Аляски маламут
Публикувано: 18 May 2010 - 02:59 PM
dimy, в 18 May 2010 - 07:09 AM, написа:

Става въпрос за Такса за притежаване на куче.
Всеки собственик на куче, с постоянен адрес/седалище на територията на общината, заплаща годишна такса за притежаване на куче.
Но понеже Норт е микрочипиран,а според ЗЗЖ, регистрация на чипирано куче такса (данък) за първата година не се плаща.Плаща се единствено,ако кучето няма поставен чип.
И в местната община,естествено си нямат и идея за това,и се опитват да ми създават проблеми.
Но да не спамим темата,исках да попитам,дали някой от вас се е сблъсквал с това.....
Публикувано: 02 June 2010 - 10:47 AM
Елате на Сангрия парти
06.06. - 16 часа - София - Лозенец
Един прекрасен следобед - едно направено добро!
Заповядайте отново на купон с нас и подкрепете животинките в приют Богров!
06 юни неделя 16 часа бул.Джеймс Баучер 23 кв.Лозенец - София

Ще се радваме да ви видим отново

За да опресним спомените - вижте как премина чаеното ни парти с вас миналия месец:
http://arsofia.com/bg/tea-bg /
Ще ни бъде приятно да се видим отново, доведете и приятели -все пак, колкото повече, толкова повече!
Ние очкаваме вас,
а вас отново ви очкават изненади

Темата за Партито
Публикувано: 02 June 2010 - 10:02 PM

Публикувано: 03 June 2010 - 05:23 PM
Публикувано: 03 June 2010 - 10:27 PM
Публикувано: 03 June 2010 - 10:43 PM
vilekula,
Не съм предполагала, че Мечо може да има гъбички - принципно знам, че от гъбичките опадва козината нацяло на места, но явно той е с толкова гъста козина, че не се вижда добре. Напълно възможно е водоемите и особено тези със застояла вода да носят тази зараза, както между другото по такива места често има и вируси на парвовироза. Сега когато лекувате от гъбички трябва изобщо да не мокрите Мечо, докато не се премахнат те, защото иначе водата ще допринесе за разнасянето на гъбичките по цялото тяло. А колкото до жегата е хубаво той да не стои на слънце и горещо и да съкратите движението през деня до минимум. Дано да започне да се скубе, че да му олекне малко.

Публикувано: 03 June 2010 - 10:43 PM
vilekula,
Не съм предполагала, че Мечо може да има гъбички - принципно знам, че от гъбичките опадва козината нацяло на места, но явно той е с толкова гъста козина, че не се вижда добре. Напълно възможно е водоемите и особено тези със застояла вода да носят тази зараза, както между другото по такива места често има и вируси на парвовироза. Сега когато лекувате от гъбички трябва изобщо да не мокрите Мечо, докато не се премахнат те, защото иначе водата ще допринесе за разнасянето на гъбичките по цялото тяло. А колкото до жегата е хубаво той да не стои на слънце и горещо и да съкратите движението през деня до минимум. Дано да започне да се скубе, че да му олекне малко.

Публикувано: 03 June 2010 - 10:50 PM
Вероятно става въпрос за същото куче, за което стана дума през месец януари. Дано обявата, която сте видяли да е стара
Finwe, в 27 January 2010 - 06:16 PM, написа:
Ако знаете някой да го търси, можете да звъните на 0888 686953 Георги Рашев
Ето предишната обява... Здравейте, в района на Панчерево е намерен преди няколко дни мъжки маламут (голямо хъски). Кучето е без нашийник и е на приблизително 3 год. възраст. Тел. за контакт - 0886-946-321 - Митко.
Дано стопаните му си го потърсят.....
Това куче явно има нелека съдба, попада от човек на човек. Последно си спомням, че КАРРИНА звъня на г-н Георги Рашев, който каза, че кучето останало да живее при жената, която го намерила - тя работи в пощенския клон в Панчарево. Тя казала, че ще го гледа, а ако евентуално се обявят старите му собственици ще го даде на тях. На въпрос на човек, търсещ си куче от породата аляски маламут и желаещ евентуално да осинови кучето от Панчарево, г-н Рашев е отговорил, че то си има вече дом и не се дава.

Публикувано: 04 June 2010 - 10:51 PM
dimy, в 04 June 2010 - 10:25 AM, написа:
Ами аз точно затова и написах по-горе мнението си - ние ползваме Адвантикс, и пак ни полазват - но рядко ни хапят, защото след разходка веднага правя обстойна проверка на кучетата. За цялото лято намерих само един забит кърлеж.
П.С. - извинявам се, че единия от горните ми постове се е повторил 3 пъти, нямам идея защо е станао така

Публикувано: 05 June 2010 - 11:05 PM
И аз го правя но с тая козина е доста трудно , вчера му сложихме Advantix , а току що намерих кърлеж

Публикувано: 05 June 2010 - 11:45 PM
dimy, в 05 June 2010 - 09:10 PM, написа:
И аз го правя но с тая козина е доста трудно , вчера му сложихме Advantix , а току що намерих кърлеж

dimy - сериозно ли е това за "изселването на кучетата"? или просто родителите са ядосани на момента? Кучета, които живеят вътре в къщата с хора, е много тежко после да бъдат изолирани далече от стопанина. Възможно е кърлежа да е бил по-дълго у вас - те като се напият с достатъчно кръв, сами се махат от животното, и после като "огладнеят" пак си търсят друга жертва.
Колкото до кърлежите - ние живеем на село, покрай нашата ограда минават стада с кози, овце и крави ВСЕКИ ден по два пъти - сутрин и вечер, бездомни кучета - пълно, къщата е до гора и река. В момента, в който си покажем носа извън двора и започват да се лепят по муцуните и краката на кучетата. Така че знам какво е напаст от кърлежи и бълхи. Слава богу бълхите недолюбват толкова маламутите. Спасението е: пръскане с Ципертокс (препарат за разреждане против паразити) на две седмици из целия двор и покрай него, обработване на кучетата с Адвантикс (или Фронтлайн) и понякога също ги пръскам със спрей от Неостомозан - защо не пробваш да напръскваш кучето преди да излезете на разходка - това пък може да отблъсква кърлежите докато сте навън толкова часове.

Публикувано: 05 June 2010 - 11:57 PM
Иначе за двора е на 100% ,че ще заминат и 2-те за през ноща иначе през деня са пуснати навън свободно и си влизат вътре, като има кой да ги наглежда. Другото е , че Алекс доста намирисва (което ме изненадва за северно куче) Даже наще зеха да му викат от "Дебел" на "Смръдльо" на галено.

Публикувано: 06 June 2010 - 12:13 AM
dimy, в 05 June 2010 - 10:02 PM, написа:
Иначе за двора е на 100% ,че ще заминат и 2-те за през ноща иначе през деня са пуснати навън свободно и си влизат вътре, като има кой да ги наглежда. Другото е , че Алекс доста намирисва (което ме изненадва за северно куче) Даже наще зеха да му викат от "Дебел" на "Смръдльо" на галено.
Е, така е по-приемливо - само трябва да им направите някакво обезопасено място като клетка, където да спят през нощта. За мириса - прочети поста на vilekula малко по-нагоре. Тъй като тя сподели, че Мечо е пипнал гъбички поради къпането във водоеми, и затова мирише, твърде възможно е и вие да имате някакъв кожен проблем. Нормално, маламутите имат много ама много слаб и не неприятен мирис (разбира се това не важи когато са мокри).

Публикувано: 07 June 2010 - 01:53 AM

Публикувано: 07 June 2010 - 09:57 AM
denii, в 06 June 2010 - 11:58 PM, написа:

Здравейте и добре дошъл/дошла,
хубаво е, че породата има още един фен.
Преди да вземете напълно решение дали да си вземете куче обаче, е хубаво да прочетете цялата тема и да се запознаете с особеностите на тази много специфична за нашите географски ширини и балканска култура порода. Маламутът не е куче за всеки, бих казала даже, че маламутът може да бъде гледан добре, той и стопаните му да бъдат щастливи, единствено и само ако са наясно какво ги очаква и ако имат опит в отглеждане на кучета. За разлика от хъскитата и самОедите, маламутите са с доста по-серт характери, много са самостоятелни, много силни и искат твърда ръка и бърз ум, искат доста просветеност от страна на стопанина, а не той да си прави експерименти на техен гръб. Така че съветвам ви да прочетете темата, да се запознаете с трудностите и особеностите по отглеждането и възпитанието, да си прецените възможностите (не само финансови) - но и времеви, и като място на отглеждане и тогава да решите. Знам, че който се запали по тяхната красота, трудно може да бъде разубеден, ако не е подходящ за собственик, но от опит вече се вижда, че хората не са наясно какво и защо взимат, а после имат проблеми и те, и кучетата. Затова си струва да знаете предварително поне какво ще ви очаква ако станете стопанин на такова куче.
Също така си мисля, че ако сте ученик/ученичка или студент/студентка или пък младо семейство с малки деца, не е препоръчително да вземате маламут.
Ако имате въпроси относно моите доводи защо, съм готова да ви отговоря
С поздрав

Публикувано: 07 June 2010 - 10:46 AM