Dog.bg Форуми : БЪЛГАРСКИ СПАСИТЕЛЕН ОТРЯД!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

БЪЛГАРСКИ СПАСИТЕЛЕН ОТРЯД!

#61 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 June 2009 - 02:11 PM

Показване на мнениетоceasar, в Jun 11 2009, 12:51 PM, написа:

Казвам просто когато няма какво да се каже по добре е да се мълчи.

Ама и аз това казвам. То от спам на някои, дето си казват мнението, ще вземем да пропуснем колко кила картофи трябват за антикризисна защита или пък важни факти от биографията на инициатора, хайде да се стегнем, по-сериозно.

#62 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 11 June 2009 - 02:23 PM

Ceasar,

идеята на Бари е много добра. В началото се зарадвах, смятах да го подкрепя. Когато се обсъжда дадена идея (нали това е целта на тази тема?), не се изтъкват само положителни страни. Това е абсурдно.

Затова много внимателно следях постовете на Бари. Защото идеята е едно, човекът, който иска да я реализира - друго.

Като бизнес поглед - добре, много добре. Вземат се предвид обстоятелствата, конструктивно. Само че по анкетатата има гласували около 100 души и то във форум, свързан с животните. От тези 100 души дори и всички да са гласували "да, ще правя дарения" и т.н., дали реално ще ги правят (не само еднократно, а продължително), е съвсем друг въпрос. Та такава анкета, която цели да се проучи обществената нагласа, не трябва да е само тук, а на много други места.

Посочената сума за начало е малко съмнително да се събере поради няколко причини, една от които е доверието към организатора. За да даде човек средства, трябва да е сигурен, доколкото е възможно, в хората, реализиращи идеята. Иначе прекрасни идеи - колкото искаш.

Но именно заради хората, които ги реализират, никой вече в нищо не вярва - нито в политически партии, нито в НПО, нито в организации.

Спасителен отряд за животни в беда - да, чудесно. Как обаче да повярвам, че това е движещия мотив на Бари? Той пише тук не от вчера. Няма нито едно мнение поне (не всеки може да помага реално), нито една сума дарена, каквото и да е било, в подфорум "Без дом".

За сметка на това разбрахме, че той се изживява като много кадърен ръководител. Добре, лошо няма. Но ако отношението към животните остава на заден план, а това е само "РАБОТА", благодаря, такива организации са и изолаторите, и общинските приюти. Разликата е, че това ще е частно, съответно ще се наложи частника да се съобразява с обществото, доколкото то може да упражнява контрол или да изразява мнение.

Но кой ще упражнява контрол над частен приют? Ако не други НПО с подобна тематика, кой? Но тези други НПО са "лунатици" според Бари.

И тъй като Бари е прав в това, че има много НПО-та на хартия (т.е. те също нямат интерес към самите животни, а по-скоро към перспективата за печалба по проекти и т.н., т.е. БИЗНЕС, или РАБОТА), то каква ми е гаранцията, че тук ще се роди нещо по-различно, диктувано от реална, истинска загриженост към бездомните?

Това съмнение трябва да се разсее от личността на Бари, като инициатор. За съжаление, неговите постове не са в негова полза. Той не зачита мнения, различни от неговото, смята се за много успешен бизнесмен, общо взето това, което приписва на другите, важи в пълна сила за самия него - търси изява, няма реална представа за действителността.

Не се заяждам, както споменах по-горе - вниманието ми към личността му бе продиктувана от хубавата идея.

Малко сравнение с политиката (която всъщност ненавиждам) - не мога да гласувам доверие на човек, когото не познавам. Опознавайки страната, която той ми показва тук, този човек не ми харесва за реализация на точно такава идея - за бездомни животни.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#63 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 11 June 2009 - 03:26 PM

Много хора, които пишат в този форум, не пишат в Без дом и не са дарявали суми - това значи ли, че те не обичат животните си ? Или да стигаме до безумията в заключената тема - колко процента ставали и кои не ставали, ако всички станем вегитарианци, животните ще са най добре ... ? И не е ли по добре вместо да подрязваме крила, да даваме надежда не само на кучетата, а и на хората ?

Има ли нужда от такова нещо - всички са съгласни, че да. Стигаме до проблема, че някой се е сетил да направи такава тема и да пита. Значи проблема не е в темата, а в човека ... Е как ще пита такива неща, той не пише в Без дом ... и се почва - ти какъв си, че ще правиш такова нещо, как така сега си се сетил, ти не обичаш животните, защото ... и човека, който и да е, се чуди какво става и защо всички се нахвърлят върху него на личностна основа, а не на принципна такава - има ли или няма нужда и ако има, как да се направи ...

Ще се опитам да обоснова моята теза, без да засягам когото и да е ...

В момента това нещо е невъзможно да се случи в България. Съгласен съм лично да купя автомобил на старо, ще го боядисаме - ок, ще му сложим надписа - спасителен отряд, ще намерим доброволци за дежурства по двама, още няколко на позвъняване за екстрени случаи ... и ? Ще спасяваме кучета, котки ... то добре, но къде ще ги сложим ? Ето там примера с кученцето в градината - ок, отиваме, вадим го и после ? Къде ? В това, дето е трябва да е държавен приют, а то си е душегубка за умиране, не нещо друго ? Е как ще го оставя там и как ще заспя спокойно, като знам че е там ? По добре да му дам вода и храна на място, а не да го вземам !
Така че докато не заработят както трябва тези места, не може да стане. Или трябва да има частен приют, който е невъзможен от финансова гледна точка - това са много пари за изхранване и медицински грижи за тези животни. Виж, ако променят законодателството и заработи някакъв закон или наредба, че ако има такива случаи и се намеси обществената организация, то собственика се глобява и глобата отива в полза на животното му - иди дойди, поне е помощ ...
Така поне мисля аз - ние сме готови за създаването на такова нещо, дори и на доброволни начала, но докато няма подкрепа от държава и община - няма как да стане. И именно тук първото място е на приютите - да се насочат повече пари натам, да се преобразуват от наистина на приюти, а не в концлагери, да има хубави къщички за кучетата, огромно място за разходка, да се допускат доброволци по всяко време да разхождат кучетата, да ги хранят и заедно с държавни и общински органи тези места да се променят в добрия смисъл на думата - докато това не стане, животните ще са по добре навън, отколкото вътре и по добре да не бъдат "спасявани" - навън животните имат шанс, вътре - никакъв.
Когато това се промени, тогава ще има и Спасителен отряд.

#64 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 11 June 2009 - 04:23 PM

Dog.bg, съгласна съм с по-голямата част от изказването ти.

Не съм съгласна обаче с това, че не трябва да вземам предвид личността на инициатора.

Ако аз дойда при теб и ти кажа - виж какво, имам такава и такава идея, дай ми пари да я реализирам, какво ще гледаш? Само идеята? Ами ако нямам с какво да подкрепя тезата си, че реализацията наистина ще е това, за което говоря? От постовете не останах с впечатление просто да се пита, а че именно Бари иска да я реализира.

Навсякъде по света преди да подкрепят финансово дадена организация, или дори идея, искат препоръки, или гледат историята, действитята на съответната организация.

Препоръките за Бари в случая са неговите изказвания и действия или бездействия в този форум. Друга информация нямам, затова правя изводи само оттук.

Цитат

Много хора, които пишат в този форум, не пишат в Без дом и не са дарявали суми - това значи ли, че те не обичат животните си ?

Да, може да обичат животните СИ, но дали обичат всички други, или другите са псета, помияри, нечистокръвни подобия на хубавите породи?

Говорим за чужди животни, в по-голямата част улични, не нашите собствени.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#65 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 June 2009 - 05:23 PM

Горното ще се направя, че не го виждам.
Дог, понеже спомена Без дом. Четейки тази тема, оставам с впечатлението, че идеята е да се помага на животни в беда, нали така? Съгласи се, по-голяма част от тях са бездомните. "Нали обичаме животните си" "СИ". Не говорим за моите куче и котка, нито за твоите. Говорим за онези вън. Или съвсем нищо не съм разбрала?
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#66 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 June 2009 - 05:30 PM

Питам - ще се помага на и на бездомните или не?
отношение не взимам. Питам си кротичко.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#67 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 June 2009 - 06:58 PM

wind, много е трудно да се даде точна преценка за "обичам" - това е индивидуално чубство у всеки един човек, вътрешна потребност, която няма как да бъде премерена. За това не мога да дам общо мнение.

Няма лошо куче, човек. Хубави породи ... всеки обича кучето си, независимо какво е - поне така мисля. Дали обичаме и другите - разбира се, предполагам че са еденици тези, които имат животни и не изпитват състрадание към другите животни без стопани. Тук вече се получава разминаването - за едни състраданието и обичта е да го нахрани, да го скрие, да не се обади да го приберат, да не го кастрира - примерно, за друг - да се обади и да го приберат в приюта, за трети - да го кастрира и да го върне същия ден на мястото, откъдето го е взел, за четвърти - да го кастрира и да го гледа докато има възможност да му намери дом и осиновители. Аз лично не се наемам да претеглям любовта на хората, нито да давам определения за нея - вярвам, че всички хора, пишещи тук по някакъв свой си начин обичат животните и правят най доброто за тях.

#68 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 June 2009 - 07:01 PM

Показване на мнениетоd-r Bobadova, в Jun 11 2009, 06:30 PM, написа:

Питам - ще се помага на и на бездомните или не?
отношение не взимам. Питам си кротичко.

Също не вземам отношение, не съм автора на темата, но предполагам, че щом би могло да има Спасителен отряд, той трябва да бъде за всички животни в беда, без оглед на това дали имат стопани или не. Поне такова е моето мнение.

#69 Потребителят е офлайн   Бари Уайт Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:трудна работа е това поле...остави!

Икона за мнението  Публикувано: 11 June 2009 - 07:14 PM

dog.bg

НА ВСИЧКИ ЖИВОТНИ ЩЕ ПОМАГАМЕ!!!Много обичам животните, но съм реалист и знам как се работи, стига с аматьорски опити!!!

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!! :rc_036:

пс - поста е редактиран от мен. Бари, всеки има право да се съмнява, в поста няма нищо обидно лично към вас.

Темата се заключва и ще бъде отключена след 3 дни, нека страстите се поуспоят и да преспим и да помислим - има ли наистина възможност тази хубава идея да се реализира, като си помагаме взаимно къде с идеи, къде с реална помощ или всичко ще остане пожелателно за друго време ...
User's Signature

Не е страшно, че понякога грешим!
Страшно е когато повтаряме грешките си!

• (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни