Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#2861 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 01 July 2011 - 04:38 PM

EEE Стига бе........

Знам, че ако погълне отрова е добре веднага да се предизвика повръщане, с кислородна вода например. Макар че щом е отрова...... едва ли може да се спаси.
Ох, направо........дано поне аутопсията покаже каква е отровата, ако се направи. И от там да търсите къде е закупена и т.н......
Абе какви са тея хора...
User's Signature

Качена снимка

#2862 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 01 July 2011 - 05:40 PM

Ми те съседите го погребаха , но съм почти сигурин , че отровата е дадена дирикно на кучетата не е била подхвърлена , защото само 2- те починаха в целиля курорт. А тези кучета се въртят само в определен район като се пуснат .
User's Signature

Качена снимка

#2863 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2011 - 09:00 PM

Ей,ужасни хора има наистина!Дори и нещо според тях да им е направило животното,да говорят със стопаните ,как ще го тровят!Пък и това не се прави от афект,трябва да е планувал всичко.Горките кученца,такава мъчителна смърт.Това няма да остане ненаказано,но жалко за кучетата.

#2864 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 July 2011 - 01:20 PM

Аз имам няколко въпроса.Реших да взема хамути на кучетата. Та от колко месеца трябва да почна тренировките на Болгар горе долу,без да му увреждам и спирам растежа? Подходящо ли е да взема в момента, тъй като той е малък още и ще расте? Кои хамути са по-добри http://dogbg.net/ind...ta=261&catid=25 или http://www.manmat.bg...%B5%D1%82%D0%B0 .
В единия сайт пише да се измери разстоянието от холката до началото на опашката,което предполага дължината на хамута,но не трябва ли той да е по-дълаг, за да се промуши опашката през отвора и повода да остане между двете страни на кучето,а не само от едната ?
Не е ли най-удачно да се вземе зимата,защото тогава козината е доста пъти по-голяма и ще му стяга ?
Ако някой знае още някой сайт за хамути моля да го напише :smile:

Благодаря ви :smile: :smile: :smile:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2865 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2011 - 01:36 PM

Показване на мнениетоstefoto, в 02 July 2011 - 01:20 PM, написа:

Аз имам няколко въпроса.Реших да взема хамути на кучетата. Та от колко месеца трябва да почна тренировките на Болгар горе долу,без да му увреждам и спирам растежа? Подходящо ли е да взема в момента, тъй като той е малък още и ще расте? Кои хамути са по-добри http://dogbg.net/ind...ta=261&catid=25 или http://www.manmat.bg...%B5%D1%82%D0%B0 .
В единия сайт пише да се измери разстоянието от холката до началото на опашката,което предполага дължината на хамута,но не трябва ли той да е по-дълаг, за да се промуши опашката през отвора и повода да остане между двете страни на кучето,а не само от едната ?
Не е ли най-удачно да се вземе зимата,защото тогава козината е доста пъти по-голяма и ще му стяга ?
Ако някой знае още някой сайт за хамути моля да го напише :smile:

Благодаря ви :smile: :smile: :smile:

Здравей, отговарям ти, защото аз имам хамут, тоест Неро, и опашката не трябва да се пъха в хамута. Наистина има и такива модели, но практиката показва, че на кучетата не им е удобно така, те са чувствителни към задницата и това ги дразни. Освен това те като тичат опашките им не са вдигнати, а са хоризонтални или надолу, зависи от темповете и хамута не им пречи, така че не е задължително да си избираш хамут, в който да пъхаш опашката. Освен това те като дръпнат и той се издължава, за да прилепне плътно и да обхване тялото. Козината може да създаде илюзията, че е тесен, но ако можеш да си пъхнеш ръката около врата му, там, където хамута би трябвало да е подлпатен, и не му обива под мишниците, значи му е добре.
Болгар не го натоварвай много, направи кратки тренировките - първо , за да свикнат и второ, да не му дойде много на малкия.
User's Signature

Качена снимка

#2866 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2011 - 01:41 PM

isi_ar4i, много се радвам за вашия напредък с кучо и поведението му. Продължавайте в същия дух.
Неро е търпелив и няма проблеми като цяло, но има един черен лабрадор, който не харесва, и със стопанина гледаме като се срещнем да ги приближим, за да свикнат и да не се опитва Неро да го доминира, което много ме радва, защото малко стопани ще се занимават да ти помагат. Това няма връзка, но все пак исках да си кажа!
Още веднъж браво на вас и на умното куче! :wub:
User's Signature

