Dog.bg Форуми : Въпроси

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (50 Страници) +
  • « Първа
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси

#901 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 April 2014 - 09:04 PM

Advocate + Scalibor и остава да избереш нещо за тении.Аз съм много доволна от тази комбинация.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#902 Потребителят е офлайн   borislava_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2014 - 07:57 PM

Ние сме на Фиприст/пипета/на 30 дни+инжекция с ивермектин веднъж на 50 дена+на два месеца стандартно си даваме Цестал.Миналата година в бума на много кърлежи и бълхи,първо пробвах с Адвантикс,при което на 15-тия ден имаше забит и жив кърлеж.След това минахме на Фиприст-кърлежи сме нямали,случвало се е да се приберем от разходка и да намеря на земята мъртва бълха!Но беше мъртва!За разлика от кърлежа,който най-спокойто си смучеше въпреки Адвантикса :eg_033:

#903 Потребителят е офлайн   stenly2777 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Френски булдог

Публикувано: 15 April 2014 - 10:36 AM

Показване на мнениетоpeternm, в 09 April 2014 - 08:51 PM, написа:

Най добрият препарат е една чешка каишка водоустойчива която предпазва и от кокарите. Действа 6м. И в момента е на цена 40-50лв. После ще се разтърся за марката.

Здравейте, ще съм благодарен ако ми кажете името на кайшката. Бих искал да я изпробвам. В момента съм с Kiltix но мисля че праховите кайшки не са най-доброто средство.

#904 Потребителят е офлайн   Spiky Икона

Публикувано: 17 April 2014 - 10:07 AM

Привети!! Моят красавец е на 3 месеца и половина. Доктора ни каза да даваме допълнително калций по 1/2 табл ( 1 табл/10кг, той е 4.5 кг) по схема 3 пие, 5 почива.
Междувременно се храни с хубава храна на гранули. Ще радвам ако някои сподели опита си с калция. Преди години съм гледала друга порода и знам, че с калций много тябва да се внимава..

#905 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2014 - 10:57 AM

Не е препоръчително да се добавя калций на френски булдог бебе а и въобще на подрастващи, ако няма доказана нужда от това(което се случва изключително рядко) Само може да навреди ,ако е в повече .А и казвате че храните с хубава храна!
User's Signature

Качена снимка

#906 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2014 - 10:59 AM

Показване на мнениетоstenly2777, в 15 April 2014 - 10:36 AM, написа:

Най добрият препарат е една чешка каишка водоустойчива която предпазва и от кокарите. Действа 6м. И в момента е на цена 40-50лв. После ще се разтърся за марката.

Здравейте, ще съм благодарен ако ми кажете името на кайшката. Бих искал да я изпробвам. В момента съм с Kiltix но мисля че праховите кайшки не са най-доброто средство.

Да не би да е Форесто ,тя е в този ценови диапазон и нагоре , но не е унгарска
User's Signature

Качена снимка

#907 Потребителят е офлайн   Spiky Икона

Публикувано: 17 April 2014 - 01:09 PM

Показване на мнениетоChiita, в 17 April 2014 - 10:57 AM, написа:

Не е препоръчително да се добавя калций на френски булдог бебе а и въобще на подрастващи, ако няма доказана нужда от това(което се случва изключително рядко) Само може да навреди ,ако е в повече .А и казвате че храните с хубава храна!

Много благодаря за бързия отговор. Оттук идва и моето объркване. Считам храната за "хубава", защото също я купих от ветеринар. Не знам каква марка е, изсипа ми я в плик, докато дойде "по-хубава храна", която в последствие се оказа, че е за възрастни кучета над 12 мес ( ние сме на 3.5 мес) - Arden Grange Adult Mini /за възрастни кучета от дребни породи над 12 месеца . Каза ми да смесвам първата, която била за бебета до 1 месец с 2-та, която е за възрастни. Отделно ми даде таблетки - витамини + калций - х 3 табл на ден. И тези таблетки не знам как се казват, защото и тях ми даде в пликче. След тези таблетки, трябвало да почна с калция по схема, която описах по-горе. Човека е ветеринар и нямам и процент от неговите знания, но не ми се връзва това с храната за възрастни и калция ....и се притеснявам. Искам най-доброто за моето мъниче. Дали да не се посъветвам с друг доктор или да се доверя? Много съм объркана :(

#908 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2014 - 06:21 PM

Здравейте. Преди време бяхме коментирали темата с играчките и по-точно кои са най-издражливи. Реших да споделя с вас откритието, което направих онзи ден. Споделям и снимки, за да добиете по-ясна представа.
Става въпрос за една гумена или по -точно силиконова топка, която се оказа адски здрава и в същото време интересна и за двете зверчета. Топката, която купих е пред последна по големина, има и още 2-3 размера по-малки от нея. Цената й е 6 лв и определено си заслужава парите. Снимките които прикачвам ги направих преди секунда, а топката е от 2-3 дни в нас. Следите от зъби по нея са минимални, въпреки, че Айрън дори спи с нея и постоянно си я дъвчи. Единственото, което на мен лично не ми допада е факта, че е ароматизирана и мирише на някакъв сладникав аромат. За съжаление нямаше без аромат, но ще го преживеем.
Поздрави от нас и новото ни откритие! :)

ПС: Топката подскача на страшно големи разстояния - от едини край на клетката та чак до другия :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#909 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2014 - 07:47 PM

Показване на мнениетоstenly2777, в 15 April 2014 - 10:36 AM, написа:

Scalibor водоустойчива, за 6м. Бяла и без мирис е. Чешки продукт е ако не ме лъже паметта под 40лв я няма на пазара, защищава и от комарите носители на дилофилария.

#910 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2014 - 09:45 AM

Показване на мнениетоpeternm, в 22 April 2014 - 07:47 PM, написа:

Scalibor водоустойчива, за 6м. Бяла и без мирис е. Чешки продукт е ако не ме лъже паметта под 40лв я няма на пазара, защищава и от комарите носители на дилофилария.

И за мен това е една от най-добрите каишки :ba_025: Мдааа, цената и скочи двойно в сравнение с миналата година.на Интервет е :smile:
User's Signature

Качена снимка

#911 Потребителят е офлайн   Lilly.94 Икона

Публикувано: 06 May 2014 - 09:24 PM

Здравейте, искам да попитам дали е възможно да се издадат родословия на кученца, които са от неродословна майка (получила експертна оценка) и родословен баща и обратното? МОЛЯ да ми отговарят САМО ХОРА, които са запознати с тази дейност и които могат да ми дадат ТОЧНИ и ЯСНИ отговори, а не двусмислени и объркващи (че и без това съм объркана вече ..) БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО! :)

#912 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2014 - 10:13 AM

Не , не може

Цитат

1.За селекционно развъждане се допускат само родословни, здрави кучета със
стабилна психика, записани в селекционно-развъдната книга с родословия и
признати от FCI

от ПРАВИЛНИК
за селекция и развъждане
на „Национален клуб ФРЕНСКИ БУЛДОГ- България”към БРФК и FCI
User's Signature

Качена снимка

#913 Потребителят е офлайн   Lilly.94 Икона

Публикувано: 07 May 2014 - 01:07 PM

Благодаря ти. Зададох въпроса, понеже четох някъде, че някакъв съдия казал, че можело, но в родословията щяло да има бели полета и ще се изчистят след 4то коляно и тогава кученцата се вписвали в племенната книга, като напълно родословни.

#914 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2014 - 01:52 AM

Здравейте! Температурите се покачиха и гадните комари в Пловдив (а и не само) тръгнаха. Въпросът с Дилофилариозата отново е на дневен ред. Днес фризьорката ми изрева, че за 10 дни е загубила двете си кучета от тази коварна болест и то в село Бегово (съвсем близо до Пловдив). по този повод мисля скоро да направя и профилактични тестове на моите зверчета.

Моля ви, кажете какви препарати използвате ипрепоръчвате за профилактика?Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#915 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2014 - 06:02 AM

Аз ще си позволя да Ви отговоря, въпреки че моето куче не е френчи.
Против дирофилариоза в последните две-три години го обезпаразитявах с Адвокейт /капки/, които слагахме всеки месец от март до октомври. Адвокейтът е препарат за вътрешно и външно обезпаразитяване, като се комбинира с хапчета за вътрешни, които се дават на три месеца, тъй като в обхвата му не влизат плоските паразити /тении/. С Адвокейт не съм имала проблеми - нито кърлежи, нито бълхи, нито други паразити.
Тази година ми се наложи да сменя ветеринарния ни лекар и новият препоръча друга схема на обезпаразитяване, която пробваме сега - Ивермектин, който е специално насочен към профилактика на дирофилариозата, пак хапчета за вътрешно обезпаразитяване на три месеца и противопаразитна каишка. До момента също нямаме никакъв проблем.
Много е важно обаче, преди да се даде препарат против дирофилариоза, да се направи тест на кутрето, тъй като, ако вече е заразено по някакъв начин, препаратът може да доведе до летален изход.
Ако сте в рискова среда, наистина няма да е лошо да направите тест /нашият ветеринар го направи срещу 30 лева./ и заедно с ветеринарят Ви да изберете най-подходящата схема. Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#916 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2014 - 11:32 AM

Показване на мнениетоkatetol, в 14 May 2014 - 07:02 AM, написа:

Аз ще си позволя да Ви отговоря, въпреки че моето куче не е френчи.
Против дирофилариоза в последните две-три години го обезпаразитявах с Адвокейт /капки/, които слагахме всеки месец от март до октомври. Адвокейтът е препарат за вътрешно и външно обезпаразитяване, като се комбинира с хапчета за вътрешни, които се дават на три месеца, тъй като в обхвата му не влизат плоските паразити /тении/. С Адвокейт не съм имала проблеми - нито кърлежи, нито бълхи, нито други паразити.
Тази година ми се наложи да сменя ветеринарния ни лекар и новият препоръча друга схема на обезпаразитяване, която пробваме сега - Ивермектин, който е специално насочен към профилактика на дирофилариозата, пак хапчета за вътрешно обезпаразитяване на три месеца и противопаразитна каишка. До момента също нямаме никакъв проблем.
Много е важно обаче, преди да се даде препарат против дирофилариоза, да се направи тест на кутрето, тъй като, ако вече е заразено по някакъв начин, препаратът може да доведе до летален изход.
Ако сте в рискова среда, наистина няма да е лошо да направите тест /нашият ветеринар го направи срещу 30 лева./ и заедно с ветеринарят Ви да изберете най-подходящата схема. Качена снимка

Здравейте! Благодаря за отговора, но за съжаление Адвокейта ни идва скъп всеки месец с две кучета. Освен това веднъж сме слагали на баткото и той получи някаква кожна реакция и не ми харесва идеята :)
Но скоро наистина ще направя тестовете и ще видим кое е най-изгодно и добро за мъниците ми :)

User's Signature

Качена снимка

#917 Потребителят е офлайн   borislava_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2014 - 04:05 PM

Ние сме на схема-веднъж на 30 дни фиприст-външно обезп.За Дирофиларията слагаме веднъж на 45 дни инжекция с ивермектин,която струва 4лв.И вътрешно обезпаризитяване на 2 месеца

#918 Потребителят е офлайн   Lilly.94 Икона

Публикувано: 15 May 2014 - 04:26 PM

Здравейте, как френчитата сменят кучешките си зъби? Забелязах, че на моята френска кукла са й пробили новите, но старите си седят. Това трябва ли да ме притеснява или новите ще избутат старите?

#919 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2014 - 07:53 PM

Показване на мнениетоLilly.94, в 15 May 2014 - 05:26 PM, написа:

Здравейте, как френчитата сменят кучешките си зъби? Забелязах, че на моята френска кукла са й пробили новите, но старите си седят. Това трябва ли да ме притеснява или новите ще избутат старите?

И ние до скоро бяхме така - спокойно някъде до 4-5 месец на нас ни стояха и после паднаха от самосебе си. Наблюдавайте ги все пак Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#920 Потребителят е офлайн   k0k0_hs Икона

Публикувано: 21 May 2014 - 02:42 PM

Здравейте , нов съм във форума и с приятелката ми сме решили да си вземем Френски булдог запази ли сме си го и чакаме да поотрасне и да си го вземем. Ето и снимки на кученцето какво мислите и да кажа,че не го взимаме за изложба а да му се радваме. :)

Кученцето е това от ляво на снимките ( с черното от дясно на главичката ).

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

• (50 Страници) +
  • « Първа
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Последна »