Аляски маламут
Публикувано: 03 January 2011 - 10:43 PM

Публикувано: 06 January 2011 - 11:46 PM
Възможно ли е това, че живее в апартамент и на по-топло място да определя по-късия косъм? Както съм писала ние нямаме родословие и се чудя дали пък не е някоя мелес м/у маламут и хъски, защото все пак е едър за хъски. Не че това има някакво значение за нас де, но аз се притеснявам от здравословна гледна точка.
И друго да се похвалим- тази вечер подивяхме с една женска лабрадорка. Временно намерихме решение на тичането на повод

Публикувано: 07 January 2011 - 12:11 AM
Мойто хъски е с почти същия косъм като Алекс но на съседите ни едното е с много къс и лъскъв докато другото е дълъг , а и 3-те се гледат при еднакви условия

Публикувано: 07 January 2011 - 10:17 AM

Публикувано: 07 January 2011 - 01:25 PM
Публикувано: 07 January 2011 - 02:59 PM

Публикувано: 07 January 2011 - 04:20 PM
aaliyah, в 04 January 2011 - 08:27 PM, написа:

Нашите маламути даже не знаят какво е това дъвка. Не е ли вредно за стомаха? Или Алая не я гълта. А балони прави ли

isi_ar4i, в 06 January 2011 - 08:51 PM, написа:
Възможно ли е това, че живее в апартамент и на по-топло място да определя по-късия косъм? Както съм писала ние нямаме родословие и се чудя дали пък не е някоя мелес м/у маламут и хъски, защото все пак е едър за хъски. Не че това има някакво значение за нас де, но аз се притеснявам от здравословна гледна точка.
isi_ar4i,
Нито косъма на Арчи е къс, нито килограмите му са малко, нито ми изглежда на мелез.
Според мен (поне от снимките, които съм виждала) той си е съвсем маламут. Има различни типове маламути - както по размерите и структурата на телата, така и по вида на козината и окраските. Мястото на живеене оказва влияние върху гъстотата на козината, а дължината и структурата на косъма се определят от генетиката. Затова ако кучето живее вътре, на доста по-високи температури е нормално да се скубe по-дълго време през годината и да не направи толкова гъста козина, отколкото живеещите постоянно навън, въпреки че и в тези случаи има изключения.
Колкото за килограмите - както казаха по-горе, по-добре да е по-слаб, отколкото с наднормено тегло. Като го погледнеш отгоре - гръдния кош трябва да е по-широк от кръста (т.е. да не са равни), на опипване трябва да усещаш ребрата през козината, но в същото време те да не се виждат с просто око като го гледаш отстрани. Ако ти се струва слаб - увеличи съвсем малко дажбата и всичко ще е ок.

Публикувано: 07 January 2011 - 04:48 PM
Другото което е,че може ако действително нямате родословие може да има някой далечен роднина смесица с хъски и това да е повлияло и на вашето куче.Но не се притеснявайте Арчи е много хубав и не трябва да си втълпявате,че е по-малък от някой друго куче или нещо от този сорт.
Поздрави от нас! :)
Публикувано: 07 January 2011 - 05:50 PM

Мнг ми се иска да я видя , как прави балончета. Не се ли плаши като се спукат? А давала ли си и Huba buba или някакви подобни, дето стават все по-големи и по-голями?