това идва естествено от 2 фактора той знае как да се оправя с кучетати има основа от ските коетое мнго важно.
А за кучетата както ти пише и "Горан" то им е вродено и има такива екземпляри като Горан и Поларис на които им трябва сйвсем малко за да почнат да теглят правилно.
Аз см много радостна че първата ни съвместна тренировка мина така успешно и както писах впряга се "възроди"
Ако имаш възможност и желание заповядай в събота и неделя с твоите питомци и с радост ще ги включим в обучението с впряга.
Относно обурудването -шейна може да се поръса по интернет или както каза "Горан" да се поръча на майстор в Банско е може и на друго място но там мисля ще бъдат най в час .Ще имат нагледно нашата шейна а и са запознати с материалите за изработка.
Останалата част от обурудването  ако желаеш аз мога да ти го поръчам в Русия от където са част от нашите хамути и тегличи за шейната.Необходимо е само да ми изпратиш размерите на кучетата - гръдна обиколка вратна обиколка,дължина от холката до основата на опашката.Цената на един хамут е 20 евро,цената на тегличите е по 25-30 евро.Може да се  направи теглич за теглене на 1 или 2 кучета за колело или теглене със ски.Теглич за впряг за тренировка за 2 кучета и за нормален впряг 6-8 кучета.

Arizona,
Благодаря ти, че се включи в разговора и внасяш по-голяма яснота. Благодаря ти и за поканата - ако мога веднага ще дойда, обаче Банско ми е толкова далече, че не мога да отскачам до там - то е почти цял ден път от нас... но ще го имам предвид.
Ще се възползвам и от предложението ти за оборудване - ние имаме два хамута вече, друго даже не знаех какво трябва. Сега като написа ти - ще помисля и ще ти кажа. То е хубаво и наживо да си поговорим, защото аз имам много въпроси.
Благодаря още веднъж
User's Signature

#698 Потребителят е офлайн   Arizona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2008 - 02:21 PM

Цитат

Цитат

Arizona,
Благодаря ти, че се включи в разговора и внасяш по-голяма яснота. Благодаря ти и за поканата - ако мога веднага ще дойда, обаче Банско ми е толкова далече, че не мога да отскачам до там - то е почти цял ден път от нас... но ще го имам предвид.
Ще се възползвам и от предложението ти за оборудване - ние имаме два хамута вече, друго даже не знаех какво трябва. Сега като написа ти - ще помисля и ще ти кажа. То е хубаво и наживо да си поговорим, защото аз имам много въпроси.
Благодаря още веднъж

Радвам се че мога да съм полезна,мисля че вече си се убедила че може да се разчита на помощта ми.Наистина най добре ще е да дойдеш на живо да поговорим и усетиш тръпката.Знам и че си много далече но ако искаш нещо да стане трябва да си отделиш 2 дни.Въпроси можеш  да ми задаваш и на лични  за да не товарим форума но пък от друга страна мисле че и твоите въпроси и моите отговори ще бъдат полезни на любителите и желаещите да се обучават
User's Signature

Golden Nicol kennel

#699 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2008 - 02:45 PM

Цитат

Радвам се че мога да съм полезна,мисля че вече си се убедила че може да се разчита на помощта ми.Наистина най добре ще е да дойдеш на живо да поговорим и усетиш тръпката.Знам и че си много далече но ако искаш нещо да стане трябва да си отделиш 2 дни.Въпроси можеш  да ми задаваш и на лични  за да не товарим форума но пък от друга страна мисле че и твоите въпроси и моите отговори ще бъдат полезни на любителите и желаещите да се обучават

Да, Arizona, разбира се, че ще разчитам на твоята помощ и съвети. Много ми се иска обаче да пишем тук - за да могат и другите да научават. Благодаря ти от сърце.
Да попитам за Банско - колко време смятате там да тренирате? Разбрах, че следващата събота и неделя ще имате тренировки, но аз имам служебен ангажимент точно тази събота  :(, ако обаче се събирате и по-другия уикенд - ще се опитам да дойда  :blink:
User's Signature

#700 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2008 - 08:40 PM

[quote author=Finve link=topic=2548.msg326615#msg326615 date=1200309543]
[/quote]

[/quote]
Малко да върна назад темата:
Горан,
А колкото до отношението на Горан към бебето - това е абсолютно така - маламутите (поне тези у дома) са много внимателни към малките деца - сякаш усещат че с мощността си могат да ги наранят затова стоят на разстояние от бебетата и ако бебето ги приближи - просто замръзват, а каква любов се чете в очите на кучето към бебето - това трябва да се види наживо.

[/quote]

Finve,снимките с Финве са страхотни ,а момиченцето е направо голямо сладурче :wub: :wub: :wub:.Финве толкова ми прилича на Горан,не само на външен вид ,но и с добър характер като него :yahoo: :yahoo:!
User's Signature

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни