БЪЛГАРСКИ СПАСИТЕЛЕН ОТРЯД!
Публикувано: 05 June 2009 - 09:09 PM
ceasar, в Jun 4 2009, 11:42 PM, написа:
Здравей,
Супер, много ти благодаря за инфото!Питам с подробности, понеже не искам да има опция за злоупотреба, искам поне веднъж да стане нещо!
Ако може един въпрос: Колко парички са таксите по регистрация, приблизително!
С благодарност: Бари

Не е страшно, че понякога грешим!
Страшно е когато повтаряме грешките си!
Публикувано: 05 June 2009 - 10:23 PM
ceasar, в Jun 5 2009, 11:03 PM, написа:
Горе долу 1/2 АД :)...
Мерси за инфото, много съм ти благодарен, искам да си направя аз сметка на къде духа вятъра.
Още се колебая, какво и как да подхвана!Имам желание да реализираме идеята, много съм Ви благодарен за подкрепата, но ако хвана нещо не обичам да го оставям на никъде и за това...
На думи е лесно, но имам бегъл организационен опит, много е трудно да организираш елементарно мероприятие или екип, а подобно мероприятие, не мога да си представя каква щуротия ще е!Има много работа...проблема пари е като "валяк"
Но горе главата

Публикувано: 05 June 2009 - 10:27 PM
Иначе не съм сигурен, че реално има някакви данъчни облекчения при дарения. Това е един от проблемите с големите фирми и благотворителността....
Публикувано: 05 June 2009 - 10:42 PM
ceasar, в Jun 5 2009, 11:27 PM, написа:
Иначе не съм сигурен, че реално има някакви данъчни облекчения при дарения. Това е един от проблемите с големите фирми и благотворителността....
Ами аз мисля да проверя точно този въпрос, понеже ако "Х" спести 1 лев от данъци понеже е дал 90стотинки за благотворителност...Ако искаме да стане нещо трябва да действаме по начин не известен в България, трябва да го направим КАКТО ТРЯБВА, тук имаме всичко, но нищо не се прави както трябва!
пример: 1000 ресторанта в 999 от тях сервитьорката ти казва като дойде до масата "кажи или кажете" , сервира от където и дойде и накрая се чуди защо няма бакшиш и не върви заведението!
Не е въпроса да започнем, и да отидем при останалите "квартални еколози" . Искам да направим нещо с което ще се гордеем, ако ли не няма смисъл да се хъбим.
До тук бих казал, че има около 3-4 човека които изглеждат сериозни, теб слагам на първо место, като не подценявм другите, имам и надежда в 2-3 Варненчета!

Публикувано: 05 June 2009 - 10:55 PM

Хрумна ми още една идея за някакво финансиране. Варна е доста напредничав град в отношението си към бездомните животинки и за това може да ес проучи въпроса за евентуално финансиране на част от мероприятията от общинския бюджет чрез така наречените публично-частни партньорства. Общината и фондацията създават смесена организация за постигане на определена цел. Като всеки участва с някакъв дял. Обикновенно се прави при отпускане на терени от общините за определени обществени цели, но не пречи да се опита и да се договори примерно само финансиране на част от работата на фондацията. По ЗЗЖ общините имат доста задължения към бездомните и може да се навият някой друг вместо тях да осъществява тези им задължения. Няма да е лесно, но може да се пробва.
Публикувано: 05 June 2009 - 11:44 PM
ceasar, в Jun 5 2009, 11:55 PM, написа:

Хрумна ми още една идея за някакво финансиране. Варна е доста напредничав град в отношението си към бездомните животинки и за това може да ес проучи въпроса за евентуално финансиране на част от мероприятията от общинския бюджет чрез така наречените публично-частни партньорства. Общината и фондацията създават смесена организация за постигане на определена цел. Като всеки участва с някакъв дял. Обикновенно се прави при отпускане на терени от общините за определени обществени цели, но не пречи да се опита и да се договори примерно само финансиране на част от работата на фондацията. По ЗЗЖ общините имат доста задължения към бездомните и може да се навият някой друг вместо тях да осъществява тези им задължения. Няма да е лесно, но може да се пробва.

Нали в началото казахме, че имаме два проблема:
1. Държава/ държавна администрация!
2.Пари.
И за да ги решим, решихме, че сме частници и се оправяме сами!

Публикувано: 07 June 2009 - 02:49 PM
[/quote]
Разходи за дарения
Чл. 31. (1) За данъчни цели се признават счетоводни разходи за дарения в общ размер до 10 на сто от положителния счетоводен финансов резултат (счетоводната печалба), когато разходите за дарения са направени в полза на:
.......................
14. юридически лица с нестопанска цел, регистрирани в Централния регистър на юридическите лица с нестопанска цел за общественополезна дейност, с изключение на организации, подпомагащи културата по смисъла на Закона за меценатството;
http://bcaf.bg/Bulga.../corplegal.aspx
Предпазването на животните де факто е предпазване на обществото от безстопанствени животни, нали? Значи прибирането им в приют Е общественополезна дейност. Т.е. дарителите могат да си го извадят от печалбите. Ако въпросното дружество е регистрирано по подходящ начин.
Публикувано: 07 June 2009 - 04:21 PM
Чл. 31. (1) За данъчни цели се признават счетоводни разходи за дарения в общ размер до 10 на сто от положителния счетоводен финансов резултат (счетоводната печалба), когато разходите за дарения са направени в полза на:
.......................
14. юридически лица с нестопанска цел, регистрирани в Централния регистър на юридическите лица с нестопанска цел за общественополезна дейност, с изключение на организации, подпомагащи културата по смисъла на Закона за меценатството;
http://bcaf.bg/Bulga.../corplegal.aspx
Предпазването на животните де факто е предпазване на обществото от безстопанствени животни, нали? Значи прибирането им в приют Е общественополезна дейност. Т.е. дарителите могат да си го извадят от печалбите. Ако въпросното дружество е регистрирано по подходящ начин.
[/quote]
Много благодаря за инфото.А относно облекченията, от прочетеното по-горе виждам, че даренията не се облагат с данък, а за останалата печалба данъка същия ли остава (10% пеачалба, тнт)?

Публикувано: 09 June 2009 - 11:07 PM

Темата и много хубава и ще я следя с интерес.

Публикувано: 10 June 2009 - 01:05 PM
TokioHotel, в Jun 10 2009, 12:07 AM, написа:

Темата и много хубава и ще я следя с интерес.

Здравей,
радвам се, че Ви допада темата.Първоначално мислехме за доброволци, но в последствие преценихме, че не можем да разчитаме на 100%. Има дейности, които е малко рисковано, дори е не възможно да бъдат извършвани от не професионалист.Разбира се, разчитаме на всяка помощ, но ветеринари и по един опитен гледач на смяна е повече от задължително.
Ние може да искаме, да помагаме от добро сърце, но това няма да спре злонамерени ходове срещу нас!Има доста лунатици сред членовете на различните организации, които биха тръгнали на "лов за вещици".
Помощ от организации разбира се, ако идеята се развие и стане реална организация ще потърсиме съдействие и съмишленици!
поздрави: Бари

Публикувано: 11 June 2009 - 10:22 AM
И това:
Цитат
Нормалното е, хората се една и съща цел да си помагат взаимно

Публикувано: 11 June 2009 - 10:36 AM
gabipap, в Jun 11 2009, 11:22 AM, написа:
И това:
Цитат
Нормалното е, хората се една и съща цел да си помагат взаимно

Айде да не правим пак интриги...Дайте да не се занимаваме с такива неща!

Публикувано: 11 June 2009 - 11:39 AM

Цитат
Не знам защо, ама останах с друго впечатление. Ако греша, извинявам се.
И наистина смятам, че е нормално хората се една и съща цел да си помагат взаимно, а не да си лепят етикети.
С това приключвам с писането в тази тема.

Публикувано: 11 June 2009 - 11:58 AM
Бари Уайт, в Jun 11 2009, 12:25 PM, написа:
....
8. Ако човек има положителна нагласа и желае да участва в подобна кауза ще пуска конструктивни постове, ..
....
Не очаквам всички да ме подкрепят, не очаквам всички да ми повярват!
Готово, Бари Уайт, ето ти конструктивен пост:
Няколко реда по-надолу от "Къщата на кучето" има подфорум "Без дом".
Човек, който носи в сърцето си обичта към животните, не може да остане далеч от място,
в което реално се помага на животни в беда.
Ти нямаш дела там. Ето затова не ти вярвам.