Въпроси
Публикувано: 12 January 2011 - 12:56 AM

Нападки от този род не се толерират във форума,моля да спазвате правилата!!!
Мод

Levski Sofia 1914
Публикувано: 12 January 2011 - 02:05 AM
Публикувано: 12 January 2011 - 02:26 AM
другото е "Френски булдог" вероятно от междусъседско развъждане без родословие.Според вас има ли разлика?
Публикувано: 12 January 2011 - 09:28 AM
Chiita, в 11 January 2011 - 08:48 PM, написа:
Това означава ли, че в случая ти вече нямаш Френски булдог и няма да го заплодиш(ако преди това си имала такива намерения) защото то изведнъж след изчезването на документите, някак си е станало куче в което не се знае какво има, може би "Пекинез или Бостън!"

Летисия-Мишел Де Ла Гюм Уж Френч :)))
Публикувано: 12 January 2011 - 11:40 AM
И , да , няма да го плодя(защото, ще е точно това "плодене", а не "развъждане"),когато не мога да докажа , че дядо му не е "Пекинез или Бостън".Кому е нужно това?С какво ще помогне на породата?Може би , ще се изгуби линията на Брабус?ха ха ха

Цитат
Книгата на Хармър "РАЗВЪЖДАНЕ НА КУЧЕТА ",вероятно ще е интересна за интересуващите се от развъждане.
Има и една основна разлика между клубното развъждане и махленското плодене.И тя е , че на вторите никой не може да им забрани да плодят , а при клубното развъждане имаш поставени условия ,които ако не спазваш ,могат да ти спрат правата да развъждаш.Поне това е идеята на FCI.
dELpI,Лъва е ВИД ,както кучето(Canis lupus familiaris) е подвид на ВИДА "вълк" (Canis lupus)!
И за твое сведение отдавна лъвовете в зоологическата градина си имат родословия и генетични карти ,може да се сетиш ,защо!?Свързано е отново с развъждането им.
Публикувано: 12 January 2011 - 02:58 PM
ОК, купили сте си кученце без родослови ( както и аз) защото това не е важно за вас ( както и за мен ), искате душичка, която да обичате и да ви обича. Няма лошо в това. Говорено е и преговаряно. Но защо ви е да заплождате? Има толкова " търговци" от където може да се купи кученце каквато "порода" ти скимне. Защо трябва да измъчвате това, което обичате и да го подлагате на толкова мъки, а и после себеси и апартамента си на всичко това.
Ако някой не е разбрал- това, че женско куче трябва да роди, за да живее по-дълго е абсолютен мит. Също доста разисквана тема.
Аз немога да си обясня найстина защо ви е.
Ние си купихме неродословно кученце, то се оказа болничко и доста различно от стандартите. Това не ни попречи да направим всичко възможно да оздравее и да го обичаме безрезервно. Ще го обичаме дори да е с три крака, едно ухо и без зъби, защото е нашето куче и ние сме неговите хора. Въпреки, че е мъжко и няма да му се налага да ражда, нито ние да гледаме кученцата ние НЯМА да го пуснем да запложда, защото неискаме да пренесе свойте генетични заболявания на поколенията. И представете си, че кученцето попадне в не толкова грижовни хора, и те решат, че е прекалено скъпо лечението и просто го изхвърлят. Налсушали сме се на МНОООГО подобни случай. Дали ще сте отново доволни от този сценарии?!?!?!? Още едно куче, лутащо се по улиците умиращо от глад?!?!!??! Замислихте ли се и за това?!?!?! Много често срещан сценарии. Според вас от къде се пръкват толкова бездомни кучета, като всички са кастрирани?
Някой ще каже - Да, но моето куче е здраво. - Да ама болестите се предават през поколени, че понякога и през две и през три.
Аз затова следващите ми кучета ще са или от развъдник или от улицата. Поне в развъдниците се проучват болестите и кучета с проявени такива просто не се развъждат.
Не ми е необходим документ, за да го обичам и не ме интересува, че ухото му има 0,5мм отклонение от стандарта или, че опашката му е по-високо разположена. Просто искам да е ЗДРАВО.
А всяко куче иска да е ОБИЧАНО!!!! Обичайте си душичките и не се занимавайте с глупости.
Публикувано: 12 January 2011 - 05:26 PM
Sparky_TabY, в 12 January 2011 - 02:03 PM, написа:
Аз също имам един въпрос!
Къде точно прочете, че имам ЗОР за развъждане???
Задох въпроса за заплождане на кучета без родословие, защото искам да разбера отговора от обща култура!
Обаче се започна веднага избиване на комплекси с листове хартия и с плюене как видиш ли, си отглеждам куче помиярче и като ме питат каква порода е да казвам, че е безпородно с примеси на всеква гад!

