Dog.bg Форуми : Неистов ужас от гърмежи( пиратки)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Неистов ужас от гърмежи( пиратки)

#21 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 January 2015 - 11:56 AM

Показване на мнениетоNicholay Atanassov, в 05 January 2015 - 04:57 PM, написа:

Показване на мнениетоFibsi, в 05 January 2015 - 11:23 AM, написа:

Интересно. Аз, съвсем самостоятелно от Bushkata, също искам да споделя положителния си опит с въпросните капки. Бяха ми препоръчани от позната в Австрия, която нито е невежа, нито има интерес от това дали аз ще си ги купя в България. На моето куче капките подействаха. Всеки е свободен да опита сам и да стигне до това, което помага. За редица билки, фармацевтичната индустрия излиза ежегодно с твърдения, че "просто не помагат". Абсолютно винаги ще предпочета капки на билкова основа пред лекарствени медикаменти, при положение, че виждам с очите си ефекта, а не вярвам само на написани изводи от немалко заинтересовани фарма компании.

Понеже не тръгвате със самонадеяното "Препоръчвам капките", а споделяте личен опит (частен случай), ще Ви отговоря. По-точно ще Ви направя едно предложение.

Притежавате ли все още това куче, което се плаши от гърмежи и продължава ли да се плаши, ако не му дадете капки?

Ако отговорите на моите по-горе зададени два въпроса, са положителни и ако обичате да експериментирате, направете следното:

Следващият път, когато има гърмежи, автономно (без Ваше присъствие или на друг човек) направете така, че кучето да приеме същото количество от въпросните капки на д-р Бах. Ако ефектът е също толкова положителен, ще се кандидатирам за рекламен агент на въпросната "панацея"....

Тъй като капките се дават през определен период от време в началото, това няма как да стане без присъствието на човек. Но в нашия случай, те помогнаха в два дни- на 24 и 31.12, като на втората дата кучето беше при моите родители. Не е било успокоявано допълнително с погалване и мили думи, защото те засилват реакцията. Напротив, гледаме да игнорираме това поведение и се държим нормално.
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#22 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2015 - 11:56 AM

Повторен пост.
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#23 Потребителят е офлайн   Vesetooo1991 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2015 - 08:55 PM

Здравейте.Кучето ми е Аляски маламут на 1 година и 2 месеца.От декември месец , когато почнаха да гърмят пиратки много трудно излизаше навън особено вечер. Постоянно се дърпаше назад даже един път се измъкна от нагръдника. Приятелят ми я гушкаше на ръце и когато се отдалечавахме от блока ни я пускаше да може да си свърши работата. Мина известно време и малко се поуспокои. . но пак като се прибираме се дърпа страшно много. Обаче тази седмица сутринта е някакъв ужас излизаме и като се гръмне тя полудява и иска да се прибира едвам я удържам, нито слуша команди нито нищо бяга към къщи.Въпроса ми е ако може някои да сподели как да се справим с този проблем защото наистина е голям. От начало си мислехме че ще се оправи, но става по лошо дори и да не е гърмеж от пиратка а нещо друго тя супер много се стряска. Искам да подчертая само че докато бяха големите гърмежи не е оставала сама . на нова година също си бяхме в къщи.По принцип тя не остава сама тъй като аз все още не работя и съм си в къщи. Благодаря Ви предварително.

#24 Потребителят е офлайн   KaiZen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Маркетинг, Реклама, Компютри, Котки и Кучета...
Публикувано: 09 February 2015 - 09:20 AM

Къде се гърми февруари?
По принцип кучетата ги е страх от гърмежи. Моят също реагира бурно, макар че не ми бяга, по-скоро се напряга и започва да лае.
Не мисля, че можеш да свикнеш кучето си, но с интерес ще следя темата!
User's Signature

Гореизложеното е лично мое мнение и не ангажирам никого с него!

#25 Потребителят е офлайн   Vesetooo1991 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2015 - 09:28 AM

Ами и аз това се питам как може да гърмят февруари , но явно ги има и такива болни мозъци за съжаление.Дори и да не е гърмеж от пиратка а нещо подобно тя пак полудява.

#26 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2015 - 12:20 AM

При нас за съжаление през вечер някой комшия празнува нещо и явно пиратките и зарята доста са поевтинели, защото през вечер се гърми и святка.. Женската е пилен дебил и изобщо не реагира, но мъжкия започва да лае, изнервя се, ръмжи и се перчи. Вероятно всичко това е от страх, но не виждам какво мога да направя, освен да го успокоявам, когато се случва..
User's Signature

Качена снимка

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни