Въпроси
Публикувано: 11 April 2014 - 07:57 PM

Публикувано: 15 April 2014 - 10:36 AM
peternm, в 09 April 2014 - 08:51 PM, написа:
Здравейте, ще съм благодарен ако ми кажете името на кайшката. Бих искал да я изпробвам. В момента съм с Kiltix но мисля че праховите кайшки не са най-доброто средство.
Публикувано: 17 April 2014 - 10:07 AM
Междувременно се храни с хубава храна на гранули. Ще радвам ако някои сподели опита си с калция. Преди години съм гледала друга порода и знам, че с калций много тябва да се внимава..
Публикувано: 17 April 2014 - 10:59 AM
stenly2777, в 15 April 2014 - 10:36 AM, написа:
Здравейте, ще съм благодарен ако ми кажете името на кайшката. Бих искал да я изпробвам. В момента съм с Kiltix но мисля че праховите кайшки не са най-доброто средство.
Да не би да е Форесто ,тя е в този ценови диапазон и нагоре , но не е унгарска
Публикувано: 17 April 2014 - 01:09 PM
Chiita, в 17 April 2014 - 10:57 AM, написа:
Много благодаря за бързия отговор. Оттук идва и моето объркване. Считам храната за "хубава", защото също я купих от ветеринар. Не знам каква марка е, изсипа ми я в плик, докато дойде "по-хубава храна", която в последствие се оказа, че е за възрастни кучета над 12 мес ( ние сме на 3.5 мес) - Arden Grange Adult Mini /за възрастни кучета от дребни породи над 12 месеца . Каза ми да смесвам първата, която била за бебета до 1 месец с 2-та, която е за възрастни. Отделно ми даде таблетки - витамини + калций - х 3 табл на ден. И тези таблетки не знам как се казват, защото и тях ми даде в пликче. След тези таблетки, трябвало да почна с калция по схема, която описах по-горе. Човека е ветеринар и нямам и процент от неговите знания, но не ми се връзва това с храната за възрастни и калция ....и се притеснявам. Искам най-доброто за моето мъниче. Дали да не се посъветвам с друг доктор или да се доверя? Много съм объркана :(
Публикувано: 22 April 2014 - 06:21 PM
Става въпрос за една гумена или по -точно силиконова топка, която се оказа адски здрава и в същото време интересна и за двете зверчета. Топката, която купих е пред последна по големина, има и още 2-3 размера по-малки от нея. Цената й е 6 лв и определено си заслужава парите. Снимките които прикачвам ги направих преди секунда, а топката е от 2-3 дни в нас. Следите от зъби по нея са минимални, въпреки, че Айрън дори спи с нея и постоянно си я дъвчи. Единственото, което на мен лично не ми допада е факта, че е ароматизирана и мирише на някакъв сладникав аромат. За съжаление нямаше без аромат, но ще го преживеем.
Поздрави от нас и новото ни откритие! :)
ПС: Топката подскача на страшно големи разстояния - от едини край на клетката та чак до другия :)

Публикувано: 22 April 2014 - 07:47 PM
stenly2777, в 15 April 2014 - 10:36 AM, написа:
Scalibor водоустойчива, за 6м. Бяла и без мирис е. Чешки продукт е ако не ме лъже паметта под 40лв я няма на пазара, защищава и от комарите носители на дилофилария.
Публикувано: 23 April 2014 - 09:45 AM
peternm, в 22 April 2014 - 07:47 PM, написа:
И за мен това е една от най-добрите каишки

Публикувано: 06 May 2014 - 09:24 PM
Публикувано: 07 May 2014 - 10:13 AM
Цитат
стабилна психика, записани в селекционно-развъдната книга с родословия и
признати от FCI
от ПРАВИЛНИК
за селекция и развъждане
на „Национален клуб ФРЕНСКИ БУЛДОГ- България”към БРФК и FCI
Публикувано: 14 May 2014 - 01:52 AM
Моля ви, кажете какви препарати използвате ипрепоръчвате за профилактика?

Публикувано: 14 May 2014 - 06:02 AM
Против дирофилариоза в последните две-три години го обезпаразитявах с Адвокейт /капки/, които слагахме всеки месец от март до октомври. Адвокейтът е препарат за вътрешно и външно обезпаразитяване, като се комбинира с хапчета за вътрешни, които се дават на три месеца, тъй като в обхвата му не влизат плоските паразити /тении/. С Адвокейт не съм имала проблеми - нито кърлежи, нито бълхи, нито други паразити.
Тази година ми се наложи да сменя ветеринарния ни лекар и новият препоръча друга схема на обезпаразитяване, която пробваме сега - Ивермектин, който е специално насочен към профилактика на дирофилариозата, пак хапчета за вътрешно обезпаразитяване на три месеца и противопаразитна каишка. До момента също нямаме никакъв проблем.
Много е важно обаче, преди да се даде препарат против дирофилариоза, да се направи тест на кутрето, тъй като, ако вече е заразено по някакъв начин, препаратът може да доведе до летален изход.
Ако сте в рискова среда, наистина няма да е лошо да направите тест /нашият ветеринар го направи срещу 30 лева./ и заедно с ветеринарят Ви да изберете най-подходящата схема.

Публикувано: 14 May 2014 - 11:32 AM
katetol, в 14 May 2014 - 07:02 AM, написа:
Против дирофилариоза в последните две-три години го обезпаразитявах с Адвокейт /капки/, които слагахме всеки месец от март до октомври. Адвокейтът е препарат за вътрешно и външно обезпаразитяване, като се комбинира с хапчета за вътрешни, които се дават на три месеца, тъй като в обхвата му не влизат плоските паразити /тении/. С Адвокейт не съм имала проблеми - нито кърлежи, нито бълхи, нито други паразити.
Тази година ми се наложи да сменя ветеринарния ни лекар и новият препоръча друга схема на обезпаразитяване, която пробваме сега - Ивермектин, който е специално насочен към профилактика на дирофилариозата, пак хапчета за вътрешно обезпаразитяване на три месеца и противопаразитна каишка. До момента също нямаме никакъв проблем.
Много е важно обаче, преди да се даде препарат против дирофилариоза, да се направи тест на кутрето, тъй като, ако вече е заразено по някакъв начин, препаратът може да доведе до летален изход.
Ако сте в рискова среда, наистина няма да е лошо да направите тест /нашият ветеринар го направи срещу 30 лева./ и заедно с ветеринарят Ви да изберете най-подходящата схема.

Здравейте! Благодаря за отговора, но за съжаление Адвокейта ни идва скъп всеки месец с две кучета. Освен това веднъж сме слагали на баткото и той получи някаква кожна реакция и не ми харесва идеята :)
Но скоро наистина ще направя тестовете и ще видим кое е най-изгодно и добро за мъниците ми :)

Публикувано: 15 May 2014 - 07:53 PM
Lilly.94, в 15 May 2014 - 05:26 PM, написа:
И ние до скоро бяхме така - спокойно някъде до 4-5 месец на нас ни стояха и после паднаха от самосебе си. Наблюдавайте ги все пак

Публикувано: 21 May 2014 - 02:42 PM
Кученцето е това от ляво на снимките ( с черното от дясно на главичката ).