Публикувано: 12 January 2011 - 06:26 PM
Всички ви отговориха нормално , но или ви е нужно време да осъзнаете какво ви казват или сте поредните които никога няма да го осъзнаят .
Колкото и да не ви се иска и да не ви се вярва това е отговора -
Кученцето ви не е НИКАКВА ПОРОДА
Дали ще го размножите или не е ваш проблем - въпрос на съвест . / никой от тук не може да ви спре /
Публикувано: 12 January 2011 - 06:55 PM
bojkataara, в 12 January 2011 - 04:31 PM, написа:

В началото на разговора, ти постави условия за разумен диалог,постарах се да обясня нещата без нападки и възможно най-безболезнено,използвайки за примери снимки на кучета от американски сайтове(ако бях използвала снимки от наши сайтове за обяви например,сигурно положението щеше да стане грозно) и лично мои.
За сьжаление сега оставям с впечатлението , че въпреки всичко си засегнат ,обиден и пусна сарказма си на воля.Апропо каква е тази "всеква гад"?
Жалко,че не разбра,но това е истината.
Наричай кучето си както искаш и каквато порода искаш- френски булдог-ок.Но ,доколкото си спомням ,въпроса не беше лично за твоето куче,а за развъждането на неродословни представители!Между другото наличието на родословие, не е единственото условие едно куче да влезне в развъждане.
Публикувано: 12 January 2011 - 07:34 PM
Искам да Ви попитам информативно и от чисто любопитство по тази тема по-запознатите тук няколко въпроса. А какви са другите условия, за да влезне едно куче в развъждане? И по-конкретно за френски булдог от легитимните развъдници в България? И още по-конкретно по тази тема: какви са медицинските изследвания за избраните кучета, бъдещи родители в България? Нали, все пак постоянно се повтаря, че чистопородното развъждане гарантира здрави новородени кученца към клуба... Каква е гаранцията, че те не са носители на генетично предавани заболявания? Правят ли се генетични и/или други предварителни медицински тестове? Какви са те за България? В кореспонденция с ползваната методика на инбридинг при чистопородното развъждане.
Предварително благодаря за отговорите!
Публикувано: 12 January 2011 - 08:03 PM
Аз бих добавила -кучето не трябва да страда от брахиоцефален синдром( важно за френския булдог) и да е с чисти патели(изместване на колянното капаче).
Цитат
Това от къде?
Не е задьлжително да се ползва инбридинг в чистопородното развъждане.Инбридинга е нож с две остриета.Важно е да се знае на кой се прави инбридинг и какво предава кучето(тата) на които се прави инбридинг.Освен това в България не е разрешен близък инбридинг,вероятно поради малката популация на чистоппородни кучета.Минимума сбора при инбридинг трябва да е 5 ,а това май вече отива към линейно развъждане.
Не мисля ,че чистопородното развъждане може да гарантира абсолютно здраве!
Публикувано: 15 January 2011 - 12:53 AM
Знам сега,че ще ме изядете с парцалките за думите ми......но си поемам риска. Няма проблем....кажете,че искате клубен форум и няма да ви безпокои повече. Разлика между кучетата има....аз съм "за" родословните..и против м/усъседското развъждане........въпреки,че също съм с такова куче (поради незнание....финансови средства и т.н.) Сега бих изчакала и бих си взела родословно куче...но е малко късно-няма да изоставя сегашното....а за 2 кучета не мога да се разбера с човека с който живея. Но ако си взема не бих показвала само него......и да се правя,че другото не съществува....нима вече няма да го обичам защото е без родословие......
Както и да е....надали някой ме разбра :)))))) Всичко добро
Публикувано: 15 January 2011 - 11:43 AM
Чиита прекалено импулсивно реагираш на повечето въпроси, никой не иска да се заяжда с теб.....мисля,че всички сме ти показали малко или много,че уважаваме твоето мнение и го смятаме за компетентно ....просто явно тези теми за малко наболели за теб. Ясно е защо....като му гледам опашчицата на моя разбирам защо.....но пак повтарям ако си продавахте родословните кученца по 700-800 лв (все пак сме българи и живеем в България). ...може би всички щяхме да сме с такива.
Кара и Цвети....моите поздравления. За мен , вие тук сте най-сдържания и спокойно обясняващ човек, дори и да не сте съгласна с мнението на хората обяснявате спокойно и цивилизовано. Единствено искам да ви попитам срам ли ви е от "фалшивото" Ви кученце ????
Много моля не искам никой да приема думите ми прекалено лично.....просто си говорим като нормални хора.
Публикувано: 15 January 2011 - 12:12 PM

Някъде назад се правиха сметки ,кое колко струва и защо,не ми се повтаря.
Въпроса беше за развъждане на кучета с недоказан произход!?Като не искат да размножават и да се занимават(като го купуват) , защо го правят ,след време?
Знаеш ли, за мен въпроса не е наболял, истината е , че професията ми е такава , че аз печеля най-много пари точно от кученца с недоказан произход ,закупени от зоомагазини, ферми,борси и от междусъседски скачки,те се нуждаят най-много от лечение ,стопаните им първите месеци след като ги вземат дават още толкова пари само за ваксини ,обезпаразитявания и чипиране.Сега например върви с пълна сила "kennel cough" и като се разболеят след като ги вземат,даже не могат спокойно да му се радват.И е факт , че след покупката ,хората започват да се интересуват от породи , развъждане или от къде трябва да се купува куче.
Това обаче, не означава , че аз трябва да застана зад тази порочна практика.
Тук този форум е място където могат да намерят тази информация,предварително , но както и по горе се каза , никой не може да ги задьлжи ,всеки е свободен да си взима решенията сам.

Публикувано: 15 January 2011 - 01:21 PM
kara and cveti, в 12 January 2011 - 01:31 AM, написа:
другото е "Френски булдог" вероятно от междусъседско развъждане без родословие.Според вас има ли разлика?
Искам да попитам в развъдниците само кучета шоу-клас ли се раждат или има и пет-клас, т.е. кучета с дефект и не съвсем в стандарта за породата и не е ли възможно в развъдника да се роди куче, подобно на това на първата снимка. Не виждам какво се опитвате да внушите на хората. Най-вероятно да си изхвърлят грозните кучета и да си купят хубави родословнички... Няма нищо по-логично от това да си харесваш най-много твоето собствено куче и да споделяш тези си чувства не би трябвало да дразни точно в този форум, а точно обратното. Направо съм вече отвратена... Какво очаквате не знам - всички с неродословни кучета да се засрамим и да си скрием някъде в дън земята грозните миндили (както се беше изразила съфорумничка, видна представителка на развъдната дейност)... Хайде моля ви се, ако искам и на билборд ще си кача снимка на кучето и ще си твърдя каквото реша, не само че е френски булдог, а и че е немска овчарка. Живеем в свободна страна. А вие наблегнете на това да изтъкнете предимствата на вашите кучета, а не само да ни убеждавате в недостатъците на нашите.......

Публикувано: 15 January 2011 - 02:48 PM
Chiita, в 15 January 2011 - 12:07 PM, написа:
Цитат
Не искам да налагам мнение,но аз от близо година (8-9 месеца) храня с Хепи дог и съм много,ама много доволна!
Пробвайте я бе хора...
Еми пробвахме я

Понеже започна смяната на зъбките, лед консултация с нашия Вет, решихме да позасилим минералите!
Аз обаче исках да има и витамини особенно Д3, та той ми препоръча тези добавки!

Публикувано: 15 January 2011 - 04:03 PM
Ch@Rlie, в 15 January 2011 - 12:26 PM, написа:
Разбира се , че е възможно -просто би трябвало да не се развъждат!
Процентно много по често се раждат кучета пет и брийд(да не забравяме и него) ,отколкото шоу.
"Шоуто" са редки екземпляри(иска ми се, да имам някой ден).Само с едно уточнение,че при малки и подрастващи се говори за "шоу потенциал" и той трябва да се развие за да може едно куче да стане шоу клас.
Другата част на поста няма да я коментирам.Valka , би трябвало да го определи като импулсивен и емоционален.