Качена снимка

#2867 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2011 - 02:07 PM

Да, Flawless, Арчи иам голям напредък и аз мнг се гордея с него. За мен е истинско удоволствие всеки ден да го наблюдавам и да виждам, колко е умен и само 1-2 пъти да му покажеш, какво искаш от него и после му става навик. Дори вечер като ядем и той си легне на терасата или до нас близо, но без да досажда, ми става странно, че не проси храна. А той милия се съобразява и знае, че не трябва. Невероятно е как може да контролираш едно куче с мозъка си, а не с ръце и мускули :)
Ние на разходка сме си още диви. Забелязвам, че в комапния на женски, коагто има и мъжко, той е доста агресивен, дори се джафка с една женска. Но пак зависи какво е мъжкото. Ако не е полово съзряло, дори ги разхождаме заедно, но ако е , аз гледам за в момента да се изнеса от срещата. Принципно ми се иска да остана малко по встрани и да го узпокоя, за да приближим, но така плаша другите стопани и .....
Вчера дори имахме възможност да помогнем в социализацията на една женска НОК, която я е страх да се доближава до другите кучета :)

Стефо, ние, както си видял имам хамута от първия сайт. Тук в Сф го измери човека. Искахем да поръчме от втория сайт, но тогава още нямаха български вариант и доставката беше доста скъпа. Ние рано или късно ще го сменяме хамута и аз бих поръчала от втория. МНг е важно да е добре около гърдите,. Мисля, че на Арчи там му е по-стегнато и към задницата като че ли. Но засега сме доволни. Ето тук втемата Спорт на сибирското хъски има доста отговори на твоите въпроси.
User's Signature

Качена снимка

#2868 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 July 2011 - 02:43 PM

Isi защо искате да си поръчате от 2рия сайт.От първия кое не ви хареса? Кой би ми препоръчала от 2рия сайт ? :smile:

Flatwless благодаря ти за отговора.На хъскитата опашките наистина по-често са хоризонтални или наведени,но при маламута не е така

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2869 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2011 - 02:58 PM

Както ти казах, усещам, че малко му е тесен в гърдите и това което отива към опашката към корема. Но може и да си въобразявам, защото в опънато състояние се набира и не стой така изпънат. Иначе от първия сайт ще ти вземат всички размери, а от втория е само по холка май.
Не се чуди за опашката. На Арчи опашката е затисната от хамута, когато дърпа и няма проблеми. Мисля, че Flawless е права, че ще му дразни дупето, ако му е вдигната опашката.
Според мен най-дорбе ще е Катя да си каже мнението. Тя има и от двата вида ( от двата сайта)
Като гледам на втория сайт този 1 е като нашия.
User's Signature

Качена снимка

#2870 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 July 2011 - 03:07 PM

Ясно мен също повече ми харесват от 2рия сайт.Има много различни видове в зависимост от кучето ти и тегленето му.Като гледам снимките във форума за хъскита почти всички са с такива.Номер 3 ми харесва,защото има дебела подплата,но наистина най-добре Катя да мнение и насока :smile:

Isi благодаря ти :smile:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2871 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2011 - 03:18 PM

stefoto,
Моделите хамути, които си видял и на двата сайта посочени от теб, НЕ трябва да минават през опашките. Края на хамута трябва да достига до началото на опашката. Когато хамутът се взима по точна мярка на кучето, той стои по-стегнат, съответно се слага по-трудно. Аз предпочитам по-свободните хамути, независимо че стоят в свободно положение леко провиснали - но са по-удобни според мен. Важното което трябва да се има предвид е: да може да влиза през главата и да стои добре на врата, да не се увива около тялото, но също и да не е толкова голям, че кучето да се измъква от него, също да не е нито много къс, нито пък по-дълъг отколкото трябва, за да може кучето да тегли правилно и да не му пречи. Ние имаме хамути от три вида (от българския сайт, от манмат и още един - най-доволна съм от последните, но те не се предлагат в България) - и ползваме всичките, в зависимост от ситуацията.
Провери и на двата сайта, консултирай се и те ще ти помогнат да намериш правилния хамут. Със сигурност обаче ще трябва след време да го смениш, тъй като Болгар има още да расте.
Колкото до тренировките, и тук и в темата за спорта със сиб.хъски има много писано за това (Иси вече ти е дала линка) и те съветвам да прочетеш: можеш вече да започваш да тренираш Болгар, но още му е рано да тегли на дълги разстояния или пък тежки товари - най-добре е да го впрягаш на кръста си и да тегли теб,както и да тренирате с колело. Подробностите как става това го има в двете посочени теми.

П.С. сега видях, че сме писали едновременно: от манматовските хамути има един вид, който е специално за северните кучета (т.е. той е с по-широка обиколка защото те имат по-големи глави) - не помня обаче кой номер беше - май № 1. Не е необходимо да е дебела материята, защото хамутите често се калят и мокрят и трябва да съхнат бързо. Но най-добре да се консултираш с хората, кой вид хамут е най-подходящ за Болгар.

Това мнение е редактирано от Finwe: 02 July 2011 - 03:22 PM

User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#2872 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2011 - 03:32 PM

stefoto, не съобразих, че вашите опашки са завити нагоре, при всички положения не се пъха. Виж в youtube клипчета с маламути, които теглят, за да видиш по-добре как стоят опашките
My link
Даже мисля, че краят на хамута може да мине отстрани на опашката, тя като е завита на другата страна, например и няма да пречи.
User's Signature

Качена снимка

#2873 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2011 - 03:49 PM

Опашката може да си стои надолу, нагоре - ако халката за закачане на хамута е малко по-дълга и той си вдигне опашката, тя остава разбира се от едната страна, но това не пречи на тегленето. Проблемът е ако хамута е толкова дълъг, че опашката влезе в него - тогава е много неудобно за кучето:

Ето как изглежда (на последната снимка червения хамут идва малко по-дълъг отколкото трябва)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#2874 Потребителят е офлайн   hrisi14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2011 - 04:02 PM

Показване на мнениетоstefoto, в 02 July 2011 - 01:07 PM, написа:

Ясно мен също повече ми харесват от 2рия сайт.Има много различни видове в зависимост от кучето ти и тегленето му.Като гледам снимките във форума за хъскита почти всички са с такива.Номер 3 ми харесва,защото има дебела подплата,но наистина най-добре Катя да мнение и насока :smile:

Isi благодаря ти :smile:

stefoto, отговорих ти в Спорта на сиб. хъски. Да ти кажа че на Finwe хамута с който е Фрей е хамут 1) и е размер EXL и от първата снимка на Катето може да добиеш представа как стои. Да не забравяме, че Фрейчо е огромен :wub: красив :wub: и много глезен и добра душа! :wub:

#2875 Потребителят е офлайн   hrisi14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2011 - 04:17 PM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 02 July 2011 - 12:58 PM, написа:

Както ти казах, усещам, че малко му е тесен в гърдите и това което отива към опашката към корема. Но може и да си въобразявам, защото в опънато състояние се набира и не стой така изпънат. Иначе от първия сайт ще ти вземат всички размери, а от втория е само по холка май.
Не се чуди за опашката. На Арчи опашката е затисната от хамута, когато дърпа и няма проблеми. Мисля, че Flawless е права, че ще му дразни дупето, ако му е вдигната опашката.
Според мен най-дорбе ще е Катя да си каже мнението. Тя има и от двата вида ( от двата сайта)
Като гледам на втория сайт този 1 е като нашия.

isi_ar4i на хамутите MANMAT размера се взима само от обиколката на врата, а не холката. Спрямо обиколката на врата, пропорционално е изчислена височината при холката и дължината на самия хамут.

#2876 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2011 - 04:21 PM

мерси за уточнението, Хриси.
User's Signature

Качена снимка

#2877 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2011 - 08:23 PM

Показване на мнениетоdimy, в 30 June 2011 - 05:33 PM, написа:

Отровиха Самоеда на съседите и едно бездомно куче , сега ме е много страх за Алекс

dimy,
Това е ужасна новина, много лошо племе сме това българите, пази Алекс и дано да разбереш кой е направил това, тежко му

Показване на мнениетоhrisi14, в 02 July 2011 - 02:02 PM, написа:

stefoto, отговорих ти в Спорта на сиб. хъски. Да ти кажа че на Finwe хамута с който е Фрей е хамут 1) и е размер EXL и от първата снимка на Катето може да добиеш представа как стои. Да не забравяме, че Фрейчо е огромен :wub: красив :wub: и много глезен и добра душа! :wub:

hrisi14, благодаря за уточненията относно хамутите и за хубавите думи за Фрей, че е глезан вярно е, обаче по някой път хич не е добра душа, въпреки че напоследък се държи много по-прилично отпреди :dry:
User's Signature

#2878 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 July 2011 - 11:51 PM

stefoto - виж в темата за спорта при хъскитата там има доста писано за хамутите .
има и един Иво и той внася , пак при хъскитата
Мойте хамути са от преди 10-12 г братовчедка ми ги донесе от Швеицария , тогава за хъскитата ми.
Алекс си влачи гума от време на време , но от както изяде коженият кайш на гемата за закачане не съм го впрягал
User's Signature

Качена снимка

#2879 Потребителят е офлайн   DiDemon_96 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2011 - 10:18 AM

Здравейте,днес на разходката ми с Демон го пуснах да си играе с едно куче,но чу нещо и хукна.В крайна сметка се върна сам,не се беше отдалечавал много,лапите ми бяха мръсни значи е бил в канала.Та въпроса ми е какво да правя оттук нататък.Някакъв съвет ,защото много се стреснах,а пък той слуша,но от вчера сякаш е глух.Благодаря!
User's Signature

Качена снимка

#2880 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 July 2011 - 10:44 AM

Доста гледах темата и ми беше много полезна :smile:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (178 Страници) +