Dog.bg Форуми : Бриар

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бриар

#21 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 January 2006 - 05:21 PM

Бриар (Berger de Brie, FCI No. 113)

Бриар е древна порода, използвана с успех от френските пастири. Превъзходните служебни качества го налагат в армията. Наполеон е имал Бриари, а през 1777 г. маркиз дьо Лафайет, отивайки на служба в щаба на Джордж Вашингтон, пренася в Америка първите кучета от тази порода. През Първата световна война Бриарите са служили самоотвержено като свръзки по огневите позиции на френския фронт. По-късно с много голям успех се внедряват и в полицията.

Кучетата са мускулести, пропорционални, подвижни и много темпераментни. Височината при холката е 62-68 см за мъжките и 56-65 см за женските.

Главата е голяма и дълга с добре изразен преход от черепната към лицевата част. Муцуната не е заострена и винаги е черна. Носната гъба е с четириъгална форма, а не заоблена. Зъбите са големи, гланцовобели, с ножицоподобна захапка. Очите са поставени хоризонтално, тъмни на цвят, с жив и изразителен поглед. Ушите са високо поставени и стърчащи. В повечето случаи се купират по шаблон.

Шията е мускулеста.

Гръдният кош е широк и дълбок.

Гърбът е прав, а крупата - леко наклонена.

Крайниците са прави и успоредни. Лапите са големи с удължено-овална форма.

Ноктите са черни. На задните крайници е задължително наличието на двойни допълнителни пръсти. В противен случай кучетата се изключват от разплод.

Опашката е висяща. На дължина достига до скакателните стави. На върха е леко закривена.

Космената покривка е дълга, вълниста и груба. По структура наподобява космената покривка на козите.

Окраската може да бъде всякаква, като задължително се изключва белият цвят. Предпочитания се дават на възможно по-тъмните кучета.

Представителите на породата се дисквалифицират в следните случаи: нестандартна височина, липса на допълнителни пръсти на задните крайници, къси косми по главата и лапите, светла муцуна, разноцветни очи, къдрава космена покривка, неравномерна окраска по тялото, бели косми по лапите, купирана опашка.

Качена снимка
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   nerongt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2006 - 02:48 PM

Аз искам да питам в Бг има ли откъде да се купи чистокръен Бриар или трябва да се проучва в чужбина?
Благодаря предварително
User's Signature

[Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 08 February 2006 - 03:01 PM

Vabank има единствения бриар в с родословие, поне доколкото аз зная, така че попитайте нея.

#24 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2006 - 11:37 PM

Не, няма откъде да се купи, защото няма и кучета от тази порода.
Аз досега съм намерила... т.е. мен ме намери b) собственикът на един френски черен мъжки, живеещ в Пловдив. И за малко да получа сърдечен удар как ветеринарите му предлагали да отрежат двойните пръсти на задните крака, защото щели да му пречат, видите ли... bl)
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#25 Потребителят е офлайн   Елен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2006 - 02:03 PM

За Vabank,
тя си знае super best
Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2006 - 05:31 PM

В нашия квартал има един мъжки. Не съм запознат дали има родословие, мисля че е на 8 години.
Поздрави!

#27 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2006 - 10:22 PM

Покорно благодарим на чернилките BEER
Чак се засрами Алфи...

Прикачени файлове

User's Signature

#28 Потребителят е офлайн   bagira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2006 - 10:28 PM

ха, много е сладка.А Вабанк, как се държи с другите кучета?или тя живее вътре?
User's Signature

PUNISH THE DEED, NOT THE BREED!

#29 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2006 - 08:18 AM

Съвсем нормално се държи с другите кучета... приеха я като "една от тях" от самото начало, за разлика от басетката, за която дълго време се чудиха куче ли е това или наденичка b) И тя ги прие нормално... търчат като изоглавени по цял ден, после се прибираме, ядем и спим... b)
User's Signature

#30 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 07 October 2006 - 07:56 PM

Искам бисквитка! d)
Видео!!!
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#31 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2007 - 09:28 AM

Провеждаме пробно проучване с идея за кучило.
Ако преценим да заплождаме тази година Алфи, това ще се случи ориентировъчно в края на юли и само и единствено при наличие на интерес и капарирани минимум 4 кученца.
Как става капарирането?
При заявен интерес се сключва договор за резервиране на кученце и се заплаща минимална сума, невъзвратима, ако клиентът в последствие се откаже. След като женската се разгони и ПРЕДИ заминаването на заплождането клиентът заплаща втора вноска по резервацията си (също невъзвратима при отказване). След раждането на бебетата кучетата се капарират: общо заплатената сума възлиза на 60% от цената на кучето. Правото на избор е по ред на първоначалната резервация.
При получаване на кученцето на 2 м. възраст, с поставени 2 ваксини, готово родословие, микрочипирано, се заплащат останалите 40% от сумата.
Има свободни общо 6 позиции за резервация; както казах, заплождане ще има, ако бъдат резервирани поне 4 кученца (т.е. договорите за резервиране се сключват при наличие на минимум 4 интересуващи се).
Сумата от резервацията СЕ ВРЪЩА, ако женската не забременее.
Заплождането ще бъде в чужбина (то много ясно... в БГ няма бриари...), вероятният татко е
Multi.CH. Unique Hengo des Uns et des Autres
Качена снимка
Хенго е с "чисто" изследване за ТБД - степен А, висок е 65 см., с дължина на козината 27 см., със стабилен, уравновесен характер и добри работни качества.
Самата Алфи - CH.BG.MAK. Frantsuzskaya Legenda Butterfly е с отлично родословие и произход, родителите й вече няколко години по ред се класират сред първите 5 на Европейски и Световни, тя самата е с добра, уравновесена психика и добри работни качества. Бриарът е овчарка, с огромно желание за работа. Поддържането на козината не е толкова трудно, колкото изглежда, но, разбира се, това дългокосместо куче изисква по-специални грижи. Предстои в близките 2-3 месеца Алфи да се снима за дисплазия.
Малките ще се предлагат на цена 600 евро (при предварителна резервация).
User's Signature

#32 Потребителят е офлайн   Eli_i_Beti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2007 - 01:47 PM

Много готини кучета!Купираните уши са в много интересна форма. b)

#33 Потребителят е офлайн   Albusha Икона

Публикувано: 18 June 2014 - 08:16 PM

Здравейте! Доста време е минало от последния пост по темата "Бриар". Е, има промяна. В България вече има (поне аз знам за две) чистокръвни бриари - женски с родословие и всичко, както си е записано по дебелите книги. Аз съм едната собственичка на женски бриар. Тя още е бебе, но е страхотна. Много ще се радвам, ако съживим темата във форума.Прикачена снимка

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни