Аз друго се чудя- репелентите предназначени за хора, дали могат да навредят на псетата? Ще взема да запитам докторите.
ПОМОЩ ! КЪРЛЕЖИ НАПАСТ !
Публикувано: 29 May 2009 - 02:52 PM
Аз друго се чудя- репелентите предназначени за хора, дали могат да навредят на псетата? Ще взема да запитам докторите.
Публикувано: 29 May 2009 - 05:00 PM
vlado zoo, в May 29 2009, 04:26 PM, написа:
Ние сме с Килтекс. Какво имаш предвид под подръпване - скъсяване, слагане на ново или нещо друго?

but trash bins, loneliness and pain...
Still that won`t keep my tail from wagging
my love I`ll give through sunny days and rain...
Because I know that somewhere I`m awaited
That gives me strength to live another day...
And although with the Fate itself I`m racing
I know I`ll win and I will meet my MAN...
Публикувано: 29 May 2009 - 05:20 PM
Много ме смущава това, че от една страна това са най-хвалените нашийници. От друга - в упътването им пише, да не се дава на малки деца да ги пипат, а ние като ги пипаме - да си мием ръцете.
При положение, че този прах постоянно се ръси от тях (и мирише гадно, както и цялото куче), представям си какво поглъщаме - не си мия ръцете след всяко погалване на куче. А на самите тях как се отразява, не знам.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 29 May 2009 - 05:33 PM
bushkata, в May 29 2009, 06:20 PM, написа:
Много ме смущава това, че от една страна това са най-хвалените нашийници. От друга - в упътването им пише, да не се дава на малки деца да ги пипат, а ние като ги пипаме - да си мием ръцете.
При положение, че този прах постоянно се ръси от тях (и мирише гадно, както и цялото куче), представям си какво поглъщаме - не си мия ръцете след всяко погалване на куче. А на самите тях как се отразява, не знам.
Мерси много за пояснението, ще го направим и това. За това, че мирише, мдаааа. То не е и само до ръцете, кучето не докосва само ръцете, а не може да се къпеш при всеки допир с него...
Да се надяваме, че са достатъчно безопасни, и за любимците и за нас. А дали вече 100% действащ препарат, започвам да се чудя, аз и като беше на 4-5 дена каишката намирах забити. Предполагам, че много зависи и от косъма на кучето, обаче сякаш са станали резистентни към препаратите тези гадини.

but trash bins, loneliness and pain...
Still that won`t keep my tail from wagging
my love I`ll give through sunny days and rain...
Because I know that somewhere I`m awaited
That gives me strength to live another day...
And although with the Fate itself I`m racing
I know I`ll win and I will meet my MAN...
Публикувано: 29 May 2009 - 06:14 PM
Пък тия в общините всяка година се сещат да пръскат за кърлежи чак Юни месец, когато нас и нашите любимци са ни нахапали стократно, а самите кърлежи са се размножили няколко пъти. Няма ли един човек там да им каже кога започват кърлежите, че да напръскат навреме....?.. Баси...

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 29 May 2009 - 06:27 PM
До преди да свърши бяхме с Болфо пудра, аз си я харесвам за Май месец, когато на нашата поляна е бум. Даже с пудрата хващаше по 1-2 на разходка, общо са й се забивали 3 тази година. Откакто нямаме препарат... няма и кърлежи...
Е, сега понеже го споделих съм убедена, че изгрее ли слънце вече ще хванем, та явно е време да си купуваме препарат.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 29 May 2009 - 10:08 PM

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 30 May 2009 - 07:22 AM
Публикувано: 30 May 2009 - 08:17 AM
Ами Анук никога до сега не и се е забивал кърлеж
поне не и докато почнахме да се разхождаме в Изток тази година
две разходки - две гадини.
Едната я сбарах докато се катереше - вторта така се беше насмукала гадината ниедна, че беше станала по-голяма и от Анук.
През годините сме позлвали кишки Булфо както и пудар Булфо, фронтлаин и на вирбак пипетките.
Сега последно е с фронтлаин - и с него я насмука гадината, а предната я обхождаше.
И сега в къщи съм събрала - андвантикс и фтонтлаин и съм така
освен да си отлежават и да си взема на Вирбак пипетка
Публикувано: 30 May 2009 - 08:20 AM
Ние в Банишора явно сме късметлии. Порасна малко тревата и веднага окосиха полянките и междублоковите пространства.
Ползваме адвантикс и за сега сме доволни. Дори след като ходихме и по огромните треви на Южния парк не съм виждала около или по кучовците кърлеж! Ако видя такова чудо сигурно ще изпадна в истерия, еле пък ако са 40
Дано наистина по-скоро окосят на всякъде! То на вън е пълно и с деца, ако не мислят за кучетата, дано поне за децата помислят!
п.п. Анук, вета ни обясни, че фронлайна няма превантивно дайствие - той не гони, той убива забилите се кърлежи!
Адвантикса пък създавал някакъв ефект "горещи лапи" и отблъсквал гадинките преди да ухапят.
Сложи по-добре адвантикса.
Публикувано: 30 May 2009 - 08:32 AM
Само да споделя - Макси в момента е с каишка Килтикс. Не знаех това за подръпването. Ще го правя. Засега, да чукна на дърво, нямаме гадини. Но и аз избягвам местата с висока трева. Ходим само ако е окосено или тука има едно междублоково място с много дървета и трева не вирее.
Публикувано: 30 May 2009 - 10:56 AM
Anuk, в May 30 2009, 09:17 AM, написа:
Ами Анук никога до сега не и се е забивал кърлеж
поне не и докато почнахме да се разхождаме в Изток тази година
две разходки - две гадини.
Едната я сбарах докато се катереше - вторта така се беше насмукала гадината ниедна, че беше станала по-голяма и от Анук.
През годините сме позлвали кишки Булфо както и пудар Булфо, фронтлаин и на вирбак пипетките.
Сега последно е с фронтлаин - и с него я насмука гадината, а предната я обхождаше.
И сега в къщи съм събрала - андвантикс и фтонтлаин и съм така
освен да си отлежават и да си взема на Вирбак пипетка
На Джек му се заби със съвсем пресен Адвантикс на 5 дена!
И беше жива смотаната гадинка като я извадих!
А мешането на доста препарати няма ли да отслаби и без това слабото им действие(явно) ?
Публикувано: 30 May 2009 - 11:09 AM
направо съм се видяла в чудо - направо полудявам
за Парма и Кураж толко е се притеснявам - защото двора го пръскаме редовно
отделно тях ги капя с фронтлайн - да ги мъкна по ливадите изобщо спрях да мисля от както стана топло
защото с толко тревопасни наоколо ..... нали се сещаш какво чудо е , а Анук я мъкна къде ли не (по Софията и там ги пипаме гадовете)
Публикувано: 30 May 2009 - 03:22 PM
Pomeran, в May 29 2009, 12:39 PM, написа:
Мисля,че има бум на бълхи и кърлежи и че Софийските общини пет пари не дават какво става по зелените площи.
Фронтлайн с/у бълхи при нас не действа, Адвантикс също и в момента сме на Форт Додж-слава богу накрая сме чисти!
Просто слагайте защите всеки месец, а не през 2-3, иначе може и да има последствия.
Определено е така.
А най-лошото е, че оставят и треволяците да избояват докато станат 3 метра.
Рай за всякакви гадинки.
А аз изпадам в паника, ако видя и най-обикновена буболечка по куч.
При нас чак днес дойдоха да косят тревата(след като се бяхме хванали и повече от половината тревни площи вече бяха окосени и пръскани), а става въпрос за кажи-речи централен софийски квартал.
Ние след около седмица трябва да купуваме нов Адвантикс, сега се чудя дали да не взема Вирбак...и Адвантикс и да пробвам Вирбака как ще е, ако даде фира да слагам и Адвантикса.
Ами ние как ще се пазим от кърлежите...
Има ли някакви препарати?
Публикувано: 30 May 2009 - 03:41 PM
Ок, споделих си и аз

Вход

Горе
Цитиране +