Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#2041 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 18 May 2010 - 07:04 AM

Това за данъка ли става въпрос , че досега не съм плащал за куче . а и ветринарите не са ми искали някакви допълнителни такси :dry:
User's Signature

Качена снимка

#2042 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2010 - 02:59 PM

Показване на мнениетоdimy, в 18 May 2010 - 07:09 AM, написа:

Това за данъка ли става въпрос , че досега не съм плащал за куче . а и ветринарите не са ми искали някакви допълнителни такси :dry:

Става въпрос за Такса за притежаване на куче.
Всеки собственик на куче, с постоянен адрес/седалище на територията на общината, заплаща годишна такса за притежаване на куче.

Но понеже Норт е микрочипиран,а според ЗЗЖ, регистрация на чипирано куче такса (данък) за първата година не се плаща.Плаща се единствено,ако кучето няма поставен чип.
И в местната община,естествено си нямат и идея за това,и се опитват да ми създават проблеми.
Но да не спамим темата,исках да попитам,дали някой от вас се е сблъсквал с това.....
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2043 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 June 2010 - 10:47 AM

Елате на Сангрия парти с Animal Rescue Sofia

Елате на Сангрия парти
06.06. - 16 часа - София - Лозенец

Един прекрасен следобед - едно направено добро!
Заповядайте отново на купон с нас и подкрепете животинките в приют Богров!

06 юни неделя 16 часа бул.Джеймс Баучер 23 кв.Лозенец - София

Качена снимка

Ще се радваме да ви видим отново :be_107:

За да опресним спомените - вижте как премина чаеното ни парти с вас миналия месец:
http://arsofia.com/bg/tea-bg /
Ще ни бъде приятно да се видим отново, доведете и приятели -все пак, колкото повече, толкова повече!
Ние очкаваме вас,
а вас отново ви очкават изненади
:be_107: :re_037:

Темата за Партито

#2044 Потребителят е офлайн   aaliyah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2010 - 03:32 PM

Днес бяхме до клиниката "Син кръст" по пътя за Панчарево и на таблото с бележки видяхме една,на която пише "Намерен аляски маламут 0888615848-Лили".Ще се радваме ако послужи нашата информация!
User's Signature

Качена снимка

#2045 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 June 2010 - 10:02 PM

Ей писна ми от тея кърлежи , да ви кажа ако не знаете , фронтлайна е активен за тях 4 седмици :eg_033: , утре ще го карам в синия кръст имало някакав препарат дето ги гонел да му сложат . И след 15 дена като направи 6 месеца му слагам и една каишка против тея гадове :eg_033: :eg_033: :eg_033:
User's Signature

Качена снимка

#2046 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2010 - 05:23 PM

И ние слагаме фронтлайн всеки месец,и въпреки това често му намираме кърлежи.Но поне не се забиват и лесно се махат с пинсетата.Добре,че обикновенно са около муцуната и очите и веднага ги виждаме.Дали заради козината,не зная,но досега е имал само веднъж на тялото.Когато разбереш,пиши какъв е тоя препарат.Да ви разкажа нещо за Мечо.Напоследък си хапеше краката,а няма бълхи.Чак изглеждаха като подстригани на места.Когато Катя /стопанката на Финве/ дойде да го види/за което много се радваме/,каза,че най-вероятно трябва да се изтискат аналните жлези.Освен това Мечо беше започнал да понамирисва!Решихме,че и миризмата може би е от това.Още повече,че когато ходихме да видим Финве,Фрей и Индис,не усетихме никаква миризма.Между другото,Финве на живо е още по-красив.И Фрей и Индис са сладки,но той е истински красавец.Заведохме ние Мечо на лекар,но се оказа,че жлезите са му наред,обаче е хванал гъбички.Сложи му противогъбична ваксина,след 2 седмици пак.Спря да си хапе краката,вече няма надъвкано, и миризмата почти съвсем изчезна.Предполагам,че след втората инжекция вече няма да я има.Междувременно, от един случаен разговор разбрах,че някои породи хващали гъбички от водоеми.Една приятелка със санбернар ми разказа, че хванал гъбички от къпане в морето и лекаря им казал,че не трябва да го пускат в езера,реки и в морето.Дали е съвпадение,не знам,но наистина Мечо започна да се хапе след първите плувания.И ние продължавахме да си го водим на езерото да се радва.Но вече-край!Само с маркуча.Горкичкият,имам чувството,че козината му става повече вместо да намалява.Сигурно му е ужасно горещо.Ние по потници,а той с кожух!Разказвам ви това,да имате в предвид.Може и да не е вярно,не зная,но ние повече на плуване няма да го водим.

#2047 Потребителят е офлайн   SandStorm Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 June 2010 - 10:27 PM

Ами незнам дали за това става въпрос, но моят ветеринар ми препоръча Advantix на Bayer, а не Frontline поставях му вече два пъти и до сега нито е имал бълхи, нито кърлежи, въпреки всекидневните разходки в гората. Дано и за в бъдещете да е така.

#2048 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2010 - 10:43 PM

Няма препарат който да отблъсква кърлежите далече от вашето куче! И адвантикс и фронтлайн предпазват до степен когато кърлежа ухапе кучето да умре (същото става и с бълхите) - спасението е: да внимавате къде и кога разхождате кучето и след разходка веднага обстойна проверка - те полазват предимно по краката и муцуната, където е бяло и само леко да прокарате ръка обратно на растежа на косъма и кърлежите се виждат. Не чакайте да ухапят кучето и тогава да ги махате, защото някои от тях може да носят смъртоносни болести както за кучето, така и за вас. За съжаление в България има много кърлежи - особено по това време на годината. Когато стане горещо не е чак толкова пълно, но сега трябва да сме много внимателни. А за да няма кърлежи в двора и градината помага разтвор от Ципертокс - с който се пръска тревата през 2 седмици и поне там няма да има от тези паразити.

vilekula,
Не съм предполагала, че Мечо може да има гъбички - принципно знам, че от гъбичките опадва козината нацяло на места, но явно той е с толкова гъста козина, че не се вижда добре. Напълно възможно е водоемите и особено тези със застояла вода да носят тази зараза, както между другото по такива места често има и вируси на парвовироза. Сега когато лекувате от гъбички трябва изобщо да не мокрите Мечо, докато не се премахнат те, защото иначе водата ще допринесе за разнасянето на гъбичките по цялото тяло. А колкото до жегата е хубаво той да не стои на слънце и горещо и да съкратите движението през деня до минимум. Дано да започне да се скубе, че да му олекне малко.
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#2049 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2010 - 10:43 PM

Няма препарат който да отблъсква кърлежите далече от вашето куче! И адвантикс и фронтлайн предпазват до степен когато кърлежа ухапе кучето да умре (същото става и с бълхите) - спасението е: да внимавате къде и кога разхождате кучето и след разходка веднага обстойна проверка - те полазват предимно по краката и муцуната, където е бяло и само леко да прокарате ръка обратно на растежа на косъма и кърлежите се виждат. Не чакайте да ухапят кучето и тогава да ги махате, защото някои от тях може да носят смъртоносни болести както за кучето, така и за вас. За съжаление в България има много кърлежи - особено по това време на годината. Когато стане горещо не е чак толкова пълно, но сега трябва да сме много внимателни. А за да няма кърлежи в двора и градината помага разтвор от Ципертокс - с който се пръска тревата през 2 седмици и поне там няма да има от тези паразити.

vilekula,
Не съм предполагала, че Мечо може да има гъбички - принципно знам, че от гъбичките опадва козината нацяло на места, но явно той е с толкова гъста козина, че не се вижда добре. Напълно възможно е водоемите и особено тези със застояла вода да носят тази зараза, както между другото по такива места често има и вируси на парвовироза. Сега когато лекувате от гъбички трябва изобщо да не мокрите Мечо, докато не се премахнат те, защото иначе водата ще допринесе за разнасянето на гъбичките по цялото тяло. А колкото до жегата е хубаво той да не стои на слънце и горещо и да съкратите движението през деня до минимум. Дано да започне да се скубе, че да му олекне малко.
User's Signature

#2050 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2010 - 10:50 PM

aaliyah
Вероятно става въпрос за същото куче, за което стана дума през месец януари. Дано обявата, която сте видяли да е стара

Показване на мнениетоFinwe, в 27 January 2010 - 06:16 PM, написа:

В Панчарево е намерено "едро хъски" но според мен това е маламут. В момента се намира в пощенски клон Панчарево.
Ако знаете някой да го търси, можете да звъните на 0888 686953 Георги Рашев

Ето предишната обява... Здравейте, в района на Панчерево е намерен преди няколко дни мъжки маламут (голямо хъски). Кучето е без нашийник и е на приблизително 3 год. възраст. Тел. за контакт - 0886-946-321 - Митко.
Дано стопаните му си го потърсят.....

Това куче явно има нелека съдба, попада от човек на човек. Последно си спомням, че КАРРИНА звъня на г-н Георги Рашев, който каза, че кучето останало да живее при жената, която го намерила - тя работи в пощенския клон в Панчарево. Тя казала, че ще го гледа, а ако евентуално се обявят старите му собственици ще го даде на тях. На въпрос на човек, търсещ си куче от породата аляски маламут и желаещ евентуално да осинови кучето от Панчарево, г-н Рашев е отговорил, че то си има вече дом и не се дава.
User's Signature

#2051 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 04 June 2010 - 12:20 PM

Точно за Advantix на Bayer става въпрос и отблъсква кърлежите
User's Signature

Качена снимка

#2052 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2010 - 10:51 PM

Показване на мнениетоdimy, в 04 June 2010 - 10:25 AM, написа:

Точно за Advantix на Bayer става въпрос и отблъсква кърлежите

Ами аз точно затова и написах по-горе мнението си - ние ползваме Адвантикс, и пак ни полазват - но рядко ни хапят, защото след разходка веднага правя обстойна проверка на кучетата. За цялото лято намерих само един забит кърлеж.

П.С. - извинявам се, че единия от горните ми постове се е повторил 3 пъти, нямам идея защо е станао така :dh_188:
User's Signature

#2053 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 05 June 2010 - 11:05 PM

Можеби вашия го водите по малко , докато алекс почти всеки почивен ден е по язовирите на палатки. А през седмицата е на 1-2 часова разходка по едни ливади.

И аз го правя но с тая козина е доста трудно , вчера му сложихме Advantix , а току що намерих кърлеж :eg_033: на котката ми която не излиза навън и принципно няма контакт с кучетата. И сега имам оутиматом утре до края на деня да направя клетка и кучетата да заминат на двора или заминават на вилата :eg_033: :eg_033: :eg_033:
User's Signature

Качена снимка

#2054 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2010 - 11:45 PM

Показване на мнениетоdimy, в 05 June 2010 - 09:10 PM, написа:

Можеби вашия го водите по малко , докато алекс почти всеки почивен ден е по язовирите на палатки. А през седмицата е на 1-2 часова разходка по едни ливади.

И аз го правя но с тая козина е доста трудно , вчера му сложихме Advantix , а току що намерих кърлеж :eg_033: на котката ми която не излиза навън и принципно няма контакт с кучетата. И сега имам оутиматом утре до края на деня да направя клетка и кучетата да заминат на двора или заминават на вилата :eg_033: :eg_033: :eg_033:

dimy - сериозно ли е това за "изселването на кучетата"? или просто родителите са ядосани на момента? Кучета, които живеят вътре в къщата с хора, е много тежко после да бъдат изолирани далече от стопанина. Възможно е кърлежа да е бил по-дълго у вас - те като се напият с достатъчно кръв, сами се махат от животното, и после като "огладнеят" пак си търсят друга жертва.
Колкото до кърлежите - ние живеем на село, покрай нашата ограда минават стада с кози, овце и крави ВСЕКИ ден по два пъти - сутрин и вечер, бездомни кучета - пълно, къщата е до гора и река. В момента, в който си покажем носа извън двора и започват да се лепят по муцуните и краката на кучетата. Така че знам какво е напаст от кърлежи и бълхи. Слава богу бълхите недолюбват толкова маламутите. Спасението е: пръскане с Ципертокс (препарат за разреждане против паразити) на две седмици из целия двор и покрай него, обработване на кучетата с Адвантикс (или Фронтлайн) и понякога също ги пръскам със спрей от Неостомозан - защо не пробваш да напръскваш кучето преди да излезете на разходка - това пък може да отблъсква кърлежите докато сте навън толкова часове.
User's Signature

#2055 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 05 June 2010 - 11:57 PM

Ми ще пробвам , даже си мислех за някаква пудра Преди излетите да го поръсвам.
Иначе за двора е на 100% ,че ще заминат и 2-те за през ноща иначе през деня са пуснати навън свободно и си влизат вътре, като има кой да ги наглежда. Другото е , че Алекс доста намирисва (което ме изненадва за северно куче) Даже наще зеха да му викат от "Дебел" на "Смръдльо" на галено.
User's Signature

Качена снимка

#2056 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2010 - 12:13 AM

Показване на мнениетоdimy, в 05 June 2010 - 10:02 PM, написа:

Ми ще пробвам , даже си мислех за някаква пудра Преди излетите да го поръсвам.
Иначе за двора е на 100% ,че ще заминат и 2-те за през ноща иначе през деня са пуснати навън свободно и си влизат вътре, като има кой да ги наглежда. Другото е , че Алекс доста намирисва (което ме изненадва за северно куче) Даже наще зеха да му викат от "Дебел" на "Смръдльо" на галено.

Е, така е по-приемливо - само трябва да им направите някакво обезопасено място като клетка, където да спят през нощта. За мириса - прочети поста на vilekula малко по-нагоре. Тъй като тя сподели, че Мечо е пипнал гъбички поради къпането във водоеми, и затова мирише, твърде възможно е и вие да имате някакъв кожен проблем. Нормално, маламутите имат много ама много слаб и не неприятен мирис (разбира се това не важи когато са мокри).
User's Signature

#2057 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 June 2010 - 08:10 PM

Прочетох го и в сряда ще го водя до синия кръст. Да клетка ще му правя около 4м2 .
User's Signature

Качена снимка

#2058 Потребителят е офлайн   denii Икона

Публикувано: 07 June 2010 - 01:53 AM

Здравейте! :wb_052: Наскоро се запознах с тази порода,но се влбих в тях.От малка си мечтач за хъски и мислех скоро да си купя.Наскоро обаче се запознах със собственичка на Самуед и мн. ми хареса.Споделих с неч за страстта ми към хъскитата и тч ми каза за Маламутите.Веднага намерих с нимки в интернет и стана ясно,че първите ми доходи тва лято ще са за Аляско маламутче,дайе умувам за име вече :smile: Бих искала да попитам дали някой знае за развъдници на тази порода или ако мойете да ме посъветвате откъде да си купч такова сладурче.Ще съм много благодарна за всчкъкви съвети и инфо.Благодаря предварително :ba_025:

#2059 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2010 - 09:57 AM

Показване на мнениетоdenii, в 06 June 2010 - 11:58 PM, написа:

Здравейте! :wb_052: Наскоро се запознах с тази порода,но се влбих в тях.От малка си мечтач за хъски и мислех скоро да си купя.Наскоро обаче се запознах със собственичка на Самуед и мн. ми хареса.Споделих с неч за страстта ми към хъскитата и тч ми каза за Маламутите.Веднага намерих с нимки в интернет и стана ясно,че първите ми доходи тва лято ще са за Аляско маламутче,дайе умувам за име вече :smile: Бих искала да попитам дали някой знае за развъдници на тази порода или ако мойете да ме посъветвате откъде да си купч такова сладурче.Ще съм много благодарна за всчкъкви съвети и инфо.Благодаря предварително :ba_025:

Здравейте и добре дошъл/дошла,
хубаво е, че породата има още един фен.
Преди да вземете напълно решение дали да си вземете куче обаче, е хубаво да прочетете цялата тема и да се запознаете с особеностите на тази много специфична за нашите географски ширини и балканска култура порода. Маламутът не е куче за всеки, бих казала даже, че маламутът може да бъде гледан добре, той и стопаните му да бъдат щастливи, единствено и само ако са наясно какво ги очаква и ако имат опит в отглеждане на кучета. За разлика от хъскитата и самОедите, маламутите са с доста по-серт характери, много са самостоятелни, много силни и искат твърда ръка и бърз ум, искат доста просветеност от страна на стопанина, а не той да си прави експерименти на техен гръб. Така че съветвам ви да прочетете темата, да се запознаете с трудностите и особеностите по отглеждането и възпитанието, да си прецените възможностите (не само финансови) - но и времеви, и като място на отглеждане и тогава да решите. Знам, че който се запали по тяхната красота, трудно може да бъде разубеден, ако не е подходящ за собственик, но от опит вече се вижда, че хората не са наясно какво и защо взимат, а после имат проблеми и те, и кучетата. Затова си струва да знаете предварително поне какво ще ви очаква ако станете стопанин на такова куче.
Също така си мисля, че ако сте ученик/ученичка или студент/студентка или пък младо семейство с малки деца, не е препоръчително да вземате маламут.
Ако имате въпроси относно моите доводи защо, съм готова да ви отговоря
С поздрав
User's Signature

#2060 Потребителят е офлайн   denii Икона

Публикувано: 07 June 2010 - 10:46 AM

Ами прочетох някои теми относно породата ще се ровя и още.Наистина е голчма отговорност да отглеждаш каквато и да е животинка.Аз съм израстнала с кучета.Отгледали сме 3 кученца,не от толкова специфична порода,но мисля,че когато има желание и страст към породата ще съумея да му осигуря вс.необходимо.И,Да студентка съм :dh_188: Наистина ли е голям проблем? Понеже съм обмислила и това препядствие.Уча в Добрич и мисля ако си взема Маламутче да е с мен.В този град зимата е доста студена и почти през целия сезон има сняг,мисля че това би се харесало на аляския сладур.Ще имам и достатъчно време за дълги разходки.Мисля,че ще се справя естествено,че когато имам въпроси мога да попитам тук или моята прителка,която има Самоед,но наистина имам огромно желание да имам такова пухкаво приятелче.

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни