Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#2841 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 June 2011 - 03:23 PM

Показване на мнениетоves, в 26 June 2011 - 03:21 PM, написа:

Пожелавам ви успех в намирането на дама за Арес, не е лека задача :ba_025:

Никак не е лесно обаче, имайки в предвид, че в БГ маламутките се броят на пръсти, а с половината сме рода. Но ще намерим нашата половинка. Още веднъж благодаря, Вес

#2842 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2011 - 04:59 PM

Въпрос:

Показване на мнениетоkireto69, в 19 May 2011 - 06:56 PM, написа:

Здравейте. Искам да ви попитам (при мъжките) кучета разгонват ли се и на каква възраст? Понеже моя нещо последните седмици не яде като не наситен(нз дали е от топлото време) или просто е порастнал вече?

Отговор:

Показване на мнениетоkoce, в 19 May 2011 - 07:10 PM, написа:

След 1г, 365 дни в годината!!!!!!! :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041:

Ако искате да ви е мирно на главата - кастрирайте си най-малко женските кучета вкъщи, иначе няма спасение - на всяко разгонване ще е така - най-малко 2 пъти в годината. Още по-лошо, ако пуснете кучето си веднъж на женска, положението става още по-тежко, защото той вече ще търси постоянно женски, ще стане по-проблемен откъм възпитание и по-непослушен и агресивен към другите мъжки.....
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#2843 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2011 - 06:11 PM

на женската и даваме хапчета и до сега нямахме такива проблеми. но този път май закъсняхме.. Не съм голям привържаник на кастрацията, но в случая, май това е решението. пък и Арес вероятно ще го кастрираме след време...

#2844 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 26 June 2011 - 11:03 PM

Аз ще ви кажа един пример, за едно кученце от квартала, хъски, мъжко. То живееше в къща с двор и около тях в съседските къщи има други кучета. Усетило съседската женска, че се разгонила и се разгонил и той. За съжаление стопанката му го завела както обикновено да потича на една поляна до тях и то избягало. След няколко дни беше намерено блъснато от кола. Мисълта ми е, че трябва да сте мнг нащрек и да не си пускате мъжкарите, когато наблизо има женска.

Аз друго ще ви попитам. Вашите кучета "хапват" ли изпражнения? Арчи винаги съм го наблюдавала като души животинските и не е посягал, но вчера го хванах да яде:zz_020: човешко. Гадост, но на него май не му беше гадно. Чела съм, че вероятное липса на витамин, но ще го наблюдавам тея дни, за да видя, ще иска ли и животински:zz_020::zz_020::zz_020:
User's Signature

Качена снимка

#2845 Потребителят е офлайн   Deeper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2011 - 08:14 AM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 26 June 2011 - 11:03 PM, написа:

Аз ще ви кажа един пример, за едно кученце от квартала, хъски, мъжко. То живееше в къща с двор и около тях в съседските къщи има други кучета. Усетило съседската женска, че се разгонила и се разгонил и той. За съжаление стопанката му го завела както обикновено да потича на една поляна до тях и то избягало. След няколко дни беше намерено блъснато от кола. Мисълта ми е, че трябва да сте мнг нащрек и да не си пускате мъжкарите, когато наблизо има женска.

Аз друго ще ви попитам. Вашите кучета "хапват" ли изпражнения? Арчи винаги съм го наблюдавала като души животинските и не е посягал, но вчера го хванах да яде:zz_020: човешко. Гадост, но на него май не му беше гадно. Чела съм, че вероятное липса на витамин, но ще го наблюдавам тея дни, за да видя, ще иска ли и животински:zz_020::zz_020::zz_020:

Човешко до сега слава богу не,но собствените си малката си ги похапваше.Докато се научи да ака на вън,често си изяждаше сътвореното :eg_033: Шамарил съм я за това ! Голямата също е похапвала като беше на няколко месеца...тогава живеехме в Троян и поради наличието на едър рогат добитък навсякаде,доста често се случваше да "рупа" и от техните "торти".Но слава богу всичко си отминава с времето.И аз съм чувал,че е липса на нещо си ,но едва ли са витамини :ab_041:

#2846 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2011 - 08:17 AM

Иси, да ти кажа не при всяко куче е липса на витамини :smile: Има породи, които им е в кръвта. Имаме голдънка в семейството и тя не пропуска :ab_041: Винаги е имала апетит към тези гадости и да ти кажа доста често попадам на стопани на голдъни, които се оплакват от такива прояви. Ловните породи, до колкото знам се търкат в изпражнения, за да маскират собствената си миризма, да не ги надуши дивеча :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#2847 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2011 - 01:28 PM

Да и аз знам за голдъните, но ми стана мнг странно, точно защото когато сме на разходка, го оставям да души, за да видя дали ще направи нещо, но нищо. Както и да е.
Я кажете вашите маламути пасат ли трева? Арчи напоследък адски мнг. Има едно място в квартала, където само да минем и започва, а ако сме в близост до него, ме дърпа натам. То е там, където би трябвало да има третоар, но няма разбира се. Обаче минават мнг кучета и маркират, та не му давам от там. По села, планини, където идем пасе. Започвам да се притеснявам, нали пасенето се асоциира с болки в коремчето....
User's Signature

Качена снимка

#2848 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2011 - 01:43 PM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 27 June 2011 - 01:28 PM, написа:

Да и аз знам за голдъните, но ми стана мнг странно, точно защото когато сме на разходка, го оставям да души, за да видя дали ще направи нещо, но нищо. Както и да е.
Я кажете вашите маламути пасат ли трева? Арчи напоследък адски мнг. Има едно място в квартала, където само да минем и започва, а ако сме в близост до него, ме дърпа натам. То е там, където би трябвало да има третоар, но няма разбира се. Обаче минават мнг кучета и маркират, та не му давам от там. По села, планини, където идем пасе. Започвам да се притеснявам, нали пасенето се асоциира с болки в коремчето....

Рая също започна да пасе, но видя от друго куче и така се научи. Попитах нашия вет и той ми обясни, че при котките се свързва със стомашно неразположение или нещо такова, но при кучетата не било така. Обясни, че просто така си пасе, без да има някаква причина :smile:
User's Signature

Качена снимка

#2849 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2011 - 10:00 PM

Мечо не ги яде,но си умира да се отъркаля най-вече в конски.Докато види и вече е тръшнат по врат.Като му се скараме,скача,знае,че не трябва,но не може да устои,явно! :ab_041:

#2850 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2011 - 08:40 PM

за тях миризмата на изпражнения е като Шанел № 5 за нас :md_064:

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 27 June 2011 - 11:28 AM, написа:

Яденето на трева (и то само един вид, една такава тънка и остра) е за да предизвика повръщане - най-вече за да изкараат космите, които поглъщат докато се чистят (когато се скубят ядат повече трева)
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#2851 Потребителят е офлайн   peicho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 09:50 AM

Показване на мнениетоFinwe, в 28 June 2011 - 08:40 PM, написа:

за тях миризмата на изпражнения е като Шанел № 5 за нас :md_064:

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 27 June 2011 - 11:28 AM, написа:

Яденето на трева (и то само един вид, една такава тънка и остра) е за да предизвика повръщане - най-вече за да изкараат космите, които поглъщат докато се чистят (когато се скубят ядат повече трева)

Здравейте!
Относно яденето на трева мисля че Финве е абсолютно права! Те не пасат наред като преживно животно, а подбират точно това което им трябва или по-точно което ще им помогне да повърнат и съответно изхвърлят най-вече погълнатите собствени косми.
Относно миризмите, мисля че е добре като информация да се прочете статията от уеб сайта на Юлия Велкова - отговорник развъдна дейност в БКК"Северни кучета" http://dog.bg/husky/...t_tergorova.htm

#2852 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 June 2011 - 07:33 PM

Отровиха Самоеда на съседите и едно бездомно куче , сега ме е много страх за Алекс
User's Signature

Качена снимка

#2853 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2011 - 08:12 PM

Показване на мнениетоdimy, в 30 June 2011 - 07:33 PM, написа:

Отровиха Самоеда на съседите и едно бездомно куче , сега ме е много страх за Алекс

това е ужасно. дано нищо не ви се случи

#2854 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 June 2011 - 08:18 PM

Ми късмет , че Алекс не е бил пуснат ,но това е нарочно хвърлено в нашия район , защото кучетата се въртят на едно място дори и пуснати , а Самоеда си беше и с каишка + това няма в момента хора по курорта , та е някой местен , аз имам в предвид един , :eg_033:
User's Signature

Качена снимка

#2855 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2011 - 08:21 PM

в пирдоп имаже една жена, която тровеже кучетата по дворовете. през оградата им подхвърля нещичко за ядене с утрова вътре, ама жената беше луда.
кой би посегнал на такова животинче и защо?!. мн глупаво и тъжно

#2856 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 June 2011 - 08:26 PM

Има един със санбернар и все го води в нашия район ,да дразни кучетата , хем няколко пъти му казахме да не минава , и кучетат винаги го лаят . И същият са го видели малко преди кучетата да покажат симптомите да минава , друг не е минавал :eg_033:
User's Signature

Качена снимка

#2857 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2011 - 08:33 PM

Показване на мнениетоdimy, в 30 June 2011 - 08:26 PM, написа:

Има един със санбернар и все го води в нашия район ,да дразни кучетата , хем няколко пъти му казахме да не минава , и кучетат винаги го лаят . И същият са го видели малко преди кучетата да покажат симптомите да минава , друг не е минавал :eg_033:

ами ако сте сигурни - бой бой бой :eg_033:

#2858 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 01 July 2011 - 07:02 AM

Това е долно и много много жалко :eg_033:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2859 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2011 - 08:22 AM

Дими, как е самоеда?
Аз на твое място бих държала кучето в къщата заключено и не бих го изпуснала от око, когато души по улицата нещо. Ужас. Възможно ли е да хвърлят и в твоя двор? Ако не - само там го пускай. Това човека е ужасно същество......
Знае ли се, каква е отровата?
User's Signature

Качена снимка

#2860 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 01 July 2011 - 04:07 PM

Самоеда почина 30 мин след другото куче , макар да му са му били някаква инжекция и система , но лекарите в наше село не стават .
Алекс си е в клетката и го водя на къс повод само .Утре ще му купя наморник и с него вече навън .
аз само да разбера кой го е направил ще му строша главата , :eg_033: :eg_033: :eg_033:
User's Signature

Качена снимка

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема