Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#2921 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 07 August 2011 - 11:22 PM

ето и снимки, където се вижда. Има и някакви точици на нослето

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2922 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2011 - 09:12 AM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 07 August 2011 - 09:18 PM, написа:

Смятам, че кучкарите са 2 вида - които гледат куче и го възпитават и такива дето гледат плюшена играчка.

М/удругото от 1 седмица на Арчи му стана нещо на муцунката. Под нослето... Стана розова, избеля. Ходихме на вет. и той каза, че вероятно мирисал химикал или като гони топката по тревата, се потрил. Мажем го с крем, но там е мнг трудно, защото той само се ближе.
Някой да е имал такива проблеми?

Иси - има просто отговорни и безотговорни хора, това е... за съжаление вторите са повече и оттам идват много проблеми в България: от безобразно високия брой бездомни, до хаотичното развъждане, и се мине през агресивността, от която пък се оплакват хората, които не искат или не обичат кучета.

Ние също имаме такъв проблем с порозовяването около носа - говоря за Финве, нещо като херпесчета, розова кожа и без козинка. Появява се само лятото, когато е много горещо, ... аз го мажа с гранулин, по няколко пъти на ден, ходи със зелена муцуна и зелен език, защото се ближе, но определено помага...
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#2923 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2011 - 09:40 AM

Да се похвалим, бяхме на изложбата в Албена (само като зрители) и имаше страхотни кучета. Попаднахме на 2 Маламута - момиче и момче, които бяха страхотни и огромни. Райчето беше като мишле покрай тях :ab_041: Жените, които ги водеха бяха рускини, до колкото можах да разбера. Възхитена бях :smile: За първи път видях маламут различен от нашата рода :ab_041: Рая се държа много добре, беше много спокойна и успяхме да разгледаме цялата изложба. За жалост не правехме снимки, въпреки че нас ни снимаха. Рая раздаваше целувки на всеки, който искаше да се снима с нея :smile:
User's Signature

Качена снимка

#2924 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2011 - 11:04 AM

Показване на мнениетоves, в 08 August 2011 - 07:40 AM, написа:

Да се похвалим, бяхме на изложбата в Албена (само като зрители) и имаше страхотни кучета. Попаднахме на 2 Маламута - момиче и момче, които бяха страхотни и огромни. Райчето беше като мишле покрай тях :ab_041: Жените, които ги водеха бяха рускини, до колкото можах да разбера. Възхитена бях :smile: За първи път видях маламут различен от нашата рода :ab_041: Рая се държа много добре, беше много спокойна и успяхме да разгледаме цялата изложба. За жалост не правехме снимки, въпреки че нас ни снимаха. Рая раздаваше целувки на всеки, който искаше да се снима с нея :smile:

А снимки не правихте ли?
User's Signature

#2925 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2011 - 11:05 AM

Показване на мнениетоFinwe, в 08 August 2011 - 11:04 AM, написа:

А снимки не правихте ли?

Не, но чакам да излязат на официалния сайт :smile:
User's Signature

Качена снимка

#2926 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2011 - 12:43 PM

Показване на мнениетоves, в 08 August 2011 - 09:05 AM, написа:

Показване на мнениетоFinwe, в 08 August 2011 - 11:04 AM, написа:

А снимки не правихте ли?

Не, но чакам да излязат на официалния сайт :smile:

:dry: - и кой е този сайт?
User's Signature

#2927 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2011 - 01:09 PM

Това е сайта, на който попаднах случайно, но още не са качили снимки.
User's Signature

Качена снимка

#2928 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 August 2011 - 04:08 PM

Днес ме светнаха на една работа , за кучета без повод пускаш жалба в полицията , че еди кок си си води агресивното куче без повод и наморник което напада малки деца и домашни кучета . Като на няколко пъти в жалбата се набива на " малки деца " За тежест събираш подписите на няколко майки / твои хора/ с малки деца.
Както се казва кой не вярва да проверява, и се получава нещо ,от рода "като кажат че сестра ти е к***а иди доказвай , че нямаш сестра "
User's Signature

Качена снимка

#2929 Потребителят е офлайн   Dreamzzz Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 August 2011 - 08:59 AM

Здравейте да питам вашите маламути на каква възраст почнаха да си дигат крака когато ходят по малка нужда? Ние станахме вече на почти 7 седем месеца и все още си пикаем като момиченце... Също така да ви попитам кучетата ви дъвчат ли докато ядът гранули?Моя по скоро ги изсмуква и дъвчи съвсем леко даже някой път се задавя леко, преди като беше по малък хълцукаше като ядеше така без да дъвчи. Малкия звяр порасна бързо, излизам с едно хъски на 1 година и 7 месеца а сме големи почти колкото него много малко ни трябва да го стигнем :db_046:
User's Signature

Качена снимка

#2930 Потребителят е офлайн   KARRINA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 August 2011 - 02:34 PM

Норди е на почти 3 години и когато излизаме първото дълго пишкане винаги го върши клекнал.Вече по време на разходката вдига крак до стълбове и храсти и само припиква.А за гранулите май всички маламути не са особено по дъвченето.Пробвахме и с по-едри,ама не мога пак да твърдя със сигурност,че дъвче кой знае колко.
User's Signature

Ами това са те - силата на Севера,нежноста на Северното сияние,блясъкът на снега,гласът на тишината,топлината на привързаността,достойнството на водача и нашата голяма любов-Аляският маламут  !

#2931 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 09 August 2011 - 03:59 PM

Показване на мнениетоves, в 08 August 2011 - 11:09 AM, написа:

Това е сайта, на който попаднах случайно, но още не са качили снимки.

Тук има снимки:
http://www.facebook....245037192177538
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#2932 Потребителят е офлайн   DiDemon_96 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 August 2011 - 11:40 AM

Здравейте,имам един въпрос относно храненето.От както са почнали горещините,моя не иска да си яде гранулите.Даже имало е дни,в които въобще е ял.А ние сутринта с колелото по 10 километра избягваме.Притеснявам се,защото отслабна доста.Не знам какво да му давам.Сега почнах да му давам гранули омесени в наше ядене.Не знам дали е добре.Първите дни ядеше много,ама сега пак спря.Кажете какво да правя.Искам да го впрягам зимата,ама няма да стане ако не качим килограми.А пак не е добре за него.Ако някой има идея,моля да сподели.
Поздрави!!!!
User's Signature

Качена снимка

#2933 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 August 2011 - 12:45 PM

Показване на мнениетоDreamzzz, в 09 August 2011 - 06:59 AM, написа:

Здравейте да питам вашите маламути на каква възраст почнаха да си дигат крака когато ходят по малка нужда? Ние станахме вече на почти 7 седем месеца и все още си пикаем като момиченце... Също така да ви попитам кучетата ви дъвчат ли докато ядът гранули?Моя по скоро ги изсмуква и дъвчи съвсем леко даже някой път се задавя леко, преди като беше по малък хълцукаше като ядеше така без да дъвчи. Малкия звяр порасна бързо, излизам с едно хъски на 1 година и 7 месеца а сме големи почти колкото него много малко ни трябва да го стигнем :db_046:

Вдигането на крака е признак, че кучето е достигнало полова зрялост - това не е пишкане, а маркиране... и моите когато пишкат едва вдигат крак и са приклекнали, но когато маркират е съвсем различно... Относно гранулите някои кучета не се научават цял живот да дъвчат - а ги гълтат цели, което не е добре за стомаха, затова е хубаво да накисвате гранулите или във вода или в кисело мляко, бульон 5-10 минути преди храненето.

Показване на мнениетоDiDemon_96, в 10 August 2011 - 09:40 AM, написа:

Здравейте,имам един въпрос относно храненето.От както са почнали горещините,моя не иска да яде.Даже имало е дни,в които въобще е ял.А ние сутринта с колелото по 10 километра избягваме.Притеснявам се,защото отслабна доста.Не знам какво да му давам.Сега почнах да му давам гранули омесени в наше ядене.Не знам дали е добре.Първите дни ядеше много,ама сега пак спря.Кажете какво да правя.Искам да го впрягам зимата,ама няма да стане ако не качим килограми.А пак не е добре за него.Ако някой има идея,моля да сподели.
Поздрави!!!!

В жегата е нормално да ядат по-малко и дори да пропускат ден без ядене. Не се притеснявай, когато застуди вероятно апетита му ще се възвърне, стига като цяло да не е злояд. Може сега да му даваш ннякакви добавки или витамини, - бирената мая върши чудесна работа, - хем помага за козината, хем увеличава апетита (купува се от хуманните аптеки).
User's Signature

#2934 Потребителят е офлайн   DiDemon_96 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 August 2011 - 12:53 PM

Благодаря много за отговора.Ще му взема бирена мая.Но да бъдем честни ние си падаме малко злояди.Но ще видим,като взема бирената мая,ще пиша.
User's Signature

Качена снимка

#2935 Потребителят е офлайн   FantasyYy Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 August 2011 - 02:12 PM

Здравей,ще ми се да те попитам твоето кученце проявяваше ли агресия кам 3-тия месец,защото моето дори не позволява да го погаля,а все се опитва да ме гризне за ръката...това леко ме притеснява!

#2936 Потребителят е офлайн   Diamond Mark Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 August 2011 - 02:33 PM

Показване на мнениетоFantasyYy, в 11 August 2011 - 02:12 PM, написа:

Здравей,ще ми се да те попитам твоето кученце проявяваше ли агресия кам 3-тия месец,защото моето дори не позволява да го погаля,а все се опитва да ме гризне за ръката...това леко ме притеснява!

Лично моето куче, когато беше малък също хапеше, но всичко при него беше на игра. Е, вярно, че понякога не си преценяваше силата, но това е нормално :ab_041: Сега не си позволява дори да ми изръмжи, но има моменти, когато си играем, в които ми хапе ръката , но така е свикнал да играе с мен. Зависи как го научиш, но според мен не е нужно да се притесняваш на този етап :smile:

#2937 Потребителят е офлайн   FantasyYy Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 August 2011 - 03:14 PM

Чесно казано винаги съм мечтала за такова куче,уникално красиви са,за момента се задоволявам и със сладкото хъски,което притежавам от скоро,а може би аз съм негово притежание ако се съди по постъпките му ..... Леко агресивен,но все пак уникално сладък :) :wub:

#2938 Потребителят е офлайн   FantasyYy Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 August 2011 - 03:32 PM

Разбирам :) надявам се,че с времето ще престане с тази дива игра и няма да хапе толкос много и ще ми позволи да го галя без да се притеснявам,че ще ме захапе :)

#2939 Потребителят е офлайн   DiDemon_96 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 August 2011 - 03:40 PM

Честно да си призная,моя много ни хапеше точно около тази възраст.Но с времето се оправя и трябва да му покажеш,че това поведение е недопустимо,като използваш НЕ или друга команда.Но сега му се играе,така ,че играйте.:)
User's Signature

Качена снимка

#2940 Потребителят е офлайн   FantasyYy Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 August 2011 - 03:46 PM

ами благодаря за съвета,надявам се с времето това да престане,но пак ще пиша ако имам проблем :D :ae_085: :ba_025:

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни