Публикувано: 11 June 2009 - 02:23 PM
Ceasar,
идеята на Бари е много добра. В началото се зарадвах, смятах да го подкрепя. Когато се обсъжда дадена идея (нали това е целта на тази тема?), не се изтъкват само положителни страни. Това е абсурдно.
Затова много внимателно следях постовете на Бари. Защото идеята е едно, човекът, който иска да я реализира - друго.
Като бизнес поглед - добре, много добре. Вземат се предвид обстоятелствата, конструктивно. Само че по анкетатата има гласували около 100 души и то във форум, свързан с животните. От тези 100 души дори и всички да са гласували "да, ще правя дарения" и т.н., дали реално ще ги правят (не само еднократно, а продължително), е съвсем друг въпрос. Та такава анкета, която цели да се проучи обществената нагласа, не трябва да е само тук, а на много други места.
Посочената сума за начало е малко съмнително да се събере поради няколко причини, една от които е доверието към организатора. За да даде човек средства, трябва да е сигурен, доколкото е възможно, в хората, реализиращи идеята. Иначе прекрасни идеи - колкото искаш.
Но именно заради хората, които ги реализират, никой вече в нищо не вярва - нито в политически партии, нито в НПО, нито в организации.
Спасителен отряд за животни в беда - да, чудесно. Как обаче да повярвам, че това е движещия мотив на Бари? Той пише тук не от вчера. Няма нито едно мнение поне (не всеки може да помага реално), нито една сума дарена, каквото и да е било, в подфорум "Без дом".
За сметка на това разбрахме, че той се изживява като много кадърен ръководител. Добре, лошо няма. Но ако отношението към животните остава на заден план, а това е само "РАБОТА", благодаря, такива организации са и изолаторите, и общинските приюти. Разликата е, че това ще е частно, съответно ще се наложи частника да се съобразява с обществото, доколкото то може да упражнява контрол или да изразява мнение.
Но кой ще упражнява контрол над частен приют? Ако не други НПО с подобна тематика, кой? Но тези други НПО са "лунатици" според Бари.
И тъй като Бари е прав в това, че има много НПО-та на хартия (т.е. те също нямат интерес към самите животни, а по-скоро към перспективата за печалба по проекти и т.н., т.е. БИЗНЕС, или РАБОТА), то каква ми е гаранцията, че тук ще се роди нещо по-различно, диктувано от реална, истинска загриженост към бездомните?
Това съмнение трябва да се разсее от личността на Бари, като инициатор. За съжаление, неговите постове не са в негова полза. Той не зачита мнения, различни от неговото, смята се за много успешен бизнесмен, общо взето това, което приписва на другите, важи в пълна сила за самия него - търси изява, няма реална представа за действителността.
Не се заяждам, както споменах по-горе - вниманието ми към личността му бе продиктувана от хубавата идея.
Малко сравнение с политиката (която всъщност ненавиждам) - не мога да гласувам доверие на човек, когото не познавам. Опознавайки страната, която той ми показва тук, този човек не ми харесва за реализация на точно такава идея - за бездомни животни.