Dog.bg Форуми : Без дом и агресивни

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Без дом и агресивни

#1 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 May 2009 - 02:49 PM

Здравейте!
Днес като извеждах Франческа за пореден път едно от бездомните кучета около блока ни нападна супер настървено въпреки, че щом видя такова я вдигам веднага. Налита с голяма злоба дори и като я вдигна. Забелязах, че и няколко пъти налита на едно детенце и кучето му и слава Богу, че все има някой голям да му помогне. Обичам животните, но може да стане голяма беля покрай това куче... Съседката ми звъня на Еко равновесие, но резултат няма. От съседния блок даже бяха сложили отрова, за да разкарат глутницата, защото стават доста опасни, но резултата беше отровено домашно куче.... Много необмислен и нехуманен ход от тяхна страна и точно затова искам съвет какво да правя! Повечето кучета вкл. и най-агресивното не са кастрирани и ако не се вземат мерки ще стане ад! Моля ви дайте съвет как да постъпя или към кого да се обърна за съдействие!
Попринцип има една баба, която ги храни и те с всеки изминал ден се увеличават. За съжаление никой от блока ни, а и от съседните няма да се заеме да ги извозва.... по скоро биха взели други мерки, за които не искам и да си помислям (блоковете ни са на МВР, сами си правете изводи). Аз също нямам възможност за транспортирането им, а и не съм много сигурна, че те ще позволят да се хванат, защото както казах има някои доста агресивни. Надявам се да ми дадете съвет как да постъпя!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2009 - 02:58 PM

Не е възможно от Екоравновесие да са отказали да кастрират кучетата. Това е изключено! Може би съседката ви е искала просто да ги приберат и да ги убият. Затова вие се обадете да дойдат да ги приберат за кастрация. Те имат начини как да ги хванат. Кучетата ще се успокоят след кастрацията. Ако са прекалено много на едно място, може те някое да пуснат другаде.
За хвърлената отровата може само да се радвате, че не е отровила някое дете. Въпрос на време. Ако искате телефони, пишете.

#3 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 May 2009 - 03:52 PM

ОП "Екоравновесие" - за кастрации - 931 41 60, 931 41 64
Това са телефоните, нали? Можете ли да ми кажете до колко часа работят. Понеже вече е 16:50 май най-сигурно ще е да се обадя утре. Поразпитах малко и ми казаха, че и в нашата община имат офис, няма ли да е по-добре да отида направо до него?

А, относно отровата съм съгласна! Най-глупавото е, че дори не са предупредили за нея, но неграмотността и несъобразителността на хората нямат граници! :ea_103:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 May 2009 - 08:32 AM

Показване на мнениетоjijafka, в May 21 2009, 02:52 PM, написа:

Най-глупавото е, че дори не са предупредили за нея, но неграмотността и несъобразителността на хората нямат граници! :ea_103:

Нцъ...не е това най-глупавото. Самата отрова е най-глупавото.
От Екоравновесие никога не са ми отказвали да кастрират куче, случвало се е да се забавят със седмица, да речем, но ми се обаждат и предупреждават. Най-вероятно съседката е излъгала и всъщност не се е обаждала.
Дръжте ни в течение.
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 May 2009 - 08:57 AM

Дори много кротки кучета стават агресивни,когато не са кастрирани и има разгонена женска.И при мен има такава глутница.След като ми изпозастреляха кастрираните,обезпаразитени и социализирани кучета,които си живееха в района от много време,мястото стана ничия територия и постоянно прииждат нови некастрирани и вследствие от това агресивни кучета.Ако избият кучетата при вас или ги извозят някъде задължително ще дойдат нови.Единственото адекватно решение е да се кастрират всички кучета.Характера им ще се промени коренно,а ако въпреки кастрацията пак е агресивно това за което говорите се обадете отново в Екоравновесие да го вземат,но задължително лично им го посочете,за да не го отнесе някое невинно куче.Само така може да се реши проблема ви.

Цитат

931 41 60, 931 41 64
Това са телефоните, нали?

Да.

#6 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 May 2009 - 10:58 AM

Показване на мнениетоИлит, в May 22 2009, 09:32 AM, написа:

От Екоравновесие никога не са ми отказвали да кастрират куче, случвало се е да се забавят със седмица, да речем, но ми се обаждат и предупреждават. Най-вероятно съседката е излъгала и всъщност не се е обаждала.
Дръжте ни в течение.

Днес се обадихме със съседката ми и трябва другата седмица да дойдат от Еко равновесие.
А, относно това дали тя лъже съм сигурна, че не, защото дори ми показа документи. Тя ми обясни, че са й казали, че ще дойдат, но до ден днешен все още не е идвал никой. Когато се е обадила е казала, че някои от кучетата имат ужасна екзема и в отговор получила, че те не са "Бърза помощ" и тя купила мехлем да ги маже (по съвет на вет, разбира се). Лошото е, че не всички могат да бъдат хванати и мазани и екземата се е разпространила и по други. Пуснала е жалба до прокорор за бездействието на съответните служби, но и от там няма отговор. Бабата, за която казах ги храни и събира и така и екземата се разпространява все повече.
Доста съм възмутена и от разговора, които проведох с една от служителките. Когато обясних за агресивното куче и как напада всеки разхождащ любимеца си и че дори и аз когато гушна моя шпиц тръгва да напада и мен, тя съвсем спокойно ми каза "Ами не го вдигайте!". При въпрос от моя страна "А, какво? Да я оставя да я нахапе ли?", получих мълчание... :angry: В случая не става дума само за това, че напада домашните любимци, а че като се съберат на глутница нападат и минувачи. Другото, което ми направи лошо впечетление беше, че когато обяснихме за въпросната екзема ни отговориха, че не ги интересува, че те само ще дойдат да ги вземат и кастрират и после ще ги върнат. В такъв случай как да процедираме като повечето от кучетата не могат да се хванат и лекуват? Другото е, че те не са 1-2, а около десетина, ако не и повече... Ето това е, да искаш да помогнеш и да няма съдействие! Страшно съм разочарована!!!

П.П. Благодаря на PURSY за предоставената информация и помощ!!! :beer:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2009 - 11:20 AM

Ще ви успокоя, че при нас има 7 кучета в един малък периметър, всички са кастрирани и по цял ден си лежат на слънце, защото не са и гладни. Това не са лишеи, получават го от гладуване и недохранване. Може да кажете на жената, която ги храни и на която сигурно имат доверие, да ги пудри с обикновена сяра за пиене на прах. Като няма женски и активни мъжки, нещата ще се успокоят. А и ще са ваксинирани срещу бяс, доколкото знам.

#8 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 May 2009 - 11:25 AM

Показване на мнениетоPURSY, в May 22 2009, 12:20 PM, написа:

Ще ви успокоя, че при нас има 7 кучета в един малък периметър, всички са кастрирани и по цял ден си лежат на слънце, защото не са и гладни. Това не са лишеи, получават го от гладуване и недохранване. Може да кажете на жената, която ги храни и на която сигурно имат доверие, да ги пудри с обикновена сяра за пиене на прах. Като няма женски и активни мъжки, нещата ще се успокоят. А и ще са ваксинирани срещу бяс, доколкото знам.

Не са лишеи. Съседката ми и жените, които ги хранят са довели вет да ги види и той им е казал, че е някаква екзема и им е препоръчал мехлем. Има 2-3 кучета, които са в доста тежко състояние, с огромни плешиви петна, но те бягат в близката ливада и няма как да се хванат. Вече са и страшно недоверчиви точно заради мазането. Обясниха ми, че мехлема мирише доста неприятно и вече бягат от тях и не им дават да ги мажат.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2009 - 11:53 AM

Като ги стрелнат от Екото със стреличките при хващането, жените да ги намажат, докато са упоени.

#10 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 May 2009 - 08:19 PM

Последно се оказа, че има и кучета с краста, а за тях лечението трябва да е по-продължително, но това е почти невъзможно заради недоверието им и заради това, че бягат... :ca_003:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 22 May 2009 - 08:56 PM

За съжаление подобни кучета могат да се излекуват само ако са на стационар.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#12 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 May 2009 - 09:29 PM

Показване на мнениетоbushkata, в May 22 2009, 09:56 PM, написа:

И как се постъпва в такъв случай?
Притеснението на хората от близките блокове е голямо. Има малки деца, домашни любимци и се притесняват заразата да не се разпространи още. Вече чух няколко изказваня за саморазпрва :id_145: .... което е крайно нежелателно!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 May 2009 - 09:29 PM

Не зависи ли от вида на крастата? Нали едната се лекуваше със сяра на прах? А и за другата помня, че имаше лечение и през устата. Нали falconess излекува така с помощта на д-р Бобадова едно куче, което беше страхливо и не даваше да го хващат. И не на последно място кой и как сложи тази диагноза?

#14 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 May 2009 - 09:37 PM

Показване на мнениетоMechoPuh, в May 22 2009, 10:29 PM, написа:

Не зависи ли от вида на крастата? Нали едната се лекуваше със сяра на прах? А и за другата помня, че имаше лечение и през устата. Нали falconess излекува така с помощта на д-р Бобадова едно куче, което беше страхливо и не даваше да го хващат. И не на последно място кой и как сложи тази диагноза?

Ветеринар е дал диагнозата, а то си и личи от километри. Има кучета със голи, разранени петна по тях и то доста възпалени. Има мехлем, който е даден за мазането им, но жените, които ги гледат не могат да ги хванат, за да ги намажат.
Днес видях едното, което е най-зле и картинката е трагична. Цялото е в такива петна и куца с единя крак. Надявам се като дойдат от Еко равновесие да ни посъветват нещо или да помогнат....
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 22 May 2009 - 10:02 PM

Показване на мнениетоjijafka, в May 22 2009, 10:29 PM, написа:

Показване на мнениетоbushkata, в May 22 2009, 09:56 PM, написа:

И как се постъпва в такъв случай?

Търси се лекар, който има стрелички, кучетата се ловят, настаняват на стационар, лекуват, кастрират, накрая се връщат обратно. Трудна, скъпа, изискваща подкрепата на много хора процедура.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#16 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 May 2009 - 10:18 PM

Може с лекарство на хапчета да се помогне,ако не успявате да го хванете,но питайте ветеринарен лекар.Най-важно е някой сериозно да се заеме с лечението и да каже на хората.Не е невъзможно да се лекува кучето,стига да има човек желание да помогне на животното.

#17 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 May 2009 - 06:11 AM

Цифли - това са таблетки, успешно съм лекувала краста на улични нехващаеми кучета с това лекарство. Докторът ще каже схемата на лечение - доколкото си спомням, дават се два пъти седмично, по 1 таблетка на 10кг. Таблетките се слагат в нещо вкусно. Ще се получи, стига жената, която ги храни, да е достатъчно стриктна и отговорна.

#18 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2009 - 09:17 AM

Какво стана с кучетата, кастрирахте ли ги?

#19 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 May 2009 - 10:06 AM

Показване на мнениетоPURSY, в May 26 2009, 10:17 AM, написа:

Какво стана с кучетата, кастрирахте ли ги?

Ами все още никой не е идвал... :dry:
Попринцип казаха до сряда така, че се надявам утре да дойдат!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 May 2009 - 10:30 AM

Щом са страхливи, няма да могат да хванат наведнъж всички. Затова хубаво е да има някой, който да им покаже женските, да започнат от тях. Защото като стрелнат 2-3, другите се усещат какво става и изчезват.

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни